Keresés

Részletes keresés

nonnnnó Creative Commons License 2019.09.18 0 0 17058

Ha megvágod a kezed, vagy megcsíp egy szúnyog, hő hatására az is fáj. Amit leírtam azt egy doki ismerősöm mondta, a véreredmény nem hazudik minden gyulladást kimutat, legyen fog, arcüreg, mellékhere, vagy pr. gyulladás. Egyébként, laikusként és józan paraszti ésszel is, így gondolom. Javítom CRP akartam írni. 

Előzmény: Change Request (17057)
Change Request Creative Commons License 2019.09.18 0 0 17057

Ha be van gyulladva egy fog-gyökér, akkor az vérből nem biztos hogy kimutatható, közben pedig megőrül a fájdalomtól az ember. Ha például idegsérülés eredetű a fájdalom, akkor miért erősödik fel hő hatására. Szerintem ezek az értékek a krónikus szakaszban már valószínűleg negatívak lesznek. Azt tudom, hogy vannak próbálkozások például gabapentinnel, amit idegkárosodás esetén szoktak felírni. 

Előzmény: nonnnnó (17056)
nonnnnó Creative Commons License 2019.09.18 0 0 17056

Szerintem gyulladásról akkor beszélhetünk, amikor a vérből kimutatható. (CPR, EPI-GFR, SÜLLYEDÉS) Ha nem kimutatható, akkor ne beszéljünk pr. gyulladásról.

Előzmény: Change Request (17055)
Change Request Creative Commons License 2019.09.18 0 0 17055

Enyhe mellékhere fájdalom az jelen van szinte folyamatosan. Nem kritikus, viszont ott van. Ez nagyon fel tud erősödni, ha kívülről irritáció éri, akár hő akár a bőrön keresztül bármilyen dolog, sőt még egyes élelmiszerek is erősítik a tüneteket. A sok ülés szintén kedvezőtlen, mert rontja a keringést a kismedencei tájékon. Nálam lehet ez már átment autoimmun gyulladásba. Nem lehet eldönteni, hogy a gyulladt mellékhere okozza-e az egész szervezete érintő gyulladásos folyamatot vagy fordítva van, a legyengült szervezet miatt nem tud rendbe jönni a mellékhere. Gondolkodtam már műtéti megoldáson is viszont két teljesen ellentmondó szakorvosi vélemény alapján letettem erről. Az egyik azt javasolta, hogy távolítsuk el az egyik mellékherét, míg a másik azt mondta, hogy eszembe se jusson, mert egy ilyen műtétből nem lehet jól kijönni. Most az étrenddel variálok, ez segít, de nem biztos, hogy teljesen megoldja a problémát. 

 

Itt mindannyiunkra a 3. eset vonatkozik

 

WIKI cikk: https://hu.wikipedia.org/wiki/Gyullad%C3%A1s

 

"A gyulladás lehetséges kimenetele attól függ, hogy milyen szövetben megy végbe és milyen ágens váltja azt ki. Ezek alapján három kimenetel ismert:

  • Gyógyulás, mely a teljes szöveti regenerálódást jelenti, ami viszont ritkán megy tökéletesen végbe a szervezetben.
  • Kötőszöveti hegesedés. Egy seb gyulladásának kialakulása után kb. 24 órával már megkezdődik a sebfelszínek összekötése kötőszöveti szaporulat által. Eközben angiogenezis, azaz új erek képzése is zajlik, melyek feladata az újonnan képződő szövet ellátása lesz. Az így létrejött kötőszövetes heg nem tartalmaz sem szőrtüszőket, sem mirigyeket.
  • Krónikus gyulladás. Ha egy gyulladás hosszabb ideig tart, akkor akut fázisból a krónikusba léphet. A krónikus gyulladás a makrofágok dominanciájával jellemezhető, melyek mivel toxikus ágenseket is termelnek, szöveti károsodásokat okozhatnak."
Előzmény: Fickooo (17054)
Fickooo Creative Commons License 2019.09.18 0 0 17054

Szia! Érdekelne, hogy mik a tüneteid mellekhere terén, milyen erősek, ill. mindennapos dolog e?! Köszi

Előzmény: Change Request (17053)
Change Request Creative Commons License 2019.09.18 0 0 17053

Nekem sajnos évek óta fennálló mellékhere gyulladásom van. A meleg vizes fürdő az odatesz neki és felerősödnek a tünetek. Ezért általában zuhanyzok, viszont egy érdekes dolgot figyeltem meg. A here bőre nagyon érzékennyé vált. A kímélő tusfürdők és a normál szappan is irritálja a here bőrét - pedig nem hagyom rajta, szinte azonnal lemosom a zuhany alatt. Ha megtörtént a külső bőrirritáció, akkor viszont belül a mellékhere gyulladás tünetei is nagyon felerősödnek. Van erre egy elméletem. A bőr főleg az intim részeken soha nem steril. Ugyanúgy megvan a egyénere jellemző baktérium és gombaflórája, mint a bélflórának. Amikor kémiai irritáció éri a bőrfelületet az enyhén begyullad és átereszti a baktériumokat/gombákat, így azok bekerülnek a környező szövetekbe. A immunrendszer ezt érzékeli és gyulladással reagál. Ez folyamatosan ismétlődik, mert általában naponta szoktunk tisztálkodni. A bőr saját baktériumflóráját lehetetlen kiirtani, ezért erre nem is hat semmi. Lehetséges hogy a szervezet a saját baktériumflóra egy vagy több összetevőjére reagál autoimmun jellegű gyulladással. Ha ez így van, az megmagyarázza azt is, hogy miért nem hat egyik kezelés sem. Ha a prosztata a gyulladt, ott a bél felől lehet hasonló autoimmun gyulladás, amit próbálnak antibiotikumokkal kezelni nem sok sikerrel. Érdekelne a véleményetek erről.

Avarsavala Creative Commons License 2019.09.17 0 0 17124

Méltatlanul alulkutatott betegség, az igaz, de rengeteg ideg fut a gáttájékon. Nőknél szinte ugyanilyen reménytelen megtalálni a kismedencei fájdalom szindróma okát. Olvastam olyan cikket is, ahol a prosztata eltávolításával meggyógyult a beteg (tehát tényleg az okozta), meg olyat is, ahol az sem segített.

 

A kérdőívet kutatók is használják, hogy megítéljék a változást, az egyes kezelések hatását. Gyakran találkozni vele publikációkban is, NIH score néven. Kitöltés után az utolsó három sor érdekes. A Quality of Life inkább a beteg pszichés állapotát méri, a Pain and Urinary meg a fizikai tüneteket. Az utolsó sor az összpontszám, e kettő összege. Próbaképp kitöltöttem most, 2+7 jött ki a múltkori ügyeleti látogatás miatt. Volt már 1+4 is, meg olyan is, hogy egy hónapig eszembe se jutott kitölteni, vehetjük 0+0-ának. A legrosszabb időkben 10+15 volt.

Előzmény: bcp13 (17120)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.17 0 0 17123

Egyébként meg, a teszt sem ér sokat, mert mondom, itt valamennyi std-s tünetei megmaradtak. Tehát lehet hogy már nem lesz kimutatható, de a háttérben lehet hogy gyulladásokat fog okozni. Nehéz ilyen helyzetben jó megoldást találni. Lényeg hogy ab-t lehet hogy nem kéne szedni már.

Előzmény: bcp13 (17120)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.17 0 0 17122

Egyébként csatlakozom az előttem szólókhoz, nem kell ab ha kontollteszt után entero vagy hasonló kijön. Ureaplasma biztos vagyok benne hogy már nem játszik, csak menjen el még egy kontrolltesztre, ahogy azt kúra után illik, mert az neki kimaradt.

Előzmény: bcp13 (17120)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.17 0 0 17121

Itt a fórumon Namurlan hozzászólásait keresd, ő külföldön injekcióztatott oda. Úgy tudom jobban lett, de talán ő sem 100%-osan gyógyult. Viszont rengeteg pénzébe került.

Előzmény: bcp13 (17120)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.17 0 0 17120

Köszi az infókat! Megnézem ezt a kérdőívet.

 

Redditen is olvasok ilyen topikokat, és ott is borzasztó történetek vannak, de azért van jócskán pozitív is. Ott (jobbára USA-ban) mindenkinek Savulint adnak, ahogy írtad. Ha jól tudom terveztek egy support groupot indítani, nem tudom abból mi lett. Talán majd utána nézek.

A Reddit topicot itt éritek el: https://www.reddit.com/r/Prostatitis/. Azt hiszem reg nélkül is látjátok a bejegyzéseket és a hozzászólásokat. Tapasztalatom szerint támogatók, segítőkészek kérdés esetén.

 

Illetve állítólag valahol Floridában van egy magyar doki, dr Attila Toth, aki közvetlenül a prosztatába ad ab injekciót (???). Kint biztosítással nem lehet igénybe venni, így szerintem ez kb a megfizethetetlen kategória. 

 

Kicsit nehéz elhinnem, hogy 2019-ben, amikor kb már minden lehetséges az orvostudományban, erre nincs végleges, működő megoldás. 

Előzmény: Avarsavala (17118)
Avarsavala Creative Commons License 2019.09.17 0 0 17119
Avarsavala Creative Commons License 2019.09.17 0 0 17118

A Savulin (levofloxacin) a legerősebb AB, ami téged még épp nem öl meg, de a bacikat igen. Pár cikkben, amit olvastam régen már szinte kemoterápiás-szerű cuccként hivatkoztak rá. Az amerikai protokoll 6 hét levofloxacin. Én csak 2 hetet szedtem + 2 hét amoxicillint, ez volt februárban. Már erre is azt mondta az urológus, hogy ami ettől nem döglött meg, az már nem is fog. Nem mondom, hogy teljesen meggyógyultam, de már csak stresszre térnek vissza a tünetek. 1-2 hete idéztem itt be egy cikket arról, hogy a tünetek milyen sokáig megmaradhatnak gyógyult állapotban is: https://www.alfaegeszsegkozpont.hu/Szakterulet/Urologia

 

Ha már szedett egy csomó AB-t és nincs kimutatható húgycsőgyulladás (ami pont olyan érzés, mint amikor a prosztata környéki idegek szórakoznak) én sem erőltetném tovább a gyógyszerszedést, sőt, a teszteket is hagynám a fenébe, csak idegesíti az eredmény. Itt egy fotó az én vizelettesztemről, amikor előző este elmentem az ügyeletre, mert annyira égett, hogy meg voltam győződve róla, hogy ez most már tényleg be van gyulladva. Fenét volt, a teszt full negatív.

 

 

 

Töltse ki hetente ezt a kérdőívet egy fél évig, írja fel az összpontszámot egy naptárba és figyelje, hogy hogyan változik az állapota, van-e valami, amitől felerősödnek a tünetek (pl. stressz). Sport, sok lazítás, sok szex, túl hideget és forrót kerülni a gáttájékon.

 

https://www.prostatitis.org/symptomindex.html

 

A legnehezebb dolog megbékélni a betegség krónikus voltával, de ez lenne a legfontosabb is. Mindenki szeretne beszedni valami gyógyszert, gyorsan meggyógyulni és elfelejteni az egészet. Ez most nem megy. De ha visszatér a lelki egyensúly, valószínűleg csökkenni fognak a tünetek is.

 

 

Előzmény: bcp13 (17098)
ghepard Creative Commons License 2019.09.17 0 0 17117

Minden ismert urulógusnál megfordultam. Egyik hülyébb, mint a másik. Magánként is.

 

Azt nem mondanám, hogy hülyék - sok mindent tanultak azért, tudnak valamit. De úgy néz ki, hogy eddig az nem sokat ér - lehet ezt tudják is, de mégis valamiért félrevezetik az embert.

 

Természetgyógyászati dolgok nullák.

 

Talán igazad van, ezek se érnek sokat, ugyanúgy mint a sok bogyó, AB meg stb.

 

Sport nulla. Ennyi.

 

A kemény és nagyon kimerítő sport szerintem is valóban nem valami jó. De mozgás kell, anélkül nem is lenne élet. Sokat segít a jó légzés, a mentális nyugalom,  a stresszhelyzetek kezelése (még jobb a kerülése), az immunrendszer segítése (ez mozgással megy nagyon jól, de nem kimerítővel, mert az inkább kikészít, mint felkészít), nem megfázni stb. Ha a természet és a természetes mozgás nem hatna - nem is lennénk itt. Gyakorlatilag minden hat ránk, csak ki kell hámozni, hogy a végeredmény jó legyen.

 

 

 

Előzmény: gyetvay (17103)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 17116

Miota együtt vagyunk, doxyt nem szedett. Csak megtalaltam a dobozokat. Nem tudom miért hagyta abba, de erősen kétlem, hogy magától. Valószínűbb, hogy orvosi tanácsra. Passz.. 

Előzmény: Ricciardo (17114)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.16 0 0 17115

milligramm, bocsánat.

Előzmény: Ricciardo (17114)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.16 0 0 17114

pedig kellett volna. Mert így fogalma sincs hogy meg e maradt, vagy a helyét átvette az entero. Tünetekre ne hagyatkozzon, mert hasonló tüneteket okoz. Meg említetted hogy fél doboz megmaradt neki. Kérdés hogy vajon végig e szedte egyáltalán? 21 napig kell szedni a doxyt 200 grammosat 12 óránként. Jó lett  volna az a kontrollvizsgálat. Ha már csak ilyen hétköznapi fertőzése van, akkor ne AB-zzon ő se. Akkor sajnos már csak együtt kell élni vele.

Előzmény: bcp13 (17113)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 17113

Február vagy március táján volt sperma vizsgálaton. Akkor nem tudom mire tesztelték meg azon kívül. Akkor mutatták ki neki újra az ureaplasmat. Kontroll vizsgálat az ab után nem volt. 

Előzmény: Ricciardo (17111)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.16 0 0 17112

És egyébként ez megmagyarázná azt is, hogy te miért nem kapod el. Lehet már előtted ő ki volt kezelve, már csak valami hétköznapi bacija vagy gombája van, amit tolerál a hüvelyflórád. 

Előzmény: bcp13 (17109)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.16 0 0 17111

Ha nincs tüneted, és negatív a leleted, akkor szerintem védekezzetek ezentúl. Neki kell rendbe tennie magát. Neki mikor jön meg az std eredménye? Vagy mikor volt neki utoljára? Volt ab szedés után kontrollvizsgálat? Lehet hogy már ott sincs neki a baktérium, hanem a helyét rég átvette valami hétköznapi baci, mert itt ilyesmi szokott a fórumon történni. Továbbra is megvannak a tünetei, és azt hiszi még mindig az ureaplasma játszik. Rengetegen voltunk így. Felfázástól nem lesz ureaplasmája, ez egy szexuálisan terjedő betegség. Felfázástól Enterococcus meg hasonlói lesznek csak.

Előzmény: bcp13 (17109)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.16 0 0 17110

én se tanácsolom senkinek sem az ab-t, kivéve ha std-ről van szó. Rengetegen voltak itt std-sek, és konkrétan 5 év alatt egyre sem emlékszem akinek megmaradt volna pl. Chlamydia, ureaplasma vagy akármi az AB szedés után. Bár az is igaz, hogy ezeknek az egyéneknek a leletei hiába vált negatívvá az antibiotikumoktól, a tüneteik megmaradtak és utána entero és e coli jött ki nekik. 

Előzmény: nonnnnó (17108)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 17109

Negatív lett az STD 3-as és 4-es panelem is. Tehát közelebb nem lettem az igazsághoz :D De azt továbbra sem értem, én hogy nem fertőződöm meg.

Illetve mikor szóba került, hogy a párom kitől kaphatta az ureaplasmat, azt mondta, hogy senkitől, egy felfázás tehet az egészről. Ez még jóval előttem volt, szóval nincs oka arra, hogy ne az igazat mondja. Lehetséges ez? Hogy a baci csak úgy "megjelenik" egy felfázás alkalmával? Bocsánat, ha butaságot kérdeztem, gugliztam, de nem találtam választ.

Előzmény: Ricciardo (17102)
nonnnnó Creative Commons License 2019.09.16 0 0 17108

Csatlakozom az előttem szólókhoz, ne egye senki a @ ab-t. Urológus "üzletemberek" ebben még segíteni sem tudnak, kezelni sem, nemhogy gyógyítani. Fájdalomra contramal, (tramadol) nekem bevált még a lidokain krém, nyugodtan belülre lehet kenni. Valamit teák és egy kis mozgás. Többet nem lehet tenni!

bcp13 Creative Commons License 2019.09.15 0 0 17107

Több doki is kezelte már. Volt köztük budapesti, romániai. Róluk semmit nem tudok. A mostanit egy ismerős ajánlotta, ő budapesti.

 

Kitartast neked! 

Előzmény: gyetvay (17106)
gyetvay Creative Commons License 2019.09.15 -1 0 17106

Felesleges. Ne mérgezze magát tovább! Megevett már 3 patikányi gyógyszert, antibiotikumot....melyik magándokit találtátok meg? Budapesti?

Előzmény: bcp13 (17105)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.15 0 0 17105

Van még talán 2 fél doboz doxyja otthon. Fogalmam sincs jók-e még. Illetve azt sem tudom mennyit kéne szednie. Ezt inkább rabiznam az orvosra. De nem tudom felirná-e neki "csak úgy", kérésre... 

Előzmény: Ricciardo (17102)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.15 0 0 17104

Hello Navon. Rég jártál erre. Kitartást és sok erőt! Tudom, embert próbáló nyavalya ez, de nem szabad feladni. Látod, én se teszem.

Előzmény: gyetvay (17103)
gyetvay Creative Commons License 2019.09.15 -2 0 17103

Tudomásul kell venni, h minden "gyógymód" lószart sem ér. A krónikus, prosztata gyulladás, főleg, ha bakteriális, nem gyógyítható betegség. 15 év után , mentális problémával együtt, le is százalékoltak. 1 herémet, 2 mellékherémet elveszítettem. Fájdalom maradt. Már mintát sem tudok adni, ugyanis totál impotens lettem. Minden ismert urulógusnál megfordultam. Egyik hülyébb, mint a másik. Magánként is. Természetgyógyászati dolgok nullák. Sport nulla. Ennyi.

Ricciardo Creative Commons License 2019.09.15 0 0 17102
Szivesen, ez alap hisz erre van ez a forum, hogy megorobalunk segiteni egymasnak. 😊 Igen, nalad pl. a normal huvelyfloraban is biztosan megtalalhato, foleg ugy hogy egyutt vagytok. A kerdes az hogy mennyire van elszaporodva. De tobb mint valoszinu hogy nalad egyensulyban van mert nincsenek tuneteid. Ezert a teszted is valszeg negativ lesz Ugyanakkor egy prosztatagyulladasos egyennel ha egyutt vagy, azzal lehet hogy frissebb tuneteket okozol neki. Ezert szerencsesebb ha egyutt vagytok kezelve , mert akkor az a keves is lehet hogy elpusztulna. A masik variacio, hogy vedekezessel vagytok egyutt, igy szamara karos bakteriumokat meg veletlenul sem adhatod at neki. Ez sem rossz megoldas, mivel te nem vagy beteg, es feleslegesen nem kellene antibiotikumoznod. De neki mindenkepp kellene egy doxy vagy azi kura megegyszer, ha az utobbi egy evben is kimutattak. Ha ez sem segit, utana le kell allni a gyogyszerekkel, es tolni a vitaminokat, probiotikumokat. Mert lehet annyira legyengul tole, hogy aztan meg azert nem fog meggyogyulni.
Előzmény: bcp13 (17101)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.14 0 0 17101

Nagyon kíváncsi vagyok az std teszt eredmenyre. De azt is említetted, hogy akár úgy is lehet az ureaplasma a szervezetemben, hogy nem fogja kimutatni. Egyikünknel sem vérből vettek mintát egyébként. Kicsit most úgy vagyok vele, hogy ha kimutatná bennem a teszt, legalább lenne valami fogodzom, hogy na ez volt minden baj forrása, kapunk antibiotikumot és meglesz a megoldás... Bár így lenne.

 

Köszi, hogy szánsz időt arra, hogy vadidegen emberek bajaival foglalkozz. 

Előzmény: Ricciardo (17100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!