Keresés

Részletes keresés

TopáZ Creative Commons License 2004.02.12 0 0 47
Műszaki egyeztetés a jövő héten, de közben műszaki egyeztettem egy 2. ütemessel, Ő felhívta néhány dologra a figyelmemet, de amint túl vagyok a sajátomon, elsőkézből írom ide az infókat.

Múlt hét közepén voltam kinn az építkezésen, az A épület mind a 6 emelete be volt téglázva, a 6. emeletét kivéve az ablakok is benn voltak. 40%-os készültségre lejelentette az építő.
B épület nagyjából hasonló, kb fél emeletnyi lemaradással. A C épület már kinőtt a földből, betonozzák a földszintet, a D épület pinceszintje le volt fedve.

A műszaki egyeztetésről egyenlőre annyit tudok, hogy minden apróságot meg kell adni, és mindent aláíratnak veled. Az árakat viszont nem mondják meg előre, majd a végén mondanak egy össszeget és fizethetünk.

Akivel én beszéltem, azt mondta, hogy szépen dolgoznak és nem voltak problémái eddig a kivitelezéssel.

Előzmény: Tulip90 (46)
Tulip90 Creative Commons License 2004.02.12 0 0 46
Helló, TopáZ,
megvolt már a műszaki egyeztetésed? Érdekelne, hogy szóba került-e a hangszigetelés, és még, hogy mi egyébre kell még odafigyelni.

III. ütemesek!
Megosztanátok velünk a műszaki egyeztetéssel kapcsolatos tapasztalataitokat?

Hol tart most az építkezés? Egyéb hírek?

Előzmény: TopáZ (45)
TopáZ Creative Commons License 2004.01.12 0 0 45
A hír igaz. Gyakran járok ki az építkezésre, és láttam, hogy vannak beton falak. Ráadásul úgy számoltam, hogy az én nappalim felől is lesz. Ha megyünk a műszaki egyeztetésre mindenképpen rákérdezek.
A mészhomok téglának egy ismerősöm utánajárt. Nem olyan rosszak a zajszigetelési adatai, mint gondoltam. Úgy tűnik, tényleg éppen eléri a szabványt. Kérdés, hogy ez mire elég?
Előzmény: Tulip90 (44)


Tulip90 Creative Commons License 2004.01.10 0 0 44
Valószínű, a mészhomok tégla kiválasztásában nem a jó hangszigetelési tulajdonság volt fontos, hanem hogy olcsóbb. Emiatt én is aggódom. Sőt, híresztelések szerint a lakások egy részében, pl. a 8. sz.-akban mindkét szomszéd felől vasbeton falak lesznek.(emiatt nem csak a közvetlen szomszédok, de az egész ház zajai áthallatszanak majd....)
Pedig vasbeton falakról szó sincs a műszaki leírásban! Más új építésű lakás fórumokon olvasgatva kiderül, hogy az áthallás egy óriási probléma, az ott lakást teljesen megkeserítheti. Talán itt még nem késő tenni valamit.

TopáZ Creative Commons License 2004.01.08 0 0 43
Sziasztok!

Én is a III. ütembe szálltam be. Ami pillanatnyilag foglalkoztat, az a hangszigetelés. Az első ütemben még porotherm hanggátló téglák voltak, most viszont 24 cm-es mészhomok tégla falak. Állítólag a födémekbe beépítenek szabvány szerint a lépéshangok ellen szigetelést, és azt mondták, hogy az oldal falak is megfelelnek az építőipari szabványoknak. Sajnos nem tudom pontosan, hogy milyen típusú ez a mészhomok tégla, így nem tudok utánanézni, hogy a porotherm 59 Db-jéhez képest ez milyen zajszigetelést nyújt. Van valakinek infója esetleg?

Tulip90 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 42
Boldog Új Évet mindenkinek!
Art Mooney Creative Commons License 2003.12.19 0 0 41
Halihó!

A III. ütem C-D még nem nőtt ki a földből, de az aljzat kész, és szerelik a vasbetont az oszlopoknak. Lehet, hogy még idén elérik a padlószintet, utána viszont 3-4 hónap alatt szokták 'felnöveszteni' a házakat.
Az A-B épület szerkezetkész, a vasbeton monolit födém elkészült, és a téglafalak kb. fele is kész. A nyilászárók kb. harmada/negyede is beépült már. Szerencséjük, hogy szárazság van, így a sár elviselhető a környéken.
A II. ütemmel tényleg van még munka, most kb. úgy áll a II-A négy háza, mint az első tavaly októberben.

Előzmény: Tulip90 (37)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 40
Egy darab hirdetőtábla van a telken, de az jó nagy. :-) Azon van telefonszám. Valami Kornélia ház lesz a neve.
Előzmény: Haszprus (39)
Haszprus Creative Commons License 2003.12.17 0 0 39
Van annak a projektnek valami weblapja? Mi annak a tervezőirodának a helye?
Előzmény: szomi_szomi (38)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 38
Hát azért a második ütemen van még mit csinálni.
Talán ha 3-4 lakásba költöztek be. És azt ajánlom, hogy a harmadik ütem csúsztatott határidejének csúszását se zárd ki.

Az első ütem tegnap nagy nehezen társasházzá alakult, de még sok tennivaló van.

Szóval haladnak a dolgok csak lassan.

A Fehérvári-Prielle sarkán, a MATÁV épület mellett most már tuti, hogy lakóház épül. Hat emeletes lesz és hasonló stílusú mint a Nádorliget házai. Ugyanaz a tervezőiroda tervezi.

Előzmény: Tulip90 (37)
Tulip90 Creative Commons License 2003.12.17 0 0 37
Szevasz, Art Mooney!

Nagy mozgás nincs a topicban, ezért köszi a híradást!
A III. ütemben a késést eleve beépítették, mert pl. a C épület átadási határideje eredetileg 2005. június lett volna, de a szerződéseket már 2005. dec-i átadási idővel kötik.
Art Mooney, kisétálnál a ház végébe és megnéznéd, hogy a C és D épület alapozása hol tart? Kész van már az alapbeton? Megkérhetlek, hogy időnként tájékoztatnál minket, távoli, vidéki III. ütemeseket az építkezés látható előrehaladásáról?

Minden II. ütemesnek gratula, és kellemes ünnepeket az új otthonban! (tőletek is jó lenne olvasni néha, jelentkezzetek, hogy mennek a dolgok?)

Art Mooney, előre is kösz a tájékoztatást, neked személyesen is boldog karácsonyt!

Art Mooney Creative Commons License 2003.12.16 0 0 36
Sziasztok!

Elkezdték átadni a második ütemet (a határidő július lett volna), ha jól tudom megy a fűtés, van villany és víz is. A környék kicsit még saras, és egy két dolog félkész, de a lakások lakhatók, és a külső homlokzatok is egész pofássá válnak.
Néhányan már kulcsot is kaptak, így akár már úttörőkként (akárcsak tavaly mi :-) itt karácsonyozhatnak.

szomi_szomi Creative Commons License 2003.11.14 0 0 35
Parkolás:
Nálunk nem volt kötelező venni. Én nem vettem, mert sokkal fontosabb volt a nagy alapterület, mint a kocsi állaga. {Nekem mondjuk olyan kocsim van amit nem nagyon lopnak (koppkopp), meg nem is túl értékes.} Egyébként az első ütem összes parkolója elkelt.

A parkolás jelenleg még megoldható:
A Priellén, Sopronin napközben sokan parkolnak akik a környéken dolgoznak. A Nándorfejérvárin meg az építkezésnél dolgozó "mesterek" állnak meg.
Azt nem tudom mi lesz az építkezés után. Ha sokan megveszik a kocsibeállót, akkor szerintem nem lesz gond, de azért jópár kocsi fog álli az utcán az tuti.

A véleményem az, hogy ha van pénzed akkor vedd meg mind a beállót és egy kis tárolót is, mert ezek a lakások ezekkel érik el a legmagasabb funkcionalitást és szinte biztos, hogy mindet eladják. (Most például nekem a szülőkhöz kell vinnem a nyárigumikat.)

Az ár annyi amennyi. Korábban én is azt gondoltam, hogy rablás, de próbálj csak meg a környéken olcsóbbat venni. Piacgazdaságban élünk és pesten hiány van fedett parkolóból. Ez van.

1 vagy két kocsibeállót már hirdetnek kiadásra az első ütemben. Meg kéne néznem, hogy mennyiért. Mert ha például a jelenlegi árból 20 évig tudok bérelni akkor nem éri meg megvenni.

Előzmény: Tulip90 (33)
Haszprus Creative Commons License 2003.11.13 0 0 34
bizonyára 300-at akartál írni :)

az előző ütemek olcsóbbak voltak, a harmadik ütemen belül pedig a-b-c-d épület sorrendben kb. 10-10 ezer forinttal drágulnak a négyzetméterek asszem, a legkésőbb megépülő (d) a legdrágább. merthogy az már kellemes környezetbe (kevésbé ipartelepre, inkább lakónegyedbe) épül...

Előzmény: Tulip90 (33)
Tulip90 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 33
Köszönöm szomi-szominak és Art Mooneynak a mindenre kiterjedő válaszát. Idő hiányában csak most tudok ismét e témával foglalkozni.
Ha van időtök, szívesen venném, ha a következő kérdéseimre is válaszolnátok, előre is köszönöm:

Parkolás
Parkolóhelyet muszáj/ajánlatos venni, vagy feleslegesen kidobott pénz? Lehet a környéken szabadon parkolni?

Tároló
A III. ütemben információim szerint kb. 200 E Ft/m2 árat kérnek. Elég drágának tűnik. Ennyi volt az előző ütem(ek)ben is?

üdv nektek!

Leendő III. ütemes lakótársak' Várom a ti jelentkezéseteket, észrevételeiteket is'

szomi_szomi Creative Commons License 2003.11.04 0 0 32
Az első ütem ajtajai valami MABISZ szabványnak felelnek meg (acélkeretes, többpontonzáródó stb). Ezt a biztosító ellenőrizte. Lehetett kérni riasztót is a lakásba, én csak a csövezést kértem.
Portaszolgálat jó hogy nincs, mert SZVSZ nagyon megdobná a közös ktg-et és nem vagyok meggyőződve a hatékonyságáról.

Az első ütemnél lehettek egyéni kérések.

Azt nem tudom hány vezetékes a fűtés, de az összes radiátort le tudom zárni.

Áthallás:
A falakon át szinte semmi csak egyszer a DVD max hangerő a szomszédtól valamennyire átjött, de szólt is, hogy ez csak tesztelés volt. A strangoknál viszont van némi áthallás (fürdő, wc). A konyhánál a vízvezetéket hallani. A bejárati ajtók viszont nagyon áthallatszanak, de nem ordibál senki a lépcsőházban csak néha én a gyerekemmel.:-)
A fúrás az halál.
De egyébként nagyon nyugis a szomszédságunk. Bár a fiatal szomszéd rendszeresen sok vendéget hív, de szinte semmit sem hallunk. Fölöttünk pumaléptű nyugdíjasok laknak. Alattunk meg csak most költöztek be. A kislányom azért ugrál néha, majd megkérdezem zavarja-e őket. Szerintem hallani.

Számomra meglepő módon több szomszéd is kötött biztosítást használatbavételi előtt és állítólag nem volt gond.
A használatbavételi késése sok szempontból kellemetlen, mert egyszerűen jogilag nem létezik addig a lakás.

Előzmény: Tulip90 (29)
Art Mooney Creative Commons License 2003.11.04 0 0 31
Annyi jutott még eszembe a finanszírozásról, hogy az is gáz lehetett nekik, hogy a két hitelező bank (aki a vevőket hitelezte) közül az egyik csak akkor utalt, amikor meglett a használatbavételi. Egyik ismerősömnél ez a lakás árának 40%-a volt, így elég sok kintlévőségük lehetett itt is, ami most bejön. Viszont így is be lehetett költözni, ami végülis korrekt a kivitelező és az építtető részéről.

Hogy rosszat is mondjak, a garázs beázik, és a bejárat felől is rengeteg víz folyik be, ha esik. Valamit elkezdtek szöszmötölni vele, kérdés, hogy mennyire hatékonyan.

Én is láttam a III. ütemnél a Porotherm raklapokat és a beépített téglafalakat. Úgyhogy biztosan az is téglából készül. Magánvéleményem, hogy elég furcsák az öt-hatszögletű alaprajzú lakások. Ízlés dolga, csak elég vicces, és jót teszel az asztalosokkal, mert csináltathatod a bútorokat.

Fiúk-lányok, én megnéztem a szerződésem, és igazából a saját józan eszemmel nem találok gázos dolgot benne. Ha valaki tud konkrétumot, mondjon, mert lehet, hogy csak én vagyok naiv.

Most ennyi jutott eszembe, ha ismét lesz szómenésem a témában, akkor írok.

Előzmény: szomi_szomi (22)
Art Mooney Creative Commons License 2003.11.04 0 0 30
Halihó!
Szerintem az ajtó a biztosítószövetség által minősített, hogy mennyire véd, azt tényleg nem tudom, a rablószövetséggel nem teszteltettem. ;-))
Az I. ütemben nem lehetett egyedi kívánság, technológiai okokra hivatkoztak, szerintem érthetően.
Ha a két vezetékesnél arra gondolsz, hogy a hidegvizes ág is a párhuzamosan van vezetve, és a központi hálózatba csatlakozik a mérőóra oldalán akkor igen. Az óra előtt van a mágnesszelep, tehát ha a központi termosztátot lezárod, nincs fogyasztás. A szomszédok pedig úgyis 15-18 fokon tartják a lakásod a leghidegebb télben is.
A zajszigetelés szerintem teljesen OK, 30cm-es Porotherm zajvédő fal van, a szomszédaink (háló felől) nagyon bulisak (mindkét generáció :-)), és alig hallunk valamit, azt is csak egy kicsit a bejárat felől, és ha nyitva van az erkélyajtó. Az építkezést is teljesen lehangszigetelte az erkélyajtó, nincsenek olyan kábelcsatornák, ahol nagyon jönne a zaj, szóval szerintem aki ennél jobbat akar, annak marad a családi ház. A fúrók zúgását természetesen hallani (most már csökkenő intenzitással), de ez természetes. ;-)
Biztosítást köthetsz, érvényes; az oroszlános biztosítós ismerősöm is megerősített ebben. Nekem is volt, a használatbavételi előtt nyolc hónappal. Annyi a hátrány, hogy a földhivatal akkor kezd hozzá a széljegyek felvezetéséhez, és az albetétesítéshez, ha megvan a használatbavételi. Szóval most még osztatlan közös, és mindenki széljegyen van. Elvileg a földhivatalnál ez 2 év, de most el akarják takarítani a hátralékot, kérdés, hogy mennyire sikerül.
Előzmény: Tulip90 (29)
Tulip90 Creative Commons License 2003.11.03 0 0 29
Art Mooney és szomi_szomi, köszönöm az információt. Haszprus,úgy néz ki, sikerült felkerülnöm a listára...
Még néhány pontosítás.
Biztonsági ajtó: szerintetek véd ez az ajtó betörés ellen is?(mivel nincs portaszolgálat sem)
Lehet egyéni kívánság?

Fűtés: egy vagy két vezetékes a rendszer? Az American House-nál találkoztam egyvezetékes megoldással, tehát a fűtést nem lehetett teljesen elzárni.

Mi a helyzet az áthallásokkal? Jó a zajszigetelés? (úsztatott betonaljzat)

A műszaki átadás és a használatbavételi engedély kiadása között hosszú idő telik el. Mi lehet ennek a hátránya? Pl. szóba állnak velem a biztosítók ez idő alatt?

Art Mooney Creative Commons License 2003.11.03 0 0 28
Halihó!

A fűtés nagyon jó, bővebben az I. ütemben egy fűtőhelyiség van két gázzal működő kazánnal. Alig mennek a radiátorok, mert a szomszédok és a nagy üvegfelületen keresztül a nap is fűtene elég jól, csak egy kicsit kell 'korrigálni'. Egyszer max.-on maradt -5-10 fokban másfél napig a radiátor, és 29 fokot mértünk a lakásban. Szóval tartalék is van benne. Termosztátos csapok vannak, és egy központi termosztát, amivel le tudom zárni az egész lakás fűtését. A mérőóra teljesítményt (vagy hőmennyiséget?) mér, a díjról még nem tudunk mit mondani. Én alakítottam rajta egy keveset, mert úgy működött, hogy a kis szobában és a fürdőben saját termosztáttal, a nappalban pedig csak csappal volt ellátva a radiátor, és a központi termosztát (a nappaliban) zárná az egészet. Ebből ugye az következik, hogy ha nem nyúlok hozzá, a nappaliban kell a legmelegebbnek lennie. Én szereltem a nappaliba is termosztátos csapot, a központi termosztátom 27 fokra állítottam (igy mindig nyitva), és gyakorlatilag külön-külön állíthatom a hőmérsékletet.
A bejárati ajtók három ponton záródó biztonságiak, ha jól emlékszem a leírás szerint 30 percig állnak ellen a tűznek.
A konyha benne van az árban egy adott összeggel (előre nem árulták el, hogy mennyi, később kiderült, hogy 48m2-es lakásban 240eFt), aztán megterveztük, és szóltak, hogy lenne kb. 220eFt felár furnér és 650eFt felár tömör fa ajtókkal. Ekkor inkább a saját szerelésű IKEA-t választottam..
A szerződésre (I.ütem, 2001 nyarán) nekem egy ügyvéd ismerős azt mondta, hogy alapjaiban nem rossz (persze ha fizetek neki, és a felelősség is az övé, akkor biztos, hogy jobban átrágja), kértem 5-6 módosítást, azokat elfogadták, sőt egyiknél - amit az ügyvéd mondott, már nem emlékszem mi az - mondták, hogy beépítik a normál szerződésbe is.
Egyébként mindegy, hogy mi van a szerződésben, ha a cég bukik, és fizetésképtelenné válik, akkor lehet benne akármi is, szívás a vége.

Előzmény: Tulip90 (25)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.11.03 0 0 27
Az első ütem használatbavételije jogerős lett. Az építtető, nekem legalábbis biztos és tudtommal mindenkinek, maradéktalanul kifizette a kötbért.
Alakult egy cég a közös képviseletre. A társasházi alakuló közgyűlés még nem volt meg, így nem tudok közös ktg.-et mondani. Tömbbiztosítás már van. A lépcsőházakat is takarítják. A parkosítás úgyahogy rendben van.
A fűtés a mi lakásunkban nagyon tuti. Egy kivételével az összes radiátort le kellett zárnom, hogy ne legyen túl meleg. Viszont a központi termosztát úgy tűnik nem működik jól (nem kapcsolja le a fűtést).

A 2. 3. ütemet gőzerővel építik. Viszont a második ütem első felének tudomásom szerint már kész kéne lennie, de még legalább 1-2 hónapnyi munka van rajta. Szóval csúszás továbbra is van SZVSZ.

Ja és a 3. ütem külső fala mégiscsak Porothermből lesz. A honlapon is kijavították.

A honlapon egyébként szerintem rajta vannak a műszaki információk.

A Fehérvári-Prielle sarkán letaroltak két telket. Vagy lakóház, vagy iroda, vagy mindkettő épül majd ott. Ez abból a szempontból jó, hogy a környék ezen része rém gusztustalan, elhagyatott és ijesztő volt. Szóval annál ami volt csak jobb lehet.

Összességében az árérték aránnyal elégedett vagyok. A csúszásért anyagilag kárpótolt a kötbér meg a részleges rezsimentesség. Viszont a csúszás miatti a sok idegeskedést és szorongást csak nehezen tudom elfelejteni.

A típusszerződés ... hmmm ... khm,khm ...hangsúlyoznom kell, hogy nem vagyok ügyvéd szóval amit leírok az csak a laikus magánvéleményem. Szóval szerintem rosszabb mint az elsőütemé, de az első ütemé sem volt túl jó. Sajnos ebből a szempontból elég siralmas a helyzet a magyar újlakáspiacon. Próbáljatok meg minél többet javítani a szerződésen _saját ügyvéd_ segítségével.

Előzmény: Tulip90 (25)
Haszprus Creative Commons License 2003.11.02 0 0 26
imho már nehezen fogsz a harmadik ütemben venni bármit is. persze próbálkozni lehet, de már hónapokkal ezelőtt is a lakások többsége foglalt volt.
Előzmény: Tulip90 (25)
Tulip90 Creative Commons License 2003.11.02 0 0 25
Üdv Mindenkinek!
Nincs túl sok hir a Nádorligetből. Szerintem ez jó jel, minden rendben megy. (?!?) A késéseket leszámítva....
Én a III. ütem iránt érdeklődöm.
Milyen lesz a fűtési rendszer? Teljesen elzárható vagy mindig van egy minimális fűtés?
A bejárati ajtó biztonsági? Acéltok, több ponton záródó stb.?
Konyhabútor benne van az árban?
A III. ütem tipus szerződése jobb, mint az előzőek?
Minden egyéb érdekel, ami ezzel kapcsolatos!
Jelenleg külföldön dolgozom, ezért nehezen jutok információhoz. Előre is köszönet!
szomi_szomi Creative Commons License 2003.09.25 0 0 24
Megvan az első ütem használatbavételije. Juhú! :-)
(Bár még 2 hét mire jogerős lesz, de csak nem lesz gond.)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.09.10 0 0 23
Hali,

Most már másodszor is mi voltunk az RTL Klub hiradójában a lakáshiteles hírek háttere. Legközelebb kiállok integetni az erkélyre. :-)

szomi_szomi Creative Commons License 2003.07.14 0 0 22
Lehet olyan szerződést is kötni, ahol nem kell irdatlan nagy bizalom a vásárláshoz. Például használatbavételiig banki letétbe kerül a vevő pénze. És mielőtt valaki hőbölögne, hogy ez így megoldhatatlan, közölném, hogy létezik ilyen építkezés Budapesten.

Egyébként ennyiért találtam volna Budán, csak nem ekkorát. :-)

Előzmény: endrú (21)
endrú Creative Commons License 2003.07.12 0 0 21
hali
Ha viktor325e "okosan" elpályázott, szomi pedig mégis csak ráfanyalodott, mert budán csak ezt találta ennyiért - körültekintő, megfontolt és meggyőző érv, ajánlom minden lakást kereső figyelmébe -, akkor talán jobb, ha mindenki maga dönti el, hogy a bizalmát és a pénzét hova teszi.

Jut eszembe fiúk, lányok,most vettem dinnyét - baromi jó... Jól megnéztem a kínálatot, válogattam, gondolkodtam, vittem ügyvédet és sikerült...

Cygnus Creative Commons License 2003.07.11 0 0 20
Milyen jó lenne csak szuperlatívuszokat olvasni !!!

Igen, igen az 100 pontos kérdés a céltábla közepén! :)

Előzmény: szomi_szomi (19)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.07.11 0 0 19
"SZVSZ egy kicsit egyoldalúan fikázós eddig ez a topic, holott 300 lakás elment már itt."

És hány lakás készült el ebből a 300-ból? Úgy értem hányra van meg a használatbavételi?

Előzmény: ahab (18)
ahab Creative Commons License 2003.07.11 0 0 18
Elöljáróban: napi kapcsolatban állok a Nádorliget lakóparkkal...

Néhány félreértést tisztázni kellene.

A Nádorliget lakópark (v. lakónegyed) sikere többek között a relatíve alacsony négyzetméterárakban rejlik.

akinek szauna, fitness, uszoda, stb. kell az ne itt keresse. Viszont ezzel a későbbi fenntartás költségei is alacsonyabbak.

A Sajó Rt. és a Nádorliget Rt. KÉT CÉG! Ennek is utána lehet nézni a Cégbíróságon.

SZVSZ egy kicsit egyoldalúan fikázós eddig ez a topic, holott 300 lakás elment már itt.

Viktor352e - "odajártunk kb egy hónapig nézegetni, előkészítették a szerződést ami tele volt formai és tartalmi hibákkal. " - Mik voltak azok a hibák ? Milyen volt az amit végül máshol aláírtál?

"javítsanak ki benne egy csomó dolgot (kb 20 helyen)" - ez a javítási igény akkor lenne érthető, ha te nem egy ú.n. mintaszerződést, vagy blankettaszerződés alapján szerződnél a többi pár száz emberrel, hanem családi házat vennél. Vannak olyan feltételek, amelyek a helyzet és a lakópark sajátosságaból adódnak nem tud és nem is akar rajtuk változtatni az eladó.Egyébként a lakóparkok szerződései ilyenek, vagy ilyenebbek. Amúgy, ha tényleg volt 20 lényegi hiba a szerződésben, akkor mi volt az oka, hogy kijavíthatónak találtad. Egy szerződés 20 ténylegesen lényegi hibával eléggé selejtes lenne... bár az igények megfogalmazása még nem azt jelenti, hogy a szerződésben valódi hibák vannak.

"a mintát elvittük egy ingatlanos ügyvédhez aki azt mondta, hogy valószínüleg az volt a problémájuk, hogy a garancia/jótállás környékén próbáltunk kihúzni egy olyan dolgot amivel vagy szántszándékkal akartak átverni vagy legalábbis próbálhattak volna kibújni a felelősség alól."- ügyvéddel jöttél szerződni és mégis el kellett vinni szerződést egy "ingatlanos" ügyvédhez, aki veled szemben nem talált 20 hibát benne, akkor most mi van? Az ügyvéd a fenti valószínűsítésnél konkrétabb dolgot nem tudott mondani?

Lehetsz elégedetlen, de mi elsősorban azt szeretnénk, ha mindenkivel le tudna szerződni az eladó. Felesleges tehát a sárdobálás. Ennyi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!