Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94855

Mi is szeretjuk morzsaval - en az utolso par percben szoktam cukrot tenni bele - kellemesen karamellizalodik.

Viszont... ha morzsas, akkor a melegitese nem annyira jo - de az is igaz, nem sok maradek szokott lenni...

 

Lehet, most "meztelen" lesz...

Előzmény: dulci (94854)
dulci Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94854

Mi zsemlemorzsával szeretjük. Nagyon pici olajjal pirítom, nehogy összeálljon a morzsa.

 

Nemrég tanultam, vajat is keverek a gombócba. Így a maradékot lehet melegíteni is, nem lesz ágyugolyó keménységű. 

dulci Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94853

Hmm, de nagy kedvenc volt a nagymama kapros-túrós lepénye! Túrógombócba még nem hallottam.

Előzmény: nagypapi51 (94845)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94852

Jol latom - nincs piritott zsemlemorzsa?

Előzmény: nagypapi51 (94845)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94851

Jajj de koszonom a kedvesseged!  Ez lesz a vasarnapi desszert... Koszonom!!! :))

Előzmény: nagypapi51 (94845)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94850

Ez a zsugorcső-duma elég meredek, dehát megállja a helyét....

Előzmény: nagypapi51 (94848)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94849

A múltkori, karajba gyógyított kolbász is eléggé kitöltötte a teret, noha egy puha kolbász volt az alany (tárgy).

 

Mindenesetre a tüskepecsenyét én mindig a hurkatöltőn láttam, sőt, nem egyszer én vezettem.

Hajjaj...

Előzmény: nagypapi51 (94848)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94848

A belátás nemes erény, én is gyakorolom, ha muszáj. :)

A 'jól kitömött' ez esetben már a végeredményt minősíti.

Ha csövön nyomják a masszát, valszeg légmentesen kitölti a helyet.

Utána meg ugye, miként a zsugorcső - hogy elektromos vonalon is hasonlítsuk - szépen rágyógyul a húsburok.

 

Előzmény: tutuuka (94847)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94847

Belátom ( ránézésre és elképzelésre ) bizony jónak tűnik...

 

Jól, szakszerűen kitömték.

Előzmény: nagypapi51 (94838)
Mariska néni Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94846

Nálunk is ez a recept a menő:) Én bekeverem, és másnap főzöm ki, isteni.

Előzmény: nagypapi51 (94845)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94845

50 dkg áttört félzsíros túró

2 egész tojás +1 fehérje (a sárgájából lesz a tejfölkrém)

10-12 dkg dara

csipet só

(kevés kapor, mi szeretjük bele)

Az egészet összekeverem, és ~3 órai állás után főzhető.

Hibátlan, könnyű, remegős gombóc lesz.

tejfölkrém: a megmaradt tojássárgát vaníliáscukorral, 2 dl tejföllel összekeverem, és meleg vízben langyosan tartom tálalásig.

Előzmény: ZsuR (94844)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94844

Ezt a receptet talaltam - es hianyzik belole, mikor adjuk hozza a buzadarat... tudtok segiteni - vagy egy jo, biztos receptet adni?

 

Túrógombóc

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg/2 cups túró,

  • 2 tojás,

  • 2 evőkanál tejföl,

  • 12 evőkanál búzadara,

  • 1 evőkanál cukor,

  • egy csipet só.

 

Elkészítés:

A túrót egy tálban villával jól szétnyomkodom, majd a közepébe ütöm a tojások sárgáját, és hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a sót, és jól elkeverem őket.

A tojások fehérjét verjük habbá, majd óvatosan azt is keverjük a masszához. Ha még szeretnénk valami pluszt adni hozzá, adagoljunk egy kevés vaníliás cukrot, mazsolát és reszeljük bele egy él citrom héját.

 

Pihentessük letakarva egy fél órát, hogy a búzadara tudja magába szívni a nedvességet, és megdagadjon.

 

Formázzunk a masszából kisebb gombócokat, és fövő vízbe dobjuk bele. Addig kell főzni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.

Kis olajon pirítsunk zsemlemorzsát, és forgassuk bele a gombócokat.

Tálaláskor cukorral, tejföllel, vagy befőttel is kínálhatjuk.

nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94843

...Szüzpecsenyéért kár lenne...

Egyáltalán nem, teljesen más minőségi kategória, mint egy füstölt oldalas.

(Régebben firkáltam dám sonkáról, érdemes odalapozni, márcsak étvágygerjesztő gyanánt is... :)

 

Előzmény: Boszorka (94839)
ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94842

:))

Előzmény: ke_fe (94831)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94841

De az ám! Piaci "helyi termelő" hentesnél rendszeresen veszek, nagyon finom.

Előzmény: öreg_néne_b (94840)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94840

A füstölt oldalas is jó, de egészen másra, mint a szűz. Az utóbbi enyhén füstölve, nyersen, hajszálvékonyra szeletelve...

Előzmény: Boszorka (94839)
Boszorka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94839

Marhaszegyet abszlute! Szüzpecsenyéért kár lenne, akkor már inkább oldalast.

Előzmény: tutuuka (94837)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94838

Ok, akkor nem kapsz kóstolót :)

Előzmény: tutuuka (94837)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94837

A marhaszegyet támogatom de a szűzpecsenyét?

 

Látom, van ámokfutás..

Előzmény: nagypapi51 (94836)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94836

Bár nem madár, de szűzpecsenyét és marhaszegyet is kipróbálnék füstön.

 

Előzmény: öreg_néne_b (94834)
beetee Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94835

Na.. lehet, felavatom a füstölőmet...

Már csak fűrészpor kellene...

Előzmény: öreg_néne_b (94834)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94834

Én csak a libával foglalkoznék.

Előzmény: ke_fe (94830)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94833

Off

Ki tudja mitől van a köszvény, de pulykától könnyen.

Apám (89), kb 40 éve köszvényes, fő panasza, hogy ultizás közben a hüvelykujja nagyon fáj...:}}}

Előzmény: tutuuka (94832)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94832

A pulyka  a köszvény biztos forrása.

Ezt a kollégámtól tudom, ők pulykát pulykával ettek, bele is talpaltak a bajba...

Én egyszer jártam így: vaddisznó módra ettem a karácsonyi akármik után egy 80 dekás PICK-szalámit...

Lábra nem tudtam állni...:{{

Előzmény: ke_fe (94831)
ke_fe Creative Commons License 2016.01.20 0 1 94831

-Anyúúúú!  Én macskát szeretnék karácsonyra.
-Szó sem lehet róla. Pulykát eszel, mint mindenki más.

Előzmény: tutuuka (94829)
ke_fe Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94830

Várom a véleményeteket az ötletemről.
Pár hete azon agyalgok, hogy különféle szárnyas jószágok combját és mellehusiját fel kellene füstölni.

Nevezetesen:
Liba: combja, melle, hátsó negyede.
Csirke, kakas, tyúk: combja, melle.
Pulyka: comb esetleg mell.
(A szárnyasokhoz nálam a pegazus nem tartozik. )

Kell-e ezeket pácolni és mivel?
Milyen fával füstöljem?
Mennyi ideig?

tutuuka Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94829

Van egy könyv, az a címe : Az igazi macska  .

 

Betegre röhögtem magam, megéri elmászni a könyvtárba, ha nincs meg ( szerintem én egy óra alatt kiolvasom, nem vastag, olvasóteremben is megoldható. Nagyon profi könyv...

Előzmény: nagypapi51 (94828)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94828

Ha már átmentünk Matskákba... :)

Nekem a munkahelyen is volt macskám, reggel bejött, feltelepedett az asztalra a lámpa alá, szunyókált egy órácskát, majd kiment a kertbe. Másnap reggel üjra jött.

(a kép nem ma készült, látszik a crt monitoron)

ZsuR Creative Commons License 2016.01.20 0 0 94827

Jozsi megtanulta, hogy a pult az tilos a makkanak... ott nincs is gond.  De az asztal (nem az ebedloben, ott is betartja a szabalyokat... de a familyben, ha valami marad az asztalon, rogton meghivasnak veszi.

Előzmény: Bubo.Bubo. (94826)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2016.01.19 0 0 94826

a konyhaasztalra raktam nekik műszőrme darabot :)

 

a karácsonyi sütést simán végigcsináltuk úgy, hogy Mimóza cica az asztal egyik végén heverészett, a másik végén mi meg szaggattuk a mézeskalácsot (ha közelebb akart volna jönni, kirakjuk, de csak messziről figyelt...)

Előzmény: ZsuR (94825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!