Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42862
Darat. . .
Előzmény: ZsuR (42861)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42861
Merleggel mered a lisztet?
Előzmény: nagypapi51 (42860)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42860

Nahát, az "enyém" is olyan:

 

1/2 kg túró

2 egész tojás + egynek a fehérje

12 dkg búzadara

só.

A túrót a grízzel és a 2 tojássárgájával összekevered, hűtőben 2-3 órát állni hagyod, hogy a dara megszívja magát, majd a 3 tojás fehérjéből vert habbal lazán összedolgozod, és már főzhető is.

(a kimaradt sárgájából+tejföl+vaniliáscukor készül a hozzávaló tejfölkrém)

Ha sietek, egyből összevegyítem az egész hóbelevancot, nem szórakozom a külön fehérjével, így is tökéletes.

Előzmény: ZsuR (42855)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42859
Veres nelkul volt mar olyan konnyu - es nem szeteso - turogombocom, hogy mindenki meghatodott tole, aztan meg volt olyan is, amivel szoget lehetett volna beverni. Ezen szeretnek valtoztatni, kidolgozni egy allando jo minoseget hozo receptet, trukkot. [b]FELHIVAS TUROGOMBOCRA!!![/b] Ha leirjatok, hogy hogyan csinaljatok a nem szeteso, nem kemeny turogombocot, akkor en kiprobalom. . .mindet. . .kerul amibe kerul, felaldozom magam, legfeljebb fogyokurazni fogok az eletem vegeig. . .
Előzmény: pearl12 (42857)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42858
No igen :))! De. . .azert a mennyiseg szamit - mert egy bizonyos mennyisegu folyadek kepes megdagasztani egy bizonyos mennyisegu grizt. Ha keves a griz, akarhogy is tornazik az a turo-tojas keverek, nem dagad meg, szetfo. Nagyon megfogadtam, hogy kikiserletezek egy mennyiseget, es leirom. . .de nem egyszeru. Az alap Horvath Ilona. 50 dkg tehenturo 4 egesz tojas 2 dl buzadara Alatta ( a szakacskonyvben ) talaltam az en kezirasomat (ki tudja mikor irtam oda es milyen eredmenye volt) 3 csesze ricotta 6 tojas 3 csesze buzadara Dilemma: melyiknak higgyek?!?!?
Előzmény: Thor (42856)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42857
És ezek a túrógombócok mennyire könnyűek? Egyszer csináltam úgy, hogy felvertem a fehérjét habnak, egyszer meg simán. Én a kettő közötti átmenetet szeretném :-)
Előzmény: Thor (42856)
Thor Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42856

Állítólag a tökéletesség azon múlik, hogy eszedbe jut-e még előző nap, hogy másnap túrógombócot akarsz főzni :) Ha annyival előbb kevered be, tutira jó lesz. Minél jobban beszívódik a tojás a grízbe, annál biztosabb a siker.

Akik gyorsat akarnak, és mégse keményet, gríz helyett zsemlemorzsával csinálják, de ezt csak olvastam, még sose próbáltam.

Előzmény: ZsuR (42855)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42855
En is szivesen olvasnam, mert az enyemek nem mindig sikerulnek jol. Neha tokeletes, neha meg szetfo. Olyan a receptem, ami griz, tojas, turo - nincs benne liszt.
Előzmény: pearl12 (42853)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42854
Erre en is gondoltam - de mi az "erleles" lenyege - mi valtozik azzal, hogy felforrositom soval? Az olaj valamennyire erthetobb nekem, ad egy bevonatot. . Nekem nincs hagyomanyos palacsinta sutom, hanem egy ami ugy nez ki, mintha. . .de teflon. Nem panaszkodom, csodalatos palacsintakat sutok benne. A teszta. Nem merek, hanem csak saccograffal - eletemben rengetg palacsinatat sutottem, ettem, oreg vagyok mint az orszagut :)) - liszt tojas, tej, so. Osszekeverem a megfelelo surusegure, es rogton sutom - nem teszek el nyers palacsinta tesztat. Nagyon szeretem az almas palacsintat - no meg a rakottat. Nagyon. . .
Előzmény: nagypapi51 (42852)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42853
Szia! Akkor mégsem irod le ama bizonyos túrógombóc receptedet? Vagy csak igérgeted? :-)
Előzmény: nagypapi51 (42837)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42852
A palacsintasütő nem öntöttvas, hanem húzott lemez. Más technikát kíván.
Előzmény: nagypapi51 (42851)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42851
A só jó hőtartó, az olaj foltosra éget. (és büdös is)
Előzmény: ZsuR (42850)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42850
Hm. Miert soval. . .az ontottvas edenyeket gyengen be kell kenni olajjal es ugy sutni alacsony hofokon legalabb ket orat, a hasznalati utasitas igy mondja. Mit csinal a so? MIt csinal az olaj?
Előzmény: bd (42841)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42849
Legföljebb lelemény...:}}
Előzmény: tuutuu (42848)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42848
Barátilag jegyzem meg, azt már akkor se lehetett volna szabadalmaztatni, mert ismert dolgok összerakása nem találmány..:}}
Előzmény: nagypapi51 (42846)
Zitka Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42847

Itt mindent elolvashattok:

http://www.szikviz.hu/

Előzmény: tuutuu (42845)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42846
volt egy komplex patentja is, a dinamóról hajtott szikvíztöltő, de elkallódott...:))
Előzmény: tuutuu (42845)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42845
A feltaláló Jedlik Ányos, aki mellesleg a dinamót is feltalálta...:}}}
Előzmény: bd (42844)
bd Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42844
Az igazi magyar szódavíz pótolhatatlan, Hungarikum várományos.
Nem csak a szülőhelye miatt, hanem íze és összetevői miatt is.
Gondoljatok egy kánikulai jó fröccsre, nem kérném ásványvízzel.
A palacsintatésztába is spiccelni kell :)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42843
A "forte" ásványvíz pótolja az otthon készített patronos szódavizet.
Előzmény: efzsuzsa (42842)
efzsuzsa Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42842

 KÖSZÖNÖM!!!  :-))))))))

 

 (Most már csak a szódavíz kontra ásványvíz kérdésben  segítsetek!)

Előzmény: bd (42841)
bd Creative Commons License 2007.05.17 0 0 42841
efruzsa, a teflonos palacsintasütőt rántotta, sonkástojás, pirítottzöldség, kis adag flekken.... sütésére használom.
A Lehelen vásárolt vasbádog palacsintasütőt teletöltöttem sóval, föltettem a gázra, kicsire állítottam és otthagytam sokáig.
Ha a magas vékony árus van ott, szívesen elmondja.
Előzmény: efzsuzsa (42832)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42840
En szeretem az eredeti csomagolasu tojast . . .

Most mar jon pitliben is a "Farmers Cheese"!!! MElyhutoben meg nem taroltam - itt mindig van a boltban (miota kiprobaltam, jo latni, hogy van. . .). Lehet ebbol csinalom a turogombocot - bar ricottabol is jo.
Előzmény: Törölt nick (42830)
Thor Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42839
Ehhez képest Magyarországon gyakorlatilag az összes boltban kapható tyúktojás szalmonellamentes évtizedek óta. Amire ráírják, hogy még ezen felül is meg-uv-lámpázták egy kicsit és mégfertőtlenebb, az csak egy kicsivel drágább.
Előzmény: Törölt nick (42838)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42838

Itt Amerikában óva intenek minket a nyers tojás fogyasztástól. Állitólag már mind szalmonellás. El tudom képzelni. Ezért is árulnak pasztőrözött tojást: olyat is, ami héjában maradt, de az rém drága, és folyékonyat, ami olcsóbb.

 

Előzmény: nagypapi51 (42837)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42837
A tatárbifsztekben is nyers a tojássárgája, a majonézben szintén, nem beszélve a lágytojásról...:))
Előzmény: ZsuR (42824)
Zitka Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42836

Tükörtojássütéshez. :-)

Előzmény: efzsuzsa (42832)
nyanyad Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42835
Palacsintához még1 jó tanács: nagy lángon, gyorsan süljön, mert ha lassan sül rágós lesz. Az első kódis palacsinta (ha az lesz) is ehető, arra mindig van vevő. Ha a p.sütőbe sót melegítesz, kiöntöd, áttörlöd, és utána kezded a sütést, nem ragad le a csintalan. Ha édes palacsintát sütök kb. 1 kiskanál cukrot is belekeverek, de nem többet, mert ragadni fog.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42834

Gratulálok!

Előzmény: pearl12 (42833)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 42833
A brios finom lett, bár egy kicsit sikerült odakapatnom :-(, de azért nem nagyon. A kókusztej egy egészen kevés kókuszreszelékkel vegyitve igen finom lágy kókuszizt adott a tésztának... A kókusztej külöben a teljesen száraz reszelékből és a dupla mennyiségű viztől olyan tejsűrűségű lett - nem tudom, milyennek kellene lennie...
Előzmény: Törölt nick (42812)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!