Keresés

Részletes keresés

l_bndi Creative Commons License 2005.01.21 0 0 190
Nálunk most az ismerkedési divat: ugye Ti is kizártátok magatokat, hogy jutottatok be? Másfél hete a szembeszomszédnénit juttattam be a lakásába egy partvissal. A reggeli rohanásban olyan sebessséggel indult el, hogy a menetszél kinyitotta a fürdőszobaajtót, rá a bejárati ajtóra, amit aztán nem lehetett annyira kinyitni, hogy bejusson... 
Előzmény: agha (184)
Catman Creative Commons License 2005.01.21 0 0 189
Mikor keszult el a lakas? Ha meg nincs egy eve, akkor szerintem normalis, ugyanis a falaknak sok ido kell, amig kiszaradnak. Addig viszont erosen parasodik a lakas, ami telen az ablakokon csapodik le. Sokat kell szelloztetni...
Előzmény: l_bndi (188)
l_bndi Creative Commons License 2005.01.21 0 0 188
Nálunk (II ütem) van ablak bőven, le is esett az állunk a függönyvásárláskor ;) és most a téli időszakban automatán megoldódott a párásítás, mivel padlótól plafonig tartó üvegek kereténél olyan erős a páralecsapódás, hogy a gyerekek esőeerdőset játszanak mostanában. Tudsz valami ellenszert erre? Remélem nem ez a normális.
Előzmény: szomi_szomi (183)


agha Creative Commons License 2005.01.19 0 0 187
Hát ez kész... Ezek szerint nemcsak szomszédok vagyunk, de még az egyetem meg a melóhely is összeköt bennünket :)
Megírod magánban, melyik cég? Neked él az itt megadott e-mailed? :)
Előzmény: szomi_szomi (186)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 186
Meg ugye a ház szép szögletes formái, ami egy modern ember szívét melengeti ugye... :-P
Előzmény: szomi_szomi (185)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 185
Jajj lebuktam! :-) A müszaki egyetem és az infópark közelsége lehet-e sürüség egyik oka. (Mondjuk a szomszédam nem kifejezetten informatikusok, de a tágabb értelemben vett informatika területén dolgoznak föleg.)
Előzmény: agha (184)
agha Creative Commons License 2005.01.19 0 0 184
Nálunk azért a közvetlen szomszédokat, szembeszomszéd, alattunk-felettünk ismerjük, többé-kevésbé össze is járunk. Ismerkedésre tök jól lehet okot találni szerintem, pl ha nincs fúród, kalapácsod, vagy épp turmixgéped :)))

szomi-szomi: Jól értem, hogy Te is informatikus? :) Már eddig is megállapítottuk, hogy viszonylag nagy itt a sűrűségünk, de akkor Ti még tovább javítjátok ezt az arányt :)
Előzmény: szomi_szomi (182)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 183

Erkélyajtó:

Akkor már érdemesebb nyáron beállítatni, amikor sokat mászkál ki az ember.

szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 182

Hozzátenném, hogy én a szomszédaimat ismerem, köszönünk egymásnak. Söt a fele szakmabeli. Az egyik például dolgozott olyan szoftverrel aminek a fejlesztésében én is részt vettem. Pedig ez negatívan is befolyásolhatná szegényt. :-)

A másik ugyanabban az irodaházban dolgozik mint én így néha elviszi az egyikünk a másikat melóba autóval.

Ugyan nem sörözünk minden este együtt, de normálisnak nevezném a szomszédi viszonyokat. :-) Ennek ellenére néha én is érzékeltem egyfajta nyomasztó begubózást. Néha saját magamon is.

 

Most nyáron oldódott valami, amikor pár gyerekes család megjelent az udvaron esténként és így rendszeresen voltak közös "események".

 

the praetorian Creative Commons License 2005.01.19 0 0 181

szomi-szomi

Sajnos nagyon helytallo az Altalad emlitett "fasult" kifejezes. Mindenki huz be a kis odujaba es magara vagja az ajtot, nehogy koszonni kelljen.

 

nyilaszaro-ugyek

Az egyebkent nagyon jo hang es zajszigetelo muanyag tokos cuccok sajnos nem idojarasfuggetlenek. Ez leginkabb a nagy erkelyajtokra vonatkozik, mert az ablakoknal nincs gond. Szoval, ahol nyaron allitottak be a pontos nyitast-zarodast, ott telen lesz gond es forditva. Ugyanis itt csak az uveg a teherviselo elem, a muanyag keret pedig a hokulonbsegbol es az ezzel jaro tagulasbol-osszehuzodasbol adodo mozgas miatt nyeklik-nyaklik. Fel ev orom, fel ev duhunges.

 

 

 

Előzmény: szomi_szomi (177)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.19 0 0 180

A III. ütemben a terv szerint a garászbehajtó két oldalán lesz csak beálló, szóval a parkba nem nagyon kell kocsival behajtani.

 

A nyílászárókra meg majd figyelek, köszi!

Előzmény: szomi_szomi (179)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 179

A III. ütemben nem lesz a belsöudvarban parkoló? Ha nem akkor tévedtem.

 

Az erkélyajtók a leggázosabbak. Úgy kell müködjön, hogy fél kézzel tudd kezelni mindkét nyitási irányba. Ha kicsit is szorul azonnal szólj a kivitelezönek. Mi nem szóltunk, mert annyira nem volt zavaró azt most nagyobb gond van. Ja és a télen jól müködö ajtó nyáron elkezdett szorulni. Szóval félév után is ellenörizni kell az ajtokat megint.

Előzmény: TopáZ (178)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.19 0 0 178

A III. ütemben hol gondolod konkrétan a problémát? Az ajtóknál ablakoknál mit kell figyelni?

 

Egyébként nekünk III. ütemeseknek meg úgy tűnik, csak február végén kezdik átadni a lakásokat. Nem tudom mit csinálnak még mindig?

Előzmény: szomi_szomi (177)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 177

Na akkor felhívnám minden kedves lakásátvevö figyelmét, hogy a nyílászárók beállítására nagyon figyeljenek oda. Nekünk most másfél év után teljesen elállítódtak. Szorulnak és az egyik erkélyajtónk nem zár fölül (!). Már hívtam a Tormát de elég lassú a reakció. :(

 

Általánosságban ;-) :

evee, egyetértek azzal, hogy jobb elkerülni azt a helyet ahol már az értékesítök is flegmák. Mert mi van ha a konkrét építkezésben résztvevök is ilyenek.

És általánosságban szintén elmondanám, hogy a Nádorliget I. ütem tapasztalatok alapján azt tanácsolnám mindenkinek, hogy olyan építkezésbe száljon be ahol némi elöleg után (max 20-30%) a maradék összeget a használatbavételi után kell fizetni.

 

Tök Ödön,

Sajnos igazad van. Bár ha jól emlékszem a rendezési terv megengedi a sürü beépítést.  A legproblémásabb szerintem a II. ütem ahol az elrendezés miatt egy csomó beépítetlen rész szinte csak közlekedésre alkalmas. Ráadásul a beépítetlen terek egy része kocsibeálló, ami némi forgalmat von maga után. Ez a III. ütemnél is gáz lesz.

Véleményem szerint fizikailag lehetetlen már itt bármit is beépíteni. De még legalább 2 év míg kialakul a végleges állapot.

 

Engem már eléggé fáraszt az örökös építkezés körülöttünk. És most nem csak a Nádorligetet értem, mert a környezö utcákban is folyamatos építkezés folyik: Kornélia és vele szemben az irodaház, T-Mobil iroda és mellette még egy irodaház, a Prielle teljes feltúrása, a hotel és egyéb építés a Lágymányosi öbölnél. És most hallottam, hogy 2 éven belül a budai Skála helyébe is építkezni fognak illetve jön a Budafoki felújítása.

 

pretorian,

Mondjuk most nyárra már kialakult valami miután az udvar valamennyire használhatóvá vált meg lett egy homokozó, legalábbis a gyerekes családoknak. De elötte nagyon érezni lehetett a rengeteg huzavona miatti fásultságot, ami SZVSZ még mindmáig kihat.

the praetorian Creative Commons License 2005.01.19 0 0 176
Az teny, hogy a kozossegi hangulat nem volt benne adas-veteli szerzodesben, de ha nem egy folyo epitkezes kozepere, sulyos csuszassal, igen morozusan kell bekoltoznie valakinek, akkor talan jobb esely lett volna arra, hogy a szomszedok egymasra rakoszonjenek. Persze, lehet hogy csak en voltam unszimpatikus :-))
Előzmény: Törölt nick (173)
Haszprus Creative Commons License 2005.01.18 0 0 174
Nem tudom hogy a torma kft-nek van-e még köze a nádorligethez de az hótziher hogy olvassák ezt a topicot :)
the praetorian Creative Commons License 2005.01.18 0 0 172
I. utemben koltoztem (11 honap csuszassal), most tervezzuk boldogan az elkoltozest. Ez sajnos nem lakopark, hanem lakotelep panel nekul. Az emberek nem beszelnek egymassal, semmi kozossegi hangulat nincs. Sajnos csalodtam egy kicsit ebben, de az teny, hogy a kivitelezesuk azert korrekt.
Előzmény: Törölt nick (171)
Haszprus Creative Commons License 2005.01.16 0 0 170
Lehet hogy megunták, asszem ugyanaz a fazon meg nő értékesíti a nádorligeti lakásokat már évek óta :)
Előzmény: evee (169)
evee Creative Commons License 2005.01.15 0 0 169

A barátom elment az irodába..de nem lett túl jó véleménnyel róluk. Az értékesítőből úgy kellett minden szót kihúzni, eléggé unottak voltak, mint aki nem is akar eladni... Az új ütem meg amúgyis a zajos útra néz, úgyhogy az egésztől el is ment a kedvünk teljesen. Nem mutogattak meg semmit, s burkolatokat, se semmit. Jó hogy el nem küldték őt a francba....

 

Voltunk másik két-három újépítésű lakásról érdeklődni más cégeknél, ég és föld a különbség...

 

Ja és a weblapjukat sem képesek frissíteni..

 

Ide se fogunk költözni.

Előzmény: evee (165)
agha Creative Commons License 2005.01.10 0 0 168
Szerintem nem maradtatok le semmiről, bár nem tudom, pontosan mikor mentetek el.
Nekünk ma dobtak be ilyen szavazólapot, olyat Ti is kaptatok, nem?
Előzmény: l_bndi (167)
l_bndi Creative Commons License 2005.01.10 0 0 167

Sziasztok!

 

Mi a II. ütemben vagyunk/lakunk és sajnos nem sikerült végig maradni a lakógyulésen. Ha minden igaz, akkor némileg tisztulhatott a kép a Sajóék átírásával kapcsolatban. Ha ott voltál, akkor kérlek, mesélj errol valamit.

 

Köszi

Előzmény: joc_ (156)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 166
A weblapot ritkán frissítik, de gondolom a III. ütemből még meglévő lakások listaján a jó árak szerepelnek. Viszont azóta értékesítik a IV. ütemet is, ami a weblapon épphogy szerepel.
Előzmény: evee (165)
evee Creative Commons License 2005.01.07 0 0 165
Köszi az infokat, asszem jövő héten megpróbálunk eljutni az értékesítési irodába. A weblapon találtam amúgy négyzettméter árakat, nem tudom hogy aktuálisak-e még...
Előzmény: TopáZ (164)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.07 0 0 164
Ja, és garázst nem kötelező venni, viszont amennyire tudom a III. ütem B, C, D és a IV. ütem lakásaiban nincs konyha az árban.
Előzmény: TopáZ (163)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.06 0 0 163
Amennyire tudom a IV. ütemben a VII. emeleten az utcafrontra 320 az udvarra néző lakások pedig 350 eFt/nm áron vannak kb. Legalábbis, amikor kértem tájokztatót, még ennyi volt. Amit láttam készen, ott elég rendesen volt kivitelezve minden. A legfelső szintről akár a Gellért hegyre is nézhet alakás.
Előzmény: evee (160)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.06 0 0 162
Még nem volt átadás tudtommal.
Előzmény: Kerub? (161)
Kerub? Creative Commons License 2005.01.03 0 0 161

Sziasztok

 

Nem tudom, az A épületben volt-e már lakásátadás, ha volt hálás lennék néhány tippért, amire érdemes lesz odafigyelni egy elsőlakást vásárlónak.

Köszi

evee Creative Commons License 2004.12.30 0 0 160
sziasztok! tudna valaki küldeni egy pár képet a lakónegyedről? Érdekelne hogy milyen a kivitelezés, felsőbb szintekről milyen a kilátás, mire néznek a lakások, mennyire hangos stb? Sajna a weblapon nem találtam árakat, vajon mibe kerülhetnek a felsőbb szinteken levő másfél-két szobás lakások, minél nagyobb erkéllyel? Ugye nem kötelező garázshelyet vásárolni? Van konyhabútor az árban? előre is köszi egy érdeklődő..
joc_ Creative Commons License 2004.12.10 0 0 159
Lőrinc Árpád elment a cégtől. Sajnáljuk.
TopáZ Creative Commons License 2004.12.02 0 0 158

Csak annyit tudunk, hogy idén biztosan nem. Állítólag jövő év január-március között szeretnék átadni a lakásokat, de nem biztos, hogy összejön, mert a kazán még nem érkezett meg és az üzembehelyezés igénybe vesz egy kis időt.

 

Egyébként az A épület már belülről is ki van vakolva, le van burkolva a lépcsőház és a folyosó, de a hatodikon a lakások még nem állnak túl jól. A legtöbb még le sincs burkolva.

 

 

 

Előzmény: mirla (157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!