Keresés

Részletes keresés

advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.10.30 0 2 379505

A valódi titkos társaságok egyébként attól titkosak, hogy nem tud róluk senki.

 

Ha már te is "tudsz" róluk, akkor azok már mindennek mondhatók, csak titkosnak nem... Összekevered a titkos és a titokzatoskodó jelzőket... 

Előzmény: 'Quanon (379503)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.10.30 0 1 379504

"Talán te tudod?, mert én nem. Hát ennyi. A hit nem vallás! "

 

A vallás szervezett, rendszerbe foglalt hit, úgyhogy végeredményben de... Amúgy meg én azt tudom, hogy valójában még arra sincs a leges-leghaloványabb bizonyítékunk sem, hogy Jézus egyáltalán létezett, és ne kitalált, több korabeli-helybeli önjelölt próféta alakjából "összegyúrt" mítoszalak. Az a tény, hogy a Biblián kívül valójában semmiféle nyoma sincs a létének, semmilyen a Bibliától független és valóban létező-hiteles forrás sem erősíti meg, hogy egyáltalán létezett volna (Flaviusra most ne hivatkozzon lécci senki, azt ma már tényként kezeljük, hogy a Flaviusba belehamisított Jézusról szóló bekezdésecske Euszebiosz III.-IV. századi műve).

Előzmény: 'Quanon (379503)
'Quanon Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379503

Nem. Összeesküvés elmélet az, amihez fingod sincs.

A titlos társaságok érdekelnek, azért foglalkozok velük. Miért titkosak, stb... Vagy baj ez?

 

A keresztény paraszt ünnepli karácsonyt, meg húsvétot. De, mikor született Jézus és mikor halt meg?

Talán te tudod?, mert én nem. Hát ennyi. A hit nem vallás!

Előzmény: advocatusdiaboli (379502)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.10.30 0 1 379502

Mert valójában magad sem érted, miről beszélsz, mert a világot zavaros emóciók, megérzések formájában éled meg, és nehezen, esetenként sehogy sem tudod a vélt és valós dolgokat szétválasztani.

 

Azért is vagy ilyen lelkes híve számos teljesen elmebeteg összeesküvés-elméletnek.

Előzmény: 'Quanon (379501)
'Quanon Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379501

Ugyan már! Elkalandoztál. Talán a törzsasztalodnál folytasd. Én hitrõl beszélek, nem együttélésekrõl!

Előzmény: advocatusdiaboli (379500)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.10.30 -1 1 379500

Még mindig nem fogod fel, hogy saját érveléseddel igazolod az általam leírtakat...

 

A Vatikán szerinted nem is keresztény... Egymilliárd ember meg - ha erre kapna utasítást a papjától - kardélre is hányna téged ezért a véleményedért...

 

 

Én meg nem mondok semmi mást, csak azt, hogy miután sem a kereszténység, SEM SEMMILYEN MÁS VALLÁS sem képes valójában teljesen egyértelműen és félreérthetetlenül/félremagyarázhatatlanul definiálni saját tanait, így nem is lehet egyik sem alapja semmiféle stabil, tartós és békés társadalmi együttélésnek.

Előzmény: 'Quanon (379498)
'Quanon Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379499

Pontosan. Egy keresztény ember soha nem teszi a lábát a vatikánba! Vagy kíváncsi az antikrisztusra?

Előzmény: advocatusdiaboli (379497)
'Quanon Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379498

Mi köze a vatikánnak a kereszténységhez? Semmi. A vatikán 100% jezsuita.

Előzmény: GPS (379496)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.10.30 -1 1 379497

A kereszténység egy ókori babonákból jól-rosszul összeszerkesztett zavaros gondolathalmaz, amiből sajnos bárki bármit kihámozhat. Ezért is szakadt szét ezerféle irányzatra, ezért is szakad folyamatosan a mai napig millió szektára, te magad is valószínűleg olyan módon interpretálod magadnak a "tanait", ahogyan pontosan senki más nem teszi a Földön - erre egyszerűen nem lehet "közéletet" alapozni.  Pontosan ezért lett elkerülhetetlen, hogy valamelyik értelmezési metódus összefogva a hatalommal kihirdette saját kizárólagosságát és helyességét, és nekiállt megölni mindenkit, aki protestálni mert volna.

Ez minden vallásnál jól látható és elkerülhetetlen mintázat.

Előzmény: 'Quanon (379494)
GPS Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379496

 

A kereszténység a szeretetrõl szól. Nem másról.

 

Vajon ezt a Vatikán fő-pénztárosa is tudja?

.

Előzmény: 'Quanon (379494)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.10.30 -2 1 379495

A hardcore ateizmusban egyetértek - ez viszont nem meghatározó. Az értelmes emberek alapvetően agnosztikus gondolkodásúak - magamat is annak tartom - egyszerűen amit nem tudunk (még), azt nem tudjuk és kész.

Nem lehet kijelenteni, hogy "valamiféle" természetfeletti bizonyosan nem létezik/létezhet, mert bár tényleg semmi nyoma, a természettudományos világképben helye és szükségessége sem látszik, de ettől függetlenül a világképünk nem teljes, NEM TUDUNK MINDENT, és a "résekben" végül is elférhet még sok meglepő dolog is. Ahogy az ősrobbanás-elmélet is jelenleg csak egy teória, igaz, nagyon erős érvekkel alátámasztható és nagyon valószínűnek tűnő, legfeljebb részleteiben nem teljesen tisztázott teória - de akkor sem "teljesentuti". Az abiogenezis is csak feltételezés - csak éppen minden információnk ilyen irányba mutat. Az evolúciós fejlődést viszont már kezelhetjük tényként, amiben legfeljebb olyan részletkérdések nem tisztázottak már - amelyek magát az alapfolyamatot biztosan nem fogják már megkérdőjelezni.

Nem mondhatjuk tehát, hogy nincs "valamiféle természetfeletti", csak azt, hogy nagyon valószínűtlen és szükségtelennek tűnő - ugyanakkor azt például, hogy a Bibliában leírt, teljesen konkrét Isten létezne - azt viszont tényszerűen meg tudjuk cáfolni. Az már bizonyítható, hogy amiben a zsidó-keresztény-muszlim hit hisz - AZ NINCS. Ha van is valami, az nagyon más, és a "maguk módján hívő" emberek az adott vallás szempontjából ugyebár valójában rendre eretnekek.

Ahogy a derék szent Kálvin is holmi szentháromság-tagadás ürügyén égettette el elevenen máglyán Szervét Mihályt...

 

Hát tudod, ez a vallás valós arca, nem az, amit a hatalomból kiszorulva, eszközök hiányában próbál magáról elhitetni. Az inkvizíció még a XIX. század elején is bizony akasztatott eretneket, és simán megtenné ma is - ha megtehetné. Még jelen pillanatban is a világon pontosan egy tucat ország van, amelyben halálbüntetés szabható ki ATEIZMUSÉRT, istentagadásért... Nem ért még véget a középkor/ókor, itt van az még bőven velünk, szerte a világon, még klerikális kormányzatok vannak, több milliárd ember fejében még babonák és sületlenségek keverednek a valóság töredékeivel.

 

Az egyetlen megoldás annak elkerülésére, hogy hülye babonákra hivatkozva újra meg újra egymásnak essenek tömegek - az az, ha a közéletből hivatalosan a nyomát is kigyomláljuk ezeknek. De sajnos ez nem megy túl jól, még a legfejlettebb országokban is túl nagy a hatása változatlanul a babonaságoknak, a középkor erői változatlanul lelkesen próbálnak visszatérni.

Előzmény: Platon (379490)
'Quanon Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379494

A karácsonynak, vagy húsvétnak állami ünnepnek kell lenni? Miért van erre szükség?

Nem elég világos, hogy a vallás és politika - kéz a kézben. Így volt ez mindig is. Ennek nem szabadna lenni.

 

A kereszténység a szeretetrõl szól. Nem másról.

Előzmény: Platon (379490)
bz248 Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379493

A szervezett vallason belul is vannak szintek, mert tudtommal a romai panteonnak nem volt politikai programja (ok bizonyos kerdeseket madarmegfigyelesi versennyel dontottek el)... ezzel szemben meg az Otestsmentumban szo szerint le van irva az itelet a bokdosos okor kapcsan.

Előzmény: Platon (379490)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.10.30 -1 1 379492

Ezek sajnos simán tények. Cáfolj meg belőlük akár csak egyet is, rajta!

 

Hadd idézzek a Bibliából, újszövetség:

 

“Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. Mert bizony mondom nektek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg az egész be nem teljesedikTehát ha valaki a legkisebb parancsolatok közül akár csak egyet is eltöröl, és úgy tanítja az embereket, az a legkisebb lesz a mennyek országában; ha pedig valaki ezeket megtartja és tanítja, nagy lesz az a mennyek országában” (Mt 5,17-19).

Ezek után nézd szépen meg, milyen törvényeket is fektet le a "Könyv", aztán mondd azt, hogy nincs igazam... Ezen írásokat lengetve népeket irtottak, hajtottak rabigába egykoron - és akárki akármit mond, simán ki lehetett ezeket az utasításokat is olvasni belőlük. Hja, mint Nostradamus jóslataiból, úgy persze ki lehet mást is.

De pont ez a baj. Nem működtethető normális és stabil világ a "királynőtmegölninemkellfélnetekjóleszhamindenkibelegyezikénnemellenzem" szövegekre alapozva.

 

Új, teljesen világos és egyértelmű, NEM FÉLREMAGYARÁZHATÓ szabályokat kell lefektetni, és a hétköznapi életet KIZÁRÓLAG ezekre alapozva szabályozni. 

Előzmény: bz248 (379488)
Platon Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379491

:))))))

Előzmény: bz248 (379488)
Platon Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379490

Azért ez szerintem nem feltétlenül ilyen egyszerű, és meg kell különböztetni, vallást és szervezett vallást. 

 

A hit nem feltétlenül kirekesztő, és kivétel nélkül minden világkép valamilyen hitvilágra épül, csak mondjuk az ateista világkép ezt nem ismeri be, de ettől még így van. A fundamentumok sehol nem igazolhatóak bizonyítékokkal.

 

A szervezett vallás ipso facto kirekesztő és dogmatikus ebben egyetértek veled, de lehet valaki keresztény muszlim stb anélkül is hogy az egyház kirekesztő dogmáit elfogadná. 

 

De pl. a hardcore ateizmus is rettenetesen kirekesztő, és a vallás minden ismérvével rendelkezik.

 

Alapvető axiómái nem bizonyíthatóak, szentül hiszik hogy náluk az egyetlen IGAZSÁG így nagybetűvel, és mindenki más tévelyeg. 

 

Még talán a szkeptikus agnoszticizmus a legtudományosabb nézet, mert ők abban hisznek hogy nem tudják mi az Igazság :)

 

Az állam pedig ne filozofáljon hanem a rá testált feladatokat lássa el pártatlanul -> Szekularizáció. 

 

Különösen hogy a politikusok a vallásfilozófiához is pont olyan hülyék mint bármi máshoz.

Előzmény: advocatusdiaboli (379487)
'Quanon Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379489

Jaj. Ne kezd már itt is. :(((

Előzmény: advocatusdiaboli (379487)
bz248 Creative Commons License 2020.10.30 0 1 379488

Ez olyan gyonyoru, hogy akar Savonarola is mondhatta volna. Jo sok tuz es hit van benne testver.

Előzmény: advocatusdiaboli (379487)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.10.30 -2 2 379487

Ez egy rövidlátó hülyeség. Valójában MINDEN vallással baj van. A vallás ab ovo kirekesztő. A vallás kitalációkra és nem tényekre, bizonyítékokra alapul, kivétel nélkül minden vallás/hitrendszer dogmatikus alapokra épül, nem igazolható (sőt, ellenkezőleg, sok esetben konkrétan megcáfolható - DE ENNEK ELLENÉRE FENNTARTOTT !!) egyoldalú állításokra, kijelentésekre. 

 

Ez nem tűr kritikát, és természetesen nem ismerheti el semmilyen más hasonló kitalációk/vallások érvrendszerét sem. A vallásos gondolkodás, a vallás ebből adódóan elkerülhetetlenül, mindenféleképpen konfliktust szül. Nem tud máshogy lenni. Itt egyszerűen arról van szó, hogy az emberek természete/gondolkodása nem homogén - egy szelíd, erőszakra nem hajló, azt elutasító, másokat tolerálni képes és akaró ember bármilyen hit, ideológia mentén gondolkodva is valószínűleg békésen együtt tud élni másokkal. Egy konfliktuskereső, erőszakosabb természetű ember számára viszont a vallási vagy éppen nacionalista ideológiák valódi olajat, sőt, benzint jelentenek a tűzre. És az emberek egy jó része mindig is ilyen volt, van, lesz...

 

Lehet elmélkedni azon, hogy a muszlim vallás elvileg milyen békés és toleráns - de a valóság az, hogy az egészet egy hódító, tömeggyilkos (és pedofil, stb..) hadúr találta ki, és pontosan olyan is... Mellesleg KITALÁCIÓ. Lehet elmélkedni azon is, hogy a kereszténység is milyen szép meg jó dolgokat mond, de ehhez képest a Biblia úszik a vérben, a benne leírt Isten egy bosszúálló seregek ura, és még a magának Jézusnak tulajdonított újszövetségi kijelentések között is ott van, hogy márpedig az ószövetségi törvények is érvényesek. Magyarán az egészből csak habitus kérdése, hogy mit emelsz ki magadnak lényegesként - éppúgy ott van benne az "öljél meg azonnal minden másképpen gondolkodót" parancsa egyértelműen (akár a Tórában, akár a Bibliában, akár a Koránban), ahogy ki lehet belőle olvasni mást is - pont ez a baj, hogy NINCS HELYES ÉRTELMEZÉSE, nem is lehet, isten/istenek sosem voltak, ezek emberek által kitalált és nem egységes, elég rosszul összeszerkesztett szövegek, csak a Bibliában van több, mint négyszáz FELOLDHATATLAN ellentmondás, és folytathatnánk a sort...

 

Ha már mást tenni nem tudunk - nyilván oktatással, felvilágosítással minél több embert rá kell ébreszteni a valóságra - akkor szigorú szekularizációval a lehető leghatározottabban távol kell tartani a vallást a közügyektől. Vagy vérözön és vallásháború lesz megint a dolog vége.

Előzmény: 'Quanon (379485)
_CaiSei_ Creative Commons License 2020.10.30 -1 0 379486

A kiképzett bérgyílkosok ezrei válnak munkanélkülivé irakban, folytassam?

 

Azok még nem szekularizálódtak kellően. :)

Előzmény: 'Quanon (379485)
'Quanon Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379485

1. Pusztított és pusztít a pápaság. A jezsuita ideológia. A kereszténység soha.

A katólizizmust összemosni a kereszténységgel? Óh...

 

2. Az iszlám világot békén kellett volna hagyni. Nem kirabólni, kifosztani...

 

3. A szomszéd kutya a hibás ha az udvarodra szarik, mert nincs kerítés? A kiképzett bérgyílkosok ezrei válnak munkanélkülivé irakban, folytassam?

 

Előzmény: advocatusdiaboli (379484)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.10.30 -1 1 379484

Ismered a nézeteimet, tudod, hova sorolj - de ez akkor is "nüanszolás", és az a helyzet, hogy akinek éppen levágják a fejét, annak kb:qrvára mindegy, hogy egy iszlamista vagy egy muszlim teszi-e ezt vele...

A kereszténység is átélte azt az időszakát, amikor kíméletlenül el akart pusztítani mindent és mindenkit, aki nem értett vele egyet, és nagyon véres, nagyon nehéz és hosszú kínlódás után jutottunk el oda, hogy ettől kizárólag a nagyon szigorú szekularizáció védhet meg minket, ahol az állam vezetésébe még érintőlegesen sem szabad belefolynia a vallásnak.

 

Bolygónk népessége nem azonos történelmi fejlődési fázisokban tartó társadalmakban él, és sajnos igenis de facto kijelenthető, hogy az iszlám világ még nem jutott el eddig a szekularizációig, sőt, egy jelentős hányada történelmi analógiával élve szó szerint Európa legsötétebb középkorában él.

 

Ezt bármilyen eszközzel is, de távol kell tartanunk magunktól - vagy belülről szétvernek minket. Ezt nem lehet elintézni toleranciával meg türelemmel - ezek azoknak járnak, akik azért a közösen elfogadott játékszabályokat betartják.

Előzmény: Pink Fluffy Unicorn (379481)
havasesoesett Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379483

Mert ők törődnek a te definícióiddal, illetve a definíció védelmet jelent. Szómágia, ha ismered az IGAZI NEVÉT akkor uralod

 

:)

Előzmény: Pink Fluffy Unicorn (379481)
_CaiSei_ Creative Commons License 2020.10.30 -1 0 379482

A tudatlanság áldás.

Előzmény: Pink Fluffy Unicorn (379481)
Pink Fluffy Unicorn Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379481

Azt nem tudja hogy nincs olyan hogy fejlevago muszlim. Fejlevago iszlamista van. 

Előzmény: _CaiSei_ (379480)
_CaiSei_ Creative Commons License 2020.10.30 -1 0 379480

Nem tudja, hogy a fejlevágó muszlim ugyanolyan, mint a debreceni láncgyárból elmenekült volt magyar.

Aki nem fejlevágó.

Ergo a muszlim sem lehet az.

Előzmény: Pink Fluffy Unicorn (379479)
Pink Fluffy Unicorn Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379479

Hat bigottsagban es elvakultsagban neked se kell a szomszedba menni.

Előzmény: lahuba (379478)
lahuba Creative Commons License 2020.10.30 0 0 379478

Jól kifacsarod a történteket saját elképzelésed szerint.

Az európai országokban már nem olyan egyszerű tömeghalált okozó nagyságrendű merényleteket előkészíteni és végrehajtani, mint mondjuk Afganisztánban, vagy Bangladesben.

Ahhoz már túl tájékozottak a biztonsági erők, túl sok energiát fordítanak a kritikus információk begyűjtésére.

Ezért van az a tendencia, hogy a magányos, hétköznapi eszközökkel felszerelt eszementek követik el ezeket, mert ezek ellen nincs hatásos védekezés, időnként akad egy-két hit harcosa, aki bekattan, és vértanút farag magából, ha vallásos érzéseit megsértik.

És ezen az sem változtat, ha a beilleszkedett muszlimok tömegei el is ítélik a tettét, mert mindig akad elég bigott is, aki meg hősnek tartja.

A muszlim világban meg megteszik ezt még saját hittársaikkal szemben is, ha azok szerinte nem az igaz módon imádják Allahot, mit csodálkozunk itt holmi karikatúrák után...

Előzmény: zöldkomcsi: (379472)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.10.29 0 0 379477

Mexikóban a trendy ez jobban.

Előzmény: ,m,1710 (379476)
,m,1710 Creative Commons License 2020.10.29 0 0 379476

rájötte, proféta az mind Ixsten? hehe , megyek fejetvágni

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!