Keresés

Részletes keresés

ogrEicsab Creative Commons License 2019.07.09 0 0 179026

Lenne egy eladó 2019-es Gaggia Classic. Bemutató darab volt Németo.-ban, apró szépséghibákkal, garancia nélkül. Kávét még nem látott. Figyelem, ez már Olaszo.-ban készül, újra a régi, alumínium kazános felépítésben, mint 2015 előtt.

Bontatlan tartozékokkal, dobozában ( ami össze-vissza van ragasztgatva ), többek közt magyar nyelvű használati útmutatóval.
Szépséghibák:
- bakapcsoló gomb alatt minimális karcok
- a gép hátulján ( csak ott ) pöttyök
Ára fix 95.000.- Ft itt a fórumon.

További képek: https://www.dropbox.com/sh/vs9x5pq4q55aplz/AAB3WlvpOKG8gPYDMl4M4nFwa?dl=0

 

 

 

 

GAgyiXyXy Creative Commons License 2019.07.09 0 0 179025

Nekem a malabar a napi kedvencem, az mindig van itthon. Én 90 fokon főzöm, 25mp-nél nem tovább. Hajlamos bőrösödni így is, ha nagyon friss, de ha megégne, azt az ízén is éreznéd. Olyat én még nem láttam, hogy a malabarnak szétesne crema-ja, de olyat igen, ha a csészét nem teszed a végén a víz alá, akkor beton keménységűre köt a szélére tapadt crema.

Előzmény: Giuseeppe (179003)
csabszin Creative Commons License 2019.07.07 0 0 179024

Sziasztok! Iberital Challenge, Chrome darálóm eladóvá vált; működésében megbízható; hibája: az őrlőrész takaró műanyag egyik bepattanó pántja letörött, amikor egy sikeres tisztítási próba miatt levettem és erővel raktam vissza.( azóta porszívóval tisztítom) A szemcsefinomság beállításának ellenőrzésére természetesen a babtartály nem alkalmas itt sem. Ára 25000 Ft. A készülék kb. 5 éves, 10-15 kg kávét daráltunk le vele...

H_G Creative Commons License 2019.07.07 0 0 179023

Főleg a hangja miatt váltotta fel a Graef az első számú ajánlott helyén, hajnalra és lakásba az Iberital nagyon hangos.

 

Előzmény: Katoczi (179022)
Katoczi Creative Commons License 2019.07.07 0 0 179022

Őrlemény minőségben ma is állja a sarat az Iberital kis kúposa. Ergonómiában jöttek jobbak, de a Lelit, Imat és még pár másik őrlő ugyanazt az őrlőművet használja. 

Előzmény: Mylord3 (179021)
Mylord3 Creative Commons License 2019.07.07 0 0 179021

Én pedig még emléxem azokra a fórumos időkre, amikor a Gaggia Classic (persze még a korábbi jó verzió) + Iberital Challenge KV-őrlő kombó volt lényegében majd' mindenkinek az álma, és majd' mindenki ezt a páros ajánlotta másoknak, illetve vette otthonra magának. Az expolygon direkt ebben a párosításban árulta mindkét gépet, "akciósan". :-)

Előzmény: wpalika (179018)
Szabi32 Creative Commons License 2019.07.06 0 0 179020

Pld.ezt, a hetvenes cikkszámú fokozó nélküli réz kart.

http://www.saecoalkatresz.hu/veneto-combi-karos-vvcom4e72006r8-c-94_231_232.html

Előzmény: traubisoda999 (179019)
traubisoda999 Creative Commons License 2019.07.06 0 0 179019

Érdeklődöm, hogy a Saeco félem nyomásfokozós kar helyett milyen normál szűrőt lehetne használni?

 

Próbáltam keresni a neten, de nem találok sehol.

wpalika Creative Commons License 2019.07.06 0 0 179018

Nekem volt Eureka Mignon örlőm. A Graef köröket ver rá szerintem minden tekintetben. Az Mignonban nagyon sok volt a pango őrlemény. Körte fecskendőzni kellett vagy a garatot piszkálni, hogy kiadja a betöltött mennyiséget. Az enyémben volt egy ferde őrlemény terelő műanyag amin nagyon gyorsan lerakódott a finom kávé őrlemény. Ezen kívül is  rengeteg kávé megült benne pl a felső kés körül. Nagyon gyakra kellett takarítani. Pontatlan is volt, nagyon sokat ütött a kés benne. Ehhez képest a kis műanyag tömeg Graef sokkal jobb. Két csapásra kiad magából mindent és nem maradnak benne grammok a kések körül. Ebből a 85e Ft-ból kijön 2db új Graef egy nagyon-nagyon jó kézi vagy ki lehet fogni egy használt Mazzert vagy Fiorenzatot is. 

Giuseeppe Creative Commons License 2019.07.06 0 0 179017

Tölthetnék én akármennyi időt egy reménykedő babtartályban, akkor sem érezném az ízek közti különbséget. Szerencsére ezt nem is írtam, csak azt, hogy állítólag létezik ilyen különbség.

Előzmény: Katoczi (179016)
Katoczi Creative Commons License 2019.07.06 0 0 179016

Pár nap hoperben töltött idő után 30+ fokban ha kikóstolod a Graef és az Eureka között a különbséget egy robusztás blendnél akkor emelem kalapom az ízlelőbimbóid előtt. 

Előzmény: Giuseeppe (179014)
Dersut Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179015

Köszönöm!

Előzmény: Giuseeppe (179014)
Giuseeppe Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179014

Nem, nem pofozgatom. Egyrészt, mert leszoktam az adagonkénti őrlésről: 250 grammos csomagokat veszek, és azt mind beleöntöm a tartályba. Másrészt, azt a kevés őrleményt, ami egy-egy adag után megmarad a kiömlő felső részén, azt egy ecsettel ki tudom piszkálni.

Előzmény: Dersut (179013)
Dersut Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179013

Ez fontos szempont, köszi! Akkor az Eurekát nem is pofozgatod?

Előzmény: Giuseeppe (179012)
Giuseeppe Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179012

Én nem tudnám összehasonlítani a sík- illetve kúpos tárcsás őrlőket, de állítólag a kávé ízére is hatással van. Én azoban nem emiatt választottam az Eurekát, hanem mert egy végleges megoldást akartam (na jó, még a vadiúj Mazzer előtt, amit majd nyugdíjas koromban veszek). Amúgy ránézésre a síktárcsások egységesebb őrleményt gyártanak.

 

Ezelőtt egy használt ipari őrlőt használtam, 64 mm-es, síktárcsásat (Rancilio MD50), még előbb pedig egy Iberital Challenge-et, amiben kúpos tárcsák vannak. A kávé minőségével nem volt bajom, de akartam egy olyat, amit nem kínszenvedés tisztítani, és aminél nem kell küzdeni a sok bennmaradó őrleménnyel.

 

A Graefnél, ahogy az Iberitalnál is, ha adagonként őrölsz (vagyis csak annyi kávét teszel a tartályba, amennyit el akarsz hasnálni), akkor hosszan kell pofozgatni, hogy kijöjjön a mennyiség, ha pedig feltöltöd a tarályt, és teleőrlöd a szűrőkosarat, akkor abban az őrleményben még benne lesz az előző menet maradéka, ami az őrlőkamra után megáll.

 

Az Eurekában is marad valamennyi, de jóval kevesebb, mint az Iberitalban, az ipari őrlőről meg ne is beszéljünk, az átalakítás nélkül otthonra nagyon pepecselős.

 

Hát nekem ez ért meg viszonylag sok pénzt.

Előzmény: Dersut (179009)
kneissl Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179011
Előzmény: horinori2 (178989)
kneissl Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179010

igaziból semmiben, csak nagyobb teljesítményű, mivel nagyobb a kerületi sebesség.

Mint a kis flex meg a nagy flex.

 

Egy Graef cm 802 megy nálam elég régóta minden gond nélkül. Legfinomabbra állítva nagyjából rétesliszt finomságú őrleményt készít. Finomságot negyven fokozatban lehet állítani.

Szerintem teljesen jó, ha nem az a lényeg, hogy minél több pénz menjen el őrlőre.

Ha kúpos vagy tárcsáa őrlőt veszel, akkor már a jó végén vagy a botnak, ahogy az angol mondja.

Előzmény: Dersut (179009)
Dersut Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179009

A Graef olcsóbb. Gyengébb is? A sík tárcsa miben más?

Előzmény: Giuseeppe (179007)
Kevin Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179008

Nekem egy kicsit nagyobb Eureka van, de imádom, nagyon elégedett vagyok vele.

 

Valszeg életem végéig kiszolgál majd.

 

Előzmény: Dersut (179006)
Giuseeppe Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179007

Egyébként elégedett vagyok vele. Masszív kis gép, csendes is, szép, egyenletes őrleményt gyárt. Így, hogy sikerült megoldani a csavarügyet, érvényesül az az előnye, hogy állításkor az alsó tárcsa mozog: így tisztítás után nem kell újra beállítani.

 

Kicsit azért rögösít, még úgy is, hogy az előző modellekhez képest erre külön figyeltek, de nem vészes.

 

Ez a Silenzio modell, az általad korábban említett Manualéhoz képest ebben a plusz egy időzítő. Ez csak kényelmi funkció, meg lehet lenni nélküle.

Előzmény: Dersut (179006)
Dersut Creative Commons License 2019.07.05 0 0 179006

Egyébként milyen az Eureka? Hogy vagy vele megelégedve?

Előzmény: Giuseeppe (178975)
heted7 Creative Commons License 2019.07.04 -2 0 179005

Visszaadtad a hitem a közgazdászokban :D

Előzmény: Giuseeppe (179004)
Giuseeppe Creative Commons License 2019.07.04 0 0 179004

...és igazán nem akarom monopolizálni a fórumot, de az őrlő-gate is a ért véget: egy közgazdász és egy Bosch PMF180-as segítségével sikerült új hornyot vágni az elgyalázott csavarfejre.

 

Miután az őrlőkamra kicsi, abszolút értelemben nem volt benne sok kosz, de azért, ahol le tudott rakódni, ott lerakódott a kávé.

 

Íme:

 

Giuseeppe Creative Commons License 2019.07.04 0 0 179003

Nem kicsit, nagyon. Megégett, és elég hamar szét is esett a crema. Nem volt rössz ízű, de inkább eltettem Moka Expresshez, és jöhettek a rendes robusztás keverékek.

Előzmény: Mylord3 (179002)
Mylord3 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 179002

Az első tényleg mintha egy kicsit bőrös lenne, nem? :-) 

Előzmény: Giuseeppe (179001)
Giuseeppe Creative Commons License 2019.07.04 0 0 179001

Képekkel jobb lesz:

 

Előzmény: Giuseeppe (179000)
Giuseeppe Creative Commons License 2019.07.04 0 0 179000

Ígértem kávés képeket a Betsy kapcsán, ez remek alkalomnak tűnik. Az elsőn egy monsooned malabar, ezt nem tudtam nem megégetni, bármit csináltam. A második képen Cartapani Espresso Casa, a harmadikon Cartapani Extra.

 

 

Előzmény: Mylord3 (178998)
Dersut Creative Commons License 2019.07.04 0 0 178999

Ez jó hír!

Előzmény: Mylord3 (178998)
Mylord3 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 178998

A WestEnden lévő MM-ből hoztam haza egy "próbacsomag" AVX KV-t, mert lényegében az összes itthoni KV-m bedöglött ebben a hirtelen jött hőségben.

Azt kell mondanom, hogy ez a KV teljesen rendben van, 50-50-es blend, egy hónappal ezelőtti pörkölés, csokis íz, szerintem OK.

Nekem kell még majd állítanom a Graef őrlőmön, mert eddig Brikkához volt belőve, még ki kell tapasztalnom, milyen beállítás kell ehhez a KV-hoz.

 

Dersut Creative Commons License 2019.07.04 0 0 178997

A Hario v60-at ismeri-e valaki? És a Comandante c40 kézi örlő mit tudhat 60ezer Ft-ért? Mondjuk egy Graeffel, Imat Lux, stb felér-e örlemény minőségben? Én szívesen tekergetek...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!