Van amikor igen sokáig ez az állapot és nem lehet hívást indítani Gigaset irányba, néha ilyenkor pld ActionVoip sem megy erről a telefonról, de mobilról pld igen. Router és vagy telefon restart van amikor megoldja.
Mivel van pc-re is, így számítógépen is lehet majd használni... Hogy másik mobilon működhet-e, azt nem tudom, de elvileg igen, bár mivel te regisztráltál, így ha más használja, akkor is a te telefonszámodat fogja kiírni... ami azért nem annyira praktikus. pc-s használat esetén is így van.
Ha pedig pc-n nyitod meg az oldalukat, ott biztos könnyen megtalálod a buy credit-et és bejelentkezés után tudsz fizetni. Vagy, ha úgy sem találod, akkor még mndig ott van a hanstel.hu-s opció, hogy ott belépve intézd el az egyenleg feltöltésedet. (azt csak halkan jegyzem meg, hogy a 45,5 Ft-os mobil percdíj magyar mobil irányába eléggé horror árnak tűnik, vannak ennél jobb/olcsóbb szolgáltatók is pc/mobil egyaránt...)
Csak az a gond, hogy ha van már egy élő voip kapcsolat, a másik nem jön létre (foglalt jelzés). Másik accounton sem. Kis sávszélesség okozhat ilyen problémát?
Regiztem a voipcheap programra a telomon. Be is tudok lépni már a webes oldalon de sehol nem találom a paypal-os egyenleg feltöltési lehetőséget.
Létrehoztam egy nicket a telefonomon,ezt más is tudja használni a családban,vagy csak arról a telefonról használható amin regisztráltam. (wifi+android,wifi+symbyan...)
Nem tudja valaki, SIP-ATA-n (Fritzbox) keresztül hogy lehetséges egy időben két voip vonalat használni? Már csak abból is gondolom, hogy tudnia kéne, mert a Call Through funkcióban a bejövő és a kimenő vonalat is engedi voipnak kiválasztani.
Köszi az oldal címet! Ez még később is jól jön majd valószínűleg.
Amire először hivatkozol külföldi oldalon lévő hirdetést (andatti linkelte), azt nem az axivoip tette ki, hanem egy beregisztrált tag, egész konkrétan a 294., ez a hirdetés végén lévő linkben szereplő ID-ből látszik.
A domain adatokból amiket most már én is megnéztem részletesen, szerintem semmi különös dolog nem derül ki, annyi hogy márciusban regelték be az axivoip.com oldalt, és a tulajnak kicsit butyuta mail címe van. A posta címe egyébként valós, szerintem a telefonja is, legalábbis ugyanez szerepel egy álláshirdetésben is.
Aztán ami a PH kitiltást illeti a google tárolt oldalaiból látszik, hogy az Axivoip néven beregelt tag 2 hirdetést tolt be szakmai topic-okba, ezért tiltották ki. A lényeg, hogy a hirdetések végén ugyancsak saját ID-s linket adott meg, ami szintén egy axivoip.com-ra beregisztrált felhasználóra utal. Ő konkrétan a 2. volt.
Utána pedig az általad linkelt cikk írója szerintem egy idióta, aki nem csak tárgyi tévedéseket, hanem (nem kevés) értelmi és helyesírási hibát is ejtett abban a 3 bekezdésben. Lejjebb az Axivoip hivatalos válasza sokkal korrektebb.
Az axivoipinvest.com-os címet pedig valóban ugyanaz regelte be mint az axivoip.com-ot, de ebben megintcsak nem tudom mi az érdekes.
Nem szimpatizálok különösebben egyébként a céggel, nekem sem tetszik pl. hogy minden hülye nyereményjáték meg partnerszervezés kint van már a nem túl profi oldalukon, csak éppen maga a szolgáltatás nem elérhető. De szerintem komolyabb gond nincs velük. Legalábbis amit így előljáróban elmondhatnék. Levelekre válaszoltak szerintem korrekt módon ( főleg ha azt nézem, hogy pl. olyan cég mint a Google szarja le nagy ívben a hibabejelentő ticket-eimet, amit azután írtam, hogy másodszorra húztak be az Android Market-es vásárlással).
Én egyelőre bizakodva várom a szolgáltatásuk aktiválását.
Ja, nagyjából nekem is ezek szúrtak szemet az alatt az egy perc alatt, amit rászántam, de úgy gondoltam, hogy nem etetem a trollt. ;) Plusz a halál' amatőr weblap, amin ügynökszervezés meg nyereményjáték, meg minden van, csak szolgáltatás nincs.
Domain Name: AXIVOIP.COM Registrar: DOTROLL KFT. Whois Server: whois.dotroll.com Referral URL: http://www.dotroll.com Name Server: NS1.DOTROLL.COM Name Server: NS2.DOTROLL.COM Status: ok Updated Date: 11-mar-2012 Creation Date: 11-mar-2012 Expiration Date: 11-mar-2013
DOMAIN: axivoip.com
Registrant: Company: Name: Mxxxxx Kxxxx Address: Bxxxxxxx xxxxxx 1x City: Gxxx Country: HU Postal Code: 9xxx Phone: +36-203xxxxx6 Email: mk00000@vipmail.hu
Administrative Contact és Technical Contact ugyanő.
Record created: 2012-03-11 20:31:23 CET Last updated: 2012-03-11 20:45:49 CET Domain Expires: 2013-03-11 20:45:48 CET Name servers: ns1.dotroll.com ns2.dotroll.com
A személyes adatokat eltorzítottam, de bárki utánanézhet linuxból a whois axivoip.com parancssorból.
Szóval ez a 100 millió ügyfeles világcég háttere.
A prohardver.hu-n is meglelhetitek:
AxiVoip (* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos megsértése miatt végleg felfüggesztettük!)
Hááát, ezt most nem értem, hogy téged hogy dobhatott erre a külföldi oldalra. Én már rengeteget kattintgattam az oldalukon a regisztráció előtt és után is, de ez full magyar oldal és nem dobott át sehova, az ügyfélszolgálatuknak is írtam még tegnap és pár órán belül válaszoltak is. semmi gond nem volt.
Amúgy a 0.04 és a te linkeden szereplő 0,149 euró között óriási a különbség. Emellett a te linked szolgáltatója már most is működik, míg Mo-on ez majd csak a nyár közepétől indul, amiről szó sincs a te linkeden. A technológia nagyjából egyezik. De az pl. csak amerikaiaknak elérhető, Amerikából...
Le van írva a honlapon, hogy felhívod a számukat, amit megadnak, az automata robot észleli, bontja a vonalat és mivel a regisztrált számod a pin kódod, ez alapján nyit neked egy vonalat, amikor visszahív és ez alapján az ő költségükön tudsz telefonálni, ha új hívást akarsz kezdeményezni, akkor megnyomod a kettős kereszt gombot és indítod az új hívást.
Pinless tárcsázás CALLBACK funkció -val működik bármilyen mobilon és vezetékes telefonon is...
Egy számlához-feöltéshez 4 telefonszámot is lehet regisztrálni és közösen használni... Szerintem nagyon ütős lesz... kb. nyár közepén indul, most még csak az előregisztráció folyik...
Az ATA egy Fritzbox Fon 5140, a VoIP szolgáltató beállításnál a következőket lehet beállítani:
Internet number
User name
Password
Password confirmation
Registrar
Proxy server
Egyébként a kliensprogram beállításai nem teljesen közömbösek ATA használat esetén sem, ha a kliensben kikapcsolom a hívószámküldést, akkor ATA-s telefonálás esetén sem küldi a hívószámot, viszont ha bejelölök egy hívószámot a kliensben, akkor ATA esetén mindegy, melyik van bejelölve, mindig csak az először regisztráltat küldi el.
Úgy értem, a saját, beregisztrált hívószámaimat nem tudom megfelelően elküldeni (mint hívó azonosítót) ATA-t használva, hiába állítom át a kliensprogramban. Bármi is van beállítva, csak az először regisztráltat küldi el.