Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Akkor te nagyon értesz a fához. Van egy ismerősöm, Csókásnak hívják, régebben az is orgonaépítő volt, de ő is már vagy tíz éve bárpultokat és más belsőépítészeti famunkákat csinál, nem volt elég megrendelés
Megcsinálnám én is a Norinco tusát, de az az igazság, hogy mióta rákaptam az elöltöltőzésre, más minden a háttérbe szorult. Ha most egy darabíg ráérsz majd ilyesmire is, kipróbálhatnád te is.
Még csak most néztem meg a honlapot, szép meló lehetett. Kár érte.
okt 3-tól lapátra tettek nekem is lesz időm bőven és akkor "megdolgozom" én is a norincom tusát, meg "farikcsálok" ébenből "kapaszkodót" a pocket gázdefire, hátha megszépül:-)
egyébként nézegetted a honlapot? ott voltam műhelyfőnök:-)
Kösz, van natur méhviaszom méhésztől, faggyúval keverve azt használom a golyók csomagolásának a kenésére is, amikor a csőbe nyomom őket. ( Tapaszolásnak híják ). A hét végén meg is csinálom. Mégegyszer kösz.
"...asszem lehet kapni viaszba szinezettet is, bár lehet, hogy csak a határ másik oldalán"
Lehet kapni, pl. Praktikerben (vagy IKEÁ-ban), legalább 8 féle faárnyalatban (tölgyből pl. van világos és sötét tónusú is). Ez nem méhviasz ugyan, hanem faviasz (Holzwachs), német gyártmányú. Nem kell olvasztgatni, mint a méhviaszt, felhasználásra kész állapotban van. Paszta-szerű anyag, ronggyal lehet felvinni a felületre, és bedörzsölni. Úgy 1600 Ft körül van egy dobozzal, ami kb. 124 évre elegendő anyagot tartalmaz... :-)
hali dos48, régén láttam, hogy élsz:-)... -jahh kérem aki hűtlen lesz:-))))
http://www.varadi-orgona.hu/html_hun/works_hun.htm itt keresd meg a keszthehyi karmelita képeit. a szekrény anyaga tölgy és méhviasszal kezelt. tapintása jónak mondható, selyemfényű és mégsem "síkos", ám a szine naturgusz, enyhén sötétíti meg a fát, bár én inkább úgy jellemezném, hogy élettel tőlti meg a tölgyfát:-).
csúszásmentesítésre szvsz jobb megoldás, ha má eccer ugyis lecsiszoltad, hogy vésővel /akár V alakúval is/ egy jól formatervezett "bordázást" készítesz /mint amilyen a huntereken is van/. aminek szvsz nem kell túl határozottnak lennie, azaz ne legyen túlzottan mély, mert csak a koszt fogja "begyűjteni":-) és utánna felületkezeled. asszem lehet kapni viaszba szinezettet is, bár lehet, hogy csak a határ másik oldalán:-)
Akkor mondd meg nekem, hogy ha a Remington forgó lakkozott famarkolatát (mert csúszik) lecsiszolom, és a nyers fát forró méhviasszal kenem, az jó lesz? Állítólag elég szép, és főleg jól fogható.
figyi földi: nagyon jó minőségű viaszokat lehet kapni manapság. a felület is sokkal szebb leszen, és tartósabb is. bár ha má összecsutakoltad lenolajjal, akkor lakkozás elött nem árt még megcsiszolnod
bocs, hogy belepofázok, de a szakmám okán nem bírom megállni:-)
Viaszt kapsz a Praktiker-ben, vagy nagyobb festékboltokban. A matt lakk is szép és nem annyira sérülékeny, mint a magasfényű. Én legtöbbször egy kis diópácal kezdem és csak utána lakkozok, vagy viaszolok.
A tusról a régi bevonatot lehúztam/citlingeltem pengével, finoman felcsiszoltam és kaptam egy szép fafelületet. A FÉG-nél javasolták a méhviaszos bevonást?! Erről még nem hallottam.
Ez jó? Hol kell hozzá méhviaszt venni, és hogy kell felvinni a felületre? simán rádörzsölni?
Vagy válasszam inkább a lakkot. Emlékeim szerint a matt, vagy selyemfényűt célszerű...