Keresés

Részletes keresés

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.30 0 0 97016

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-42867668

https://www.theguardian.com/politics/blog/live/2018/jan/30/brexit-leaked-report-economic-impact-lords-debate-brexiters-dismissed-leaked-government-report-saying-uk-will-be-poorer-when-it-leaves-eu-politics-live

Nem tudom mar hanyadik "paper", "research", "inquiry", "analysis", "source". Nincs valami Freedom of Information vagy hasonlo, hogy ezeket le lehessen kerni, nyilvanossagra lehessen hozatni a szamokat / analizis modszeret stb., egyszoval a tenyleges tartalmat?

KawaBazsy Creative Commons License 2018.01.30 0 0 97015

Ilyen dizájner drogokkal nem élünk.. :-)

Előzmény: tzh (97014)
tzh Creative Commons License 2018.01.30 0 0 97014

Van valami legalis modja metamizol-natrium (algopiryn, quarelyn eqv) hatoanyagu tablettat beszerezni itt? Ertem en, hogy betiltottak, de akkor megis mit keres a uk amazonon valamely elerheto verzioja?

 

Tele van az akarmim ezzel a gyogyszarlobbyval, hogy a paracetamolt (hatasa nincs ram, sose volt, mar gyerekkorban sem, a korzeti orvos egy het utan vissza is tert a jol bevaltra), ibuprofein (perceken belul szabalytalan szivdobogast okoz nekem, a GP nem hiszi el nekem ... ). Az aspirin meg jo ugy ahogy, de az meg foleg lazra. (ismet kihangsulyozom: nekem)

Caitlin Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97013

bar nem nekem irtad, de pont en irtam posh kornyekrol.

speciel nekem nem az a bajom, h jaj keverednek a posh kornyeken elokkel. Azzal semmi gond. (nagyon halkan jegyzem meg a posh nagyon nem egyenlo a normalis emberrel ... de ezt mindannyian tudjuk regota) Az a bajom, h penzugyileg hatalmas vagyonon ulnek es rosszul vannak elosztva es felhasznalva a javak. Es csak azert nem irtam, h ott epitsenek lakasokat mert spec ez a kornyek vegig muemlekvedelem alatt all es nem lehet csak ugy epitkezni, foleg nem felfele. A talaj nem is birna valoszinuleg. 

Előzmény: Out-migrant (97012)
Out-migrant Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97012

Van par dolog, amit en magam nem kritizalok, pl. azt, hogy poshy kornyeken lakok is keverednek council flat-re szorulokkal, ez egy egeszseges tehrevallalas a council-ok kozott szerintem. Bar udvosnek hangzik a "menjen eszakra es gettosodjon ott" ohajtasa, hosszu tavon tobb kart okozna ez, mint hasznot.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (97010)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97011

http://www.ma.hu/kulfold/310782/Fitneszalkalmazasok_veszelyeztetik_az_amerikai_katonai_letesitmenyeket

En azt csodalom, hogy engedelyeztek nekik a GPS fitness nyomkovetes illetve a Strava hasznalatat...

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97010

En nem adnek benefitet olyanoknak akik eletukben nem dolgoztak es nem is akarnak (itt persze nem olyanokra gondolok akik onhibajukon kivul nem tudnak dolgozni mert disabled-ek stb.). Vagy legalabb is ugy csinalnam, hogy epitenek olcso ingatlanokat olcso helyeken, peldaul fennt eszakon, aztan ott lehet lakni igyen, ha nem tetszik, akkor tessek dolgozni. De hogy Londonban fizessek nekik a meregdraga alberleteket, nonszensz...

Előzmény: Caitlin (97008)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97009
Caitlin Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97008

erre en is kivancsi lennek. Voltam suliban szmk gyulesen (kulon szociologiai tanulamany:) ) es bejott a CAstelnau Estates charity vezetoje szemelyesen koszonetet mondani nekunk, h milyen sokat segitunk. Nem is tudtam, h van estate azon a kornyeken. Kontextus: castelnau/harrods village/barnes village a London Wetland Center-tol nyugatra es eszakra fekvo terulete a felsziget szerusegnek. A folyo tulfele hammersmith. 

Ezen a kornyeken haz van, lakas csak harrods villageben szinte. Hazak alaphangok 1,5 milla korul mennek, 2 szobas lakasok szinten. 

tehat... ennek a kogazdag kornyeknek a kozepen 1926ban epitettek egy cottage estate-t kb 800 embernek (foleg 1. vh-s veteranoknak es egyedulallo anyaknak). logikat nem ertem, mert akkor ez meg szinte lap volt, no kozlekedes, stb. ugorjunk sok evet es ma kb 800 ember el az estate-n. Ezeknek a fele mar tulajdonosa a hazanak, de benefites igy is. Masik fele benefites es allitolag kajara is alig tellik. Komoly hanyaduk funkcionalis analfabeta, nem tud gyereknek haziban segiteni mert pl. kulfoldi es nem beszel angolul (itt segitunk mi, illetve a felsosok onkenteskedessel), masik nagy reszuk egyedulallo anyuka. Kis reszuk meg 90+ es mar 1926 ota ott lakik. 

es akkor sorolom amit nem ertek: 

- ezek az emberek cserelodnek (meg ha kihalas utjan is, de mindig jonnek ujabbak). tehat a council folyamatosan fizeti ezeknek a rohadt jo ingatlanoknak a berletet. 

- folyamatosan penzeli azokat is akik egyebkent kb 1,5 millio fonton ucsorognek.

- folyamatosan penzeli oket attetelesen is iskola/community service, stb utjan. 

- Nem lenne logikusabbb azt mondani, h ha van ilyen erteked akkor lsz. add el, koltozz kisebbe. Ha en, mint onellato maganszemely ilyen helyzetbe kerulok nekem a bank ezt mondja es nem patyolgat. 

- Nem lenne esszerubb Richmond valami mas reszen vadiuj hazakat/lakasokat felhuzni es szepen sorba (mondjuk 6-8 ev alatt - pl. gyerek amikor vegez a szomszedos primaryban alapon vagy hasonlo) atkoltoztetni oket? A council eladhatna a hazakat es mondjuk ha csak a felet/haromnegyedet betenne egy alapba ami konkretan ezen a 800 emberen segit 20-30 evig maris beljebb lennenek. Az talan eleg lenne az oktatasukra, stb, h ne egy ujabb benefites generacio kepzodjon. (nyilvan a 90+-os emberekre ez nem vonatkozna. 

Nem mondom egy szoval se, h meg kell vonni a benefitet, mert sokszor kell(het), van olyan elethelyzet. De ez a pazarlas ami konkretan itt helyben megy az verlazito. Mas councilok nem tudom hogyan mukodnek....

Nem a hazat sajnalom toluk, nem is a benefitet. Azon kapom fel a vizet, h ha en bajba kerulok nagy adofizetokent akkor semmi segitsegre nem szamithatok a sajat bankszamlamon kivul. (volt regen 2 ilyen honap, council lepattintott, kolcsonbol oldottuk meg a lakbert). De ezeknek az embereknek kozben a council olyan eletet biztosit, h azok ne is akarjanak soha dolgozni, sajat labra allni. Mindezt az en penzembol. Fizetek adot, ok. Nem morcogok miatt, ok. De konyorgom koltseg mar el esszeruen es takarekosan..... Es nem latom, h barmelyik part is gondolkodna esszerustes iranyaba... Raadsul a benefit csak egy pelda, ezer olyan agazat/iparag van ahol herdaljak a hulyesegre a penzt....  

najo, johetnek a mokusok.... meg a kovek....

 

ps.: mielott meg szocialisan teljesen erzeketlennek lennek belyegezve (nemikepp joggal) jovo honapban en is megyek okitani a kiskolkoket mindenfele okossagra (stress coping techniques es learning strategies) volunteer-kent.

 

Előzmény: cam aro (96992)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97007

Ez a faszi egyre extremebb dolgokkal all elo :-) 

http://www.technokrata.hu/kutyuk/2018/01/29/elon-musk-ujabban-sajat-gyartasu-langszorokat-arul-raadasul-mar-elorendelheto/

"Igazából személy szerint semmilyen olyan jellegű dolgot nem találtam, ami összeköthetné Musk-ot és a lángszórót, de Elon szerint remekül lehet vele mogyorót pörkölni, úgyhogy hasznos cucc. (Igen, szó szerint ezt nyilatkozta)" hehe :-)

Caitlin Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97006

"A kérdés arról szólt, hogy a Brexit kihirdetése után elkezdtek elszivárogni illetve nem jönni a kelet-európai munkavállalók és akkor el is kezdtek csökkenni az ingatlan bérleti árak. Ehhez képest szerinted a fordítottja van."

szvsz (del-nyugat london) a bankok/egyeb high-paying office-ok koltozese latszik. Ma mar a 2500-3000 kozotti savba megjelennek a jobb lakasok is, es a kicsit nagyobb, kicsit jobb kornyeken levok. Eddig 3500 alatt nem nagyon volt 120 nm-es lakas, most azert vannak. Es mar az "olcsobb" 2300 kornyekiek is kicsit tovabb vannak a piacon. Meg ezekre nehez housing benefitet kapni ha jol sejtem.... ezt mar az onerobol tartom fent magam kategoria

Ezen a reszen a kicsi vagy olcsobb lakasok piaca ugyanugy porog mint eddig, ott semmi nem valtozott. Pont ez lenne az a szegmens amire te celzol...

 

 

 

Előzmény: Pomber Béla (96998)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97005
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97004

Hehe: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20180123_Ott_potolta_metropotlo_busz_a_metropotlo_villamost_ahol_sohasem_jart_metro

Ha nem jár a metrópótlónak átkeresztelt villamos, válasszák a metrópótló villamost pótló autóbuszt!

 

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97003

Virgin Mobile: http://store.virginmedia.com/virgin-media-mobile/sim-only/pay-monthly-sim.html

£9 5GB-ert vagy £18 40GB-ert nem rossz (mi O2-nel £21-et fizetunk 20GB-ert). Csak sajna a munkahelyeinken a lefedettseg erosen tart a nullahoz (ertsd: egy egyszeru Google kereses 2-3 perc ha szerencsenk van) - ezert kenytelenek vagyun O2-nel lenni, ami otthon is meg munkahelyeinken is jo sebessegu 4G lefedettseggel bir.

Előzmény: seci (97001)
Dorka 57 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97002

 

Saját tapasztalatom szerint népességcsere van. A régóta itt élők vándorolnak mindenfelé.

Magasabb beosztásba, másik munkahelyre esetleg másik országba. 

Jellemzően magyarok és lengyelek voltak az alien-ek eddig.

Helyettük jönnek a románok, bolgárok, moldovaiak, macedónok.

 

Viszont az is igaz, hogy többen mennek el, mint jönnek.

 

Ez egy 5 csillagos szálloda, folyamatosan munkaerőhiánnyal. 

Különböző beosztásokba most is fel tudnának venni kb 120 embert.

Nem csak mosogató/takarító melóra.

 

Csak úgy, hogy ez a patás tol(at)ja a "londonimosogatós" propagandát.

 

Van egy jóképű szívlapátom, kellően íves ahol kell..... deeee ki kellene egyengetni......

Előzmény: Pomber Béla (96998)
seci Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97001

Tegnap voltunk 3-nel es egesz jo ajanlatok vannak.

 

Pl unlimited calls/texts + 4GB data => £10 (12 month contract)

 

-seci

Zlot Creative Commons License 2018.01.29 0 0 97000

Ja, es nalunk nem az MP5 van ;)

Előzmény: jwdo07 (96995)
Zlot Creative Commons License 2018.01.29 0 0 96999

Figyu, termeszetesen, csak sajat megyerol tudok beszelni, mert ahogy latom es hallom, eleg brutal kulonbsegek vannak mind trening, mind recruitment teren. Nalunk a firearm officerek kib@szott jok. Pont. 

 

 

Előzmény: jwdo07 (96995)
Pomber Béla Creative Commons License 2018.01.29 -1 0 96998

Térden állva könyörgöm! Hogy a náthás úristenbe jön ide a patásorbán???

 

A kérdés arról szólt, hogy a Brexit kihirdetése után elkezdtek elszivárogni illetve nem jönni a kelet-európai munkavállalók és akkor el is kezdtek csökkenni az ingatlan bérleti árak. Ehhez képest szerinted a fordítottja van.

 

Ha a britek ezt frappánsan megoldották úgy, hogy elkezdték emelni/bővíteni a benefitet aminek az a következménye, hogy a lumpen akkor is tud lakást bérelni ha duplájára emelik, míg a dolgozó beledöglik, akkor én kérek egy hosszúlépést és Maunika só helyett végignézem az angol szocializmus "felvirágzását" fotölyból.

Előzmény: cam aro (96994)
jwdo07 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 96997

csak ugy majjerzsotisan ;-)

Előzmény: jwdo07 (96996)
jwdo07 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 96996

Ha jol tudom a landlordoknak maximalizalva van 5%-ban az evi emeles. A helyi council-tol a Housing Officer-el kell beszelni hogy akko most mi a "repedt here" van?!

Előzmény: cam aro (96986)
jwdo07 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 96995

Temanal vagyunk. Ez a kedvencem. De mielott tovabb megyunk felteszem megint a talalos kerdest - mint multkor amit vagy nem tudott senki vagy totalis ignoralasba fulladt a kerdesem:

- Mennyi fogda van Londonban? (nem borton vagy foghaz)

- Mennyi rendorors maradt Londonban? (eszakon es delen)

 

Anno kicsivel tobbet mint ket ev amit eltoltottem  a taktikaiaknal(vedelmi csoport - az SO-s "brigadokkal") es azt kell modjam, hogy azert nem mindegyik AFO tiszt kezebe adnek fegyvert. Attol kurtara ki tudok borulni, ha mellem lebassza a foldre a bunkerban a csore toltott HK-MP5oset.... mert a teaja fontosabb.

Előzmény: Zlot (96975)
cam aro Creative Commons License 2018.01.29 0 0 96994

nem ertem a kerdest. 

ki lett kiebrudalva ? 

 

a felesegem ma jegyezte meg az asdaban,  hogy lassan jobb ha romanul tanulunk

mert ugy talan jobban megertetjuk magunkat. 

a lidlben ez konkret format is oltott. 

 

de felesleges terelned, mert nem errol van szo. 

arrol van szo, hogy olyan szocialis halot epitettek fel az englishek /londonban /ami abszolut benefit fuggo. 

ehez eleg osszevetned  az atlagos londoni rental pricet, az atlagos londoni fizetesekel. 

 

szvsz kurvara borulato vagyok a jovot illetoen, (faszt. felkelt az iszapbol ) 

de annyira azert meg nem, hogy a hon szeretett O1G-d  mellere omoljak. 

mert ott konkretan ehen is dogolhetnek a jobban teljesit/soros plakat alatt. 

Előzmény: Pomber Béla (96993)
Pomber Béla Creative Commons License 2018.01.29 -1 0 96993

Pedig jól ki lettek ebrudalva a kelet-európai migránsok... kik jöttek helyettük?

Előzmény: cam aro (96992)
cam aro Creative Commons License 2018.01.28 0 0 96992

teljesen elvan zuhanva a londoni  ingatlan piac.

3/4. zonaban nincs normalis 3bedes peco havi 1500-ert, + persze rezsik. 

szvsz alaphangon csak a lakhatas 2000 font kornyeke. 

 

kivancsi lennek council tamogatas nelkul, /housing benefit / .. mi lenne a valos piaci helyzet.. :P 

 

 

Előzmény: Caitlin (96990)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.28 0 0 96991

Wow! 14.8°C volt ma, napsutessel. Nem semmi januarban. (Gyorsan el is mentem egy 16km-es gyaloglasra :-)) Ha ilyenek lennenek a teli hetvegek, nem lenne bajom az idojarassal :-)

Caitlin Creative Commons License 2018.01.27 0 0 96990

a 2. es 3. evben van emeles, utana teljesen uj szerzodes es abban allitolag nem lesz emeles. de ezt majd megugorjuk amikor odajutunk.

Előzmény: cam aro (96986)
cam aro Creative Commons License 2018.01.26 0 0 96989

ennyi. 

( nem is tudom, deja vum van. ) 

 

 

 

 

 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (96987)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.26 0 0 96988

Nezte valaki mar az Orange Is The New Black cimu Netflix Original sorozatot? Igen magas pontszamot kapott. https://www.rottentomatoes.com/tv/orange_is_the_new_black/s01/

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2018.01.26 0 0 96987

https://www.theguardian.com/politics/ng-interactive/2018/jan/26/guardian-icm-brexit-poll-full-results

Brexit: Britons favour second referendum by 16-point margin – poll

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!