Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2021.05.04 0 0 26936

Szinte mindenben egyetértek. Szerintem is csak a Chelsea elleni idegenbeli meccs volt kirívó és nyilván azt kevésbé vesszük észre, amikor nekünk kedveznek az ítéletek, vagy szerencsésen pattan a labda.

De Boer holland szinten eredményes volt, de európai szinten nem. Egy-két - többnyire tét nélküli - meccsen sikerült csak győznie és valóban dögunalmas játékkal. Bosz alatt izgalmasabb meccseket játszottunk - főleg az EL-ben, de idegenben nagyon törékeny volt a csapat, volt néhány csúnya vereség. És vele végül nem is nyertünk semmit.

Én egyikőjüknek sem örülnék. Schreudernek viszont igen, de nem hiszem, hogy eljönne Barcelonából, amíg nem küldik.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26933)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26935

"sohasem tudtam a szerencsére,vagy balszerencsére hivatkozni. "

Én azért igen. Persze valóban lehet, hogy hamarabb észreveszem, ha nincs szerencsénk, mint, ha van.

2017 tavaszán be kellett ismernem, hogy a Schalke és a Lyon ellen nem voltunk pechesek.

17 ősze Nouri miatt nem értékelhető, de ezt azért merem pechnek nevezni.

18-19-ben kijött a lépés, és a Tottenham elleni 97-ik percen kívül nem emlékszem arra, hogy pechünk lett volna. És azért annál a pechnél kihívtuk magunk ellen a sorsot, miután már 2:0-ra vezettünk. De a két Chelsea elleni meccsnél a bíráskodással roppant pechesek voltunk. Hiszen a hazai meccsen 0:0-nál, amikor jobbak voltunk, nem kaptunk meg egy 100%-os 11-est, amihez jött a londoni meccs bíráskodása.

A klub szempontjából az is pech, hogy Onana kiesett, ami által a Roma ellen a harmadik kapusunk kellett, hogy védjen. Az akkor is hátrány, ha optimálisan fel van készítve. A törökök ellen a holland válogatottban Krul is az utolsó pillanatban ugrott be Cillessen helyett. A 4 kapott gólból minimum kettőben benne volt, aminek valószínű oka, hogy nem tudott rendesen felkészülni a meccsre. Pedig kicsit tapasztaltabb, mint Scherpen. Ebben az idényben nem tudok egyetlen szerencsés mozzanatra sem emlékzeni BL és EL kampányunkból. Mondjuk a Rómát még ebben a formában is, a kihagyott 11-es, a potyagól ellenére is, oda-vissza kellett volna vernünk.

Jövőre megint próbálhatunk felzárkózni. Ahogy te is mondod, hol pechünk van, hol szerencsénk. Az utolsó két évben inkább pechünk volt, jövőre legyen szerencsénk!

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26933)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26934

"ha ő lenne a szövetségi kapitány, akkor nem lehetne az Ajax edzője."

És akkor lehetne De Boer, és én azon kevesek közé tartozom, akik ezt nem bánnák.

 

De én a válogatottnak is szurkolok. Csak azért, hogy ne legyen Bosz az edzőnk, nem szeretném, ha rosszak lennénk az EB-n. És, ha mégis rosszak lennénk, nagyon nem örülnék, ha Bosz lenne a szövetségi kapitány. Annak aztán végképp nem való. Nálunk 2-3 hónapig betaníthatta egyetlen stílusát. A válogatottat 1-2 nap alatt kell egy-egy meccsre felkészíteni.

Viszont van egy ötletem. Az AS Roma edzőjét, legkésőbb az idény végén kirúgják. Legyünk jók az EB-n, menjen Bosz Rómába, és maradjon ott legalább 2 évig! Nekünk most van egy vagy két évünk, hogy megtaláljuk Ten Hag utódját.

Előzmény: nj (26932)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26933

"Melyik kettőre gondolsz a 3-ból?"

Igaz,Gravenberch-re már szinte nem is fiatalként tekintek,pedig ő is az. Akkor még nagyobb az öröm.

 

 

"2-3 évenként kijön a lépés, akkor sikeresek vagyunk. Tavaly is és idén is viszont roppant pechesek voltunk. Úgy nem megy. Tavaly csak a bíráskodás miatt nem jutottunk tovább a BL-ben, idén pedig a sérülések, valami Onana és Promes ügyei miatt. Mert nagyon úgy néz ki, hogy mindkettőjük játékára hatással volt a félelem, a butaságuk miatti büntetés miatt. Ehhez jött Kudus és Brobbey a legrosszabb pillanatban jött sérülése. Az EL-ben pedig sokat számított, hogy Hallert nem nevezték be, és a Róma ellen akkor játszottunk, amikor még nem találtuk meg, hogy játsszunk Blind nélkül. De a Roma ellen az is számított, hogy a 11-est soha ki nem hagyó Tadic pont akkor hagyott ki egyet, amikor a Roma már csak a kegyelem döfésre várt. Ha 0:0-nál hagyja ki a 11-est, akkor, úgy érzem, simán nyerünk. De akkor is, ha Stekelenburg nem melegítés közben sérül meg, hanem 1 nappal hamarabb, és Scherpen lelkileg és fizikailag fel tudott volna készülni a meccsre. Persze eleve pech egy ilyen fontos meccsen harmadik kapusunkkal játszani. És végül még így is elég pechesek voltunk, hiszen a Róma 3 góljából maximum egy nem volt roppant szerencsés."

 

Bármennyire is fájó a kiesés,de én sohasem tudtam a szerencsére,vagy balszerencsére hivatkozni. Az ugyanis biztosan a mi oldalunkon is megvolt,csak mi úgy hivatkozunk rá,hogy volt tartásunk,visszajöttünk a nehéz helyzetből,jobbak voltunk...stb. A bírói ítélkezésben is biztosan volt olyan,amikor a javunkra döntöttek. Igaz, a Chelsea elleni idegenbeli meccs valóban felháborító volt.Ott éreztem talán egyedül,hogy nagyon meg akarnak minket veretni. A kihagyott tizenegyes sem lehet balszerencse,max pech,de attól még nem lett berúgva. Scherpennek én azért a kapusedző helyében felhívtam volna arra az egyszerű tényre a figyelmet,hogy Stekelenburg nem 25 éves már,bármikor lesérülhet,de szó szerint. Ezen felül ez pont az a szakma,ahol lehet,hogy 1 évig padozol,de aztán egy kritikus helyzetben topon kell lenni,és beállni.Ha erre Scherpen nem lett felkészítve (főleg Onana kiesése után),az nem pech,hanem szakmai hiba szerintem.

 

Bosz esetében lehet,hogy megszépülnek az emlékek,vele jutottunk el ismét egyáltalán bármilyen nemzetközi döntőbe,de tény,hogy a fiatalokat egyáltalán nem nyomta,megcsinálta nálunk a kiváló dobbantási lehetőséget,és ennyi.Tény,hogy De Boer dögunalmas antifocija után felüdülés volt nézni a játékot.De összességében a klub szemszögéből nézve az elüldözött fiatalok miatt inkább káros volt. Ha lehet kérni,hogy ki jöjjön,akkor Schreuder-t szeretném,de ő meg nem fog,szóval maradjon akkor Ten Hag.

Előzmény: Gyenyi (26929)
nj Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26932

Másfelől viszont, ha ő lenne a szövetségi kapitány, akkor nem lehetne az Ajax edzője... :-)

Előzmény: Gyenyi (26931)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26931

Végre valamiben teljesen egyetértünk. Legfeljebb ma már nem fogalmaznék úgy, hogy "ha Ten Hag mégis elmenne". Abban biztos vagyok, hogy egy éven belül nem megy el. Bosz különben a szövetségi kapitányságra is komoly jelölt volt, és félek lenne, ha De Boer bukna az EB-n. Már csak ezért is remélem, hogy nem bukik.

Előzmény: nj (26930)
nj Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26930

Én nem értem, hogy miért ez a nagy rajongás Bosz iránt. Állítólag, ő volt a legkomolyabb jelölt Overmarsnál, ha Ten Hag mégis elmenne. Nem látok benne semmi rendkívülit.

Előzmény: Gyenyi (26929)
Gyenyi Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26929

"Januári sorsolásunkat látva nem voltam optimista,de az a hónap valami egészen hihetetlenre sikeredett. "

Én csak azt éreztem, hogy januárban eldőlhet a bajnokság sorsa. Viszont az első januári meccs, a PSV elleni 2:2 után, már hittem a bajnokságban. Ahogy 0:2-ről visszahoztuk a meccset, az karakterre vallott, és, hogy az utolsó 60 percben dominánsan játszottunk legkomolyabb konkurensünk ellen, még, ha kontrákból nem egyszer veszélyes is volt a PSV, megnyugtatott, hogy már nem lehet baj. Nem is lett, hiszen azóta nem csak pontelőnyünket növeltük, de gólkülönbség előnyünket is.

 

"Külön öröm,hogy 2 fiatal is sikeresen beépült"

Melyik kettőre gondolsz a 3-ból?

 

"Az 50 millás eladás kicsit ijesztő,de remélem,Ten Hag leült Overmars-szal,és lesz valami megoldás erre is."

Azért mostanában Overmars már úgy beszél, hogy nem hiszi, hogy fog sikerülni az 50. Mindenesetre komoly vételekre nem számítok.

 

"Amire most már jó lenne rájönni,hogy miként lehetne olyan csapatokat is kifektetni"

2-3 évenként kijön a lépés, akkor sikeresek vagyunk. Tavaly is és idén is viszont roppant pechesek voltunk. Úgy nem megy. Tavaly csak a bíráskodás miatt nem jutottunk tovább a BL-ben, idén pedig a sérülések, valami Onana és Promes ügyei miatt. Mert nagyon úgy néz ki, hogy mindkettőjük játékára hatással volt a félelem, a butaságuk miatti büntetés miatt. Ehhez jött Kudus és Brobbey a legrosszabb pillanatban jött sérülése. Az EL-ben pedig sokat számított, hogy Hallert nem nevezték be, és a Róma ellen akkor játszottunk, amikor még nem találtuk meg, hogy játsszunk Blind nélkül. De a Roma ellen az is számított, hogy a 11-est soha ki nem hagyó Tadic pont akkor hagyott ki egyet, amikor a Roma már csak a kegyelem döfésre várt. Ha 0:0-nál hagyja ki a 11-est, akkor, úgy érzem, simán nyerünk. De akkor is, ha Stekelenburg nem melegítés közben sérül meg, hanem 1 nappal hamarabb, és Scherpen lelkileg és fizikailag fel tudott volna készülni a meccsre. Persze eleve pech egy ilyen fontos meccsen harmadik kapusunkkal játszani. És végül még így is elég pechesek voltunk, hiszen a Róma 3 góljából maximum egy nem volt roppant szerencsés.

 

"Én Sancheznek valamilyen formában örülnék,ha jönne"

Az a baj, hogy csak Timber helyett jöhetne. Azt nem szeretném. És azt sem, hogy Timber a szélre menjen Mazraoui vagy Rensch helyett.

 

Én is bocsánatot kell, hogy kérjek Alvareztől, aki, az első Róma elleni meccset leszámítva komolyan hozzájárult tavaszi jó idényünkhöz. De Ten Hagtól is bocsánatot kérek. Az utolsó fél évben kimondottan jó edzőnek bizonyult. Ráadásul igazi Ajax edző, aki nem fél fiatalokat bedobni. Azért is féltem hogy elmegy, mert állítólag Peter Bosz lett volna az utódja. Nála nem jártak jól fiataljaink. Egy teljes generációt üldözött el. Különben sem tartom taktikailag erősnek. Remélem, Bosz hamar talál klubot, és jövőre nem lesz jelölt.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26928)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.05.03 0 0 26928

Januári sorsolásunkat látva nem voltam optimista,de az a hónap valami egészen hihetetlenre sikeredett. Látva,hogy ezekből a rangadókból hogy jöttünk ki, néha a gyengébb játék ellenére is, sejtehető volt,hogy behúzzuk. Szó se róla,azért a konkurencia eredményei is igen kedvezően alakultak.

 

Összességében azt gondolom,hogy teljes mértékben megérdemelt a bajnoki cím,gratula a srácoknak. Külön öröm,hogy 2 fiatal is sikeresen beépült,illetve megkövetem Alvarest,mert amilyen pocsék formából visszajött,és fix kezdővé tette magát,na az sem volt semmi (biztosan közrejátszik,hogy már vele van a családja).

Tadic igazi vezér lett,neki is voltak gyenge meccsei,de elismerem,hogy gyakorlatilag kihagyhatatlan. Onana baromsága után kicsit tartottam Stekelenburgtól,de hihetetlen,hogy ugrott be a csapatba.Emlészik még valaki Onanára? :)

 

Amire most már jó lenne rájönni,hogy miként lehetne olyan csapatokat is kifektetni,mint a Róma(tényleg kutyaütők egyébként),hogy végre nemzetközi szinten is odaérjünk egy jobb eredményhez. 

Még 1x,gratula a csapatnak,nagyon szép idény volt ez.

 

Aztán meglátjuk,mit hoz az átigazolási szezon,honnan kell újrakezdenünk.Az 50 millás eladás kicsit ijesztő,de remélem,Ten Hag leült Overmars-szal,és lesz valami megoldás erre is. Én Sancheznek valamilyen formában örülnék,ha jönne,persze nem 30 millióért.Meglátjuk.

nj Creative Commons License 2021.05.02 0 0 26927

A mai 4-0-ás győzelemmel hivatalosan is megvan a bajnoki cím.

Gyenyi Creative Commons License 2021.04.30 0 0 26926

Tegnap néztem a Romát, és sírni tudtam volna. Ezek a kutyaütők vertek minket ki? Hihetetlen. A statisztikák alapján nem voltak rosszabbak, mint Amszterdamban. Sőt! Az első félidőben jobbak voltak, vagy a United volt rosszabb, mint mi voltunk. Az kiderült, hogy, ha hátrányban vannak és nekik kell játszaniuk, akkor védelmük átjáró házzá válik. Így még inkább kár, hogy Tadic kihagyta azt a 11-est. Az is igaz, hogy, míg a két meccsen ellenük mi voltunk roppant pechesek, most nekik volt okuk panaszkodni. Kiesésünkben fontos szerepe volt annak, hogy harmadik kapusunknak kellett szinte bemelegítés nélkül védenie. Náluk a meccs jó részében a második kapus védett, és 2-3 gólban benne is volt. Nem cserélném el Scherpennel. Külön pechjük, hogy már a szünet előtt háromszor kellett cserélniük. És, ha a 4:2 11-ese, 11-es volt, akkor Rómában Tadicnak is 11-est kellett volna kapnia, mert az még inkább 11-es volt. Itt semmi nem történt. És a 4:2 után esett teljesen szét a Róma. Na mindegy, nem sajnálom őket, mert egy ilyen antifocit játszó csapat ne jusson a döntőbe! A másik visszavágó még izgalmas lehet. Mindenesetre nekünk is és a holland focinak is jobb, ha a MU nyeri a kupát.

Gyenyi Creative Commons License 2021.04.27 0 0 26925

"Manoh nagyon eltűnt... remélem, jól van, csak nem akarta megzavarni a veszekedésünket!"

Már én is akartam erről írni. E szerint te nem vagy/voltál személyes kapcsolatban vele. Akármennyire is legtöbbször nem értek vele egyet, azért közénk tartozik. Remélem, visszatér.

Előzmény: nj (26924)
nj Creative Commons License 2021.04.26 0 0 26924

Manoh nagyon eltűnt... remélem, jól van, csak nem akarta megzavarni a veszekedésünket! :-)

Gyenyi Creative Commons License 2021.04.26 0 0 26923

" Mert tegnap ugyan jól védett, de arról nem győzött meg, hogy a BL-szintre is elég jó."

Tegnap jól védett a BL egy állandó részvevője ellen. Ősszel 2-2-szer nagyszerűen védett a Real Sociedad és a Napoli ellen. Tavaly a bajnokság legjobb kapusa volt. Idén ahhoz nem kezdett elég jól. Tavaly az egyik Man United meccsen is tartotta a nullát. A másikat elvesztették, de úgy emlékszem, az nem rajta múlt. Mit kéne még tennie, hogy meggyőzzön? Várjuk meg, mit csinál Scherpen jövőre! Ha nem elég jó, akkor nekem továbbra is Bizot a jelöltem. Most még jó korban van ahhoz.

Előzmény: nj (26921)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.26 0 0 26922

"De ha jön, mondjuk, egy Watford és kínál érte 10 milliót - ami nekik aprópénz - és neki meg nagyobb fizetést, akkor majd oda akar menni. És a PSV is azt fogja preferálni."

Lényegtelen, hogy a PSV mit preferál. Számára csak az a kérdés, hogy el akarja adni, vagy nem. Ha hozzánk akar jönni, hozzánk jön, ha nem, akkor nem. Mindketten ugyanazt mondjuk. Legfeljebb azt nem hiszem, hogy, ha a Watford hívja és mi is, akkor csak a pénz miatt a Watfordot választja. Azzal pályafutásának vége lenne, és ezt Raiola is tudja.

Előzmény: nj (26921)
nj Creative Commons License 2021.04.26 0 0 26921

"Tegnap Bizot talán téged is meggyőzött arról, hogy nagyszerű kapus."

 

Ez kérdés akart lenni? Mert tegnap ugyan jól védett, de arról nem győzött meg, hogy a BL-szintre is elég jó.

 

"Baas szerződése 2024-ben, az övé 2023-ban jár le."

 

Valóban, márciusban az ő szerződését is meghosszabbítottuk, ez elkerülte a figyelmemet.

 

"Továbbra is kíváncsi vagyok. A jelenlegi hármasból senkit nem hagynék ki."

 

De most az miért érdekes, hogy te nem hagynál ki senkit, amikor az én véleményemről van szó?

 

"Azért nem sok elődje volt, aki egy Eredivisie csapat elleni meccsen 5 gólt szerzett és 3 asszisztot adott."

 

Az asszisztokat nem számoltam, de 5 gólos jó pár van, kb. a fele tök ismeretlen név.

 

https://www.worldfootball.net/stats/ned-eredivisie/5/

 

"Abban persze igazad van, hogy olyanok ellen nem volt jó, melyek ellen nem játszott."

 

És volt, amikor olyanok ellen sem, amelyeken játszott. De mindegy, majd hosszabb távon kiderül, mennyit ér.

 

"Annyit mindenképpen megérdemel, hogy kapjon normális, nem 5-6 perces, lehetőséget bizonyításra."

 

Kapjon.

 

"Ha mi akarjuk, és ő hozzánk akar jönni, akkor nem sokat tehet a PSV."

 

De ha jön, mondjuk, egy Watford és kínál érte 10 milliót - ami nekik aprópénz - és neki meg nagyobb fizetést, akkor majd oda akar menni. És a PSV is azt fogja preferálni.

Előzmény: Gyenyi (26920)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.26 0 0 26920

"Legutóbb még azt mondtad, hogy most fog megugrani az EB miatt és jövőre veszíteni fog az értékéből, mert közeleg a szerződése lejárta. Most akkor hogy is van ez? :-)"

Úgy hogy nem ezt mondtam. Azt mondtam, hogy, ha addig nem ír alá, és az EB-n emeli értékét, akkor januárban el kell adni. Nem tudjuk, tárgyalunk-e vele, és, ha netán igen, hogy állunk. Annyiból módosítom akkori álláspontomat, hogy azt mondom,  hogy, ha ilyen iramban javul, és ősszel továbbjutunk a BL-ben, akkor meggondolandó, nem érdemes-e nyárig megtartani. Hiszen a BL-ben is sokat kereshetünk, és, ha nagyon jó lesz, még egy egy éves szerződéssel is sokat kaphatunk érte.

 

Tegnap Bizot talán téged is meggyőzött arról, hogy nagyszerű kapus. Ősszel rossz volt, de az utolsó hetekben ismét a régi. ha öregjeink kihullanak, még szóba jöhet.

 

" biztos nem véletlen, hogy meghosszabbítottuk a szerződését egy ilyen hosszú kihagyás után. Valószínűleg több potenciált látunk benne, mint Baasban."

Biztos? Baas szerződése 2024-ben, az övé 2023-ban jár le.

 

"kíváncsi voltál, hogy ki helyett tenném be Blindet a középpályára."

Továbbra is kíváncsi vagyok. A jelenlegi hármasból senkit nem hagynék ki.

 

"Már vártam! :-) Egyszer kijött neki a lépés "

Azért nem sok elődje volt, aki egy Eredivisie csapat elleni meccsen 5 gólt szerzett és 3 asszisztot adott. Emellett kimondottan jó volt az egyetlen komoly csapat ellen, amely ellen játszott. Abban persze igazad van, hogy olyanok ellen nem volt jó, melyek ellen nem játszott. Annyit mindenképpen megérdemel, hogy kapjon normális, nem 5-6 perces, lehetőséget bizonyításra.

 

"Mivel szerződése van, annyit kérnek, amennyit akarnak."

Kivéve, ha a nulla és a kevés közül kell választaniuk. Olyan jól nem állnak, hogy 5-6 milliót kidobhassanak az ablakon. Ha mi akarjuk, és ő hozzánk akar jönni, akkor nem sokat tehet a PSV. De erről semmit sem tudok.

Előzmény: nj (26911)
nj Creative Commons License 2021.04.26 0 0 26919

Egyre valószínűbb, hogy Nagelsmann lesz Flick utódja a Bayernnél. Úgyhogy, hiába nyilatkozta Brobbey, hogy az fontos szempont volt, hogy tőle sokat tud tanulni, ez most nem fog megvalósulni, legalábbis, amíg nem megy ő is a Bayernbe! :-)

nj Creative Commons License 2021.04.26 0 0 26918

Részben Neresen, de főleg Mazraouin.

Előzmény: Gyenyi (26917)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.26 0 0 26917

"Az a baj, hogy a fordított szélsők vagy gólt lőnek, vagy nem jók. Mivel asszisztjuk kevesebb van."

Ez nem igaz. A holland assziszt listán 2. a ballábas jobbszélső Berghuis, 3. a jobblábas balszélső Karlsson, 5. a ballábas jobbszélső Antony. De Antony most nincs formában. Meglátjuk, visszajön-e a formája. De miért ne jönne vissza? Alig 21; nem felejthetett el focizni.

 

" Gondolod, hogy már nem volt kedve?"

Akkor szerinted ez Neresen (25 percig) és Antonyn (20 percig múlt? Úgy legyen. Azt hittem ezt fogod mondani, hogy Wijndal is elfáradt, mint a többi AZ-es.

Előzmény: nj (26916)
nj Creative Commons License 2021.04.25 0 0 26916

"Talán Mazraoui hiányzik Antonynak. Hiszen kb. azóta nem megy neki, amióta Mazraoui nem játszik. Antony januárban még jó volt. Például góljával egyenlítettünk ki a PSV ellen."

 

Az a baj, hogy a fordított szélsők vagy gólt lőnek, vagy nem jók. Mivel asszisztjuk kevesebb van. És mivel egy idő után kiismerik őket, akkor már gólt sem lőnek.

 

"Nem tűnt fel, hogy Antony olyan sokszor vesztett volna Wijndallal szemben."

 

Nem védekezett vele szemben, amikor Wijndal felfutott, akkor elengedte, elvesztette szem elől. Legalább 2 ilyen helyzetük volt.

 

"Viszont a második félidőben Wijndal már egyszer sem ment fel a szélen. Hogy ez mennyire múlt Antonyn illetve Neresen, nem tudom."

 

Hát, mi máson múlt volna? Gondolod, hogy már nem volt kedve?

Előzmény: Gyenyi (26915)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.25 0 0 26915

"Megnéztem, hogy mi a mérlege nálunk, amióta visszatért:"

Én is megnéztem, igaz-e amit írtam, azaz éreztem. Sajnos nem. A hivatalos statisztika szerint ma csak kétszer kellett védenie. Ennél többször, 3-szor kellett a Lille elleni hazain, a Groningen és a Vitesse ellen, és négyszer a PSV elleni 1:1-nél. Viszont ha a másik oldalon Bizot nem véd olyan fantasztikusan, akkor még vagy 4 gólt szerzünk. De ennyi is elég volt.

 

"Rensch pedig már meccsek óta nem tetszik nekem."

Általában nekem sem tetszik, de csütörtökön, az Utrecht ellen tetszett. Adottságai megvannak ahhoz, hogy jó bekk legyen, de szerintem sem kellene még ennyit játszania. Viszont ne feledd, hogy egy évvel fiatalabb, mint Dest volt, amikor bemutatkozott az egyben! Én gyakrabban tenném ki Timbert a szélre, és játszatnám Schuurst. Rensch középen a Jongban gyakoroljon!

 

"Mazraoui és Antony jó volt ősszel"

Talán Mazraoui hiányzik Antonynak. Hiszen kb. azóta nem megy neki, amióta Mazraoui nem játszik. Antony januárban még jó volt. Például góljával egyenlítettünk ki a PSV ellen.

 

"Antony nem ismerte ki Wijndalt és nem védekezett vele szemben megfelelően."

Nem tűnt fel, hogy Antony olyan sokszor vesztett volna Wijndallal szemben. Egy jó beadása volt, amiből a ma roppant támadó kedvű Tagliafico mellé lőtt. Viszont a második félidőben Wijndal már egyszer sem ment fel a szélen. Hogy ez mennyire múlt Antonyn illetve Neresen, nem tudom.

 

"Tagliafico és Haller megfelelt, de semmi extra."

Tagliafico volt talán a legveszélyesebb 'csatárunk'. Két jó lövését védte Bizot, egyszer nem sokkal lőtt mellé, és ő adta az asszisztot a második gólhoz. Szerintem ez elég eztra. Hátul nem sok dolga volt. Haller pedig az első gólban játszott roppant fontos szerepet. Martinez egy nagyot hibázott, amiből majdnem gólt kaptunk. Különben jó volt.

Előzmény: nj (26913)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.25 0 0 26914

"heti két meccset játszunk minden meccsen"

A "minden meccsen" felesleges.

Előzmény: Gyenyi (26912)
nj Creative Commons License 2021.04.25 0 0 26913

"Igaz, ennyi dolga neki sem volt még eddig idén összesen sem, mint a mai meccsen."

 

Megnéztem, hogy mi a mérlege nálunk, amióta visszatért: 17 meccs, 14 győzelem, 3 döntetlen, 38-10-es gólkülönbség. Ez elég meggyőző, annyira mindenképpen, hogy a következő idénynek vele kell nekifutni.

 

"A cserék jók voltak. Wijndal kezdte kiismerni Antonyt, akit így okos volt kicserélni Neresre. Rensch pedig nem volt túl jó."

 

Lehet, hogy Wijndal kiismerte Antony-t, de a nagyobb baj, hogy Antony nem ismerte ki Wijndalt és nem védekezett vele szemben megfelelően. Rensch pedig már meccsek óta nem tetszik nekem. Egyre inkább az az érzésem, hogy nem megfelelő jobbhátvéd, mert nem tudja, mit kell azon a poszton játszani. Nem megy fel a szélen, hanem befelé húz. A ballábas Antony szintén befelé húz. Gyakorlatilag nincs a szélen senki, csak néha megy oda ki Timber. Ennek köszönhetően minden támadásunk a bal oldalon fut, ahol Tagliafico és Tadic jól összeszokott és tudja mit kell csinálni. Amint bejött Mazraoui és Neres, bekerült a csapatba két olyan játékos, aki tisztában volt azzal, hogy az adott poszt milyen feladatot ró rá. Egyrészt már nem lett féloldalas a támadójátékunk, másrészt megszűntek Wijndal felfutásai is. Mazraoui és Antony jó volt ősszel, nyilván azért, mert ha Antony befelé húzott, akkor Mazraoui felfutott a szélen. Lehet, hogy a Rensch - Neres páros is jó lenne, mert ott meg Neres marad a szélen (igaz, az még a védekezést nem oldja meg). De a Rensch - Antony duó biztosan nem működik együtt jól.

Ami Renscht illeti, az nagyon szép, hogy ennyire sokoldalú, de az alapján, amit játszik, lehet, hogy jobban feküdne neki, ha inkább középső védő lenne. Magasabb is, mint Timber, aki viszont tud jobbhátvédet is játszani, ha kell. És ne felejtsük el, hogy arra a posztra ott van még Mazraoui is, akinél jobb nem is kell. Szóval, ezzel a 3 játékossal meg lehetne úgy oldani azt a két posztot, hogy Mazraoui v. Timber a jobbhátvéd és Timber v. Rensch a jobblábas középhátvéd.

 

"Jó volt Klaassen, Stekelenburg, Alvarez, Gravenberch, Martinez és Tadic. De Haller is sokkal jobb volt, mint utolsó meccsein."

 

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy Rensch és Antony lógott ki lefelé, a többiek mindannyian hozták az elvárható szintet, néhányan még kimondottan jók is voltak. Nekem Stekelenburg, Alvarez, Klaassen és Tadic tetszett a legjobban, ők az első félidőben sem voltak rosszak. Timber, Martinez, Gravenberch első félideje gyengébb volt, de ők szünet után feljavultak. Tagliafico és Haller megfelelt, de semmi extra. Mazraouival és Neressel is javult a játékunk. 

Előzmény: Gyenyi (26912)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.25 0 0 26912

Jó meccsen, megérdemelten nyertünk 2:0-ra, és gyakorlatilag már bajnokok vagyunk. Azért egy hét múlva hivatalosan is legyünk azok!

Az AZ-é volt az első, miénk a második félidő. Még azt se mondanám, hogy jobban kihasználtuk helyzeteinket, hiszen Bizot-nak sokkal több dolga volt, mint Stekelenburgnek. Igaz, ennyi dolga neki sem volt még eddig idén összesen sem, mint a mai meccsen. Ezzel együtt áprilisban ilyen jók még nem voltunk. És pont a legjobb ellen.

A cserék jók voltak. Wijndal kezdte kiismerni Antonyt, akit így okos volt kicserélni Neresre. Rensch pedig nem volt túl jó.

Jó volt Klaassen, Stekelenburg, Alvarez, Gravenberch, Martinez és Tadic. De Haller is sokkal jobb volt, mint utolsó meccsein.

Ami megdöbbentő, hogy, bár hónapok óta heti két meccset játszunk minden meccsen, beleértve az EL meccseket is, jobban bírjuk a végét ellenfeleinknél. Még, ha az utolsó két EL meccs nem is volt sikeres.

Nem értem, miért kellett beküldeni Brobbeyt. Haller megérdemelte volna, hogy 90 percet játsszon, míg Brobbey felesleges beküldése jutalomnak látszott. Semmi jele nem volt annak, hogy az AZ még kiegyenlíthet, de még az sem lett volna akkora baj. Furcsa.

nj Creative Commons License 2021.04.25 0 0 26911

"Nincs szükség Gravanberch eladására, akinek értéke jövőre nagyon megugorhat."

 

Legutóbb még azt mondtad, hogy most fog megugrani az EB miatt és jövőre veszíteni fog az értékéből, mert közeleg a szerződése lejárta. Most akkor hogy is van ez? :-)

 

"Amikor róluk beszéltem, mint Onana lehetséges utódairól, akkor a válogatott keretben voltak, amihez azért nem elég az Eredivisie szint."

 

De, jelenleg, sajnos, elég.

 

"Mint számokkal is alátámasztottam, ez nem igaz. Volt egy formaválsága, de mintha kezdene túl lenni rajta."

 

Én nem úgy láttam. Volt egy viszonylag jó időszaka most csereként, de egyébként hetek óta nulla. De ma be lehet bizonyítani, hogy tévedtem. De ballábas jobbszélső soha nem lesz olyan, mint ami egy Haller típusú centerhez illik.

 

"De a Jong Ajaxban szolgáljon erre rá. Egyelőre ott még van nála posztján jobb, aki ráadásul fiatalabb is."

 

Még hányszor írjam le, hogy nem azt mondtam, hogy játsszon az első csapatban, hanem azt, hogy készüljön ott. Hogy jobb lesz-e Baas, az majd kiderül, ha Salah-Eddine is egészséges lesz és mondjuk, tud 10 meccset játszani egyhuzamban. Azért biztos nem véletlen, hogy meghosszabbítottuk a szerződését egy ilyen hosszú kihagyás után. Valószínűleg több potenciált látunk benne, mint Baasban.

 

"Nem arról volt szó, hogy ki készüljön az első csapattal? Arra a jelenlegi legnagyobb tehetség is szóba jöhet. Tud a bal szélen játszani, és 10-esként is. Persze egyelőre nem mint kezdő."

 

OK, készülni készülhet ő is. De, szerintem, a balszélső poszt nem neki való. 10-est kellene játszania, ahogy Nouri igazi posztja is az lett volna. És ha maradt volna ideje, feltehetően ott is játszott volna.

 

"Taylor nem támadó középpályás. Általában 8-as, néha 6-os."

 

Inkább 8-as. Az biztos, hogy támadóbb, mint Alvarez, vagy Blind.

 

"Mint mondtam, Gravenberch marad."

 

Meglátjuk. De ezt azért írtam, mert kíváncsi voltál, hogy ki helyett tenném be Blindet a középpályára.

 

"De, ha Gravenberch mégis elmenne, akkor valóban Blind játszhatna a helyén, és még mindig nem lenne szükség Eitingre."

 

Egy jó keretre lesz szükségünk, nem egy jó kezdőre. 3 fronton fogunk harcolni, sok meccset játszunk, lesznek sérülések, betegségek (a Covid teljesen biztosan nem tűnik el), erre nem elég 16 ember. 

 

"Gyengébb, mint például az Atalanta."

 

Már vártam! :-) Egyszer kijött neki a lépés (egy gól és egy kiharcolt 11-es - ennyiről beszélünk!), és megszórta a bombaerős VVV-t, ez engem még nem győzött meg, hogy hosszú távon is van benne fantázia.

 

"Ha jók, miért ne?"

 

Mert rutintalanok és a BL-ben olyan szintű játékosokkal találkoznak, akikkel a holland másodosztályban nem.

 

"Traore azért épp a BL-ben jó volt..."

 

1 meccsről beszélünk, könyörgöm!

 

"5-6 milliónál nem kérhetnek többet egy kispadosukért."

 

Mivel szerződése van, annyit kérnek, amennyit akarnak. Jön egy angol csapat és bőven megér nekik még kétszer annyit is, az is aprópénz. Mi nem fogjuk tudni megvenni olyan olcsón.

Előzmény: Gyenyi (26910)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.25 0 0 26910

"50 millióért akarunk eladni. Tagliafico és egy eltiltott kapus erre kevés lesz, szerintem."

Tagliafico 20-25, Onana 10, Neres 20-25, Labyad 3-4, Ekkelenkamp < 1. Nincs szükség Gravanberch eladására, akinek értéke jövőre nagyon megugorhat.

 

"Eredivisie szinten. De mi a BL-ben szeretnénk elindulni."

Amikor róluk beszéltem, mint Onana lehetséges utódairól, akkor a válogatott keretben voltak, amihez azért nem elég az Eredivisie szint.

 

"Kár, hogy Antony a rosszabb."

Mint számokkal is alátámasztottam, ez nem igaz. Volt egy formaválsága, de mintha kezdene túl lenni rajta.

 

"Hogy kiderüljön, hogy mennyit tud, érdemes-e hosszabbítani vele."

Azért annyi lehetőséget már kapott, hogy ez kiderüljön. Jó, de nem a mi szintünkön.

 

"De ez változni fog. Egyébként, nem azt írtam, hogy játsszon az első csapatban, hanem készüljön ott."

De a Jong Ajaxban szolgáljon erre rá. Egyelőre ott még van nála posztján jobb, aki ráadásul fiatalabb is.

 

"Ünüvart milyen posztra? Neki jelenleg még annyi esélye sincs a kezdőcsapatra, mint Ekkelenkampnak."

Nem arról volt szó, hogy ki készüljön az első csapattal? Arra a jelenlegi legnagyobb tehetség is szóba jöhet. Tud a bal szélen játszani, és 10-esként is. Persze egyelőre nem mint kezdő.

 

"Támadó középpályásra és csatárra szükség lehet, ezért kellenek ők."

Taylor nem támadó középpályás. Általában 8-as, néha 6-os. Egész idényben a kerettel edzett, bár játékával erre egyre kevésbé szolgált rá. Hansen sem. Ha ismét jó lesz, biztos bekerül a keretbe. De már jó ideje nem jó.

 

"Mint mondtam, szerintem, Gravenberch elmegy"

Mint mondtam, Gravenberch marad. Ha középpályás elmegy, akkor az talán Alvarez lesz. De, ha Gravenberch mégis elmenne, akkor valóban Blind játszhatna a helyén, és még mindig nem lenne szükség Eitingre. Egy jó Taylorra annál inkább. Regeer is lehet alternatíva. Nálam, ha Martinez megsérülne, akkor Alvarez, Schuurs vagy Rensch játszana a helyén. Blind ott a leggyengébb. Szerintem Blind lesz Tagliafico utódja.

 

"Volt egy viszonylag jó sorozata a gyengébb ellenfelek ellen. Se előtte, se azóta nem mutatott hasonlót."

Gyengébb, mint például az Atalanta. De csak azok ellen lehetett jó, akik ellen játszott. Utána megsérült, megvettük Hallert, Brobbey megelőzte, és azóta kétszer játszott csak, összesen 40 percet. Brobbey elmegy, Traorenél jobbat csak 20-30 millióért vehetünk. Vettünk is, de még nem biztos, hogy megérte. Bár egy csatárt góljai, asszisztjai alapján kell megítélni, és akkor Haller nagyon jó.

 

"nem futhatunk neki az Antony - Haller - Tadic csatársor mögött csupa tejfelesszájú ifjonccal, akik még az első csapatban is alig játszottak!"

Ha jók, miért ne? Traore azért épp a BL-ben jó volt, 14-szeres válogatott; nem tejfeles szájú. Labyadnak sem az a baja, hogy tejfeles szájú. :) Dilrosun biztos nem lenne drága, de ha a Herthának nem fér a kispadjára sem, akkor nem hiszem, hogy sokra mennénk vele. Talán Ihattarent megvehetnénk nyáron. Biztos, hogy nem hosszabbít, így el kell adniuk, és úgy néz ki, jönne is. 5-6 milliónál nem kérhetnek többet egy kispadosukért. Kérdés, hogy kell-e nekünk olyan, akivel sok gond van. Más ötletem nincs, és semmi bajt nem látok abban, hogy, egy-egy, akár BL meccsen  is egy saját neveltünk játsszon. Azokkal, ha jók, semmilyen szinten nem szokott baj lenni.

 

 

 

Előzmény: nj (26909)
nj Creative Commons License 2021.04.24 0 0 26909

"Még mindig jók."

 

Eredivisie szinten. De mi a BL-ben szeretnénk elindulni.

 

"Nem hiszem, hogy Gravenberch el akarna menni, és azt még kevésbé, hogy elengedjük."

 

50 millióért akarunk eladni. Tagliafico és egy eltiltott kapus erre kevés lesz, szerintem.

 

"Neres már valószínűbb. Ugyanarra a posztra van kettőnk."

 

Kár, hogy Antony a rosszabb.

 

"És? Megint kölcsönadnád? Vagy a kispadra tennéd?"

 

Nem, őt játszatnám az eladott Gravenberch helyett.

 

"Mi értelme van Ekkelenkampot kölcsönadni? Hogy utána ingyen menjen el?"

 

Hogy kiderüljön, hogy mennyit tud, érdemes-e hosszabbítani vele.

 

"A Feyenoordban még lehet, ahogy De Wit is lett az AZ-ben."

 

Azért csak nem megy a Feyenoordba.

 

"Traore maradjon Haller backupjának, és játsszon többet a Jongban. 1 spiccel nem mehetünk neki az idénynek."

 

Nem is. Azért akarok centert venni. Traore jelenleg alkalmatlan arra is, hogy az egyébként szintén gyenge Haller helyettese legyen. Hiába küldik be, ha képtelen bármi jót csinálni.

 

"Salah-Eddinet visszadobta sérülése. Jelenleg a Jong 3-ik balhátvédje. Az első, a nála egy évvel fiatalabb Baas. Legyen ott vitathatatlan első!"

 

Jelenleg. De ez változni fog. Egyébként, nem azt írtam, hogy játsszon az első csapatban, hanem készüljön ott. Ettől még játszhat a Jong Ajaxban.

 

"Én Regeert várom hamarosan a keretbe, és persze Ünüvart."

 

Még egy védekező középpályás felesleges. Ünüvart milyen posztra? Neki jelenleg még annyi esélye sincs a kezdőcsapatra, mint Ekkelenkampnak. Egyelőre maradjanak a Jong Ajax keretében.

 

"Taylor egyre kevésbé tetszik, de remélem, ez csak egy ideiglenes visszaesés. Hansen is még nagyon elmarad két évvel ezelőtti formájától."

 

Támadó középpályásra és csatárra szükség lehet, ezért kellenek ők.

 

"Timber mostanában bekk. Kár, mert szélsőnek jobb lenne."

 

Én a középpályára állítanám.

 

"Ha Tagliafico elmegy, és Martinez marad (olyat is olvastam, hogy Messi szeretné, ha a Barca megvenné), akkor Blind a leglogikusabb balhátvéd."

 

Szerinted. De én ezt másképp látom. Blindet kár ott elfecsérelni. Neki középen kell lennie, hogy minél többször legyen játékban.

 

"Középen ki helyett játszhatna?"

 

Mint mondtam, szerintem, Gravenberch elmegy és erős ellenfél esetén az ő helyén, gyengébb ellenfél esetén Martinez helyén és a középpályán Eiting. Én benne látom Blind utódját, kérdés, hogy ez a sérülékenység állandósul-e.

 

"A kétlábas Rensch is lehet a megoldás."

 

Renscht én nem ott játszatnám. Bár, ha Mazraoui felépült, akkor végül is lehet.

 

"De egy éven belül Baas vagy Salah-Eddine is."

 

Több lesz az annál.

 

"Ha jól emlékszem, ebben nem értettünk egyet, de szerintem Traore, sérüléséig jó volt (a VVV meccsen kívül is 5 bajnokin 2 gól, 3 assziszt, 2 BL meccsen 1 gól, 2 asszist)."

 

Volt egy viszonylag jó sorozata a gyengébb ellenfelek ellen. Se előtte, se azóta nem mutatott hasonlót. Darabos, technikailag nem elég képzett, lassú is. Semmi nem predesztinálja arra, hogy a centerünk legyen. 

 

"Ünüvar talán jó lesz Tadic backupjának. Giovanninak is be kellene futnia, de ennek még nincs jele. Ő jó lenne a jobb szélre. Hansen, ha jó, a csatársor minden posztján használható. Martha (17) is még jó lehet, bár tőle eddig nem vagyok oda. Q. Timber is jó szélső lehet még. Kész csatárt ne nagyon vegyünk. Azok drágák, és ritkán jók."

 

De nekünk ősztől már - remélem - BL-mecceket kell játszani, ha tovább akarunk jutni a csoportból, akkor nem futhatunk neki az Antony - Haller - Tadic csatársor mögött csupa tejfelesszájú ifjonccal, akik még az első csapatban is alig játszottak!

 

Előzmény: Gyenyi (26908)
Gyenyi Creative Commons License 2021.04.24 0 0 26908

"Ugyanezeket mondtad Padtra, Bizotra stb."

Még mindig jók. Padt idén is sok pontot szerzett csapatának, és remélem ma is szerez (PSV). Visszavetette, hogy egy hülyesége miatt többé nem hívták a válogatottba. Bizot ősszel rossz volt,  de mostanában ismét a régi, és a válogatott keretben van. De holnap neked igazad, és ne legyen olyan jó. :)

 

" lehet, hogy Gravenberch és Neres is"

Nem hiszem, hogy Gravenberch el akarna menni, és azt még kevésbé, hogy elengedjük. Remélem, már tárgyalunk vele szerződéséről. Neres már valószínűbb. Ugyanarra a posztra van kettőnk. Sokszor úgy érzem, hogy Neres a jobb, de amikor formában volt, Antony volt jobb. És Antony 3 évvel fiatalabb. Őt kell megtartani! Ziyech is csak ballal adott be, és Antony is lőtt már jobbal gólt. (Antony 90 percenként lőtt gólt, vagy adott gólpasszt, Nerez 160. Pedig Antony játszott többet).

 

"Eitinggel hosszabbítanék"

És? Megint kölcsönadnád? Vagy a kispadra tennéd? Máshol nem látom a helyét. Pedig, ahogy Ekkelenkampot, őt is kedvelem.

 

"Scherpen és Ekkelenkamp és Traore menjen kölcsönbe, Salah-Eddine, Q. Timber, Taylor, Hansen készüljön az első csapattal."

Mi értelme van Ekkelenkampot kölcsönadni? Hogy utána ingyen menjen el? Ő már nem lesz nálunk kezdő. A Feyenoordban még lehet, ahogy De Wit is lett az AZ-ben. Traore maradjon Haller backupjának, és játsszon többet a Jongban. 1 spiccel nem mehetünk neki az idénynek. Salah-Eddinet visszadobta sérülése. Jelenleg a Jong 3-ik balhátvédje. Az első, a nála egy évvel fiatalabb Baas. Legyen ott vitathatatlan első! Utána edzhet az első csapattal. Én Regeert várom hamarosan a keretbe, és persze Ünüvart. Taylor egyre kevésbé tetszik, de remélem, ez csak egy ideiglenes visszaesés. Hansen is még nagyon elmarad két évvel ezelőtti formájától. Timber mostanában bekk. Kár, mert szélsőnek jobb lenne.

Ha Tagliafico elmegy, és Martinez marad (olyat is olvastam, hogy Messi szeretné, ha a Barca megvenné), akkor Blind a leglogikusabb balhátvéd. A válogatottban is, ha van elég középhátvéd, az. Középen ki helyett játszhatna? A kétlábas Rensch is lehet a megoldás. De egy éven belül Baas vagy Salah-Eddine is.

 

"Csatárposztra nincs ötletem"

Ha jól emlékszem, ebben nem értettünk egyet, de szerintem Traore, sérüléséig jó volt (a VVV meccsen kívül is 5 bajnokin 2 gól, 3 assziszt, 2 BL meccsen 1 gól, 2 asszist). Ünüvar talán jó lesz Tadic backupjának. Giovanninak is be kellene futnia, de ennek még nincs jele. Ő jó lenne a jobb szélre. Hansen, ha jó, a csatársor minden posztján használható. Martha (17) is még jó lehet, bár tőle eddig nem vagyok oda. Q. Timber is jó szélső lehet még. Kész csatárt ne nagyon vegyünk. Azok drágák, és ritkán jók.

 

 

Előzmény: nj (26907)
nj Creative Commons License 2021.04.24 0 0 26907

Ugyanezeket mondtad Padtra, Bizotra stb. Egyikőjükről sem bizonyosodott be, hogy olyan marha jók lennének.

Abban még van valami ráció, hogy védjen Stekelenburg, Scherpent kölcsönadjuk, hogy kiderüljön mennyire jó és azért kell egy cserekapus és erre jó lehet Pasveer. És ha Scherpen nem elég jó, akkor veszünk egy jó kapust, Cillessent, vagy egy külföldit.

A nyáron, szerintem - Brobbey mellett - Onana és Tagliafico megy, lehet, hogy Gravenberch és Neres is, utóbbit én most még nem adnám el, mert ő tud jobbal beadni, Antony viszont nem. Jó lenne, ha elmenne Klaiber és Labyad is. Eitinggel hosszabbítanék, Scherpen és Ekkelenkamp és Traore menjen kölcsönbe, Salah-Eddine, Q. Timber, Taylor, Hansen készüljön az első csapattal. Tehát kell egy balhátvéd és 1-2 szélső és egy center. Wijndalnak örülnék, de Van Aanholttal is beérném, ha Salah-Eddine-ben bízunk. Csatárposztra nincs ötletem. Stengs és Boadu annyira nem tűnnek jónak, mint amilyen drágák.

Előzmény: Gyenyi (26906)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!