Keresés

Részletes keresés

alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 97
Jó-jó. De nem jár le a szerződése a közeljövőben?
Előzmény: aztamindenit (96)
aztamindenit Creative Commons License 2000.03.22 0 0 96
FT szabad demokrata "listán" van, lásd dekóder hozzászólását alant
Előzmény: alfalfa58 (95)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 95
1. No ebben van valami. Talán meg kellene nézni, nincs-e Fényi éppen szabad listán... :-)

2. Ha valamitől Vásárhelyi Mária úrnőnek nem szabadna megrettennie, az éppen a NYILVÁNOSSÁG.

3. Kedves Vásárhelyi Mária úrnő: Hic Rhodus, hic salta!

Előzmény: aztamindenit (94)
aztamindenit Creative Commons License 2000.03.22 0 0 94
Kedves alfalfa58!

VM kevesek előtt válik hiteltelenné, mivel erről a húzásáról kevesek tudnak, és ezek a kevesek nem fogják telekürtölni a világot (mert nem is tudják, hisz nincs Fényijük stb.). Ilyen egyszerű a feladvány :(

Előzmény: alfalfa58 (93)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 93
Kedves aztamindenit!

1. Azannyát. Feladványodat nem tudtam megfejteni. Szabad a gazda.

2. Először azt magyarázd meg légy szíves: mit csinálnak a kevesek?

Előzmény: aztamindenit (92)
aztamindenit Creative Commons License 2000.03.22 0 0 92
Kevesek előtt (és ezek a kevesek mind olyanok, akik nem híresztelik el külföldön, hogy VM-től nem érdemes információt kérni) :(
Előzmény: alfalfa58 (91)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 91
dekóder, ne bosszants! :-)

SzVSz, amennyiben Vásárhelyi Mária úrnő a továbbiakban sem vállalja a NYILVÁNOSSÁGOT, teljesen hiteltelenné válik.

Előzmény: dekóder (90)
dekóder Creative Commons License 2000.03.22 0 0 90
A nyilvánosság egy klub. Ha van belépőd, megtudhatod, mit gondol VM.
;-)
Előzmény: alfalfa58 (89)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 89
Kedves szalonna!

1. Egyetértek hozzászólásoddal.

2. Kérdéseidre nem tudom a választ (talán jobb is így).

3. És, bizony-bizony, Vásárhelyi Mária úrnőnek nem kellene tovább kerülnie a NYILVÁNOSSÁGOT.

Előzmény: szalonna (88)
szalonna Creative Commons License 2000.03.22 0 0 88
Kedves alfalfa,

1. Nagyon érdekes a hasonlóság - bár lehet, én is tévedek. A vulgármarxizmusnak (én fôként ezzel találkoztam) jellemzô vitatechnikája volt, hogy ráolvasott valami értelmetlen nevet a vitapartnerre (pl empiriokriticista), és akkor annak illett megsemmisülve elhallgatni. Ez kb olyan volt, mint az démonűzés az ókori népeknél: Elegendô volt a démon nevét kitalálni, és a démon elmenekült. Engem a cimkézés sokszor erre emlékeztet.

2. A külföldi tekintélyekkel való fenyegetés, amit idézel, lelsô pillantásra ellentmondásosnak tűnik, mert az ember arra gondol, hogy Moszkvának itt azért komoly helyi érdekeltségei, helyi szervei voltak, tehát ôk nemcsak fenyegetés voltak hanem fizikai realitás is. Ez azonban csak részben igaz, a mostani történészek ugyanis rámutatnak, hogy pl. Rákosinak szabad keze volt sok mindenben, tehát a hétköznapi helyztekben Moszkvával csak mint mumussal fenyegetözhetett, saját véleményének támogatására.

3. A külföldre való szaladgálás azonban szerintem a weyerbélázásnak nevezett mechanizmussal lépett új szakaszba: itt saját véleményünket elöször leközöljük egy magyar lapban, majd a magyar lapot lapszemle formájában betápláljuk egy külföldi lapba, majd onnan a magyar média csatornáin át szétkürtöljük: lám, milyen elitélô a mértékadó nyugati körök véleménye. Ez ma már közhely, a módszernek több változata is ismert.

De ne felejtsük el, ennek is van elôzménye. A Beszélô kör írásai annak idején titokzatos csatornákon át kijuthattak a Szabadeurópához, ahol azokat nyugati véleményként olvasta vissza Kasza László (aki egyébként hazatelepülve ma a Nyilvánosság klubhoz közeli újságíróként működik). Így tehát lényegében az történt, hogy egy Kádár-ellenes vélemény hiteles nyugati véleményként jelent meg. Hát nem érdekes a párhuzam? Akkor a Szabadeurópa volt a hiteles nyugati forrás, ma a Frankfurter Allgemeine vagy ahova kapcsolat adódik. Kérdés persze, hogy kinek és mit kellett errôl a csatornáról tudnia, tudott-e pl. az elhárítás errôl is annyit, mint mondjuk Konrád kéziratainak kijuttatásáról. Aczél kapcsolata a Beszélô-körrel közismert. Mi volt az ô szerepe Kádár gyengítésében és a Szabadeurópás-kapcsolatban? Ô csak egy balek volt? Vagy már a weyerbélázást is ô találta ki?

4. Egyébként én is türelmetlenül várom Vásárhelyi Mária úrnő megszólalását.

Üdv

szalonna

Előzmény: alfalfa58 (87)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 87
Előrebocsátom: meglehet, tévedek.

Azt hiszem, Magyarországon egy korábbi (még az egypártrendszerű diktatúra idejéből származó), jól bevált gyakorlat továbbéléséről van szó.

Ez abból állt, hogy a (kisszámú) politikai vita szorult helyzetbe került képviselői a "munkáshatalom veszélybe kerül!", "a nép ellensége!", "szovjetellenes!" kiáltásaikkal söpörték le ellenfeleiket. Néha egyetlen Lenin-idézet elegendő volt a vitapartner/ellenfél megsemmisítéséhez. Ha a megbélyegzéses módszer nem vezetett eredményre, egyenesen Moszkvába szaladtak elenfeleiket mószerolni.

Ma vitáinkban az "antiszemita!" vette át az egypártrendszerű diktatúra során évtizedeken át sikerrel használt "érvek" helyét. Mint láthatjuk, a szociálliberális oldal kezében e fegyver kiválóan "működik".

Alkalmazva a kommunista diktatúra idején elsajátított technikát, a szociálliberális "vitázók" ma is gyakran futnak külföldre segítségért (ma már/még? nem Moszkvába).

E korántsem dícséretes eljárás eklatáns példájának tűnik Vásárhelyi Mária úrnő "lámpaernyőzése", amit most egy holland folyóiratban ejtett meg.
---------------

Türelmetlenül várom Vásárhelyi Mária úrnő megszólalását.

Roppant érdekelne emellett szociálliberális T.asztaltársaink véleménye is.

Előzmény: szalonna (86)
szalonna Creative Commons License 2000.03.22 0 0 86
Kedves dekóder, igen tanulságos, amit írsz.

Egyébként kit tisztelhet(n)ek (a ballibek) az Új Generáció vezetojében? :-)

Sajnos egyértelmüen kirajzolódik itten valami: Azt tudni lehetett, hogy a magyar politikai életben a cinikus és szélsöséges sárdobálás természetessé és elfoghatóvá vált. Most azt is látni, hogy — a ballib oldal nagy családjainak példája nyomán — ezt egyes fiatalok még értelmiségi életformának is hajlandók tekinteni. Hát itt valami nagyon félrement. Vagy ez már Európa? :-)

Üdv

szalonna

Előzmény: dekóder (84)
rezső Creative Commons License 2000.03.22 0 0 85
Mikor volt a tájékoztatók negyedik része? Én még ott tartok, hogy három után abbahagyták tavaly júniu közepén.

Érdekelne mi volt a negydik részben. Az SZDSZ honlap nem világosít fel róla.

Előzmény: dekóder (84)
dekóder Creative Commons License 2000.03.22 0 0 84
Ez a történet Vásárhelyivel egészen elképesztő.

Nem vagyok paranoiás (csak a szükséges mértékben:-) ), mindenesetre az elmúlt hét sajtójában megjelentekből is érdekes történetet lehet összerakni.

A Beszélő múlt héten megjelent számában Fényi Tibor írt az 1992. évről. Fényi abban az évben (1995-ig) a Die Presse budapesti tudósítója volt.

A HVG múlt heti számában az Új Generáció vezetőjével készült interjúban pedig ez olvasható:
"(…)
­ Akkor meg mire ez a szerénykedés? Honnan fogjuk így megtudni, hogy miként lesz manapság egy filozófusjelöltbol politikus? Volt e téren is eloiskolája?
­ Meghatározó volt, amikor Fényi Tiborral s Haraszti Miklóssal megcsináltuk az Eörsi­Kuncze-féle, a Fidesz közeli cégek ügyeit lajstromozó, négyrészes sajtótájékoztatót. Nem hiszem, hogy lett volna még egy hónap az életemben, amikor annyit tanultam volna, mint a két "öreg" mellett...
(…)"

Aztán megtudtam (ÉS, 1999. 42. szám), hogy Fényi az SZDSZ sajtófőnöke lett, miután 1998-ban leváltották a bécsi Collegium Hungaricum éléről.

emberhegy Creative Commons License 2000.03.22 0 0 83
Ha te europeer vagy, akkor én lámpaernyő.
Előzmény: europeer (78)
szalonna Creative Commons License 2000.03.22 0 0 82
:-)

Kicsit komolyabban. A ballib oldal taktikai alapelve nyilvánul meg most is. XY saját érdekében, egyéni figyelemfelkeltés céljából elkövet mond valami vaskos hazugságot. Mikor ezt számonkérik töle, a ballibek néhány tájékozatlan tagja védelmébe veszi, hogy "bántják a ballibeket". Mivel a védelmi reakció nagyon eros, vissza lehet élni vele. XYZ (:-) pl. azért lövi magát a Dunába kötöszó szinten, mert tudja, általános SzDSz-elleni támadásnak lehet majd beállítani az ellene irányuló kritikát. A ballibek derékhada pedig nem veszi észre, hogy néhány pojáca nagypolgári életszinvonalát védi, nem pedig a saját érdekeit. Saját érdekeiknek ugyanis árt, mert a finomságokban nem járatos TV-nézö a ballib oldalt a képernyön tolongó XY után itéli majd meg.

Előzmény: riverain (76)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 81
Kedves europeer!

Lehet, hogy csalódást fogok Neked okozni.

A topiccal kapcsolatos érzelmeink között hajszálnyi különbség sincs.

A szándékos "lámpabőrözést" én is végtelen visszataszítónak, az európainak tartott kultúrától fényévekre távol állónak vélem.

Hogy ez a mocsok eltűnhessen - és a sokunk által útálatosnak talált topic végre elsüllyedhessen - pusztán egyetlen apró dolog hiányzik:

Vásárhelyi Máriának NYILVÁNOSSÁG elé kellene lépnie...

Előzmény: europeer (78)
Patmore Creative Commons License 2000.03.22 0 0 80
Na, hát a végén még én leszek a bunkó. Meg a Lovas. Hogy mer Trouw-t olvasni, és még bele is írja a NapiMaoba, ez mégis csak hallatlan. A szemét jobboldaliak meg topicot csinálnak belőle, ez aztán mindennek a teteje.

Te europeer, az esetleg nem jutott az eszedbe(?), hogy talán Vásárhelyinél kellene óvást benyújtani? Ha Ő nincs, ma mi sem vagyunk ilyen idegesek.

Előzmény: europeer (78)
Azazello Creative Commons License 2000.03.22 0 0 79
Hát, igen.
A topic címéhez valóban erôs gyomor kell.
De mintha nem a topic-indító agyának förtelmes szüleménye lenne...
Előzmény: europeer (78)
europeer Creative Commons License 2000.03.22 0 0 78
Kedves Rasdi!

Nem gondoltam, hogy vedeni fogod ezt a gusztustalan topicot. Legalabbis en akarhanyszor csak meglatom, mindig rossz erzesem lesz mar a cimetol is. Csak sullyedne mar. Bar tudnam minek irok most akkor ide.
Biztos vagyok benne, hogy a moderator gondolkodott azon, hogy mit kezjden ezzel a cimmel.

Egyebkent meg nem gondoltam azt sem, hogy kapasbol ramondod a liberalizmusra azt, hogy globalizmus segitoje, az EU-rol mar ne is beszeljunk. Azert ez annal osszetettebb dolog.

Utalom ezt a topicot. Nem szol masrol, mint hogy hogyan fikazzuk az SZDSZ-t es a magyar liberalis ertelmiseget.

Bocs, de igy latom.

remelem azert "barati" udv.: euroPeeR

Előzmény: Rasdi (49)
olhado Creative Commons License 2000.03.22 0 0 77
It was funny. :) Bár sajnos ez nem vicc, hanem a szomorú (i)gazság metaforába csomagolva... :((
Előzmény: alfalfa58 (40)
riverain Creative Commons License 2000.03.21 0 0 76
Igazad van. Mindannyian hülyék vagyunk. Én mostantól fogva V.M.-t a KDNP-vel fogom asszociálni. Apját is. A Soros másik vezetőjét, Bakonyi Évát és férjét, Horn Gábort is. Harasztit is, a külföldi lapok másik nagy informátorát. A rohadt, szemét KDNP-sek.
Előzmény: bubis (66)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.21 0 0 75
Kedves Gombperec!

1. Kösz!

2. Egyetértek véleményeddel.

3. Spiegel cikk: hja kérem, ha egy üzlet beindul... (Köszönjük Vásárhelyi Mária! :-()

Előzmény: Törölt nick (73)
alfalfa58 Creative Commons License 2000.03.21 0 0 72
Hát - mivel jobbat nem tehetünk - várunk.

Vásárhelyi Mária úrnő - hasonlatosan Sándor László úrhoz - előbb-utóbb a nyilvánosság elé lép.

Nyilvánosság. Hm. Ez a szó roppant ismerősen cseng. Hol hallottam? Hol hallottam???

:-(

Azazello Creative Commons License 2000.03.21 0 0 71
A fô, hogy a skandinávok körében tartsuk a formát.
A múlt héten éppen akkor kapcsoltam át az egyik svéd csatornára, amikor szabó albert nyilatkozott. Ritka nagy élmény volt... És nyilván idôszerű is, mivel 2000-es keltezésű volt a műsor.
:-(
bubis Creative Commons License 2000.03.21 0 0 70
És mit lehet tudni Vásárhelyi Mária (stb.) MSZP-kötődéséről?

Gozom nincs! Ha tenyleg ekkorat loditott, az nagyon nagy szemetseg! Es furcsa is, mert szerintem a valosag is eleg szornyu, de ez mar mas teszta. Persze milyen ujsagiro az, aki egy ilyen allitasnak nem nez utana??? Ha ez a "megbizhato" ujsag egy kicsit is ad magara, meggondolhatna, hogy a tovabbiakban alkalmazza-e ezt a zsenit, es az lenne a tisztesseges, ha onkent leadna egy helyreigazitast, meghozza nagy betukkel szedve!

Ha ellenzeki korokbol tenyleg folyik egy tudatos rosszhirkeltese az orszagnak, azt melysegesen elitelem!!! Nem feltetlenul marad meg ez a kormany, folosleges, hogy egy rossz kep maradjon meg rolunk.

Persze az meg mar az en bajom, hogy valoszinuleg egy mostani ellenzeki partra sem lesz gusztusom szavazni legkozelebb.

Udv.
Andras

Előzmény: aztamindenit (69)
aztamindenit Creative Commons License 2000.03.21 0 0 69
És mit lehet tudni Vásárhelyi Mária (stb.) MSZP-kötődéséről?
Előzmény: bubis (68)
bubis Creative Commons License 2000.03.21 0 0 68
Bocs, jogos, tenyleg jobban bele kellett volna olvasnom.

Udv.
Andras

Előzmény: aztamindenit (67)
aztamindenit Creative Commons License 2000.03.21 0 0 67
Kedves bubis,
olvasd el a topicot, légy oly szíves, talán választ nyerhetsz ki belőle,
holott új dimenziókat és horizontokat nyit meg az a felvetésed, hogy talán a legnagyobb ellenzéki párt _is_ benne van az ügyben.
Előzmény: bubis (66)
bubis Creative Commons License 2000.03.21 0 0 66
Hat ez eleg koncepciozus! Rosszat modanak az orszagunkrol, es azert mar kapcsibol SZDSZ-t kell fikazni. Van valami bizonyitek arra, hogy ennek a felreforditasnak barmi koze van az SZDSZ-nek? Miert csak az SZDSZ jut az eszedbe? Nem az az oka, hogy a zsidok jutnak eszedbe, es csak puder, hogy az SZDSZ-t emlited. Csak ezert, mert az MSZP ugyanugy lehetne ludas.

Udv.
Andras

Előzmény: daisy2 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!