Ha megkérlek az arányokat az agyagos habarcshoz leírnád nekem emailban?
A kemence aljába ha pádementun téglát rakok az jó? Mert van nekem abból tökéletesen simára csiszolt elég sok. Azért kérdeztem a tűzálló habarcsot mert van ithon az is kb:1q abból fel falazhatom akkor az ajlát és a kéményt a szűkítésig?
Nem-nem! Hagyományos módon épült a kemence: agyag, törek, folyami homok a cserepek közti kötőanyag. A kémény és a kemence alja ill. szája, egyszóval ami téglából van az pedig folyami homok, S54 cement, mészhidrát és egy kevés Micropol-ból álló habarcs a kötőanyag.
(én vagyok anita is:-)) csak vki azt ajánlotta hogy ne merjek feltenni ebook letöltési linket és inkább más névvel irjam..hát irtam unokatesóméval , aki alig lép fel)
Eldöntöttem hogy búbos kemencém lesz mert van egy nagycsomó kb egy tetőrevaló régi szalagcserepem és akko kevesebb téglát kell venni. Olyan kérdésem lenne hogy melyik anyaggal érdemesebb dolgozni: agyaggal vagy a tüzálló malterral?
Heló 111anita egy kis szakmai segítség kellene de az emailod nem publikus. megírnád az emailod magánban? kekesi@interware.hu ma'tra aki leginkább a napelemtopikot olvassa köszi ma'tra
Üdvözöllek! Megjelent tehát körünkben egy profi!!!---Akinek a kemencéje is nagyon szép! Nem konkrét recepteket várnék Tőled, tepsiméretekkel, hőfokokkal---hanem tippeket, trükkköket--szakmaikat---kemencére hangolva. Vagyis elő a technikákkal-titkokkal! Remélem olyan leszel mint egy jó SÚGÓ!!!!
Szia Lala! Szerintem átlagos, normál méret ez a 80cm átmérő. Biztos említettem már, az enyém 90cm és a 6 téglás kéménnyel kifogástalanul dolgozik, véleményem szerint Neked is optimális a hasonló kéményméret, én biztos ekkorát csinálnék a helyedben. Jó munkát az építéshez!
Sziasztok Kemenvcés Barátok!!! Ma ia sütüttem a kis családomnak finom ebédet 220 fokon kezdtem a kacsát májjal benne fütt burgonyával és 160 fokon fejezetem be kakós csigával isteni lett! A családom 13,11,és 1,5 éves mindhárom fiúk és a feleségem is magyon-nagyonízeltt nekik.Bármi kérdésetek van szívessen válszolok. Amúgy Győrben a Kristály étteremben vagyok főszakács.Sikeres sütést-főzést kívánok mindenkinek Győrújbarátról.
Helló kemencések . Megvannak a kemencéhez valo anyagok és a tervis fejben bubos mint a DacaGaby-é de beszélgetem egy pár valakivel és azt mondják sok füg a sütötérléktér és a kemény arányainak összefügéséröl. A sütöterem alsó átméröje ojan 80cm az elég vagy nagyob kell ahoz lenne a 6 téglás kémény?
Csabi vagyok és most készülök kemencét építeni és gondoltam tudnátok segíteni ötletekkel esetleg rajzokkal. Én kőműves vagyok szakmámat tekintve és egy pár csempe kandallót is építettem már, de ez a kemence dolog új nekem.
Ha tud valaki segíteni akkor előre is köszönöm. Az email címem: posztoscsaba@t-online.hu ha esteleg valaki tud képeket ill. terveket küldeni.