Keresés

Részletes keresés

imre 24 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 434

nyomo görgö az jo csak a szalag szélébe egy kis csikot vágot azo nálitotam és utána zavarodot be 

Előzmény: Törölt nick (427)
imre 24 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 433

az vetem észre hogy egyszerübek az uj videok mint a régiek a régi videok teli voltak kábelel de még sok müanyag nem volt benük

imre 24 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 432

ha találok olsoban anmak csak örülök nekem panasonic nv-j35-ös videiom roszabb kazikat is szépen lejátszota csak most össze zavarodot studio videomagnót müködöt 10ezért is látam a neten szeretek rési készülékel nosztalgiázni ha rosz és birom helyre hozom siemens liftes videomnak anyi baja volt  hogy picit remeget a kép de az álitásal meg szünt

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 431

Például a Hitachi videón ha a Tuneren (vagy Scarton beküldve is igaz) keresztül nézve a tv adás színesebb, csillogóbb, kellemesebb lesz a kép tónusa, mint hagyományosan a tévén keresztül. Felvétel esetén meg még tovább javul, pedig szalagra rögzít és mégis még színesebb, csillogóbb és kellemesebb lesz a kép. Éles, viszont nem olyan ami zavaró lenne a szemnek és fárasztaná, ez érdekes és csak a VT-110E készülékeknél figyelhető ez ilyen szinten meg.

 

Ezek a készülékek még eredeti Japán, viszont nem behemót 20 kilós, nagy ormótlan, hanem illeszkedik a lakás környezetéhez (még külföldi honlapon olvastam, hogy arra panaszkodott egy hasonló készüléknél a tulajdonos, hogy elég szűk házba zsúfolták be a készülék belsejét, sok alkatrész található benne, viszont mégsem egy halom áramkör, a mechanika is inkább réteges, mint ormótlan, van rajta minden..

 

Például érdekes, maga a kitalálójának gondolata, hogy a szaknyelven közlőkeréknek nevezett részén (ami az orsókat vezérli), nos ebben a műanyag kis szerkezetben elhelyeztek egy ki pici ezüst golyót, ami ide oda mozog, ahogy vált a közlőkerék, aminek működésileg nincsen semmilyen funkciója, viszont, azért tették bele, hogy a kattanása olyan finom, éles mégis kellemes legyen, azért van benne.. Meg is lepődtem mikor észrevettem.. Érdekesek ezek a Japánok, az egyszer biztos..:

 

 

http://kepfeltoltes.hu/view/140402/CIMG1511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

A későbbi készülékek már licenszek voltak, amikor beindult a videó biznissz.. Ettől kommerszebbek lettek és már minőségileg, kinézetileg sem olyan különlegesek..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 430

Ezt már tényleg Önnek kell eldöntenie, ha kell, szüksége van rá, tudja használni, megfelel Önnek és van rá 5000 Ft-ja, akkor igen.

Előzmény: Törölt nick (429)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.01 0 0 429

KÖszönöm  a sok hasznos hozzászólást azért kíváncsi vagyok hogy azt a  típust amit írtam érdemes megvenni 5000 Ft-ért???

Előzmény: maczkohathy (428)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.01 0 0 428

Keress, légy szemfüles, amiket írtam, azok mind ebbe a családba tartoznak. Ez volt a legfelsőbb kategória a kilencvenes években azok közül, amiket házi használatra szánt a Panasonic. Kisebb átmenet a házi és a stúdiótechnika között. Alumínium öntvény mechanika és nagyon jó elektronika. Nem semmiért kérték el akkoriban azt a rengeteg pénzt értük, Valamikor '92-ben láttam egy F75-öst a kispesti Centrumban, 127.000.- magyar forint volt az ára, csak csuklottam, igaz én is 80.000.- forintért vettem használtan egy barátomtól. Akkoriban valami 9-10000 volt a fizetésem (nem mernék rá megesküdni). Csak nem bukkannak fel valami sűrűn, ez igaz, amit én decemberben fogtam a Vatykoson, nagyon szép és olcsó is volt. Sok év után jött elő "az erdőből". Az ez utáni Panasonic sorozatokat nem kedvelem már, magamnak semmiképpen nem vennék, de ez mindenkinek szíve joga, mi tetszik neki és mit vesz meg. Modern videomagnóból hűsöl egy a szekrényben, egy SONY slv-se830, amit 2003-ban vettem, annak szép a képe, nagyon modern elektronikája van iszonyatos sebességgel csévéli vissza a szalagot, az utolsó Sony volt, amire JOG/SHUTTLE gombot raktak. Viszont pár kiló az egész, egy kis semmi szerkezet. A Panasonicokra élvezet ránézni is. Felvételi szintszabályzó potméterek, fejhallgató kimenet hangerőszabályzóval, kivezérlésmérő, hmm... Ezek szépek és jók is, elég nehéz őket tönkretenni. Én a régit is főként hangmagnónak használtam, kifogástalan hangja van. rengeteg zene elfér egy videokazettán. Tudom, hogy a digitális világban ez egy marhaság, de egyrészt nagyon szeretem ezeket a masinákat, másrészt ez egy "érzés" ilyen ketyerékkel bánni, zenét hallgatni. Kazettás magnó deckem is van (pillanatnyilag) hat darab. 

 

SLV_SE830:

 

 

Ennek sincs különösebb értéke, most láttam valami 10000 forintért árulni. Videónak jó, zenélni nem zenélnék vele.

Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.01 0 0 427

Nyomó görgőre gondol? Hazavágja a szalagot, ha már nem jó. Mörfi törvénye szerint minden el tud romlani..

Előzmény: imre 24 (426)
imre 24 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 426

ami tönkre ment panasonic nv-j35-ösben is a gumi görgö volt gumi

imre 24 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 425

nekem régi liftes videom ilyen szinte tönkre tehtetlen ha van valakinek panasonic nv-j35-ös videoja irjon

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.01 0 0 424

Azzal semmi gond, hogy vannak gumi alkatrészek több - kevesebb a készülékben, ha megfelelő körülmények közt van a készülék tárolva még 26 évesben  sem kell semelyiket cserélni, teljesen jól megy a sajátjával. Újkori 2007-es és elődjei Panasonic videókban meg már nem volt sok gumi ékszíj, csak 1 és a nyomó görgő ami gumi. Ha túl meleget kapott huzamosabb ideig, akkor ennek az egynek is annyi..

imre 24 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 423

sziasztok van valakinek müködö panasonic nv-j35 videoja az enyém be zavarodot elöte jo volt cserébe adok komoly rádios magnót vagy max 5000 ft-ot nagyon jó kis video erös lejátszásal  azt csinálja hogy a tekerö motor meg a fejdob is egyszere megy ha be dugom akinek kell alkatrésznek viheti fejek jok bene 

siemes fm-355-ös liftes video jájszik le erösen még lp-t  is igaz azt nem tudja de lp-ben is jo a képe lesz egy iker testvére is komoly mert alig kel bele gumi alkatrész kevés dolog van ami a tönkre mehet könyen bene max anyit tudok bajának mondani hogy vissza felé 4 órás kazinál a kazteta vége felé nezeben teker de lasan 40 éves

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 422

Például néhány Hitachi videó amit a neten keresztül megvásároltam különböző tulajdonosoktól egy és ugyanazon szervizes kézen mehetett át mind, ugyanis ami más dolgokon túl közös volt jó néhányban többek közt az, hogy mindegyiknél volt 1 -2 csavar aminek szét volt forgácsolva a menete, így a csavart nem lehet meghúzni, forgott. Ezt olyan csavarhúzóval szúrják el ami motoros, nem hagyományos csavarhúzó, mert a hagyományossal mikor visszahelyezem a menethez a csavart, előbb egyet visszafelé kell csavarni, hogy a menetet rendesen elkapja, a motoros csavarhúzóval meg csak behelyezi a csavart és pár pillanat és becsavarja, csakhogy ha nem illeszkedik vissza pontosan a menetbe a csavar, ez a motoros csavarhúzó szétforgácsolja egy visszacsavarással a menetet és utána kicsavarozva hullik a szétforgácsolódott műanyag menet darab ki, a csavart pedig már nem lehet szorosan visszahelyezni, forog mint a vekmalac benne. Jó néhány hasonló típus Hitachi videó mely nálam landolt közös tulajdonságai közül az egyik, hogy nem szétbarkácsolt, agyonszerelt, csavarozott mégis hol itt hol ott szétforgácsolódott a némelyik csavar menete. Láttam, hogy ilyen csavarhúzóval hogyan csavarja be szervizes, tehát ezzel sajnos félre mehet és annyi a menetnek. Tehát vannak érdekes dolgok egy egy videó vásárlásakor az biztos..

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 421

Ehhez a vadonatúj vaterás Panasonic NV-HV51 videóhoz csavarhúzóval hozzá sem kellett nyúlnom eddig soha, még fejet sem kellett tisztítani a használat miatt, gyakorlatilag egyetlen egyszer sem ment még el a kép rajta, még egy pár másodpercre sem, holott elég sok kazetta átment rajta, felvételileg is és lejátszásilag is. Így a készülék makulátlan belsejét elég volt csak a kazetta ajtón keresztül megnéznem. Vásárláskor ez sem egy elhanyagolható szempont.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 420

Egy jó pár Panasonic NV-HV51-et meg kellett nézni, mire egy olyat találtam ami teljesen megfelelő, szintén NV-HV51. Amelyeket feltettek eladásra, vagy típushibás volt halvány kijelzővel, vagy fejmotorhibás, vagy távirányító nélküli és lomis állapotú stb. stb. sok ilyen kört kellett futni mire egyetlen egy olyat feltettek ami teljesen originált, eredeti dobozában, fóliájában, a távirányító is saját dobozában, a hozzá kapott kábelek még ki sem lettek bontva, a készülékben belseje teljesen érintetlen, makulátlan, csak a fotó erejéig lett a készülék a dobozból kibontva, a kockázat megvolt, hogy mivel sok sok évvel ezelőtti modell, hogyan maradt meg ennyire bontatlanul egyetlen egy darab, nem lett bejáratva, ki tudja milyen hiba fog majd nálam előjönni rajta, de már ennek több mint 1 éve és ment a gép azóta nem keveset és eddig még nem jött ki rajta semmilyen rejtett hiba. De hát ilyen újonnan kapni valamit is és ilyen műszaki állapotban nagyon ritka, ezzel szerencsére végre sok zalánfutás után jól jártam. Ez nem azt jelenti, hogy használt között ne találna megbízhatót és hibátlant, csak ki kell fogni.

Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 419

Nekem volt egy Panasonic NV-FJ612 újonnan vásárolt 2001.-ben és már akkor is csinálta azt a jelenséget, hogy ilyen véletlenszerűen elhelyezkedő, különböző méretű csík kezdemények jelentek meg időről időre a képernyőn, szalagtól függően, hol jobban hol kevésbé, sajnos ez egy "fej felsztatizálódó" jelenség volt szervizes elmondása alapján, mely erre a típusra jellemző volt, később volt egy Panasonic NV-HV50 készülékem, az sosem csinálta, egyik kazettával sem ezt a jelenséget, annak viszont nem volt olyan éles a képe, mint az NV-FJ612-nek.

 

A Panasonic NV-HV51 legalábbis amit én ismerek, nem csinál csíkozódást egyáltalán  éles és feljavított képminőséggel rendelkezik.

 

Ezek amikről eddig szó volt Hi-Fi készülékek. Panasonic mono videónál (NV-SD435 például) van olyan amelyik csinálja ezt az úgynevezett "fej felsztatizálódási" jelenséget és van amelyik sosem. Az a kérdés, hogy éppen milyet fog ki vásárló.

Előzmény: Törölt nick (418)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 418

Tehát a gép Panasonic NV FJ 8 fejes videomagnó. Sajnos a pontos típust csak pénteken tudja megmondani. Véleményeket kérnék.

Előzmény: Törölt nick (416)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 417

Jó kis gép elfogadnék egy ilyet.

Előzmény: maczkohathy (414)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 416

Tehát felső kategóriára: arra gondolok, hogy jó minőségű legyen és még sokáig tudjam használni. Az egyik barátomnak van egy Panasonic NV de nem tudta pontosan megmondani milyen típus. Nem használták, azt mondja kb 3 filmet néztek meg rajta. 5000 Ft- ért. 2004-ben vásárolták.

Előzmény: Törölt nick (415)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 415

Szívesen, örömmel tettem. Amúgy kérdés, hogy hogyan érti konkrétan a felső kategóriást készüléket, minőségben és megbízhatóságban, vagy pedig extra funkciók is legyenek benne amit a készülék tud. Ha lejátszásra és elsősorban arra szeretné ahogyan említette akkor szerkesztő funkciók és egyebek nem kellenek, hogy a készüléken legyenek, így ebben a vonatkozásban egy Panasonic NV-HV51, vagy Panasonic NV-HV61 nem rossz választás, az (NV-HV51) jobb, az ugyan 1 Scartos, minőségileg azonban jobb típus.

 

Mivel nem olyan régiek, talán így nem lomizásból kerülhetnek elő a használt piacra, esetleg ha talál olyat ami nem széria (gyári) hibás és még megkímélt is, hibátlan, akkor nem rossz választás ez a videó típus.

 

Nekem volt korában SANYO VHR-5100 EEE, SHARP VC-MA40B és még AIWA is volt nálam, csak ezeket már használt piacon elég lepusztultan kínálják, átlagos videók, átlagos használatra, szerkesztői és egyéb stúdiós műveletekre lehetőség ezekben az általam javasolt készülékekben nincsen. Mondhatni egyszerűen, sima lejátszók- felvevők egyben.

 

Hitachi videók is nagyon masszívak, átlagos célra javalltak, viszont nekem bele kellett tennem apait, anyait, hogy úgy működjön ahogy kell, egy videónak. Ezen márkán belül is amiket a használt piacon árusítottak már többnyire meghibásodottak, elég rossz műszaki állapotban voltak.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (413)
maczkohathy Creative Commons License 2014.03.31 0 0 414

Panasonic

 

NV-F75

NV-F77

NV-FS100

NV-FS200

NV-FS88

 

Feltéve, ha találsz egy megkímélt darabot, ami nem lehetetlen, csak szemfülesnek kell lenned.

 

Decemberben vettem egy FS88-at a testvére (F75) mellé, pusztán azért, mert szeretem ezt a felépítésű típust.

 

Azóta persze nem láttam eladó példányt, de figyelni kell. Ni:

 

Előzmény: Törölt nick (411)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 413

Köszönöm szépen!!!

Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 412

Mondjuk, mit szólna ehhez?:

 

 

Panasonic NV-HV51

 

Panasonic NV-HV61

 

 

 

- már ha eredeti és hibátlan jól és jó minőségben lehet vele lejátszani a szalagokat.

 

Nézzen szét a használt cikk oldalakon, ha ilyen iramban halad a gazdaság, mint ahogy, akkor még sokáig kaphat ilyesmi készülékeket, ettől nem kell félnie..

Előzmény: Törölt nick (411)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.30 0 0 411

Segítséget kérnék. Szeretnék venni egy igazán jó, felső kategóriás VHS  magnót , amíg még lehet venni. Szeretném ha segítenétek hogy milyen típust keressek, milyet érdemes venni.

Újranézném a VHS gyűjteményemet.

Ady 90-91 Creative Commons License 2014.03.30 0 0 410

Akkoriban 80 as évek vége fele haveri körben rengetegen hoztunk videomagnót Ausztriából.

Márka nevek: Daigo,Video technik,Audioton,Nec.3000-4000 schilling áron.5 ft volt a schilling.Ráadásul visszaadták az adót

még olcsóbb lett.Gyürtük  a sok alámondásos filmet.

Ady 90-91 Creative Commons License 2014.03.30 0 0 409

Közben eszembe jutott  canopus 300 advc.Ez egy képjavító berendezés.

Előzmény: Ady 90-91 (408)
Ady 90-91 Creative Commons License 2014.03.30 0 0 408

Igen a tbc szürőről halottam.Ezért voltak drágák a videók.Ez már egy stúdió videó.

Viszont lehetett külön kapni tbc szürő készüléket 180 000 ft áron.Kérdeztem videó szerelőket a tbc szürőröl,azt se tudta miről beszélek.....

Előzmény: renee7 (279)
imre 24 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 407

saba vr 6024 meg jvc meg egy pár  márka néven ugyan az videot lehet kapni csak a külseje volt más amugy 1979-es 16.5 kg az elsö videok közül valo és nem eröltetve megy 

imre 24 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 406

igen biztos mert eredeti fejdobjával szép szines képet  adot de az már meg kopot azt is cseréltem ki és a szin kapcsolo is jo de az most  csak test álásban müködik hasonlo belesejü videobol vetem ki a fejdobot ami már rosz volt  igy is teker meg minden csak nem eredeti a fejdob 

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.22 0 0 405

- A lentebb nevezett bébi "sárkány" készülék lerendezve. -

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!