Igen, jól emlékszel. Én azt vettem észre, hogy van pár user itt a fórumon, aki mindkét helyen (a manager és valamelyik civ fórumban) megtalálható. Végülis, bizonyos szempontból a manager is körökre osztott stratégia ... :-)
Az utóbbi két játékomban elég fukár volt a mapgenerátor az nyersanyagokkal. Az egyik játékban volt talán 7-ből 2 (az alumíniumig nem jutottam el), a másodikban 8-ból 3, abból is az olajat csak a vége előtt pár körrel fedeztük fel új forrásként. Így nehéz diplon kívül mással nyerni ...
Újabban azzal szivat a civ3 főleg, hogy civ4-es szokásaimnak megfelelő mennyiségű várost teszek le. Civ4-ben az elején 5-6 városnál többet nem nagyon lehetett alapítani, olyan szinten folyt el beléjük a pénz. Itt meg óvatoskodtam, ahogy megszoktam a 4-ben, és az említett diplo győzelmem úgy szereztem, hogy az enyém volt a második legkisebb terület ...
Amúgy valóban, a pályák is kisebbek, az egész kisebbre lett belőve ... kevesebb városra. Szerintem.
Egyébként az tetszik a civ III-ban, hogy akár 30 nép ellen is indulhatsz, jó még nem játszottam a civ 4-el, de látszatra egy pálya sem olyan nagy, hogy ennyi nép induljon egyszere, mint az elődjénél.
Csináltam egy olyan módot ahol a magyar nép is képviselteti magát.
Hát igen, a legutóbbi játékomat ezzel játszottam, a magyar néppel voltam. Egy-egy luxus cikk még akadt a térképen, lovam lett az elején, de ezután semmi az urán felfedezéséig, a vas hiányát szenvedtem meg a legjobban, le is maradtam a vasút építéssel rendesen, minden erőforrás messze esett tőlem, először a hollandoktól és spanyoloktól exportáltam(olaj, szén), késöbb angol barátaink városát hódítottam meg, így jutottam szénhez vashoz, sajnos olajamat elvesztettem, a szomszédos fracos franciák meg rámtámadtak a modern harckocsiaikkal, épp még csak építeni kezdtem ezeket, hát inkább befejeztem mert rám tőrt az egész brancs... A hollandok és a franciák voltak a legerősebbek és szent szövetségben léptek ellenem a háborúba, esélytelen küzdelemre volt kilátás:(
Visszatértem én is a 3-hoz a gépem miatt. A gépen a civ4 már 5 ellenfélel, a standard alatti térképméreten is élvezhetetlenül belassult. A visszatérésem örömére itt össze-vissza vert a gép, most sikerült nyerni warlordon egy diplomatic victoryt.
Ti jártatok már úgy, hogy a 8 féle stratégiai nyersanyagból a területeteken csak kettő volt? Igaz, én voltam a második legkisebb, de azért nem volt annyira kicsi a területem.
A ..Conquests/Conquests/Föld/text/ könyvtárba be kell másolnod a Civilopedia.txt FÁJL-T ez tartalmazza az egységek leírásait: És mint az 8331-es hozzászólás két utolsó képén látszik így jelenik meg!
Ha az ini fájl-t megnyitod ellenőrizni kell, hogy megfelelő a fájlokra való hivatkozás, ütköztem, már amiatt is hibába, mert a hangfájl, vagy a flc formátumra rosszul hivatkozott.
A ..Conquests/Conquests/Föld/text/ könyvtárban megnyitottam a pedioicon fájlt, ebbe helyeztem bele a fontos kódot, és egy képre hivatkozást
(az a kép a hivatkozott helyen van:[..Conquests/Conquests/Föld/art/civilopedia/icons/units/], ha játék közben a civilopedia-ra klikkelsz, akkor a leírás mellett megjelenik az egység képe is)
A végén az egységek kis ikonját tartalmazó pcx formátumú fájl, amit, ha az ACD See-vel átkonvertálsz bmp-be, szerkeszthető a paint-tal, a képen látszik a bmp kiterjesztésű fájl is:
Amint látható itt, a föld.biq fájl-hoz föld nevű mappa készült, ebbe raktam bele a módosítandó fájlokat és mappákat,(érdemes átmásolni az eredeti könyvtárból amit amúgy is módosítanod kell):