Keresés

Részletes keresés

Vivaro1 Creative Commons License 2019.01.29 0 0 1380

FEJLEMÉNY!


Két család menne, mi és egy barátaink, Elvileg a barátaink intézték, viszont a mi számlánkról ment az utalás. A  közleményben az ismerős neve szerepelt és a többi adat.

A hotelben az ismerős nevére nincs foglalás, csak arra a névre, amiről az utalás ment.

Tehát elvileg lefoglalta a cég a szállást.

chillo Creative Commons License 2019.01.28 0 0 1379

Benne vagyok az összefogásban! Az a kérdés hol kezdjük, jó lenne még találni másokat is akik hasonlóan jártak mint mi.

A kártyát anno a Go Solution Group Kft.-nél vettem, ami ellen csőd eljárás indult, ez a  cég Marián Tamás tulajdonában van, a telephely az V. kerület Kálmán Imre u. 1. A kedvezményes utazást a Go Solution Hungary Kft.-nek fizettem, ami Marián József nevén van. Ennek a telephelye a 1085 Bp. Horánszky utca 13, róluk semmit sem találtam, sem végrehajtást, se semmit. Szerintem a testvérek egymáshoz mentik a pénzt és új névvel új céget hoznak létre. A leveleket Marián Vivien írta, ez egy jó kis családi válalkozásnak tűnik.

Előzmény: Én-Simi (1371)
Vivaro1 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 1378

Szerdan meglatogatom oket az tuti :)

Előzmény: malazs (1377)
malazs Creative Commons License 2019.01.28 0 0 1377

Csak egyéni peres :-(

 

A kártyás fizetés esetén viszont sokkal egyszerűbb.

Előzmény: Vivaro1 (1376)
Vivaro1 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 1376

Ott milyen eljaras van?

Előzmény: malazs (1375)
malazs Creative Commons License 2019.01.28 0 0 1375

Az teljesen más sajnos.

Előzmény: Vivaro1 (1374)
Vivaro1 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 1374

Banki atulassal tortent a fizetes.

Előzmény: malazs (1373)
malazs Creative Commons License 2019.01.28 0 1 1373

Amennyiben bankkártyával lett fizetve náluk, és a foglalási helyszínről van egy olyan igazolás hogy ott nincs ilyen néven foglalás, akkor a bankotoknál kezdeményezni kell a charge back eljárást. Így a pénz visszakerül a számlátokra, a bank meg majd behajtja rajtuk és a plusz költségeket is.

Vivaro1 Creative Commons License 2019.01.28 0 0 1372

Mi decemberben foglaltunk náluk, januárban kifizettük a második részletet is és SEMMI visszajelzés.

Megkerestük a hotelt, akik azt mondták, hogy bizony nincs ilyen névre foglalás náluk.

Telefonon nem elérhetőek és az e-mailre nem válaszolnak.

A héten utazom Pestre, a székhelyükön felkeresem őket.

Előzmény: HardTrance78 (1365)
Én-Simi Creative Commons License 2019.01.27 0 0 1371

Ha lennének többen - pedig biztosan vannak - benne vagyok az összefogásban. A címem: asimi@freemail.hu

Előzmény: chillo (1369)
Én-Simi Creative Commons License 2019.01.27 0 0 1370

Én ma írtam nekik újra ma (persze lehet, hogy nem is olvassák, nem fognak válaszolni), hogy a hatóságokhoz fordulok. Most már a honlapon foglalási dátum sem jelenik meg. Lehet, hogy csődöt jelentettek. Én sem akarom hagyni veszni a befizetett pénzt. A fogyasztóvédelemhez kellene talán először fordulni?

Előzmény: chillo (1369)
chillo Creative Commons License 2019.01.25 0 0 1369

Én pontosan így jártam. Évekig működött néha ugyan döcögősen, de el tudtunk utazni. Az októberben befizetett dupla utazást elbuktuk. Én a feljelentésen gondolkodom, mert szerintem nem lehet annyiban hagyni. Most keresem a károsultakat, mert többen többre megyünk.

Előzmény: Én-Simi (1366)
Buksi13 Creative Commons License 2019.01.05 0 0 1368

Sziasztok!

Budavár Tours-ról érdekelnének vélemények. Főleg aki Egyiptomban volt velük. Köszönöm.

Gyurenka Creative Commons License 2018.12.28 0 0 1367

Hallottatok már a Balla Utazási Irodáról? Vélaményeket szeretnék, hogy mennyire megbízhatóak?

Én-Simi Creative Commons License 2018.12.27 0 0 1366

5 éven keresztül nagyon korrektek és megbízhatóak voltak, évente 2-3-szor használtuk az általuk kínált lehetőségeket, mindig, minden rendben volt. Idén tavasszal az egyik szálláshelyen közölték, hogy a cég visszamondta a foglalást (nálunk ott volt az utalvány, de velünk nem közöltek ilyet), azért bejelentkeztünk, vállalva, hogy esetleg nekünk kell rendezni a számlát (amit a GO-nak befizettünk). Telefonon nem voltak elérhetőek, e-mailen akkor még sikerült az utolsó pillanatban (jó, hogy nem hétvégi turnus volt, mert akkor így sem lett volna elérhető a cég) megoldani a dolgot, vagyis végül átutalták a szállodának az összeget. De ezen körülmények miatt a pihenés stresszesre sikeredett...  Ezek után volt még annyi bizalmunk, hogy újra foglaltunk náluk - több mint egy hónapja, de azóta semmi visszajelzés, telefonon mindig minden munkatársuk foglalt, az e-mailre pedig semmi válasz (négyszer érdeklődtem így). Ha a kért foglalás nem teljesíthető, jelezzék, s akkor választunk mást, de a bizonytalanságnál nincs rosszabb...január elején mennénk, mentünk volna... Sok az akció, kevés a foglalható időpont, hanyag lett az ügykezelés. Vagyis: az évek alatt bejáratott megbízhatóság szertefoszlott, s nagyon dühös vagyok. Nem tudom, hogy s mint lehetne valamit elérni. Benne fekszik a pénzünk is. 

Előzmény: HardTrance78 (1365)
HardTrance78 Creative Commons License 2018.12.21 0 0 1365

Ez a Go Solutions is egy nagy csaló cég. Kifizeted az utazást, aztán nem foglalják le a szállást. Azóta is várom a visszautalást, telefonon nem lehet elérni őket, emailre nem válaszolnak. Ha teheted ne foglalj ott semmit....

Mercutio_ Creative Commons License 2018.07.20 0 0 1364

Szerintem itt az utazom.com csak egy közvetítő cég az utazás lebonyolítója a Vista.

Előzmény: Laci_BP (1363)
Laci_BP Creative Commons License 2018.07.19 0 0 1363

A cenzurázás a gyakorlatban annyit jelent, hogy erre a konkrét hotelre van fent egy 5 csillagos, áradozó vélemény és a te kritikus értékelésedet sosem fogják kirakni az oldalukra. Tripadvisor értékelés már csak 3,5 ami inkább türközi a te véleményedet.

 

A Wizzairnek valóban van sok, kényelmet szolgáló plusz díja, ami indolokható is ha 10-20 ezerért megveszed a fapados jegyet a mentrendszerinti járatukra Sziciliába, azonan az utazom.com-on egy ilyen egy hetes csomag pl. augusztusban 550 ezer két főre és ebben még nincs bőrönd és transzfer. Vagyis nem keveset keres vele az iroda. Valószínű egyéni utazással jobban jártál volna.

 

Egy ilyen magyar utazási irodától valóban csak annyit lehet várni, amit megfogalmaztál: kivittek és visszahoztak.

Előzmény: Laci Szicília (1362)
Laci Szicília Creative Commons License 2018.07.18 -1 0 1362

Tisztelt leendő Turista!

 

Nemrég jöttünk haza szicíliai nyaralásunkról, ahol volt pár kellemetlenségünk amit megosztok azokkal az érdeklődőkkel akik esetleg ide készülnek a lentebb említett utazási irodával.

Az utazom.com kalos hotel giardini naxora keresve a lap alján van lehetőség a hozzá szolláshoz, az ÍRJON VÉLEMÉNYT ÖN IS ablakban. Ha végig írom véleményem akkor látom a végén nem is olyan biztos, hogy közzéteszik levelem. Ezért most itt is leírom, vagy is pontosabban bemásolom az ottaniakat.

ui.: említem, hogy észrevettem felhívják figyelmemet az esetleges cenzúrára. Két idéző jel közt a figyelmeztetés.

 

Íme levelem tartalma:

 

Tengerre nézve a hotel elhelyezkedés nagyon szép, utcakép elhanyagolható. A személyzet szuper. Napi szinten cserélték a törölközőket tisztaság volt, pincérek munkája kifogástalan. Vista utazásirodán keresztül foglalatunk a szállást. Mit mondjak, 10-es skálán 2-es, már mint az utazás iroda. Azért 2-es mert kivittek és visszahoztak. Ezért az árért már jobb hotelekben is laktunk, igaz nem Szicílián. Foglalásig nagyon segítőkészek voltak. Befizettük az előleget később kiderült, hogy a transzfert kihagyták, mi kértük csak kimaradt, ekkor már többszöri megkeresésre tudtunk csak érvényesíteni szándékunkat. Foglalásig egy nap több levelet is kaptunk, ahogy megkapták az előleget már nem volt fontos számukra személyünk. Indulás előtt 1 hónappal befizettük a maradék részt is, nekünk kellett (nem esett le a gyűrű az ujjunkról) bemenni, hogy mi újság befizetésünkkel, mert nem kaptunk semmi visszajelzést, de hát már pénzüknél voltak. 1 nappal az indulás előtt megkaptuk a beszálló kártyát, csak 1 bőröndöt vihetünk fel ez szerint, mi kettőt fizettünk. Kedden indultunk hétfő du. megkaptuk a második foglaláshoz járó jó beszállókártyát. Indulásnál közölték (Wizz Air) nem vihetjük fel a kis bőröndöt mert megváltoztatták a szabályzatot 2-3 hete, utazás iroda 3 kis bőröndhöz adott jogosítványt. Mennyire foglalkozik az iroda pl. ilyen dolgokkal? Giardino Naxos Kalos hotelben eleinte klíma vagy ment vagy sem, nem tudtuk szabályozni a hőmérsékletet, később mikor feljebb emelkedett a napi hőmérséklet klíma kevésnek bizonyult. Nem tudom mi lesz azokkal az emberekkel, akik július vége augusztusban mennek nyaralni 35-45 fok nappali hőmérsékletben. Festés több helyen potyog a falról, olyan rusztikus. Félpanziónak kaptuk a szolgáltatást a szomszédos hotelben, nem ott volt, ráadásul menü választásos főétel volt csak. Erre még a Wizz Airnek ez a kicsinyessége, hogy hol lehet még megfosztani az embereket, miért szedjünk pénzt, hát erre tart Európa? Lassan levegőért is fizetni kell, esetleg ki hányszor áll fel az ülésből. Na meg ez a bazári árusítás, csodás. De lehet, hogy csak én vagyok túl érzékeny. Amúgy a sziget szép, amennyit láttunk belőle, és nyaralni voltunk, ami az elsődleges. Nem szabad kihagyni Szicíliát, csak ezeken át kell lépni, vagy más kép szervezni.

Jó pihenést Mindenkinek!

 

ui.:

Ez a lenti rész mire jó?

"Tudomásul veszem, hogy az üzemeltető az általa torznak, vagy hamisnak vélt értékeléseket nem teszi közzé, vagy utólag eltávolítja."

Akkor minek kérdeznek?

Hitelestamas Creative Commons License 2018.07.12 0 1 1361

Amerika Neked

 

A cég Facebook oldalát a tulajdonosok manipulálják. A Facebookkal eltávolíttatnak minden kritikát a pozitív értékeléseket pedig ők maguk írják. Ezért nem volt más választásom mint itt leírni a véleményemet rúluk:

 

 

 

Dél-Balkán Neked!

Az Amerika Neked nem utazási iroda és ezt nem is állítják magukról… hanem sugallják: leendő utazóknak adnak tanácsokat tervezett útjukkal kapcsolatban, ám úgy döntöttek meg kívánják spórolni a befektetett pénzt és munkát, amibe egy utazási iroda gründolása kerül. Az a sok engedélyeztetés meg már tényleg csak a totál lúzereknek való.

 A tanácsaik egy amerikai utazás kapcsán valóban hasznosabbak egy döglött lónál, ha nem beszélsz angolul, nem szoktál külföldre utazni és nem tudod, hogyan működik a Booking.com. De ebben az esetben tényleg. El kell ismerni!

Nem vak az, csak vakmerő…Glamour nélkül:

Találkozó egy panellakásban egy emberrel (ha biztos pontot keresünk a sztoriban: tuti, hogy ember volt), aki talán alkalmazott a cégnél és talán járt már külföldön. Vagy ha ott nem, akkor Pesten biztosan, ami világváros egyébként. Ami biztosan tudható, hogy ahova Te mész ott speciel éppen nem járt, de majdnem és ide a bökőt, hogy ismer is olyat, aki igen. Na, ne precízkedjünk, lendüljünk tovább az utazásra.

1. Megmondod, mikor szeretnél utazni. Tanácsként emberünk javasolja, hogy az indulás az érkezés előttre essen és az út pont olyan hosszú legyen, mint amennyit ott szeretnél lenni.

Ami ez után következik, kicsit emlékezet a Váci utcai lehúzós éttermek modelljére: fogyasztás után odakísérnek egy ATM-hez ahol segítenek leemelni 1,5 millát az elfogyasztott pöri, sör és feles ellentételezéséül: Megkérnek, hogy vedd elő a bankkártyádat, közösen beléptek egy weboldalra, ahol repülőjegyet lehet foglalni (pont olyan oldalra és pont úgy, ahogy ezt te is tennéd otthon). A rendszer kidobja, hogy milyen járatok elérhetőek, kiválasztjátok a legolcsóbbat, ami iszlámábádi átszállás és reptéri évszakváltás nélkül elérhető. A cég ígéretének megfelelően, a jegy ára pont annyi amennyi. Mivel Te vagy a kontakt a légitársaságnál, innentől mindent intézhetsz önállóan.

2. Autóbérlés: Beléptek egy autóbérlő weboldalra (mint otthon) és a kártyáddal lefoglaltok egy autót.  Amerikait. Neked. Innentől intézhetsz mindent önállóan.

3. Szállás: A cég képviselője belép az airbnb.com-ra, vagy a booking.com-ra, beírja például, hogy NevJork, a rendszer kidob neki pár száz találatot, ő pedig kiválaszt belőle három olcsót, hogy pl. oda mehetnél. Vagy mondjuk akárhova.

Újabb biztos pont: Az Amerika Neked ajánlatánál olcsóbb ajánlatot nem találsz!! A szállás pont annyira olcsó, amennyire olcsót választasz a Bookingon, vagy Airbnb-n. Ha tudsz olcsóbbat, akkor miért nem azt választottad?! Hülye!

A cég képviselője a szállásról úgyis annyit tud, mint mondjuk a kavantumkémiáról. Ha erről a szolgáltatás megrendelésekor mást gondoltál, az csak az élénk képzeleted terméke. Soha nem járt arra, nem beszélt a tulajjal, viszont lelkesen nézte a Jóbarátokat, ami egy amerikai lakásban játszódik. És tudod, aki egyet látott az mindet látta. Neked meg, bajod van a latin bandákkal a környéken, vagy már egy kis lövöldözéstől sem tudsz aludni? Rinyál a gyerek, hogy büdös a hajléktalan a tornácon? Micsoda sznob vagy, Öcsém..?!!

Legközelebb menj inkább Timbuktuba!

Egyébként oda van is pár tippem. Afrika Neked?

 

 

 

 

 

encián Creative Commons License 2018.05.04 0 2 1360

Nincs ezzel gond, ha van időd és neted, akkor keress, olvass, tájékozódj - remek oldalak vannak erre. Jó utat, akárhová is mész!:-)

(Kevés csodálatosabb dolog van számomra az utazáson kívül, mert ez az élet sója...)

Előzmény: anya_banya_ (1359)
anya_banya_ Creative Commons License 2018.05.03 0 0 1359

valóban, nem átgondolt kérdések voltak, csak tervezgetés....

Előzmény: encián (1358)
encián Creative Commons License 2018.05.03 -1 1 1358

Burma és/vagy Bhután - kérdéseid, célirányod inkább bután hangzik... 

Előzmény: anya_banya_ (1357)
anya_banya_ Creative Commons License 2018.05.03 0 0 1357

Nem biztos hogy oda, de valahova arrafelé kellene. Bhutan most nem jön össze.

Előzmény: encián (1356)
encián Creative Commons License 2018.05.03 0 1 1356

Elég baj, ha oda célirányozod magad - ne legyél már lúzer.

Előzmény: anya_banya_ (1352)
malazs Creative Commons License 2018.05.03 0 0 1355

Érdemes ránézni a facebook oldalukra is, ott talán elkapható némi hangulat és információ az útjaikról.

Előzmény: anya_banya_ (1353)
encián Creative Commons License 2018.05.03 0 0 1354

Utazás előtt azért nem árt több forrásból, nemcsak innen tájékozódni a célországról - én legalábbis így szoktam. 

Aztán azt csinálsz, amit akarsz...

Előzmény: anya_banya_ (1352)
anya_banya_ Creative Commons License 2018.05.03 0 0 1353

megnézem, köszönöm a tippet.

Előzmény: malazs (1350)
anya_banya_ Creative Commons License 2018.05.03 0 0 1352

Nem szeretnék. Ezt még sosem hallottam.

Előzmény: encián (1351)
encián Creative Commons License 2018.05.03 -1 0 1351

Ha szeretnél valami életed végégig elkísérő kórságot összeszedni, akkor Burma kiváló terep - ugyanis csak és kizárólag mezítláb közlekedhetsz a helyszíneken.

Ha ingyen lenne, sem mennék, ezért aztán nincs ötletem irodára, de vannak csábító ajánlatok e kétes kalandra.

Előzmény: anya_banya_ (1349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!