Miért írsz olyat az idézett Róma 8.16 után, hogy “állítólagos szellemünk”, holott ott Isten maga mondja, hogy van az embernek szelleme!?
Ha Isten maga mondja, hogy van szelleme az embernek itt is, és más helyeken is az Igében (1. Mózes 6.3.; Zak. 12.1., stb…), akkor hogy mered állítólagosnak nevezni az ember szellemének létezését?
A test és az elme adja azokat az információkat a léleknek és a szellemnek
A test és az elme miként "ad" információt a "léleknek"/"szellemnek"? Érhálózaton körösztül? Mert ő azért nem ösmeri föl saját gyerekit, mert eltömítődött az érhálózata. És ha ennyire függ a "lélek"/"szellem" a test/elme állapatjától, akkor mi értelme volna a létezésöknek, komi...?
Nem is azt kérd'em, hogy a "test értelme" miért nem ösmeri föl saját gyerekit, hanem az állítólagos "lelke"/"szelleme"...?”
——————————————————-
Efézusi levél 4:18 Kik értelmökben meghomályosodtak, elidegenültek az isteni élettől a tudatlanság miatt, mely az ő szívök keménysége miatt van bennök;
A test és az elme adja azokat az információkat a léleknek és a szellemnek, amiből a lélek és a szellem tud döntést hozni. Emiatt, ha a test értelme sérül, “meghomályosodik”, akkor nem vagy csak részleges információkat kap a lélek és a szellem az emberben a valóságról, azaz az Isten személyéhez kötött valódi életről, ezért nem tud megfelelő képet alkotni a valódi valóságról.
Ez történt Naukodnozorral is, Tőle is elvétetett a valóságot valóságként felfogni képes értelme, és ez az értelme visszatért hozzá egy idő után.
Akinek meghomályosodik az értelme, az nem képes felfogni az isteni életet, akár a saját gyermekeit sem képes felismerni, ahogyan Nabukodonozor sem volt képes felismerni állatként élt időszakában az isteni életet, valóságot úgy, ahogyan emberként képes volt erre.
A gutaütött/agyvérzéses emberek értelme tehát részlegesen vagy akár teljesen sérül, ezért a testük értelmének meghomályosodása után tudnak visszatérni az isteni élet valóságainak felfogásához, mert a testük értelme nem működik, és emiatt nem képes hiteles információkat szállítani a lelkének, szellemének a valóságról, azaz az Isten által adott életről.
Róma levél 10:17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.
Ezért Jézus a test ezen fogyatékosságait, azaz a meghomályosodott értelmet is gyógyította, mert a hit hallásból van, és a hallás pedig Isten kimondott és értelemmel megértett beszéde által, tehát akinek meg volt homályosodva az értelme a hallgatósága közül, azok ak először az értelmét kellett meggyógyítania, mert anélkül nem tudta felfogni Isten beszédét, és azt az életet, amit Isten akar adni az embernek.
Tehát a test értelmének épsége nélkül nem képes helyesen felfogni az ember sem Isten beszédét, sem az isteni életet, sem a valóságot, ezért nem képes a megromlott elme hiteles és valós információkat szállítani a léleknek és a szellemnek.
Máté 6.És ezt mondván: Uram, az én szolgám otthon gutaütötten fekszik, és nagy kínokat szenved.
7.És monda néki Jézus: Elmegyek és meggyógyítom őt.
Máté Evangéliuma 4:24 És elterjede az ő híre egész Siriában: és hozzávivék mindazokat, akik rosszul valának, a különféle betegségekben és kínokban sínlődőket, ördöngösöket, holdkórosokat és gutaütötteket; és meggyógyítja vala őket.
Máté Evangéliuma 9:2 És ímé hoznak vala hozzá egy ágyban fekvő gutaütött embert. És látva Jézus azoknak hitét, monda a gutaütöttnek: Bízzál fiam! Megbocsáttattak néked a te bűneid.
Ezért a gutaütött emberek sem ismerték fel Jézust, a barátaik kellettek hozzá, hogy elé vigyék őket, vagy minimum az állapotukról való hírt, ezért Jézusnak a gutaütött/agyvérzéses embereknek először a testük értelmét kellett helyreállítania, mert addig nem voltak képesek felfogni az élet valóságát, s benne pl. Jézus személyét, de akár a saját gyermekeiket sem, hiába volt bennük a lelkük és a szellemük.
Lukács Evangéliuma 4:18 Az Úrnak lelke van én rajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az evangyéliomot hirdessem, elküldött, hogy a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyilását, hogy szabadon bocsássam a lesujtottakat,
Jézus emiatt mondta ki azt is, hogy a “lesújtottakat szabadon bocsátja”, mert a lesújtott, tehetetlen emberek nem képesek önmagukat szabadon bocsátani.
Először tehát a test értelme kell, hogy helyre álljon, csak utána képes a lélek és a szellem az emberben helyesen működni, azaz ez nem megy fordítva, ezért Jézus fel kellett, hogy vállalja ennek helyre állítását is.
Arról nincs hír az Igében, hogy mennyi magatehetetlen ember fogadta el Jézus Urának és Megváltójának, azaz a Nekik szóló igehirdetés csak ezután, azaz az értelmük helyreállása után következhetett.
Ugyanis először az értelem, az ember felfogó képessége kell, hogy helyre álljon, ha sérült volt, és utána jön a lélek és a szellem helyreállítása is, mert ez után jöhet csak az Isten beszédéből, mint hallott és megértett igéből való épülés, és az Istenbe vetett hit helyreállása, és ezzel a lélek és a szellem megújítása, helyreállítása is.
Híg ember hátha rájön arra, hogy ha már Isten maga állítja azt pl. itt is, hogy az Ő szelleméből van bizony az emberben, akkor valóban van az emberben szellem."
---------------------------------------
A a tizedszedő H.N. Adventistáta prédikátorokat és tanítókat nem az érdekli, hogy mit mondott az ember teremtője, hanem azt, hogy mit hazudozott össze E.G. White. Ők az Isten Szavát elvetik, ha az ellentmond E.G. White tanításának. Tulajdonképen neki köszönhetik a tizedszedés lehetőségét.
Ami az Isten szellemének az emberi testben való jelenlétét illeti, arról tudomást sem vesznek.
Csak abban reménykedhetünk, hogy hogy vannak közöttük, olyan emberek is, akik ha olvassák az igazságot is a valóságos Istenről és Szaváról elgondolkodnak és megtérnek. Nagy az Istenek Istenének az irgalma. Nem hiába küldi el a két bizonyságtevő tanúját, Mózest és Illést, hogy jeleket tegyenek az Istenek Istene ereje által, és hirdessék az igazságot 1260 napig, mielőtt az Istenek Istene eljön, hogy megbüntesse az istentelenek világát.
Mindenesetre minden olyan embernek felelősége van, aki hittel és hamisítatlanul befogadta az Isten Szavát, hogy figyelmeztesse az istentelenek egyházainak tévtanítói által megtévesztett embereket.
Jakab 5: 20 Tudja meg, hogy aki bűnöst térít meg az ő tévelygő útjáról, lelket ment meg a haláltól és bűnök sokaságát fedezi el.
Hogy a teremtő Isten az ember számára nemcsak lelket teremtett, hanem szellemet is formált azt számos kijelentés igazolja az Isten Szavában. Ha nem lenen az embernek a testében a lelken kívül szelleme is, akkor az Úr Jézus nem beszélt volna az ember szelleme újjászületésének szükségességéről.
Mert nem a testéről mondotta az embernek, hogy újjá kell születni, de nem is a lelkéről, hanem a szelleméről.
János 3:4 Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é? 5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Szellemtől, nem mehet be az Isten országába. 6 Ami testtől született, test az; és ami Szellemtől született, szellem az.
Az Úr Jézus itt megkülönböztette az ember szellemét, amely Thanatosz hatalmába került az engedetlenség bűne miatt, az Isten Szellemétől, amelytől az ember szellemének újjá kell születni.
A megváltás lényeges része az engesztelés,valamint az ember szellemének Thatatosztól való kiszabadítása, hogy átkerüljön Thanatoszból(Öldöklőből) - akinek a nevét Halálnak fordítják a magyar bibliafordítások - Khrisztoszba, a mi Életünkbe. DE nem abba háromságisten Fiúnak nevezett krisztusába, mert az nem létezik,hanem az ember Khrisztoszba - aki mivel a szellemét Istenétől kapta,és nem az engedetlenség bűnével terhelt Ádámtól örökölte - szelleme nem került Thanatosz hatalmába. Ezért ő az, aki megszabadítja az Istenének és Atyjának egedelmes embereket Thanatosz hatalmából.
János 5:24. Ámen, Ámen mondom néktek: hogy aki az én szavamat hallja, és hisz annak, aki engem küldött, (világ)korszakra szóló élete van és nem megy ítéletbe, hanem átment Thanatoszból az Életbe
Kol. 3: 4 Mikor a Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor majd ti is, Ővele együtt, megjelentek dicsőségben.
Fil. 1:21 Mert nékem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség. 22 De ha e testben való életem munkámat gyümölcsözteti: hogy melyiket válasszam, meg sem mondhatom. 23 Mert szorongattatom e kettő között, kívánván elköltözni és a Krisztussal lenni; mert ez sokkal inkább jobb; 24 De e testben megmaradnom szükségesebb tiérettetek.
A H.N. Adventista tévtanítók és prédikátorok nem akarják, hogy a megtévesztett tizedfizetőik megismerjék az igazságot, és miután szellemük újjászülett az átmenjen Thanatoszból, az Életbe Khrisztoszba,mert akkor elhagynák a H.N. Adventsita Egyházat, és nem fizetnének tizedet.
Ezek az elvetemült tévtanítók, a gazdagságukat mások megtévesztése által szerezték.
De az Isten igazságának a terjedését nem képesek feltartóztatni. Főleg most nem, amikor az Istennek Istene által kiszabott határidő végéhez közeledik, és korszak utolsó, a 70. évhete eseményei hamarosan feltárulnak a valóságos élet történéseiben.
Habár az ember szellemének Thanatoszból való megszabadítása az Istenek Istene Khrisztoszának az
érdeme,az ember cselekedete sem közömbös a szabadítás szempontjából. Tudniillik ahhoz, hogy az ember szelleme újjászülessen meg kell térnie az ember lekének minden gonosz cselekedetéből, beleértve az Isten Szavának hazugsággá változtatásának gonosz cselekedetét is.
Az igazság pedig az Isten Szavában található. Az ember szelleméről ,lelkéről, és az Isten Szellelméről
az igazságot csakis az Isten Szava ismerete által lehet megismerni. Az Isten Szavának a megismeréséhez az Isten Szavában való hitre is szükség van.
Sátán az istentelenek egyházai prédikátorai által elhintette az emberiség világában az Isten Szavával való szembefordulás magvát. Ezzel szemben csaksi az Isten hamisítatlan Szavával lehet felvenni a harcot.
Ami az ember szellemének a tagadását illeti, azzal szemben bőven van az Isten Szavában olyan kijelentés, amelyekkel szemben az istentelen H.N. Adventsita tévtanítók tehetetlenek.
Mert hogyan lehet tagadni, hogy az Isten az embernek szellemet formált, amikor azt maga a teremtŐ Isten állítja, amit szent prófétái leírtak?
Zakariás 12:1 Az Úr Igéjének terhe Izrael ellen. Így szól az Úr, aki az egeket kiterjesztette, a földet fundálta, és az ember kebelébe szellemet alkotott:
Hogyan lehetne tagadni, hogy nemcsak az Istennek van Szelleme hanem az embernek is készített az Isten saját szellemet ,amit a szívébe helyezett, amikor az apostol mindkét szellem létezéséről és az Isten Szellemének az ember szellemével való komunikációjáról tanuskodik?
Róma 8: 16 Ez a Szellem bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.
Fontos megkülönböztetni, hogy az Isten Szavában mikor van szó az ember szelleméről, és az Isten
Szelleméről.
A Teremtő Isten az ember számára megalkotta annak saját szellemét a Zak. 12:1-ben leírt kinyilatkoztatás szerint. De mielőtt az az ember testébe belehelyezte volna, ,Isten a saját éltető szelleme által életre keltette az élettelen anyagból megformált testét, amikor azt ráfújta, rárehelte az ember orcájára, egyes fordítók szerint orrába. Ez az a szellem, amely visszatér az Istenhez, mielőtt
a hústest porrá lenne. Ami azonban az ember saját szelelmét illeti, amit az Isten formált meg és azt az ember szívébe helyezte, annak útja és sorsa szintén az Isten hatalmában van. Ellenben attól függően,
hogy a szellem engedetlen lesz, vagy engedelmes,vagy újjászületik és általmegy Thanatoszból az Életébe Khrisztoszba, vagy Thanatoszban marad a végítélet napjáig, és vele együtt kerül a tűztengerbe.
Az Istennek való engedelmesség tehát elengedhetetlen feltétele az ember lekének és a szelleme
üdvözülésének. Nem mindegy, hogy a lélek és a szellem a Hádeszben, Tahanatos őrizete alatt
várja az ezer éves békeuralom végéig a végítéletét, vagy míg lelke a paradicsomnak nevezett harmadik Égben várja a végítéletet,miközben szelleme a Úr Jézusban várja a test feltámadásának illetve és az elváltozásának pillanatát.
DICSŐSÉG AZ ÚRNAK.,AZ ISTENEK ISTENÉNEK,AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!
SEGÍTSÜNK A TIZEDSZEDŐ TÉVTANÍTÓK ÉS PRÉDIKÁTOROK ÁLTAL MEGTÉVESZTETT, LELKEIKBEN ÉS JAVAIKBAN KIZSÁKMÁNYOLT H. N.ADVENTISTÁKNAK MEGISMERNI AZ IGAZSÁGOT A VALÓSÁGOS ISTENRŐL,ÉS SZAVÁRÓL!
1. Mózes 6.3.És monda az Úr: Ne maradjon az én szellemem örökké az emberben, mivelhogy ő test.
Híg ember hátha rájön arra, hogy ha már Isten maga állítja azt pl. itt is, hogy az Ő szelleméből van bizony az emberben, akkor valóban van az emberben szellem.
A többi hasonló ige is ugyanezt tanúsítja Istentől. Egyszer majd végre elfogadja ezeket az igéket és a bennük foglaltakat igaznak, és emiatt azt, hogy az embernek valóban van szelleme.
A lélek abból dolgozik, amit a test, az elme továbbít számára, emiatt ha az a földi élete során sérül, akkor a lélek állapota, készségei is sérülnek."
De hát csak a fizikai agya sérült nem a "szellemi agya". Attol még föl kéne ismernie a gyerekét..
Amugy meg ha egy ilyen kis vérrög az agyban ekkora fogyatékosságot okoz, hogy nem emlékszik...akkor a test teljes pusztulásával (halál) miböl gondolod hogy megjavulna az elme állapota, mitöl nyerné vissza az emlékezetét?
——————————————————————————————
1. Mózes 2.17….amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz.
Az emberek szellemi érzékszervei a bűnesetkor egyetemesen megsérültek, a halál fogságába kerültek, hiszen ezen a szinten következett be az embernek az Isten által megígért halála a bűnesetkor.
Én azt hittem, hogy Te ezt tudtad!
Az ember “szellemi agya, szíve, veséje, mája” el van választva Istentől, és csak a Szent Szellem általi újjászületés által tud ismét Istennel kapcsolatba kerülni és újjá lenni, csak az ismét “isteni természettel rendelkező ember tudja kikerülni a romlottságot” (2. Péter 1.4.).
De az alap állapota az emberiségnek az, hogy megromlott az elméje, a lelke, a szelleme az embereknek mindaddig, amíg újjá nem születnek víztől és Szent Szellemtől.
Az ember szelleme csak akkor tudja átvenni az irányítást a test romlása felett, ha a test meggyógyul. Ezért Jézus folyamatosan gyógyította a testi betegségeket is, mert az akadálya annak, hogy az ember szelleme uralhassa az ember egészét, a lelkét és a testét is.
Jób 19.25.Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára az én porom felett megáll.
26.És miután ezt a bőrömet megrágják, testem nélkül látom meg az Istent.
27.Akit magam látok meg magamnak; az én szemeim látják meg, nem más.
De a földi test és annak állapota az enyészet és a romlás alá van rendelve a bűneset óta, azaz nem a földi test állapota a végleges testállapotunk, hiszen annak porából teljesen új test lesz alkotva az embereknek a feltámadáskor, és szemével fogja meglátni mindenki Istent, az is, aki vakként született egykor a Földre.
Remélem nem azt gondolod, hogy a feltámadott és a mennybe kerülő emberek közül, aki vakként halt meg a földi élete során, az vakként fog élni majd a mennyben, vagy akinek hiányzott az egyik lába, karja, akkor azok az emberek pedig majd ugyanolyan csonka-bonka testet kapnak Istentől!?
Hiszen Jézus egész földi szolgálata arról szólt, hogy folyamatosan csodákat tett emberekkel, az agyvérzéses/gutaütött embert meggyógyította, a vakok láttak, a süketek hallottak, az elszáradt kezűek kezei meggyógyultak, stb…
Netán azt gondolod, hogy a feltámadáskor nem lesznek a mennybe jutók bármely hasonló testi fogyatékosságai megszüntetve Jézus földi korszakához hasonlóan!?
Remélem nem gondolod azt, hogy a mennybe jutó embereknek a földi halálukkor meglévő teste lesz egy az egybe visszaadva, akár egy csomó testi fogyatékosságukkal együtt, és majd a mennyben az egykor vakok majd vakon bolyonganak, a süketek sohasem fognak hallani, a sánták, csonkák sánták és csonkák maradnak!?
Eléggé furcsa Isten képed van, ha ilyet feltételezel…
“…nem az ember szíve, mint húsdarab az, amelyik gondolkodik, hiszen egy szimpla húsdarab nem képes erre"
Értem, tehát egy teljes szellemi anatómiát irsz le, sziv, máj, vese.....
Már csak az homályos hogy különbözteted meg ezeket, az általad emlitett kőszivet metaforikusan érted, vagy a 85. zsoltár isteneit is...
Hogy döntöd el mi a szellemi valóság és mi a metafora?
—————————————————————-
Hízelgő rám nézve az, hogy azt állítod rólam, hogy “egy teljes szellemi anatómiát írsz le, szív, máj, vese…” a 38643-s írásomban, de az ott lévő 9 egymás alatt lévő vastagon szedett dőlt betűs mondat szívről, májról, veséről, szellemről, szellemi anatómiáról nem tőlem származik, hanem azok idézetek!
Én azokat a Biblia nevű könyvből idéztem, és Istennek tulajdonított szavak azok az emberben lévő, gondolkodni, érezni képes szívről, májról, veséről, és egyéb szellemi anatómiai jegyekről, tehát nem én vagyok ennek a 9, ezt a “szellemi anatómia” témát taglaló mondatnak a szerzője!
Komolyan meghatott, hogy ezen mondatokat és az azokban rejlő valóban mély tartalmat nekem tulajdonítottad!
De sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, ezek nem az én gondolataim, ezeket csak idéztem.
De, szerintem jól értettem, azt irtad hogy Isten igazsága ellentmondhat a logikának.
———————————————————-
Nem azt mondtam, hogy általánosságban
“Isten igazsága ellentmondhat a logikának”,
hanem azt mondtam, hogy Isten igazsága ellentmondhat az ember logikájának.
Meccsoda különbség!
Idézted is a soraimat, mégsem értetted. Nosza, olvasd el ismét:
”Isten igazsága MINDIG LOGIKUS, de Isten személyének logikája alapján logikus, azaz nem az ember logikája szerint, ezt kellene megértened! "
És itt is erről írtam, csak ezt már nem idézted:
”Isten személyéből, szubjektumából, emiatt szuverenitásából származó, szubjektív logikája is logika, sőt igazság, de ez nem azonos az ember logikájával, és igazságnak nevezett valóságával, ezt értsd már meg ezen igei példák alapján!”
Még idézed is a soraimat, de nem veszed észre benne, hogy én Isten logikájának az ember logikájával való lehetséges szembenállásáról, annak való lehetséges ellentmondásról beszéltem, tehát nem arról, hogy ne lenne Isten igazságában logika.
Mert mindig van benne. Isten logikája van benne, s nem az emberé, érted?
Na ezért, Isten logikája miatt kellett a lányt szülő zsidó asszonyoknak dupla annyi ideig tisztátalannak lenniük, mint a fiút szülő anyáknak.
Mert Isten logikája alapján az embertől nem függő, szuverén Isten a saját, tehát nem emberi logikája alapján így döntött.
Emberi logikának ellentmondóan döntött Isten, de mégsem logikátlanul, hanem a saját logikája szerint döntött így.
Más Isten logikája és más az emberé, mert másak Isten útjai és gondolatai, és mások az ember útjai és gondolatai (Ézsaiás 55.8-9.), ezért más a logikájuk.
1. A Szent Szellem a helyes fordítás az Igében mindenhol, mert minden helyen az újszövetségben “pneuma” van írva a Szent Szellem megnevezésekor.
2. Isten lényege az, hogy Ő szellem (János 4.24.) és nem lélek, akár az Atyáról beszélünk, akár a Szent Szellemről, Aki - mivel szintén Isten - emiatt szintén szellem.
3. Isten szellemi létező, emiatt a teste is szellemi létező, azaz szellemi test, a lelke is szellemi szinten létező lélek.
4. Istennek van lelke is, a Szent Szellemnek is van lelke, emiatt lehet Őt Léleknek is nevezni, de az előző 3 pont miatt mindvégig tudni és tudatni kell azt, hogy a Szent Szellem, mivel Isten, emiatt szellemi lény, és minden része emiatt szellemi, a lelke, a teste, és természetesen a szelleme is.
5. Ezért aki Szent Léleknek nevezi, ezt a bibliai megnevezéssel szemben teszi, és nem a Szent Szellem lényegi létezésére utalva teszi, sőt, ónmagában állóan még pontatlan is, ha nem egészíti ki a fenti pontokban leírtakkal.
Mert ezek nélkül azt sugallja, hogy a Szent Lélek lelke nem szellemi szinten létező, hanem pusztán lélek szintjén létezik, holott ez nem így van, Isten minden alkotórésze szellemi. Mert Isten csak szellemként létezik, a teste, a lelke, a szelleme is szellemi szinten létező valósága és része.
Ezért aki Szent Léleknek nevezi a Szent Szellemet, annak tudni és tudatnia kell azt, hogy a Szent Szellem - mivel Isten -, szellemként létezik, a ez érvényes a lelkére és a testére is.
Tehát ha nagyon Szent Léleknek akarja valaki sorozatosan mondani, akkor mindezeket az alapokat tudnia és tudatnia kell a környezetével, de sokkal jobban teszi, ha a Biblia gyakorlatát követve Szent Szellemnek nevezi a Szent Szellemet, mert akkor garantált, hogy nem téved, és a környezete sem fog rászólni, hogy “figyu, az egész újszövetségben csak és kizárólag Szent Szellemnek/pneumának van írva a Szent Szellem, miért nem hagyod már el a rossz fordítását a Szent Szellemnek!?”
Mert aki az ókori fantazmagóriát nyalja be és az összes képtelenségét, mesés lényeit, ignorálva kora ismereteit, annak épp a szelleme fertőzött."
...................................
Zsoltárok 10: 3 Mert dicsekszik a gonosz az ő lelkének kívánságával, és a fösvény megveti és szidja az Urat. 4 A gonosz az ő haragos kevélységében senkit sem tudakoz; nincs Isten, ez minden gondolatja. 5 Szerencsések az ő útjai minden időben; messze vannak tőle ítéleteid, elfújja minden ellenségét. 6 Azt mondja szívében: Nem rendülök meg soha örökké, mert nem esem bajba. 7 Szája telve átkozódással, csalárdsággal és erőszakossággal; nyelve alatt hamisság és álnokság. 8 Az utcák zugaiban lappang, a rejtekhelyeken megöli az ártatlant, szemei lesnek az ügyefogyottra. 9 Leselkedik a rejtekhelyen, leselkedik, mint az oroszlán az ő barlangjában, hogy elragadja a szegényt; elragadja a szegényt, mihelyt hálójába foghatja azt. 10 Lenyomja, tiporja, és erejétől elesnek az ügyefogyottak. 11 Azt mondja szívében: Elfelejtkezett Isten, elrejtette orcáját: nem is látott soha! 12 Kelj fel Úr Isten, emeld fel kezedet; ne feledkezzél el a szegényről! 13 Miért szidja Istent a gonosz? Miért mondja szívében: Nem lesz számonkérés. 14 Te látod ezt, mert Te nézed a hamisságot és a fájdalmat, hogy kezedbe vedd azt. Tereád hagyja magát az ügyefogyott, az árvának is Te vagy segítsége. 15 Törd össze a gonosznak és bűnösnek karját, keresd gonoszságukat, míg már nem találod. 16 Az Úr a Király mindenha és korokon keresztül; a pogányok kivesznek az Ő földjéről. 17 Az alázatosok kívánságát meghallgatod, oh Uram! Megerősíted szívüket, füleiddel figyelmezel, 18 Hogy ítéletet tégy az árvának és elnyomottnak, hogy többé már ne rettentsen a földből való ember.
DICSŐSÉG AZ ÚRNAK,AZ ISTENEK ISTENÉNEK,AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!
Megfedded Istent, hogy hogy mer olyat állítani, hogy van a szelleméből az emberben!?"
Ezt teszik. Meghazudtolják az Istent, ha az Isten Szava másat állít, mint amit az istentelenk egyházának tévtanítói el akarnak hitetni az áldozataikkal.
Ott van például az az eset, amikor maga Izrael Istene a törvényben bor fogyasztására utasította az Izrael fiait.
Erre azzal vádolják az Isten, hogy részegített. Holott sehol nem mondta az Isten, hogy a bortól le kell részegedni.
Azért terelik el az Isten Szaváról a figyelmet az agyvérzéses asszony problémájára,hogy azzal próbálják cáfolni azt, hogy az Isten az embernek előbb lelket teremtett ,majd szellemet formált, és végül hústestet is alkotott a Föld anyagából.
De nem lehet.
Mert az, hogy az agyvézéses asszony nem ismeri fel a saját gyerekeit, még nem bizonyítja , hogy az embernek Isten nem teremtett lelket illetve nem formálta meg a szellemét.
Miért kéne neked tudni válaszolni arra, hogy miért nem ismerte fel az agyvérzéses asszony a saját gyerekeit, ahhoz, hogy az Istennek az ember lelkére és szellemére utaló kijelentéseit hittel befogadd.
Ha az Isten Szava által nem tudod meggyőzni az istentelet, arról, hogy az embernek van leke és szelleme a testén kívül, akkor azzal sem fogod megyőzni, ha elmagyarázod neki, hogy miért nem ismeerte fel az agyvérzéses asszony a saját gyerekeit.
Célja ugyanis nem az Isten igazságainak hittel való befogadása, hanem az Isten Szavának minden eszközzel történő meghazudtolása.
"A lélek abból dolgozik, amit a test, az elme továbbít számára, emiatt ha az a földi élete során sérül, akkor a lélek állapota, készségei is sérülnek."
De hát csak a fizikai agya sérült nem a "szellemi agya". Attol még föl kéne ismernie a gyerekét...
Amugy meg ha egy ilyen kis vérrög az agyban ekkora fogyatékosságot okoz, hogy nem emlékszik...akkor a test teljes pusztulásával (halál) miböl gondolod hogy megjavulna az elme állapota, mitöl nyerné vissza az emlékezetét?
De, szerintem jól értettem, azt irtad hogy Isten igazsága ellentmondhat a logikának. Időközben rájöttél hogy ez meredek és föltaláltad a "szubjektiv logika" elméletét.
Isten szuverenitását pedig ne keverd össze a logika hiányával-az két külön dolog.
Lentebb bizonygattad hogy (Lélek-Szellem) egymástol két különbözö valóság és hogy téves forditás....
Most pedig azt mondod hogy egyik "valoságot" lehet a másik valóság nevén nevezni (Szentlélek) ha az illető a fejében tudja, hogy igazábol a másikra gondol a, nem arra amit mond...
Akkor máncsak azt magyizd el, édes, drága egykomám, hogyha ez így volnék, akkor az ő "szelleme"/"lelke" miért nem ösmeri föl saját gyerekit: 38577...?
————————————————
Ó, hát ezt már régen elmagyaráztam én Neked, csak nem értetted.
A szellem, lélek, test egységű embernek ha megsérül ezen egységén belül valamelyik része, akkor a képességei sérülnek, közte akár felfogó képessége is.
Ugye ez eddig nem bonyolult?
Jelen esetben is ez történt, a test, s azon belül az agyvérzés miatt az agy sérülésével sérült a test értelme (Kolosse 2.18.), és emiatt a léleknek, az elmének nem képes mindazon adatmennyiséget továbbítani, mint amiket előtte továbbított.
A lélek abból dolgozik, amit a test, az elme továbbít számára, emiatt ha az a földi élete során sérül, akkor a lélek állapota, készségei is sérülnek.
A szellem érzékelése is sérül emiatt, lévén a szellem és a test visszajelzéseit folyamatosan feldolgozó lélek aktív kapcsolatban van az emberen belül, mindkettő vezetni akarja az ember énjét, Laci épp most idézte ezt itt:
“Gal.5:17 Mert a test a szellem ellen törekedik, a szellem pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, amiket akartok.”
Ugye nem is olyan nehéz ezt megérteni a Biblia alapján!?
Ha neked nem sikerül összeraknod a Bibliában eléd adott képet arról, hogy az ember szellem, lélek és test egysége, attól még ez így van.
Merthogy van szellem az emberben Isten saját szava szerint (!), tessék:
Zak. 12.1.”…Így szól az Úr, aki az egeket kiterjesztette, a földet fundálta, és AZ EMBER KEBLÉBE (bensejébe) SZELLEMET ALKOTOTT”
Ezékiel 37.8.És látám, és ímé inak valának rajtok, és hús nevekedett, és felül bőr borította be őket; DE LÉLEK MÉG NEM VOLT BENNÖK.
9.És monda nékem: Prófétálj a léleknek, prófétálj embernek fia, és MONDJAD A SZELLEMNEK: Ezt mondja az Úr Isten: A négy szelek felől JÖJJ ELŐ SZELLEM, ÉS LEHELJ (!!!) ezekbe a megölettekbe, hogy megéledjenek!
10.És prófétálék amint parancsolá. És beléjök méne a szellem s megéledének, s állának lábaikra, felette igen nagy sereg.
Na akkor most mit fogsz csinálni?
Megfedded Istent, hogy hogy mer olyat állítani, hogy van a szelleméből az emberben, és azt lehellés által adja belé, és ezáltal lesz élet és “lélek bennök”!?
Szóval ne “sic”-eket írj az 1. Mózes 2.7. kapcsán, hanem értsd meg és fogadd el Isten saját szavait, s azt, hogy az 1. Mózes 2.7-ben lévő isteni lehellés szellemnek a megformált testbe való belelehellése volt, s így lett élő lélekké az addig még nem élő, de már megformált test.
Én azon gondolkodom, hogy ha Isten szelleme van az emberben, és ez a szellem egy entitás, tehát személy. Akkor, ez a szellem is vétkezett Isten ellen, amikor Ádám céltévesztett? Vagy Ádám felülbirálta ezt a szellemet, tehát uralkodik rajta?
Vagyis Isten szelleme az emberben, vétkezik Isten ellen? Vagy hogy? :)
-----------------------------------------
Ezzel hogyan akarod azt akarod bizonyítani, hogy Isten az embernek szellemet is formált, amit a belsejébe, annak szívébe helyezett?
Zakariás 12:1 Az Úr Igéjének terhe Izrael ellen. Így szól az Úr, aki az egeket kiterjesztette, a földet fundálta, és az ember kebelébe szellemet alkotott:
Az embernek alkotott szellemet és az Isten Szellemét micélból kevered össze.
Hogy az ember szelleme tagadásának a dogmájának azzal szerezz érvényt, hogy választás elé állítsd
az igaz hitű embereket, hogy vagy elfogadják, hogy nincs az embernek szelleme, vagy magát az Istent vádolják azzal, hogy a szelleme hibájából vétkezett az ember.
Csakhogy, sehol se olvasod ki a szentírásból, hogy az emberben lévő Isten szelleme csalattatott meg,
és az követte volna el az engedeltlenséget. Ellenkezőleg, Évából az benne lévő szellem helyesen reagált, amikor kiigazította a kígyót, aki amikor Isten Szavát meghazudtolva azt kérdezte Évától,
hogy valóban azt mondta az Isten, hogy a kert egyetlen fájáról se egyetek.
Az Ember teremtője a vétket nem az ember szellemének rója fel, hanem a lekének.
Az ember szelleme tulajdonképpen a lélek kívánságát teljesíti.
Jakab 1: 2 Teljes örömnek tartsátok atyámfiai, mikor különféle kísértésekbe estek, 3 Tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez. 4 A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek, semmiben hiányt ne szenvedjetek. 13 Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, Ő maga pedig senkit sem kísért. 14 Hanem mindenki kísértetik, amikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága. 15 Azután a kívánság megfoganván, bűnt szül; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.
Az ember Teremtője soha se mondta, az emberrel kapcsolatban, hogy annak a szelleme vétkezik, hanem azt mondotta, hogy amely lélek vétkezik, annak kell meghalni, illetve,amely nem vétkezik,annak nem kell meghalni. Ezékiel 18. fejezet
Gal.5:
17 Mert a test a szellem ellen törekedik, a szellem pedig a test ellen; ezek pedig egymással ellenkeznek, hogy ne azokat cselekedjétek, amiket akartok. 18 Ha azonban a Szellem vezet titeket, nem vagytok a törvény alatt. 19 A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás. 20 Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések,
21 Irigységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy akik ilyeneket cselekszenek, Isten országának örökösei nem lesznek. 22 De a Szellem gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. 23 Az ilyenek ellen nincs törvény. 24 Akik pedig Krisztuséi, a testet megfeszítették indulataival és kívánságaival együtt. 25 Ha Szellem szerint élünk, Szellem szerint is járjunk. 26 Ne legyünk hiú dicsőségkívánók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.
1.János 2:15. Ne szeressétek a világot, sem pedig amik a világban vannak, ha valaki szereti a világot, nincs meg abban az Atya szeretete, 16. mivelhogy minden, ami a világban van, a (hús)test kívánsága, a szemek kívánsága és a (meg)él(h)et(és) kérkedése (fitogtatása), az nincs az Atyától, hanem a világból van.
A kívánság forrása tehát az emberi lélek, ami benne van és nem a szellem.
5. Mózes 12: 20 Mikor az Úr, a te Istened kiszélesíti a te határodat, amiképpen ígérte néked, és ezt mondod: Húst ehetném! mivelhogy a te lelked húst kíván enni: egyél húst a te lelkednek teljes kívánsága szerint. 21 Ha messze van tőled a hely, amelyet az Úr, a te Istened választ, hogy odahelyezze az Ő nevét, és leölsz, amint parancsoltam néked, a te barmaidból és juhaidból, amelyeket az Úr ád majd néked: akkor egyél azokból a te kapuidban a te lelkednek teljeskívánsága szerint.
Amint látod nem olyan könnyű az ember szellemének és a lekének tagadása az Isten Szavával szemben,ahogyan azt az istentelenek első nekifutásra elképzelték.
Egy a Szentírást nem alaposan meg nem ismerő embert könnyű az istentelen tévtanítóknak megtéveszteni.
Egymástól szerezhettek itt dicsőséget, ti jehova tanúi és a jelenlévő H.N. Adventisták, hogy milyen bölcsen bizonyítottátok , hogy nincs az embernek se leke ,se szelleme csak hústeste.
DE az Isten Szavának a fényében a magatoknak tulajdonított dicsőség sötét árnyékként szál vissza rátok.
János 5: 44 Mimódon hihettek ti, akik egymástól nyertek dicsőséget, és azt a dicsőséget, amely az egy Istentől van, nem keresitek? 45 Ne állítsátok, hogy én vádollak majd benneteket az Atyánál; van aki vádol titeket, Mózes, akiben ti reménykedtetek.
DICSŐSÉG AZ ÚRNAK.,AZ ISTENEK ISTENÉNEK,AZ ISTENE ÁLTAL,TÁRSAI AZ ISTENEK FÖLÉ FELKENT ISTENNEK!
SEGÍTSÜNK A TIZEDSZEDŐ TÉVTANÍTÓK ÉS PRÉDIKÁTOROK ÁLTAL MEGTÉVESZTETT, LELKEIKBEN ÉS JAVAIKBAN KIZSÁKMÁNYOLT H. N.ADVENTISTÁKNAK MEGISMERNI AZ IGAZSÁGOT A VALÓSÁGOS ISTENRŐL,ÉS SZAVÁRÓL!
Én azon gondolkodom, hogy ha Isten szelleme van az emberben, és ez a szellem egy entitás, tehát személy. Akkor, ez a szellem is vétkezett Isten ellen, amikor Ádám céltévesztett? Vagy Ádám felülbirálta ezt a szellemet, tehát uralkodik rajta?
Vagyis Isten szelleme az emberben, vétkezik Isten ellen? Vagy hogy? :)
jav.: "az ember bensejének az egészébe Isten által helyezett szellem (1. Mózes 6.3., Zak. 12.1.) és az az alapján élő vált (sic!) lélek (1. Mózes 2.7.) [gondolkodik]."
"az ember bensejének az egészébe Isten által helyezett szellem (1. Mózes 6.3., Zak. 12.1.) és az az alapján élő vált (sic!) lélek (1. Mózes 2.7.). [gondolkodik]"
Akkor máncsak azt magyizd el, édes, drága egykomám, hogyha ez így volnék, akkor az ő "szelleme"/"lelke" miért nem ösmeri föl saját gyerekit: 38577...?