Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
""okirat formájában nincs fent semmiféle szerződés, nem is volt régen sem."
Ezért írtam, hogy nem így van."
.
Jó, akkor konkrétan egy kérdés:
Pontosan hol is tudom megnézni az én - bármilyen - szerződésemet a Digi/One oldalán?
(Mert erről volt szó.)
Egyébként csak annyiról szólt itt az egész, arra az állításra, miszerint MINDEN szolgáltató ad email fiókot, én megírtam, hogy a Digi ezt tavaly törölte, és a One sem változtatott ezen, tudtommal.
A másik meg az volt, hogy arra az állításra, miszerint az ember megnézheti a szerződését a szolgáltatója oldalán, és azt írtam, hogy a Diginél biztosan nem, csak a szerződéses adataimat tudom megnézni. (cím, telefonszám, a részemre biztosított szolgáltatások /amiről a számlák is jönnek/), rendes szerződés nincs fenn megtekinthetően.
(Az Áfsz változásokról, meg egyéb dolgokról nyilván küldött értesítést a Digi is, meg egyéb leveleket , email-eket is, nem erről van/volt szó.)
Amúgy a legutóbbi időben küldött ilyen tájékoztatókat most vonhatják vissza a szolgáltatók, mert "megkérték" őket, hogy ugyan már, álljanak vissza az év eleji árakra, és a választásokig ne is emeljenek semmit (infláció követést se), mert azt nem illik nekik.
Amikor a win10 frissítést kap, és szeretné, hogy újra legyen indítva, már többször felkeltette a gépet az "alvásából".
Vicces. Erőszakos. :)
Így újabban inkább azonnal újraindítom a frissítés letöltődése után.
Akkor megnyugszik egy időre.
Ki szeretné ingerelni a windows-át? Én biztosan nem.
A végén még kihajol a monitorból az öreg Bill Gates, és beolt valami chipes náthavírussal.
A másik szorgos páciens az AVG Free... Amellett, hogy egyre sűrűbben zaklat a felugró reklámjaival, miszerint kva nagy veszélyben vagyok, mert a kamerát és a mikrofont bárki a megfigyelésemre használhatja (se kamera, se mikrofon nincs a géphez kapcsolva), és az elmentett jelszavaim is veszélyben vannak (sosem mentem el a jelszavakat a böngészőben, akkor sem, ha felajánlja), de ha letöltöm és telepítem a fizetős AVG-t, akkor minden szuper lesz, gazdag leszek és szép, vissza is fiatalodom minimum húsz évet, és mellékesen ezután már garantáltan sose halok meg... ha fizetek nekik, és átállok arra a verzióra.
Korábban ez az AVG sokkal szolidabb volt, csak évente egyszer pofázott ki, hogy újítsam meg az ingyenes "előfizetést".
TV tök más liga, mint a merevlemez. Van vagy 10+ éve, mikor eladták a nevet és licenszet, előtte a Toshiba/Hita a világ legjobb kijelzőit csinálták, csak nem akarták megfizetni. Ipari cuccaikat a világból ki lehetett hajtani, aztán ha nem egyben fal vagy vezérelt dolog, akkor olcsóbb egy bármilyen LGSamu, mostanában Hisense a sarki közértből. De hamrad áron a Gaba is elmegy jópár évet.
Ha még csak 3 lenne, de 3ezres csomagokban mindenféle :-D Pontosabban egy komplex egységünk 3072 darab HDDből állt és nem kettő vagy három volt belőle. Nem úgy néz ki, hogy csak azért mert Seagate, az sokkal vackabb és hullósabb lenne, mint X márka. Kicsiben meg minden más is van, asztali vasak, occsó tárolók és szerverek, USB cuccok 10-24 órás üzemben, vagy 3 percenként kikapcsolgatva.
nem akarok márkahű lenni, + tudom, vmelyikőtök pár napja itt -szinte nagyon- leszidta a seagate-t, de nekem a még mindig működő, 3 külső itthon, mind az, és mind olyan 5-10 éve megy már
Ja és persze a legfontosabb, amit már mondtak: ha jót akarsz, duplázva tárold az adatot (2 vinyón) hogy baj esetén csak az adathordozó vesszen el, NE az adat.
- a helyedben két különböző márkájú HDD-t vennék a középkategóriából mert úgy elkerülheted a típushibák miatti egyszerre megállást és mindig kifizetődőbb egy backup HDD előre, mint egy adatmentés utólag (egyébként az UK-ban is tudok ajánlani megbízható adatmentő labort).
Úgy 10 éve kezdtek el leállni a HDD gyártók a 2.5" méretű, 7200 RPM fordulatú, 1-2 TB-os, CMR meghajtók gyártásával mert drága prémium termék volt és mára már az azonos kapacitású SSD-k is elérhetővé váltak. Ma, 1-2 TB kapacitásban már csak SMR-es 2.5" drive-okat kapni mert a 2 TB kapacitást CMR tányérokból fizikailag nem lehetséges összerakni egy 9.5 mm magasságú tokozásban mert a legnagyobb 2.5" CMR tányérkapacitás csak 600 GB, így 4 darab 500 GB-os tányér lenne szükséges a 2TB-os összkapacitáshoz. Az SMR-es tányérok adatsűrűsége viszont már 667 GB-ot eredményez, így azokból 3 darab már kiadja a 2TB-os összkapacitást.
Ha jót akarsz, akkor pl. 2.5" Toshiba Canvio Premium (külső), vagy 3.5" Toshiba MG08/09 szériás (belső) meghajtót vegyél mert a tapasztalatok alapján minimális a felmerülő problémák száma velük kapcsolatban (én is ilyeneken adom vissza az ügyfelek adatait, ha nem hoznak sajátot).
Szerintem, ha egy mód van rá, akkor hazai webshopból vegyél, még ha drágább is. Ugyanis az interneten vásárolt eszközökre érvényes a jogszabályi kötelezés, hogy 14 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól, visszaküldheted, és kötelesek a vételárat meg a szállítási költséget visszafizetni. Tehát ha kiderülne, hogy probléma van az eszközzel, akkor legalább az árát visszakapod.
Annak ellenére, hogy a mailcímekkel tényleg kavartak itt is eléggé összevissza beszéd megy. 4-5 éve szűnt meg az UPC levelezés, előtte még tárhelyet is adtak. Ráadásul én még Chelloval kezdtem az ősidőkben, de hát csak magamon túléltem Datanettől Póóóstán át mindenféle matávnetes átalakulást, ügyfelekről nem is beszélve. Itt is FiberNet olvadt bele UPCbe a fibermaillal, de hdsnet, dunaweb, volt ott minden sorban. Végül a Digivel járó digikabel.hu adta fel, már nem tudom mikor de lehet tavaly év közepén, mikor a One pletykák kezdődtek és előkészültek.
Szerződésről és adásvételről is kaptál értesítést, de minden ÁSZF és csatornaváltás, meg mindenféle módosításnál szintúgy. Már csak azért is, mert ha nem fogadod el a feltételeket mert valami változás nem tetszetős, akkor lemondhatod a szolgáltatást. Pld, mikor csatornák szűntek meg és rendezték át.
UPCtől annó a Digihez úgy tudtál menni, hogy az két külön cég a piacon, egyiket lemondtad, másiknál kötöttél. Diginél online meg tudod nézni a feltételeket, előtte minden csatornakiosztás, ÁSZF változásról mailt küldtek (ahogy fent írtam) és ott volt benne minden infó. Mikor One lett, akkor előtte n+1 levelet kaptál, hogy mik a lehetőségek, miket érint, milyen formában változik. A Digi ügyfélkapuja ide átirányít, ugyanazzal a jelszóval be tudsz lépni, egyéb doksik is megtalálhatók a szolgáltató oldalán, amiről levélben küldtek összesítést. Itt online a szerződési feltételek és díjcsomagok:
Annak ellenére, hogy voltak és vannak bajok, ez pont rendben van és ezer+1 hasonló tájékoztató levelet kaptál a múltban:
Nem írom le még egyszer, elég annyi, hogy szolgáltatóváltásnál kaptam szerződést, 2024-ben az email szolgáltatást törölték, azóta nem váltottam szolgáltatót, azt megvették, meg beolvadt, ilyenek.
A One megfelelő oldalán meg csak a szerződés adatai szerepelnek, okirat formájában nincs fent semmiféle szerződés, nem is volt régen sem.
A (4iG Vodafone) One el van foglalva sok mindennel az utóbbi egy-két évben, az a csoda, hogy az internet/TV/mobil szolgáltatásuk működik.
Amikor a UPC-től átmentem a Digi-hez, a szerződés tartalmazott email címet, de a Digi az email szolgáltatását 2024-ben megszüntette.
Azóta nem szerződtem senkivel, csak a Digi olvadt bele a One-ba. (Előtte persze már a Voda rendszerén szolgáltattak, a közös tulajuk meg a 4iG volt már.)