Elkelne a segítség...T home tól kaptam voip telóhoz modem-routert. A már meglévő Fritz! Box 7170 net kábelmodemként kötöttem utána. A voip telók közül a voipshop nem akar működni. Nem fogadja a bejövő hívást....visszaállítottam próbára az eredeti állapotot...úgy működik. Mit kell beállítani, hogy ezt a számot is tudjam használni?
A voipshopnál azt mondták, hogy az 5060 portot állítsam be...
Konkrétan a Rynga.comBetamax (http://backsla.sh/betamax) szolgáltatóval van problémám: eddig tökéletesen működött, hogy hozzárendeltem a mobilszámom és kijelezte a default windows-os klinessel a hívott fél telefonján, de újabban ez nem megy. Ti is tapasztaltatok ilyet? Tippek? Ügyfélszolgálat?
"Aggodalomra azonban semmi ok, mert már dolgozunk egy olyan alternatív megoldáson, ami nemhogy áremelkedést nem fog jelenteni július 1-én, de a mostani percdíjainknál is kedvezőbb hívásdíjak várhatók. A részletekről hamarosan tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket."
Letelt az egy hónap, és elfelejtettek tájézkoztatni. Nem aggódok, csak akkor átkonfigolom a telefonom, hogy külföldről kezdeményezze a hívásokat, mert innentől már a pár másodperces vezetékes hívás ára sem versenyképes, és mobilra is kis eséllyel hívok olyan rövidet, hogy megérje.
Eddig a Voipshop szogáltatást használtam barátaimmal együtt, így ezek a beszélgetések ingyenesek voltak. Júli 1 től ezt is terheli a telefonadó.
Milyen szogáltatót választhatok-godolom külföldit, ami a Voipshophoz hasonlóan ad egy telszámot és hívhatjuk egymást a megszokott módon 0 Ft percdíjért, hiszen azonos lesz a szolgáltató. Az itthoni szogáltatók mind ránk terhelik az adót...
Profile name: ActionVoip Service profile: IETF Default access point: MyWlanAccessPoint Public username: MyActionVoipId@actionvoip.com Use compression: no Registration: Always on Use security: no Proxy server Proxy server address : sip.actionvoip.com Realm : actionvoip.com Username : MyActionVoipId Password : MyActionVoipPassword Allow loose routing : yes Transport type : UDP
Port : 5060 Registrar server Registrar server address: sip.actionvoip.com Realm: actionvoip.com Username:MyActionVoipId Password:MyActionVoipPassword Transport type: auto Port: 5060
Tehát most a SIP beállítások actionvoipra, Nokia E52-re: Profilnév: actionvoip.com Szolgáltatásprofil: IETF Alapértelmezett célállomás: Internet Nyilvános felhasználónév: sip:loginnev@actionvoip.com Tömörítés használata: Nem Regisztráció: Ha szükséges Biztonság használata: Nem
Ha esetleg itt valaki rajtam kívül Németországban él, annak szólok, hogy az o2 akciózik. 2 évig havi 0,49 centért ingyen lehet hívni az összes Német vezetékes számot+ az összes o2 mobilt. Mondanom sem kell, hogy Callingcredit+ androidos telefon+ Betamax dialer= filléres kiváló hangminőségű telefonálás. A Betamax dialer azért fontos, mert ezzel úgy lehet Dial acces-t hívni, hogy nincs a telefonon mobilinternet(sajnos a 150Ft-os havidíj nem tartalmaz internetet).
Akcióban ad a T-HOME most telefonvonalat, gondolom már voip alapon. Ezt hogyan kell a FRITZ! Boxban regisztrálni? Mert hogy ez ugye nam analóg...biztosan van itt valaki, akinek van ilyen megoldása.
Egyrészt voip hívással, ha külföldi a cég, akkor nincs különadó, másrászt elég hülye lehetett az a T-s, mert adott hónap első 10 perce után megy az adó, és nem minden 10 perces hvíás után.
Ma beszéltem egy T s ügyintézővel és szerinte a 2 Ft os teladó kikerülhető, ha 10 perc előtt megszakítjuk a volnalat és újrahívjuk a számot....mert hogy az első 10 perc ingyenes. ÉN nem így értelmezem....de legyen így!
Új felhasználóként, csak gyors átfutottam az eddig írtakat és láttam hogy mindenféle problémára létezik megoldás.
Amiben segítségre lenne szükségem, hogy telepítettem és regisztráltam a Localphone –ra és nem találtam olyan megoldást hogy rendelkezzek egy olyan telefonszámmal, ami kedvezően hívható magyarországról!
Úgy hogy nekem ne kelljen havi több ezreket fizetnem!
Amit szeretnék, hogy ha külföldön vagyok, akkor tudjanak a Magyarországról hívok elfogatható áron hívni engem, úgy hogy nekem ne kelljen fizetnem,..
Eddig az iNUM szám –nál tartok, de azt nem tudom hogy Magyarországról lehet-e hívni iNUM számot, és mennyiért?
A másik fontos szempont, hogy ha külföldön vagyok, akkor csak internet kapcsolat keljen nekem ahhoz hogy elérjenek, vagy át tudjam irányítani úgy külföldi számra, hogy ne keljen fizetnem érte.
A másik problémám hogy BADA-s telóm van, és nem találtam olyan netes alapú telefonprogramot, amit fel tudnék rá telepíteni.
A telephony devices menüben "call rejection on busy to busy" pipát vedd ki. Ez foglalttá teszi a vonalad ha telefonálsz. Telefononként konfigurálható azt hiszem.
Inviteles vagyok, korábban volt üzenetrögzítő, de már nem aktív. Egyébként pont hasonló hiba miatt deaktiváltam, felvette és lerakta. De most nem ez a helyzet, Fritzbox nélkül, csak az analóg vonalat használva jól működik a foglaltjelzés, ill. Fritzboxot használva is jól működik, ha csak analóg vonal van használatban. Gond akkor van, ha voip kapcsolat van a Fritzen keresztül és analóg bejövő van. De azt is észrevettem, hogy ha a kagylófelvételt követő kb. 9-10 másodpercen túl jön be az analóg hívás, akkor már rendben foglaltat ad. Tehát csak az első 9-10 másodpercen belül nem tud foglaltat adni. Ki érti ezt?
A "Call diversion" menüben semmi sincs beállítva, próbáltam már minden létező firmware-rel (Annex-A-s, Annex-B-s+saját modem), de mindegyikkel ugyanezt csinálja. :-(
"Call diversion" menüben nézz szét hátha valami be van kapcsolva, pl. az üzenetrögzítő. Egyébként nem csinálhatna ilyent. Ha nem jön össze, újra kell telepíteni a fritz-et, és lépésről lépésre figyelni, hogy megfelelően működik-e. Sajnos néha csinál egészen misztikus dolgokat, amit csak egy olyan beállítás okoz amihez semmi köze nem lenne. Ez nyilvánvalóan "bug" a legnagyobb odafigyelés ellenére is.
Én is kérdezek egyet, hátha tud rá valaki válaszolni: Fritzboxom analógon bejövő hívásokra, ha már korábban létrejött a Fritzen egy voip kapcsolat, gyakran nem foglaltat ad, hanem felveszi és lerakja, így a hívónak ugrik egy számlázási egysége. Voip bejövőre vagy ha a Fritzen nem voip hanem analóg kapcsolat jött korábban létre, akkor mindig rendben foglaltat ad. Nagyon bosszantó, nem tudja valaki, mi lehet a megoldás?