Keresés

Részletes keresés

doncike Creative Commons License 4 napja -1 1 150965

Ezek szerinte a többi nem tűnt fel neki ...

Előzmény: kovacsgyula44 (150960)
Hiryu27 Creative Commons License 4 napja -2 0 150964
Előzmény: kovacsgyula44 (150963)
kovacsgyula44 Creative Commons License 4 napja 0 1 150963

Tagja voltam a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának. Felszólalásomban elmondtam, hogy én nem általában ellenzem a hadkötelezettsége, ott van például Izrael, nekik létfontosságú, a magyar viszont tarthatatlan. A szünetben megtámadott egy tótkomlósi ősz szakállú zsidó, hogy szégyeneljem magam, a hadkötelezettség minden formája elítélendő. Több száz oldalas anyagot adott át, kiderült, hogy ő az Other Israel szervezet tagja. Ők azok, akik a palesztinokkal közös Himalája Expedíciót szerveznek, stb. A megbékélés "harcosai"

Előzmény: trakeszv6 (150961)


Atis57 Creative Commons License 4 napja -3 0 150962

Szia!

 

 Bocsi .-----nem . igy ujraolvasva  már teljesen más....!

Előzmény: kovacsgyula44 (150960)
trakeszv6 Creative Commons License 4 napja 0 2 150961

Érdekes lehetett,egy másik kulturát megismerni, de itt nem fajgyűlöletről van szó(persze a szélsőséges csoportok legyen az arab ,vagy európai mindegy tudtak "kapaszkodni" az eszméikbe) a vallásról van szó elsődlegesen egy hivő ember nem bánt pusztán vallása végett egy másikat.Nem egy "muszlinnal" beszéltem akik együtt élnek más vallásu közösségekkel és tisztelik ,tiszteletben tartják mások vallását.A vallás csak jóra tanit.

A zsidó állam "mesterségesen" jött létre nyugati támogatás utján persze hogy az arab környező országoknak nem tetszett hogy kivágnak egy darabot a "földjükből".

Előzmény: kovacsgyula44 (150953)
kovacsgyula44 Creative Commons License 4 napja -3 0 150960

Nem érezted az iróniát, amit Gyurcsány bűneiként felsoroltam, mind Orbán alatt történt.

Előzmény: Atis57 (150958)
_Berci Creative Commons License 4 napja -6 1 150959

Ugyanez folyt a "beketabor" többi orszagaban is ... talan Lengyelorszag (a konkret felelmei miatt) kicsit kilog a sorbol ... De, lathatjuk, hogy pl. Ukrajnaban is hasonlo lepesek öveztek a topikcimmel jellemezhetö folyamatokat ... ugyhogy nem magyar "jelensegröl" van szo, hanem altalanosithato evtizedes tendenciakrol.

Előzmény: kovacsgyula44 (150957)
Atis57 Creative Commons License 4 napja -3 0 150958

Szia!

 ehhez;Gyurcsányék alatt szívatták a katonákat napi 15-17 órában a határon és a Hortobágyon,

 

 

ideiglenes biztonsági határzár (IBH)[1] vagy műszaki határzár vagy déli határzár Magyarország déli részén, a magyar–szerb és a magyar–horvát határszakaszon 2015-ben megépített kerítés, amely a zöldhatárt, azaz a hivatalos határátkelőhelyek közötti határszakaszokat zárja le fizikailag

 

Ki volt akkor a kormányfő ?

Előzmény: kovacsgyula44 (150957)
kovacsgyula44 Creative Commons License 4 napja -3 2 150957

A törvénymódosításra azért van szükség, hogy ezzel is erősítsük Magyarország védelmét és biztonságát, mert Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt szánt szándékkal legyengítették Magyarország védelmét,  létszámában és eszközeiben is leépítették a honvédséget, elkótyavetyélték a vagyonát, a honvédségi eszközöket, és a hadrafoghatósági nyilvántartásokat  is megsemmisítették.

 

Ja. Gyurcsányék alatt csökkent a HM költségvetése 42%-al, Gyurcsányék számolták fel a ceglédi hadosztályt, Gyurcsányék alatt fogyott el az összes helikopter, Gyurcsányék alatt nőtt 7-8 ezerre a békehiány, Gyurcsányék alatt szívatták a katonákat napi 15-17 órában a határon és a Hortobágyon, Gyurcsány tette járadékossá a korkedvezményes nyugállományúakat, stb.

Előzmény: kovacsgyula44 (150956)
kovacsgyula44 Creative Commons License 4 napja 0 0 150956
kovacsgyula44 Creative Commons License 4 napja 0 0 150955
kovacsgyula44 Creative Commons License 4 napja -1 0 150954

Ezt a szimulátort egy Artifex nevű cég fejlesztette ki. Ezen belül a Baglyas tüzérségi szimulátor matematikai apparátusát én fogalmaztam meg egy hónap alatt. Magyarul amit az Árpád tűzvezető rendszerben tököltek évtizedekig milliókért, azt én egy hónap alatt megoldottam 60 ezer forintért. Több volt mint az Árpád, hiszen nem csak a lőelemszámolást kellett megoldanom, hanem annak illesztését a digitális terepmodellre, a gép és a hallgató által számolt elemek összehasonlítását, az ebből következő értékelést, a gyakorló hallgatók adatainak nyilvántartását stb. A rendszer egy darabig a KLKF tüzér tanszékén működött, majd az öfni harcászati résszel egyesítve Várpalotára telepítették. Vagy két éve szőr-bőr bekebelezte a hájemejizéjerté fedőnevű kisgömböc. Az egész rendszer a VSZ alkalmazási elvei alapján működött. Nem tudom, hogy sikerült-e azóta valamennyire "natósítani" https://honvedelem.hu/cikk/magyar-katonai-szimulacios-projektet-fogadott-el-az-europai-unio/

kovacsgyula44 Creative Commons License 4 napja -2 1 150953

Amikor n+1-edik létszámcsökkentést csináltuk a dandárnál, kapcsolatba kerültem egy oktatási központtal. Ők mesélték, hogy pályáztak és különféle külföldi tanulmányutakat nyertek. Ezek között volt egy izraeli út is. Volt egy MIÉP közeli kollégájuk, rá osztották az izraeli utat: vagy oda mész, vagy sehova. Kiment egy hónapra, egy kibucban kellett élnie, ott tanulmányozhatta az izraeli munkaügyi továbbképzések rendszerét. A pofa megismerte, hogy a zsidók milyen civilizációt vittek a sivatagba, elvesztette egy hónap alatt szkinhed jellegét, azóta is évente visszajár.

Előzmény: trakeszv6 (150951)
Hungry_horse Creative Commons License 4 napja 0 0 150952
https://magyarnemzet.hu/belfold/benko-tibor-magyarorszag-tamogatja-az-eu-biztonsagi-es-vedelmi-kepessegeinek-erositeset-7488161/

"Magyarország határozottan támogatja azokat az intézkedéseket, amelyek célja megerősíteni az Európai Unió cselekvőképességét a biztonság- és védelempolitika területén – jelentette ki kedden Benkő Tibor honvédelmi miniszter."
Előzmény: _Berci (150925)
trakeszv6 Creative Commons License 4 napja 0 1 150951

Amióta a 2. vh. után Izrael állam létrejött (inkább megcsinálták) azóta mindig-mindig konfliktus,háboru van a térségben.(Az arabokat valahol megértem én sem örülnék neki ha pl. Mo-on belül egy megyét önálló államnak nyilvánitanának bármiféle népcsoportnak)

Nem nagyon lehet legalább 20éves békéről beszélni.,az ott lévő emberek ,generációk ebben a "háborukban,konfliktusokban"nőttek fel.Izrael szinte "folyamatosan" hadba állt külső-belső ellenségeivel szemben.(nem véletlen hogy a nőket is kötelezően besorozták-most nem tudom hogy ezt már eltörölték -e)

Lehet hogy hulyeségnek hangzik igy(és egyszerűnek-távoli ember azt mond amit akar)) visszatekintve a multra, az arabok helyében összefogtam volna és egy döntő elsöprő hadjárattal megsemmisitettem volna Izraelt.(Csak az arabok sem voltak mindig egyoldalon,meghát ugyebár Izraelt is támogatta/támogatja a "nyugati szövetségesek".politika)

Kitört volna a 3. vh.is stb.stb.

 

Ami érintett ebből minket is 1948-as Izraelli államalapitási időkből:

"Az új kormány tovább szervezte Izrael védelmi erejét, melynek hivatalos neve Izraeli Védelmi Erő (IDF) lett. Hadfelszereléseket és zsoldosokat vettek, ill. béreltek a második világháborúban nyertes oldalon álló államoktól, úgymint az USA, Nagy-Britannia és Franciaország, továbbá az 1947-es Párizsi békeszerződésekben létrejött új államok hadseregeiből, úgymint Csehszlovákia és Jugoszlávia, illetve Magyarországból is."

Előzmény: etomcat (150949)
Atis57 Creative Commons License 4 napja -1 1 150950

Szia!

  

 láttál te már Palesztint közelről?

 

Ha a szomszédod lenne -másként vélekednél.....

Előzmény: etomcat (150949)
etomcat Creative Commons License 4 napja -1 2 150949

> https://honvedelem.hu/cikk/izraelben-haborus-keszultseget-rendeltek-el-az-orszag-deli-es-kozepso-reszen/

 

Valahogy mindig ezek a cionisták légicsapásoznak, aztán a médiában mégis mindig ők a szegény áldozatok, tekintve, hogy a média tiszta zsidó Hollywoodtól Moszkváig...

 

Mondjuk az utóbbi években tényleg elfeledkezett a világ a sorosmigráncs válság és a szír harcok miatt a palesztin nép sorsáról - bezárva a világ legnagyobb létszáma börtönébe, a teljes blokád alatt álló Gázába.

Előzmény: kovacsgyula44 (150946)
vmohai Creative Commons License 4 napja 0 0 150948

Tisztában vagyok vele; a kolléga úr viszont konkrétan Shermanről érdeklődött, én csak arra reagáltam.

Előzmény: trakeszv6 (150943)
Hiryu27 Creative Commons License 4 napja 0 1 150947
kovacsgyula44 Creative Commons License 4 napja 0 0 150946
1v16masina Creative Commons License 5 napja -1 1 150945

"Az ego olyan társadalmat akar létrehozni, amely állandó, és amely fenn tudja tartani az elit hatalmát és előjogait, miközben a lakosságot olyan állapotban tartja, amelyben azok éppen csak annyira nem elégedetlenek, hogy  ne lázadjanak  fel az uralkodó elit ellen.  Az ego alapvetően egy olyan emberi társadalmat akar létrehozni, amely többnyire egy hangyaboly működéséhez hasonlít, ahol a tömeg azért szolgál, hogy biztosítsa az elit privilégiumait.  Majd fenn akarja tartani ezt a társadalmat mindaddig, ameddig csak lehetséges.

Azonban stagnálás és zsákutca az, ha egy statikus társadalom jön létre. A cél az  ( lenne ) , hogy egy olyan társadalom alakuljon ki, amely folytonosan túllép önmagán, és amely társadalom tagjai is arra éreznek ösztönzést, hogy állandóan túllépjenek önmagukon, többet tanuljanak, magasabbra jussanak, fejlesszék a gondolkodásukat, a kultúrájukat, hogy minden a fejlődés állapotában maradjon.

 

Ez szolgál magyarázatul arra, hogy sok korábbi civilizáció miért omlott össze. 

Miért omlottak össze?  Azért mert az uralkodó elit átvette felettük a hatalmat, akik, ha egyszer hatalomra jutnak, akkor csak egy dologra törekednek, arra, hogy fenntartsák a hatalmukat és az előjogaikat, ahelyett, hogy folytatnák a társadalom felfelé tartó fejlődését és az önátalakítását.

Látjátok-e, hogy ez a fejlődés megakadályozásának, a privilegizált pozíciók megtartásának a mintája, amelyet aztán fenn akarnak tartani az idők végezetéig?  Ez az a minta, amely korszakok óta fennáll ezen a bolygón. "

 

A fenti témával szorosan összefüggenek az eltitkolt tudás, és találmányok, különböző  programok  és együttműködések az emberi faj elől, amelyek jobbá tehet ( -nék ) mindenki életét a Földön. Ezek segítségével már megoldhattak volna olyan környezeti gondokat ( is ) , amelyeket hamarosan ránk döntik az ajtót ( a házat ?). Az elitnek és a  vele szimbiózisban lévő katonai-ipari komplexumnak további érdeke a konfliktusok  és a megosztottság fenntartása, az  összeütközések generálása, akár megtévesztés és a hazugságok hálóján keresztül is. 

trakeszv6 Creative Commons License 5 napja 0 0 150944

Előzmény: trakeszv6 (150943)
trakeszv6 Creative Commons License 5 napja 0 1 150943

Érdekességképpen még német harckocsik (panzer IV) is részt vettek a közel-keleti háborukban.

Előzmény: vmohai (150935)
kovacsgyula44 Creative Commons License 5 napja 0 1 150942
trakeszv6 Creative Commons License 5 napja 0 1 150941

Gyakorlatilag a semmiből kellett elinditani a termelést ,uj gyárak épültek e tájt(1949-1953)szovjet tervdokumentumok és szovjet tanácsadók segitségével.(persze ez mind politikai nyomás hatására ,hisz a honvédséget ekkortájt nagyon kellett fejleszteni.

Pl.:"A páncéltörő löveg és a tarack gyártását 1950 márciusában megkezdték"

37,-76,5- és 122mm-es tarackokat kezdtek gyártani.nem beszélve a többi egyéb haditechnikai eszközökről.

Sajnos mind ez a politika végett,politikai erő hatására(Rákosi elvtárs vezetésével),de akkor jóval több pénzt pumpáltak bele a hadseregbe mint most.

Előzmény: Atis57 (150940)
Atis57 Creative Commons License 5 napja -1 0 150940

Szia!

 

 A mai magyar iparnak ez 10 év alatt sem sikerülne.........

 

A munkaerőről; Akkoriban is a 6 általános+2 év tanonciskola ,

ma is a 4-6 általános + mindenféle OKJ  a jellemző.....(érettségivel , már a "minőségbiztositás ?" szokásos)

 

vajon miért lessz rosszabb /silányabb a mai késztermék?

Előzmény: trakeszv6 (150939)
trakeszv6 Creative Commons License 5 napja 0 1 150939

A magyar "hadiipar" még csak ekkor (1949-1951)kezdett ujból kifejlődni a2. vh. után.

"Az MKP ugyancsak hitelből kívánta felfegyverezni a honvédséget. Rákosi Má-tyás főtitkár 1947. április 29-én V. M. Molotov szovjet külügyminiszternek azt fejtegette moszkvai megbeszélésükön, hogy a 11000 fős haderő rosszul felfegy-verzett, és a szovjetek által addig átadott zsákmányolt fegyverek használhatatla-nok, a magyar gyárak pedig nem gyártanak fegyvert. Ezért mind a honvédség, mind a rendőrség számára fegyvereket kért a szovjetektől."

Másrészt a szovjetek a háboru után 1945-46-ban elvittek "jóvátétel" cimen sok ipari gépeket-berendezéseket komplett gépsorokat:

"Az egykori hadianyaggyártók közül a – már idézett – 1948-as beszámolóik szerint a következők gépparkját vitték el a szovjetek, teljesen vagy részlegesen: Aero Ever Kft.; Dunai Repülőgépgyár Rt. – gépeinek 10%-át; Danuvia Ipari és Kereskedelmi Rt. – gépeinek egyharmadát; Gamma Finommechanikai és Optikai Művek Rt. – 707 db gépet hadizsákmányként,89 244 db gépet jóvátételre; Ganz és társa Rt. Gépgyár; Fémáru-, Fegyver- és Gépgyár Rt Soroksári úti telepe és Ger-gely utcai telepe; valamint a Magyar Lőszerművek Rt. szerszámműhelyét."

"A hadianyaggyárakban 1950 májusában–júniusában többnyire megindult a ka-tonai cikkek tömeggyártása, az igazi felfutás azonban az év végére volt várha-tó. A Lámpagyár N. V. „utánzás alapján” (azaz mintadarab alapján) kezdte meg a szovjet puska gyártását, a pisztolyé viszont már szovjet licenc alapján történt. A Danuvia N. V. a géppisztolygyártást szovjet licenc alapján szervezte meg, a so-rozatgyártás júniussal megkezdődött; a golyószórókét augusztussal tervezték. A Nehézszerszámgépgyár N. V. mintadarab alapján vette gyártásba a 76,2 mm-es és a 122 mm-es lövegeket, a szovjet licencre való áttérés ekkor zajlott. A szintén programba vett 37 mm-es légvédelmi gépágyú gyártását licencprobléma miatt nem vállalta 1950-re. A Magyar Acélművek N. V. a 82 és 120 mm-es aknavetők közül csak a kisebb űrméretű gyártását tudta megkezdeni, ugyancsak mintadarab alapján (a licenc honosítása folyamatban volt). A Veszprémi Fémfeldolgozó N. V. szovjet li-cenc alapján gyártotta már a puska- és pisztolylőszereket."stb.stb.

Örültek hogy a hazai igényeket ki tudták elégiteni kisebb-nagyobb sikerekkel.

Előzmény: Hiryu27 (150933)
Hiryu27 Creative Commons License 5 napja 0 0 150938

Orosz haditechnikai bemutató?

Előzmény: kovacsgyula44 (150936)
Atis57 Creative Commons License 5 napja 0 0 150937

Szia!

 

Remek képek !  Igazi emberbarát , humánus  megoldás ----ha a jó oldalon állunk!

Előzmény: kovacsgyula44 (150936)
kovacsgyula44 Creative Commons License 5 napja 0 0 150936

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!