Majd lefényképezem az edényeket, mert ahogy a serpenyőt nézegettem (ami nem is bordás aljú, összekevertem a teflonnal, amiben tegnap az ebédet sütöttem ;-) nem tudom róla eldönteni, hogy teflonos-e, vagy csak ilyen szép bevonat van rajta... Tudom, hülyeség, de olyan furcsa ;-)
A fazék biztosan nem teflonos, úgyhogy azt főzöm is ki ;-)
Szia! Gratula az uj szerzeményedhez,legyen sok örömöd benne. Én biztos nem tenném be a mosogatógépbe.A második verzió szerintem tökéletes megoldás.Kár lenne azért a régi szép patináért. A fedőt biztosan nem szándékosan csinálták csáléra.Ha megtudod köszörülni akkor érdemes rendbe hozni. ÜdvBkása
Jó régi az utolsó hozzászólás, de azért próbálkozok ;-)))
Régi vágyam volt, úgyogy vettem öntöttvas edényt - de használtat, a bolhapiacon... Egy bordás aljú szeletsütőt (30cm körüli lehet), meg egy kb. 2,5l-es edényt, aminek van fedője, szintén önöttvasból. Nem tudom, jól tettem-e, de 2000 forint volt a kettő együtt, nem tudtam otthagyni ;-) Gondoltam étteremben is "használt2 edényben készítik el az ember ételét, ez sem sokkal rosszabb ;-)))
De van velük kapocslatban kérdésem, mielőtt használnám:
- mit csináljak velüK ;-) Elég jól néznek ki, "patinásnak", de azért talán jobb lenne kitisztítani őket.... De a topic végigolvasása után tudom eldönteni, mi lenne a legjobb. Dobjam be a mosogatógépbe max. hűdokon "nagymosásra" őket, aztán beavatás, vagy elég, ha csak forralok bennük egy ideig vizet, kitörölgetem, aztán beolajozom és bedugom a sötőbe pár órára?
- a fedős edénynek billeg a fedője, nem zár rendesen. Köszörűvel nekiessek ;-) , vagy szándékosan csinálják ilyenre, hogy valamennyire el tudjon távozni a gőz?
Egyelnőre ennyi ;-)) De azért majd elnézek a Cserszegi piacra is, a szüleim kb. 20km-re alknak onnan ;-)
Az én flottám most gazdagodott egy tízliteres lábassal. természetesen pacalpörkölttel avatodott fel. Nemsokára sóletsütésre készülök használni. A csapat jelenleg igy fest:1kb 4 literes lábas 1kb 10 literes lábas 1 kerek kb 30cm átméröjü serpenyő 1kb 10l bogrács 1 nagyméretü tepsi 1 közepes kacsasütő tál /mázas/ 1 Vook edény
Mindegyik használatban van ,föleg ha én fözök.A nejem nem annyira szereti öket mert szerinte nehezek(vagy Ő gyenge).Azt viszont elismeri ha valami lesül mondjuk a tepsibe akkor könnyen tisztitható./föleg neki mert rám bizza/.
Harom teljesen kulonbozo labosom-serpenyom van. Egy nagyon oreg - teljesen sima, nem is lehet beleegetni semmit sem meg akarattal sem. Van egy ujabb, en vettem, serpenyo - en sutottem bele az olajat, jo! No meg egy nemet, ami "gyarilag" kezelt. Mindegyik jo...
Nem gondolom, hogy olyat írtam, amin meg kéne sértődnöd, ha nem bánod nem magyarázom el, amit leírtam. Ha akarod, elolvasod újra, ha megvan ok, ha nincs, nem érdekes...
Nincs kenyérsütőgépem, és nem is lesz. gondolom, az alkotmányban nincs benne, hogy magyar ember csak magyar kenyérsütőben süthet kenyeret. igaz az se, hogy ikeás lábosban. de mint tudjuk, szabad országban mindenki azt teszi, amit szabad, és én élnék ezzel a jogommal hátra lévő éveimben. ha meg nem, akkor is, oszt jóccakát.
ZsuRnak válaszoltam, legutóbb vele beszéltünk az edény olajos sütéséről.
A Te ügyedbe nem akartam beleszólni, nem értem/értettem, minek vasedényben kenyeret sütni, mit ad hozzá az elkészült produktumhoz. Anno míg volt, kenyérsütő gépben csináltam, abba egy sima teflonozott pléhforma tartotta össze a hozzávalókat. Ettől függetlenül egy próbát megér!
Én is megcsináltam a múltkoriban (sőt most épp bent figyel a sütőben), megdöbbentő az eredmény! A tejszínes páctól csöpögő csirkecombot beledobom, egy perc múlva megfordítom, és mákszem nem sok, annyi se ragad le! Persze semmi nem tart örökké...
Hagyományos liszt, van, hogy nem ragad-tapad bele, de akkor is körbe erőszakoskodnom kell. ez egy ikea-csoda. mármint a lábos. van egy régi cseh gyártmányú - kivehető fiókos - az szuperül szuperál.
A teljes kiorlesu es magos kenyerek hajlamosak odaegni. Piritoban nem annyira venni eszre, de ha serpenyoben csinalom (girlled cheese sandwich), akkor igen.