Keresés

Részletes keresés

Banyácska Creative Commons License 2003.12.27 0 0 595
Mindeközben Zuglóban keresve sem lehetett találni nyitvatartó gyógyszertárat.
Szombat van, elvileg munkanap.
Előzmény: renegade (591)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.27 0 0 594
Bocsánat, a hozzászólás időpontja: 2003 December 27 szombat - 11h 20
Előzmény: Törölt nick (592)
tasha Creative Commons License 2003.12.27 0 0 593
te jó ég :-((
Kiváncsi lennék Mr Spock mit szól ehhez!
Előzmény: Törölt nick (592)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.27 0 0 592
Babanet, Máv kórházas topic, Kati4343 2003 December 27 szombat - 16h 54 hozzászólását érdemes elolvasni... Megdöbbentő :-((((((((( Nincs kizárva, hogy én is így szültem...
renegade Creative Commons License 2003.12.27 0 0 591
Orvosi ügyelet ma délután, Heim Pál Korház. Fél négy előtt értem oda a lányommal, aki belázasodott, panaszkodik a torkára és minden tagja ólomból van. A körülmények elképesztőek. A folyosó tele van, őrjöngő szülők panaszkodnak a rendelőből kilépő asszisztensnőnek. Az egyik apuka kijelenti, hogy fél tizenkettő óta vár -- akárhogy is számolom, az 4 óra várakozás!

Az egyik anyuka karjában egy csöppséggel háborog, szerinte két és fél órája vár. A felbukkanó orvos kijelenti, hogy ne vele veszekedjen, mondja a főnökének, hiszen ő itt van, rendel, nem ő tehet arról, hogy csak ketten vannak ennyi betegre. Becsukja az ajtót, 5 másodperc múlva a fent említett csöppség kiad mindent a padlóra, ami a gyomrában volt addig. Anyuka dühösen ("na tessék, erre vártak?") elvonul a gyereket rendbe szedni. 5 perc múlva visszatér, és papírzsebkendővel tünteti el a kórházi folyosó padlójáról a gyerek hányadékát.

Közben minden pillanatban 8-10 kisgyerek csahol bele rekedten a levegőbe...

Itt töltsünk el 4 órát? Egy percet sem. Csak még betegebb lesz a gyerek! Eljöttünk haza. Egyelőre lázcsillapító és ACC, remélhetőleg elég lesz annyi... :-(((

Illetékes Elvtársnak üzenem: Ami e pillanatban a Heim Pál ügyeletén van, talán még a Balkánon is szégyellnék! És különben is: ~@#$%^&* %^&*~@#$!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.27 0 0 589
akkor ezt megbeszéltük :)
részemről örülök, hogy vannak becsületes orvosok, bár télny, hogy én még csak eggyel találkoztam eddig.
Szívesen elhiszem, hogy te is ilyen vagy :)
gyümi
Előzmény: DoktorÚrVazze (588)
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2003.12.26 0 0 588
Muter, Gyümi!

Valóban nem hallottam ki az iróniát. Sajnos a helyzet az, hogy a bizalomvesztést a saját bőrömön érzem, és kegyetlen keményen meg kell dolgoznom azért, hogy a betegeim szülei elhigyjék, én akkor is ugyanúgy látom el a gyereküket, ha azt sem mondják, bikmakk.

Ilyen környezetben nehéz nem félreérteni egy ilyen megjegyzést. Igy hát bocsánat, félreértésemért.

Egyébként pedig igenis meg kell szüntetni a paraszolvenciát. Emeljék fel a fizetésünket olyan szintre, hogy ne legyen miért elfogadni (Lásd birók). Utána viszont bárkiröl derüljön is ki, hogy elfogadott pénzt, attól vegyék el a praxisjogot. Higyjék el, csak néhány évig tartana az átmenet, utána egyenesbe kerülne minden.

Végül a rögeszmém: ne legyen általánositás! Nem minden orvos pénzhajhász gazember, aki nagyivben sz@rik a betegeire, csak a para érdekli és hiszem, hogy (MÉG) mi vagyunk többen, akiket az a fantasztikus érzés tart a pályán, amikor egy beteget tényleg sikerül meggyógyitani és az őszintén mondhatja: "Isten áldja meg Doktor Úr" (Volt egy ilyen cimű könyv)

Gyümi: a kisbetűket is lehet úgy leirni, hogy azt a másik nem érzi sértésnek. Kedves dolog, hogy bocsánatot kérsz, jól esett, köszönöm. Ugyanakkor nem is vettem észre, mert nem ÚGY szóltál hozzá, hogy az bántó lett volna.

Jó veled beszélgetni.

Szia

DÚV

Előzmény: Törölt nick (587)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.26 0 0 587
Kedves Doktor Úr!
bocs a kisbetűért az előbb.
Előzmény: Törölt nick (585)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.26 0 0 586
Bocs, de ha nem hallottad ki Gyümi hsz-ából az iróniát, akkor ügyelj kevesebbet és aludj többet! ;-)
Előzmény: DoktorÚrVazze (578)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.26 0 0 585
kedves doktor úr.
azt hiszem el kéne olvasnod figyelmesebben a hozzászólásomat és ha megértetted, hogy mit írtam, na akkor kellene véleményt mondani róla :)
gyümi
Előzmény: DoktorÚrVazze (578)
mzsperx Creative Commons License 2003.12.25 0 0 583
naugye ;-)
a körzetisnek sem adok soha :-)
Előzmény: Törölt nick (582)
mzsperx Creative Commons License 2003.12.25 0 0 581
nem is tudom. szó volt itt az altatóorvosoktól, nekik nem angyon adnak. mégis egyetemet végeznek, mégis dolgoznak. mi van a tanárokkal? azok sem keresnek sokkal jobban... jó, "csak" 5 év... én nem sajnálom a pénzt tőlük. a legjobban a fogorvost szeretem. elmegyek hozzá, tudom, hogy minőségi ellátást kapok a pénzemért. ha nem tetszik, keresek mást. tiszta ügy. a fogorvos a saját rendelőjében, saját anyaggal dolgozik, saját maga fizeti a takarítót, az asszisztenst. a többiben az a gáz, hogy tb-t is fizetek, meg zsebbepénzt... de megteszem... bár most, hogy olvasom a topikot, többször megfordult a fejembe, hogy a választott orvoshoz miért ne járnék a kórházba???
meg kéne emelni az orvosok fizetését. szerintetek ezzel eltörlődne ez a meggyöpösödött rendszer??? nehezen hiszem, hogy ez csak így pikkpakk menne.
Előzmény: egyagi (580)
egyagi Creative Commons License 2003.12.25 0 0 580
Bocs, de nem idealisztikus egy kicsit ez a borravaló elfogadása = lealacsonyodás a taxisofőr szintjére?
Sajnos adóinból, járulékainkból államunk nem fizeti meg a dokikat,így törvényszerű, hogy kialakult a hálapénz rendszere, különben ki vállalná azt a min. 8 évet, amit a saját képzésébe befektet, + a felelősséget, ami a munkával jár?
Félre ne értsd, nem azt mondom, hogy ez jó, de szerintem törvényszerű, és amíg az egészségügyi dolgozók bérezése - ezáltal megbecsültsége - változatlan, ez így is marad.
Előzmény: Törölt nick (579)
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2003.12.25 0 0 578
PassioGyümi!

Azt irtad:
" De mostmár komolyna mondom ott tart a topic, hogy szakképzett nőgyógyászok hada mond véleményt olyan dolgokról amiket azok a barom orvosok (akiket én aztán trényleg nem védek, mert elég rossz véleménnyel vagyok róluk, de ez más tészta) évekig tanulnak az egytemen.

No ezek azok a mondatok, amik olvasásakor az orvosok azon nagy többsége, aki tisztességesen és becsületesen próbál dolgozni, az is azt mondja, hogy minek? Minek küzdjön, minek legyen fönn egész ejjel ügyeletben, minek dolgozzon másnap estig, hogy esetleg éjjel vissza kelljen emmnie, mert vérzik a betege, vagy mert rosszul van. Minek, amikor az az általános vélemény, hogy "barom orvosok".
Lehet, hogy nem általánosságban gondoltad, de mint én magam is, ha valaki ide benéz, és ezt olvassa, az bizony ezt szűri ki a hozzászólásból.

AliceCsodaországban

Idézlek: "A terhes anya azért választ orvost magának, hogy BIZTONSÁGBAN ÉREZZE MAGÁT a nehéz óráiban!!!! És éppen ezt nem kapja meg!

Azt hiszem helyesebb lenne, ha azt irtad volna: Vannak akik ezt nem kapják meg. Tudom, szőrözöm csak. Csakhogy nagyon sokan vannak akiknek nem voltak kellemetlen élményeik sem az orvosuknál, sem szülés közben, csak valahogy mindig azok a hozzászólások vannak többségben, amelyek valamilyen rossz dologról szólnak.

Engedjetek meg egy kérdést: Nem tudom, akik itt hozzászólnak, mivel foglalkoznak. Fodrász? Eladó? Ügyvéd? Kertész? Vajon ti mit szólnátok, ha egy internetes fórum csak arról szólna, hogy mondjuk a fodrászok milyen állatok, mert ennek meg annak rosszul lett levágva, befestve stb a haja? Vagy az összes eladó barom, csak amiatt, mert vannak köztük néhányan, akik valóban barom módjára viselkednek.

Bocs a kifakadásért, de nehéz elviselni, ha lebarmoznak, miközben a feleségem, meg a gyerekeim látják a kárát annak, amikor késő éjjel jövök csak haza, vagy vacsora közben felpattanok és elmegyek, emrt baj van egy beteggel. És nem a paraszolvenciáért, hanem mert van lelkiismeretünk és ez a hivatásunk. És hiszem, hogy a kollégáim túlnyomó többsége ilyen.

Békés karácsonyt mindenkinek

DoktorÚrVazze

Előzmény: Törölt nick (563)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.24 0 0 577
én meg lazán az ágyon tettem őket tisztába, ahol én a saját kezemmel cseréltem kétnaponta az ágyneműt. Ha rajtuk múlt volna egész héten ugyanaz lett volna alattam...
Előzmény: Maminti (576)
Maminti Creative Commons License 2003.12.24 0 0 576
Na, én ennek nem dőltem be. :) Minden pelenkázás előtt és után végigtöröltem a pelenkázót egy popsitörlővel (mégha nem is igazi fertőtlenités), ill. a Svábhegyen később fertőtlenitő vizes ronggyal, a gyerek alá pedig mindig tettem egy textilpelust. :)
Előzmény: Törölt nick (575)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.24 0 0 575
hehe, a "mi" takinénink ugyanazzal a ronggyal és lendülettel törölgette végig az ablakpárkányt,a kuka tetejét és a pelenkázót. De rám rámszóltak, hogy fertőtlenítsem le a kezem mielőtt a a gyerekeimhez érek :)
Előzmény: tamara (572)
Maminti Creative Commons License 2003.12.24 0 0 574
Amikor mi felhivtuk a takaritónéni figyelmét, hogy az ágyunk alatt már masiroznak a porcicák és -kutyák, vidáman közölte, hogy á, ott nem kell takaritani... De azért mi csak rábirtuk. :) Egyébként naponta 2x végigment a kórtermeken. :)
Előzmény: tamara (572)
zsuzsa Creative Commons License 2003.12.24 0 0 573
Bocsánat, hogy beleszólok. Finnországban (is) szültem, ott a terhesség alatt 2 x vizsgáltak hüvelyen keresztül. Terhesgondozás az volt rendszeresen, de csak manuális vizsgálat nélkül.
Viszont csinálták vérből azt a kromoszómavizsgálatot rutinszerüen amit nalunk 40K körül lehet privát.

Komplikációmentes terhességem volt, ezt is hozzá kell tenni.

Nem hinném, hogy jó orvos/rossz orvos kategóriákat kéne állitani a vizsgál/nem vizsgál alapján.

Az egész szomoru történetnek nagyon kéne egy igazságos befejezés, vizsgálják ki alaposan.
Az Orvosi Kamara ( vagy mittomen ami a szülészkollégium vagy valami szakmai felügyelet ) meg ne az otthonszülés elleni harcba feledkezzen bele, hanem a saját portáján tegyen rendet..

Előzmény: Wic (567)
tamara Creative Commons License 2003.12.24 0 0 572
Sziasztok,
eszembe jutott valami lányok (fiúk)! Az igazi kórházi horror - ebben (nemcsak a karácsonyra való tekintettel, igaz Gyümi?) egyet fogonk érteni!

2002 júliusában tele volt a szoba csótánnyal. Én amúgy is undorodom tőlük, de amikor hajnalban kimentem a fürdőbe és beleléptem a papucsomba, ott ropogott a lábam alatt egy-kettő. Aztán reggelre már a világos miatt elhúztak, így mozgót nem láttam! De azért az is elég hervasztó (ez egy enyhe kifejezés), amikor a kicskocsi alatt (amiben a baba van), egy-két csótány-hulla fekszik!

Amúgy Boldog Karácsonyt mindenkinek, felébredtek a lányaim!

tamara

AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 571
Dália: nem tudom, miért kérdeztél rá a szülés árára, nekem eszembe se jutott rákérdezni (én is nála szültem) mivel számomra logikus, hogyha fogadott orvoshoz járok, úgyis adok pénzt a szülésért. Az pedig, hogy mennyit adjak nekem ne mondja meg 1 orvos sem előre, mert honnan tudja a szülés lefolyását.

Wic: Ne haragudj, de szerintem fontosabb, hogyha a gyerekem érdekében kell a manuális vizsgálatot végezni, mint a lelki okok.

Előzmény: dalia (542)
Maminti Creative Commons License 2003.12.23 0 0 570
Angi, az én orvosom régivágású, nem a magánrendelésére járok hozzá (tehát nem azért vizsgál, hogy "kapjak" is valamit a pénzemért), és végig végzett méhszájvizsgálatot. Soha nem nyiltam ki, és soha nem fájt a vizsgálat. (Annyira nem nyiltam ki, hogy amikor a kórházban a 39. héten megvizsgált az ügyeletes, megdöbbent azon, hogy mennyire fent van és zárt a méhszájam.) De vannak kismamák, akiknél igenis kinyilhat minden jelzés nélkül, pl. Agának is és igy ő mostmár hetek óta otthon fekszik, ahogy az első két babájánál is.
Előzmény: Angiszeged (562)
Maminti Creative Commons License 2003.12.23 0 0 569
Én adtam volna, de legalábbis megköszöntem volna, de úgy eltűnt a műtét végén, mint az aranyóra... :)
Előzmény: bobus (557)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.23 0 0 568
Eh, nem bírom megállni, hogy ujra hozzá ne szóljak...

Kéremszépen, itt már régen nem erről az orvosról van szó.
Van nála ez a konkrét ügy, végigolvastam éjjel álmatlanságomban a nlc-t és a babanetet is, egy millió kismama írt be, szóval körülbelül tudom mit gondoljak.
Egy részük áradozik róla: türelmes, mosolygós, megnyugtató, ott volt velem a szülésnél, felejthetetlen élmény gyönyörű kisfiam/kislányom született, nem tudom róla elképzelni, a sajtó a szenzációra vadászik, tönkretsznek egy ilyen orvost, stb.
Egyetlen közös dolog van bennük: VELÜK SEMMI KOMLIKÁCIÓ NEM VOLT.

Akiknek negatív véleményük volt, azoknál szinte kivétel nélkül volt valami komlikáció. Mikor kicsit zűrösebb lett a terhesség, a doktor úr valahogy már nem volt annyira megértő. Meg nem minidg lehetett elérni, és volt valaki, aki 3 napig vajúdott, mert más orvos nem mert hozzányúlni ugye. De hagyjuk az orvost, vagy lesz belőle ügy vagy nem lesz.

Én leginkább amiatt az ÁLTALÁNOS gyakorlaton vagyok kiakadva, hogy olyan természetesenek veszik azt, hogy megindítják a szülést, avagy indokolatlanul felgyorsítják.
Az indokolatlan szülésmegindításról és felgyorsításról beszélek.

Ha a szülés spontán indul meg, ha különösebb probléma nincsen, merem állítani, hogy nem is oylan szörnyű az egész! Sokkal nagyobb és brutálisabb fájdalom az, mikor hirtelen ki akarják imádkozni a gyereket az anya hasából. Mert lejár az ügyelet, vagy síelni megy a doktor úr vagy mittudomén.
Gondoljátok csak el emberek... problémamentes terhesség után, mikor mindenki arra gondol, hogy ezek után csakis egy problémamnes szülés és egészséges kisbaba jöhet a világra, a spontán szülésmegindítás miatt a baba jóval nagyobb szülési sokkot kap, illetve az anya méhszája képtelen olyan természetes módon tágulni... általában ezek közül később nem lesz semmi komplikáció, de igenis lehet!!!! És aki gyakorlatot csinál ebből, annál sokkal nagyobb a hibaszázalék is!

A terhes anya azért választ orvost magának, hogy BIZTONSÁGBAN ÉREZZE MAGÁT a nehéz óráiban!!!! És éppen ezt nem kapja meg!

Wic Creative Commons License 2003.12.23 0 0 567
persze. abban egyetértünk, hogy nem fájhat.
De sok nőnek gondot jelent a kézi vizsgálat, lelki okokból... pl. h. doki pont emiatt nem csinál kézi vizsgálatot, ha nem muszáj. természetesn volt arra is példa, hogy csinált, de ez elég ritka volt.
Előzmény: bobus (565)
Pirus Creative Commons License 2003.12.23 0 0 566
Az én orvosom, aki mellesleg klinikai UH specialista és ebből kifolyólag van UH a rendelőjében, minden hónapban egyszer megvizsgált manuálisan (ami nem fájt) is. Ha jól emlékszem, ő határozottan állította, hogy nem látszik a méhszáj állapota az UH-n, de a biztonság kedvéért írok neki és megkérdezem.
Ez engem is érdekelne....
Előzmény: Angiszeged (562)
bobus Creative Commons License 2003.12.23 0 0 565
Nem vagyok nogyogyasz, ezert nem tudom, de szerintem itt egyikunk sem az..

Tovabbra is fenntartom amit irtam, es csatlakozom Gyumi 556-os hsz-ehez...a normalisan elvegzett mehszaj vizsgalat nem okozhat gondot, es esetleg megvedhet egy koraszulestol...

Meg aztan ugye van egy csomo hely, ahol nincs UH , vagy ocska regi van...nem feltetlenul a szuper fovarosi, nagyvarosi korhazak helyzetebol kell kiindulni...valamint anyaink sem veteltek el mind, es szultek koran, csak azert, mert akkor meg csak a manualis vizsgalat allt az orvos rendelkezesere...azon kivul keves orvos nezi meg a mehszajat UH alatt (nezzetek meg, hanyotoknal all az UH-s papiron barmi is a mehszajrol...).

Az en orvosomnal (akihez utolag ugy gondolom, nem fogok tobbet menni, de ennek mas oka van) nem volt UH a maganrendeloben...Nem is kert penzt...a korhazban sem...(de a korhazban, az UH utan is megnezte a mehszajamat, mondom, penz kerese, es kapasa nelkul...o ezt fontosnak tartotta- szakmailag nagyon jo, en meg csak dicserni hallottam, emberileg is rendes volt, az mas kerdes, hogy en bizonyos okok miatt nem voltam vele megelegedve, mar ami a szulesemet illeti..ja, es 50 eves volt, mikor szultem nala, az meg nalam nem szamit oregnek, szakmailag sem...)

Előzmény: Wic (559)
Luisette Creative Commons License 2003.12.23 0 0 564
Nem tudom, én pl. a dokim magánrendelőjébe járok, ott van UH, de nem szokott minden alkalommal megnézni. Viszont a méhszájat rendszeresen nézte, és soha, egyáltalán nem fájt, nem is nyílt ki, ill. csak a 36. héten a külső. Egyetértek Gyümivel, egy vizsgálatnak nem szabad fájnia és nem szabad, hogy ettől bármi baj legyen, mert akkor az az orvos valamit elszúrt! Persze utólag már senki se fogja megmondani, hogy mitől nyílt ki, a vizsgálattól vagy magától...
Előzmény: Angiszeged (562)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.23 0 0 563
nem, nem lehet.
Az én orvosomnak van UH a magánrendelőjében, meg is néztük mindig a belső méhszájat, még akkor is megpróbáltuk amikor már rég nem lehet látni, ettől eltekintve mindig beküldött a szükséges vizsgálatokra akórházba, és a rendelőben ha kellett nézett méhszájat manuálisan is.
Szerencsémre, az én és a két egészséges gyerekem szerencséjére.

Én egész idáig úgy gondolotam ezt a doktor H ügyet, hogy nincs olyan kipattanó ügy aminek ne lenne alapja. És ha van, egy icipici is, akkor akibűnös bűnhődjön. De mostmár komolyna mondom ott tart a topic, hogy szakképzett nőgyógyászok hada mond véleményt olyan dolgokról amiket azok a barom orvosok (akiket én aztán trényleg nem védek, mert elég rossz véleménnyel vagyok róluk, de ez más tészta) évekig tanulnak az egytemen.
Szerintem nem kéne _senkinek_ átesni a ló tulsó oldalára.
gyümi

Előzmény: Angiszeged (562)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.23 0 0 562
A belső méhszáj látszik az ultrahanggal. És az nyílik ki előbb legjobb tudomásom szerint. Igazad lehet abban, h vkinek észrevétlenül nyílik ki. Kíváncsi lennék, egy feltételezem nem létező statisztikára... LAufer G. nem vizsgál méhszájat a 36.hétig. És több orvosról hallottam ugyanezt. NEm lehet (csak gondolkozom), hogy a régi vágású orvosok végeznek még mindig manuális vizsgálatot? ÉS azok az orvosok, akiknek a magánrendelőjükbe nincs UH, kvázi minek járna el a kismama magánrendelőbe fizetni egy UH beutalójért és egy vizsgálati eredmény elemzéésért nem szokás fizetni, csak "ha csinál is vmit" a dokesz.
Ez csak egy eszmefuttatás volt, ami szerintem nagyon is logikus...
Előzmény: bobus (557)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!