Keresés

Részletes keresés

Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 376
Eddig nem. De ha olyan helyzetbe kerülnék, valszleg engednék a negyvennyolcból. Te nem?
Előzmény: Törölt nick (368)
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 375
Eddig nem. De ha olyan helyzetbe kerülnék, valszleg engednék a negyvennyolcból. Te nem?
Előzmény: Törölt nick (368)
Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 374
Ezt kérdezem én is. Miért kell ahhoz egy tragédiának történnie, hogy ez a dolog napvilágot lásson. A " miért nem panaszkodtak a kismamák?" kérdésedre a válaszom a következő:
1. - lehet, hogy panaszkodtak, de mivel nem volt komoly probléma eddig, az egyik orvos védte a másikat
2. - tudok én magam is olyan műhibáról, amit a beteg és az orvos elintézett egymás között szép csöndben az orvosi szobábanm úgy hogy mindenki jól járjon. Egy kórháznak, ill. egy orvosnak komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy a hibák ne tudódjanak ki. És ameddig csak "kis malőr" történik, addig ez meg is tehető.
Előzmény: Törölt nick (365)
Nannics Creative Commons License 2003.12.18 0 0 373
Sziasztok,

Nekem pont a most "gyilkos"-nak kikialtott orvos volt a szuleszem evekkel ezelott. Nekunk a MAV osztalyvezetoje - akit ismertunk - ajanlotta ot, mint a legmegbizhatobbat.
SOHA egy fillert nem adtunk neki, nem is tudtam volna elkepzelni a helyzetet, hogy en penzt adok valakinek, aki fizetest kap. Ennek ellenere, eletem legszebb elmenye volt a terhesseg es a szules is. Kedden ugyeletes volt, este olyan vizsgalaton voltam, amikor egy ovszeru dolgot tesznek a hasamra es olyan hangokat hallok, mintha valaki gumicsizmaban nagy vizben jarkalna. Semmilyen mas vizsgalat nem volt, nem probalta meginditani a szulesemet, pedig aznap volt ugyeletes. Masnap indult el a szules, egesz nap vajudtam, O delben hazament es este visszarohant a szuleshez.
Szules utan minden nap feljott megnezni minket, hathetes vizsgalatnal is nagyon kedves volt, es azota is akarhanyszor megyek hozza vizsgalatra, nagyon kedves, pedig soha nem fizetek. Ha nem viszem a gyerekemt, akkor veszekszik, hogy hogyan lehetek ilyen bunko. Mindig van rank ideje, nem tunik ugy, mintha agyonhajszolt lenne.
(mellesleg en kethonapos terhesen azert mentem hozza, mert az elozo orvosom, akinek fizettem, amikor kiderult, hogy terhes vagyok, megkerdezte, hogy ugye elvetetem a gyereket, mert meg fiatal vagyok - 21 voltam - es majd logni fog a mellem, kiszelesedik a csipom es meghizok)

Ennek ellenere, nem tartom kizartnak, hogy hibazott, vagy rosszatt tett, furcsan hangzik, de O is ember. Tehat, attol, mert nekem jo tapasztalataim vannak (meg az osszes baratnomnek, aki a tanacsomra hozza jar), attol meg masnak lehetnek mas tapasztalatai. Baratnom gyereke pl. a Noi Klinikan halt meg majdnem az orvos hibajatol szules kozben.
En nem hiszem, hogy O lenne az egyetlen orvos, aki hibazna.
Azt sem ertem, hogy itt egyesek miert dobaloznak szamokkal. Honnan tudjak, hogy hany betege volt? Es ha tudjak, azt honnan tudjak, hogy ez sok vagy keves? VAn valamilyen atlag, statisztika, amirol mi, laikusok tudunk?

Amugy pedig azt gondolom, hogy itt sokkal inkabb felmerul a korhaz es az osztalyvezeto felelosege, mert ha a Herczeg doki meg is bolondult és tenyleg egy "hentes" lett belole, ennek nem egy tragedianal kellett volna kiderulnie. Neki vannak felettesei, akiknek pont az a dolguk, hogy az ilyen amokfutasokat felfedezzek. Ha a doktor tenyleg egy penzehes dogge valtozott, akkor O nyilvan nem kepes mar magat korlatozni, ilyen esetben kell a kollegaknak es a feletteseknek lepni. Igy most utolag szamomra ciki, hogy a korhaz mossa kezeit es azonnal eltavolitja a dokit.

A babanetet en is vegigolvastam, es sajnos a nevtelenul beirokrol az a benyomasom, hogy szandekosan osszemosnak dolgokat es ragalmaznak. Meg akkor is ezt gondolom, ha a doktor valoban megolt embereket. Ekkor ugyanis feljelentest kell tenni, nem pedig interneten ragalmazni nevtelenul es legendakat krealni.

Az biztos, hogy ha en ismet terhes leszek, hozza megyek szulni.

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 372
szasenyka teljesen igazad van, BIZTOSAN vannak olyan orvosok akik a paciensben nem a bankomat megtestesitojet latjak. csak keves.

[ne keress hatso szandekot a hsz-emben, mert nincs! egyetertek veled, altalanositani nem szep sot hibas]

Előzmény: Törölt nick (369)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.18 0 0 370
Idi! Az a baj, hogy én már nem hiszek abban, hogy van "Normális" szülész ebben az országban. Aki nem a pénzért vállal betegeket. Sajna meg kell lóbálni a pénztárcát, és akkor kinyalja a feneked, de amúgy...
Ez van. Mi nem tudunk ezen ily módon változtatni, hogy nem adok a szülészemnek. MErt legközelebb úgy is fog velem bánni, hogy ne menjek hozzá...
Előzmény: Törölt nick (368)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 368
Es ezen mult a gyereked normalis ellatasa? Szvsz nem. Normalis orvos anelkul is ellatja, a nem normalist meg hiaba penzeled. A meghalt anyuka tuti havonta hagyott ennel a dokinal 5000 ft-ot atlagban. Es fizetett volna a szulesert is. Sot azok is szoktak fizetni, akik utana a neten panaszkodjak ki magukat.
Előzmény: Hoop (366)
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 367
Mellesleg második gyerekemet pont a MÁVban szültem. Másik orvosnál. Akiről évekkel később olvastam Kende könyvében. A szülés érdekes tapasztalat volt. A szülész, szülésznő rendesek, figyelmesek voltak, a szülés simán ment. Később jött egy kis bonyodalom, minek következtében infuziót kellett volna kapjak. Nem tudták bekötni, mert nem volt megfelelő tű az osztályon. Belgyógyászt hívtak hozzám, aki nem segített semmit. Végül egy nővér megszánt és kiöntötte a WC-be az infuziót, én pedig leléptem a kórházból. Hajnalban mentem vissza. Sem az ügyeletes nőgyógyász, sem a hozzám áthívott belgyógyász nem vette észre, hogy nem voltam az osztályon egész éjszaka. Elmondtam az orvosnak akinél szültem, megbeszéltük, hogy az a lényeg, hogy jobban lettem és kész.
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 366
Ha ennyire egyszerű lenne a hálapénz felszámolása, hogy aki nem ért vele egyet, az ne adjon, akkor jó gyors ütemben eltűnne. Én hiába nem értek vele egyet, nem fogom kockáztatni pl. a gyerekem normális ellátását- ha azon múlik.
Előzmény: piferi (362)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 365
Oké Mentat, de akkor miért nem lett ebből ügy előbb? Miért nem szólt egy szót sem egyik kismama sem. Én nem akarom elvitatni a babanet érdekeit, de nem biztos, hogy az a legjobb módszer a "védekezésre" hogy ott megírják.
Sokan elégedettek vele, sokan meg nem. pont mint minden orvossal szerintem. Én imádoma dokimat. de akkor is így lennék ha valamelyik gyerekemmel trtöént volna valami? Pedig ő valszeg ugyanúgy járt volna el mindne esetben...
Továbbra is az a véleméynem, hogy jelen esetben sincs szó arról a szerencsétlen két kismamáról, csak és kizárólag pénzről és érdekekről
Előzmény: Mentat (363)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.18 0 0 364
Az nem érv, hogy én nála szültem, és nem indította be a szülést, minden rendben zajlott. Ez igaz volt én orvosomra is. Aztán nálam romlott a statisztikája.

Az is lehet, hogy sokszor szaladt be szülésre az összejövetelekkor, de épp Te mondod, több 100 szülés évente, az akárhogy is nézzük emberfeletti. Kicsit beleunt, kicsit úgy érezte, nem akarok minden összejövetelt ott hagyni. A pénzt így is úgy is megkapom. És valóban sok orvos helyett viszi el a balhét. MErt a legtöbb ezt csinálja. ŐSzintén, hány túlhordott nőt ismertek? VAgy legalább aki nem a 40.hét előtt szült? Hányat? Ennek oka van!!!

Szomorú, de a precedensnek személy szerint örülök (nem annak, hogy megtörtént, hanem, hogy nyilvánosságra került), mert így hátha elkezdenek jobban odafigyelni...

Amúgy pont ezért van a sok császár is. MErt megindítják idő előtt, de a méh még nem készült fel, nincsenek megfelelő összehúzódások, nem nyílik a méhszáj, stb... Ezért lehet, hoyg biz intézményekben 40%!!!! a császármetszés.

Amúgy azt lehet tudni, pontosan mi zajlott a szülőszobában? Mi okozta a halált? Borzasztó ez az egész:(((((

Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 363
Örülök, hogy Nektek ilyen pozitív élményetek van. Javaslom viszont, hogy a Babaneten nézd meg a MÁV kórház fórumát és látni fogod, hogy már régen téma ez, hogy ezen érintett szülész mit csinál. Tudott róla a kórház is és a kismamák is. Tehát nem csak most lett téma, hogy kicsinálhassák. Én ezt elfogulatlanul mondom, hiszen nem ismerem. De ha már régen leírtak róla olyat, hogy holnap X. dr ügyel, úgyhogy sok szülés lesz, meg azt hogy az ügyeleti napján délelőtt berendelt 7 kismamát, a vizsgálatról kiküldte a szülésznőket, majd délután mind a 7 kismama visszajött megindult szüléssel, én úgy érzem, hogy ez nem a véletlen műve. Tudom, hogy a szülészetben sajnos sok orvos "besegít" a szülés megindulásában, ha mondjuk szabira készül, ez akkor is nagyon szomorú. És az, hogy ha a MÁV kórházban erről tudtak - már pedig a fórumból az derül ki hogy tudtak - akkor miért kell hozzá tragédia hogy tegyenek is valamit.
Ha az adott fórumon leírtak nem igazak arról nem tehetek, én a véleményemet az alapján írtam.
Előzmény: piferi (362)
piferi Creative Commons License 2003.12.18 0 0 362
Egy egész szakma hibáiért nem lehet egy embert felelőssé tenni. Akit zavar a hálapénz intézménye, az tegyen ellene és ne adjon pénzt sem a szülésznek, sem a szívsebésznek, sem a háziorvosnak...

A kérdéses nőgyógyászt egyébként ismerem, kisebbik gyermekemet nála szülte a feleségem. Azért ment hozzá a feleségem, mert szakmailag és emberileg is elismertük és ez most sem változott. Ismerőseink, akiket hozzá küldtünk, mindig jó véleménnyel voltak róla. Valószínüleg sokan mások is hasonlóan vélekednek, az évi több száz szülés nem a véletlen műve. Ha lesz még gyermekünk és lesz rá lehetőség, őt fogjuk felkérni, hogy vezesse le a szülést.

A mostani esetről: egy sikeres embernek mindig vannak irigyei akik minden lehetőséget megragadnak, hogy az illetőt kikészítsék. Mielőtt valaki elhamarkodottan ítél az orvosról, érdemes lenne megnézni a statisztikákat, hogy ma Magyarországon hány szülésre esik egy haláleset (anyáé). Az egyedi eset természetesen tragikus, de a közlekedési baleseteknél nem szoktak kampányt indítani az autógyárak vagy kereskedők ellen.

Hogy az illetőt nem lehetett elérni, szeretném elmondani, hogy a társaságból ahol néha találkoztunk számos alkalommal távozott "csapot-papot" otthagyva, mert szülésre kellett bemennie a kórházba.

Aki az illetőről szélsőséges jelzőket használ, mielőtt a legcsekélyebb bizonyíték is lenne a vétkességére, arról a középkori bíróságok hangulata jut eszembe.

m45 Creative Commons License 2003.12.18 0 0 361
Nála szültünk 2001-ben. Minden a legtökéletesebben zajlott a terhesség során és a szülés alatt is. Csak jót tudok mondani róla. Nem ismerem az ügy részleteit, nagyon-nagyon sajnálom, ha mégis igaz a hír :(
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 360
"Borzasztó ami ebben az országban az egészségügyben (is) zajlik."

Ez igy nem igaz, a mi szuleszunk nagyon jo ember, tudom ajalnlani mindenkinek: a Rokus Korhazban dr. Halmos Laszlo.

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 359
egyetértünk. Szerintem ma Mo-n a szülészek nagy része ilyen. Lehet, hogy nem tablettával, de más módszerrel. Szóval szerintem se arról a két szerencsétlen anyáról szól a dolog. Kizárólag pénz és érdekek vannak itta háttérben
gyümi
Előzmény: Törölt nick (356)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 358
Én pedig teljesen értetlenül állok a dologgal szemben, mert a feleségemmel mi is nála szültünk és semmi, semmi gond nem volt, nem siettetett semmit, kiváló hangulat volt, nagyszerűen éreztük magunkat, nem indított el H semmit.
A feleségemmel jól bánt, nagyon tisztességesen, becsületesen végezte a munkáját, és nemcsak szülőszobában, hanem az egész terhesség alatt.
Fogalmam sincsen, mi történt.
Nem igazán akarom elhinni az eseményeket.

Fogalmam sincsen, mit higgyek.
Nekem ez az ember (két hete volt nála asszonka) még mindig nagyon szimpatikus.
Szeretném azt hinni, hogy csak egy elkeseredett család, netán egy rosszindulatú szakmabeli generálja ezt az egészet és nem is igaz.

Előzmény: dalia (355)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 357
Ja visszaolvasva ugy tunik, mintha egyet ertenek az orvossal, ami tavolrol sem igy van, csak nem hiszem, hogy o sokkal rosszabb lenne mint mas. Nem csak ot kellene kiszorni magyarul. Helyreigazitas vege. :)
Előzmény: Törölt nick (356)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 356
dalia, vigasztaljon a tudat, hogy tenyleg az egyik legfelkeszultebb dokihoz jartal, nem veletlenul szerettek/szeretik a kismamak. a szakmai etikaja valoszinuleg nem rosszabb mint ezer mas orvose, csak azoknak meg modora sincs vagy nem annyira jokepuek. meg vagyok gyozodve, hogy ezt az esetet most valamiert felfujtak, de ez csak a jeghegy csucsa. es neki most pechje volt, valamiert nem all moge a korhaz, hogy eltussoljak az ugyet.

nem tudom, hogy megvigasztaltalak-e, a szandek az volt. :)

Előzmény: dalia (355)
dalia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 355
adjátok abba légyszi...

ma kicsit túlérzékeny vagyok, egész nap a HSZ-en jár a fejem, minden pillanatban. (aheylett, hoyg Elnök embeeit néznék, vagy HPt olvasnék, bolond vagyok)

Annyira szomorú az egész történet, ha csak kívülről olvasnám, akkor azt hinném, hogy a paciensek mindegyszállig butiska kislányok, akik nem veszik észre kiben bíznak meg. (Talán Agilis írta, egy felelőtlen gyilkosban...)

Milyen kár, hoyg magam is paciense voltam, így kicsit nehezebb az anyukákat elitélni. :)
Elöttem van a 8 hónap amikor hónapról-hónapra találkoztunk, a megnyerő mosolya, a jóképű fejem, a magabiztos, nyugtató hangja... Bármilyen apró vagy nagyobb problémával fordultam felé, bármely félelmeme osztottam meg vele, mindig, _mindig_ 2 perc alatt megnyugtatott, mindenre volt egy jó szava.

Akkr is ilyen mosolygósan kedves volt, amikor szerda reggel 37 hetesen behívott a kórházba, kedvesen beszélt hozzám miközben vizsgált, szinte nem is fájt, és hopsz máris burkot repesztett. (finoman szólva indokulatlanul)

Annyira normális pasasnak tünt, de tényleg........

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 354
:) na latod, megeri velem beszelgetni, felviditalak ;)

ne mergelodj mar allandoan ha meglatod az idike nicket, inkabb olvasd el amit irok, aztan arra valaszolj. en meg majd valaszolok neked, aztan igy tovabb. nem mergelodunk, beszelgetunk. nyugi, talizni azert nem akarok Karacsonykor :)

Előzmény: Törölt nick (353)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 352
es karomkodni azert megsem kellene :)))
Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 351
Teged az zavar, de az nagyon, hogy a mely meggyozodessel allitott igazsagaidon ramutatok a nem teljesen helytallo reszekre. A te szep kerek kis vilagodban nincs helye a tiedtol eltero velemenynek, de ha ezt tovabbra is gyakorlatkent akarod folytatni, akkor maradj otthon. En nem direkt kotok beled, sot tobbszor volt hogy egyet ertettem veled, de amikor nem ,akkor azt is megirom. Tetszik neked vagy sem. Mindenkinek megirom, igen demokratikusan.

Most eppen arra az ellentmondasra akartam felhivni a figyelmed, hogy partolsz es tamogatsz egy velejeig romlott rendszert, mikozben elitelsz valakit aki ebben a rendszerben egy tokeletesen beleillo fogaskerek volt. Nekem is az a velemenyem, hogy ez a doki a kollegai irigysegen bukott meg, mert nem o az egyetlen, aki halottakat hagy maga utan. Talan a tiednek is vannak hullak a szekrenyeben, csak te nem tudsz rola, mint ahogy az ide iro kismamak sem tudtak az imadott dokijuk egyeb dolgairol. Te ma Mao-n nem juthatsz hozza a dokik statisztikaihoz, meg olyan artatlanokhoz sem, hogy mekkora aranyban vegez csaszarmetszest vagy mehkitorlest. Pedig ha piac van es fizetek, akkor az info is jarna.

Es te azok egyike vagy, aki az otthonszulest mint olyat be is tiltatna a "biztonsag" erdekeben.

Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 349
segit az orvosod a kiuteseiden is biztos :)

attol hogy nem mond tarifat, meg elfogadja a boritekot, nem?

moderaltass ki, ha meltatlannak erzed a hsz-emet.

Előzmény: Törölt nick (347)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 346
Te pont annyira bizol a Te szuleszorvosodban, mint az ominozus dokiben az o betegei. Latsz valami osszefuggest? A te dokid nem fogad el boritekot?
Előzmény: Törölt nick (341)
Agallis Creative Commons License 2003.12.17 0 0 345
Alice:)
Előzmény: AliceCsodaországban (344)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 344
Körülírom jó? (csak mert a babaneten többször is leírták a nevét...) szóval a vezetékneve az angol Princ megfelelője, és H-val kezdődik, így jó?
Előzmény: Törölt nick (331)
Hoop Creative Commons License 2003.12.17 0 0 343

Továbbra is praktizál az a nőgyógyász, akit a MÁV Kórházban felmentettek a munka alól egy belső vizsgálat után, amelynek során felmerült a gyanú, hogy az orvos szándékosan ügyeleti napjaira időzített szüléseket, és ezzel több esetben súlyos komplikációkat okozott. A Budapest második kerületében magánrendelőt fenntartó nőgyógyászt az [origo]-nak sikerült elérnie, ő azonban semmilyen nyilatkozatot nem kívánt tenni.

A MÁV Kórházban néhány hónappal ezelőtt észlelték azt, hogy szokatlanul megnőtt a szülési komplikációk száma. Felmerült, hogy ezek mögött az állhat, hogy az egyik, adjunktusként dolgozó orvos szándékosan előbbre hozatta, illetve az ügyeleti napjaira időzítette a szüléseket.

A szülész-nőgyógyászra két tragikus eset irányította rá a figyelmet: egy kismama szülés közben meghalt, egy másiknak pedig el kellett távolítani a méhét. Az intézmény feljelentést tett a haláleset ügyében, a BRFK ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A MÁV Kórház főigazgatója korábbi megkeresésünkkor ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy nincs egyértelmű bizonyítékuk arra, hogy a tragikus következményekkel járó komplikációk és az orvos tevékenysége között ok-okozati összefüggés lenne.

Az orvost szerdán hiába kerestük a magánrendelőben, munkatársa azt mondta, hogy ezen a napon nem rendel, hanem kórházban dolgozik, azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan hol. A nőgyógyászt végül a Szent István Kórházon keresztül értük el. Amikor a kórházat a délelőtti órákban felhívtuk, azt mondták, hogy nem tudják adni az orvost. Legközelebbi próbálkozásunkkor már nem volt az intézményben, a munkatársak azonban megadták elérhetőségét.

Az orvos az [origo] megkeresésére nem kívánt semmilyen információt adni. Arra a kérdésre, hogy valóban ő-e az az orvos, akit egy belső vizsgálat után felmentettek a MÁV Kórházból, azt mondta, hogy semmit nem kíván válaszolni. Az RTL Klub Híradójának a szülész kedden még azt mondta, hogy magánrendelőjében továbbra is vizsgál kismamákat. Azt is állította, hogy szüléseket is levezet, igaz, egy másik kórházban. Az intézményt nem nevezte meg.

A Szent István Kórház főigazgatója az [origo] megkeresésére azt közölte, hogy a szóban forgó orvos semmilyen munkát nem végez az intézménynél. Elmondta, hogy legalább két-három éve nem vettek fel szülész-nőgyógyászt belső állásra. Azt, hogy a szülészeti osztály munkatársainak megvolt az orvos elérhetősége, a főigazgató azzal magyarázta, hogy az illető beadott hozzájuk egy kérelmet, hogy szeretne ott külsősként dolgozni, és ebben szerepeltek az adatai. A kórházvezető szerint ugyanakkor erre a külsős állásra vonatkozó kérelemre az intézmény elutasító választ adott.

A MÁV Kórház főigazgatója korábban az [origo]-nak elmondta, hogy a felmentés és a büntetőfeljelentés mellett etikai vizsgálatot is kezdeményeznek az ügyben. A Magyar Orvosi kamara etikai bizottságának elnöke, Huszár András megkeresésünkre elmondta, hogy még nem kaptak hivatalos megkeresést a kórháztól. Ha érkezne is ilyen, valószínűleg akkor sem kezdenék el az etikai eljárást, a szabályok szerint ugyanis, ha egy adott eset kapcsolatba hozható bűncselekménnyel, akkor a kamara addig nem vizsgálódik, amíg a hatóságok le nem zárják az ügyet.

Egy orvos működési engedélyének visszavonásához az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatalnak (ÁNTSZ) van joga. Csaba Károly fővárosi tisztifőorvos az [origo]-nak elmondta, hogy egyelőre nem érkezett hozzájuk ilyen irányú kérés. Ha kapnának ilyen kérést, akkor is csak az ÁNTSZ szakfelügyelőjének vizsgálata után döntenének arról, hogy eleget tesznek-e annak. A tisztifőorvos elmondta azt is, hogy a rendőrség sem kereste meg őket az ügyben.

Pethő András

[origo]

Maminti Creative Commons License 2003.12.17 0 0 340
Aszongyák, azért nem, mert a jogerős itélettel automatikusan jár a kamarai irgum-burgum is. Hipokraták.
Előzmény: Törölt nick (334)
mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 339
Én mégis azt hiszem, hogy ennek ellenére tiszteletben tartom és maradok egy 2 1/2hónapos kislány boldog anyukája, és továbbra is a sors szerencsés véletlenének tekintem, hogy végül nem nála szültem és sajnálom azokat, akiket még most is félrevezet.:-(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!