Keresés

Részletes keresés

V.Smith Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10600
Ki nem ugrál....
lg18 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10599
"Nemzeti mezt sejj hajj, Rákosi-címert rája"
Mert abban mindenkit agyonvertünk (1950-56) :)
Előzmény: Kekkb (10597)
Kcsita Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10598
Tudom :). Ha jól emlékszem, arra, hogy az aranycsapatnak volt hasonló mezük és erre gondolhatod... Na mindegy, kiváncsian várom a Vasárnapi meccset! Tudja vki, hogy Zalaegerszegen mennyien lesznek, mert erről az ég világon nem hallottam semmit.
Előzmény: Kekkb (10597)
Kekkb Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10597
És milyen mezt akar Matthaus? Sárga-kéket? Attól még nem fogunk úgy játszani, mint a brazilok!
Előzmény: Kcsita (10596)
Kcsita Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10596
Aprócska kérdésem van, hogy mi a helyzet a válogatott mezzel kapcsolatban? Mert Januárban arról volt szó, hogy matthäus kérésére új mezt csinálnak. Erről tud vki vmit?
CTZ24 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10595
Isten tudja mennyit bír ki.. Azt nem tudom, hogy hogyan szimuláltak a szakértQi vizsgálat alatt 17 ezer ugrálló embert?? Szerintem ilyet nem is lehet.

Egyébként én 97-ben voltam utóljára a felsö karéjban Michael Jackson koncerten és már akkor is a sorok között bóklászva néha-néha belerúgtam egy-két betontörmelékbe. Azóta eltelt 7 év...
Nagyon gondolkodom, hogy vegyek e jegyet. Ha egyáltalán lesz még. Tudtok valamit, hogy hogyan fogyott ma? És hol?

Előzmény: Kcsita (10593)
puki33 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10594
hat eleg ijeszto latvany az biztos. Nem tudom hol van meg az EU-ban ilyen stadion :((

S az a baj, hogy ha ez is le nem eg, ki tudja mikor epitik ujra ...

ha igy belegondolok, "tiszta szerencse" hogy szegeny BS leegett, legalabb lett egy valamivel modernebb csarnok...

Kcsita Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10593
A képek látván, mennyit bir ez a beton darab?

Komolyan mondom, hogy szégyen, hogy mindkét kormány, aki volt jobb és baloldali nem figyelt a Puskás Stadionra.... Pedig az lett volna az első, amit rendbe kellett volna Tenni, de sajnos nem azt tették..

Előzmény: CTZ24 (10592)
CTZ24 Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10592
A helyzet az, hogy nemcsak az a 17 ezer van veszélyben hanem az alattuk lévö cirka 20.000 nézQ is. Tehát lent se túl biztonságos. Legalábbis a felsö karéj alattiaknak.

A másik oldal meg majd a pánik miatt tapossa össze egymást. Fantasztikus jó lesz bassza meg.... :(

Kekkb Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10591
És gondold el, hogy oda embereket is engednek ülni szerdán. Hát én nem lennék a szervezők helyében, ha bármi történne!(NE TÖRTÉNJEN!)
Előzmény: _DREAM_ (10590)
_DREAM_ Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10590
És egy pár kép:




Magyarország legnagyobb stadionja, 2004-ben.

Előzmény: Grof (10588)
Grof Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10589
Én Lipcsein nem aggódom. Matthäus mindenkinek megadja az esélyt, ha teljes odaadással küzd, akkor helye lehet a keretben, ha pedig nem, akkor hamar repülni fog.
Előzmény: mondial (10580)
Grof Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10588
---
Puskás-stadion: ülj fel, ha mersz!

Tóth-Szenesi Attila
2004. április 23., péntek 1:32

Miért nyitják meg a Népstadion középső karéját a magyar-brazil futballmérkőzés szurkolói előtt, ha 2001-ben az Építésügyi Ellenőrző Innovációs Kht. még arra a megállapításra jutott: az üléstartó gerendázat szerkezeti biztonsága az "eltűrhető szint" alá csökkent? A stadion azóta nevet váltott, de más, jelentős változás nem történt. A vasbeton gerendák között több centiméteres rések tátongnak, az építésügyi hatóság szerint azonban nem lehet baj.

Egy héttel ezelőtt Budai Tamásnál kevés pechesebb ember volt Budapesten. A magyar-brazil meccsre éppen akkor fogytak el a jegyek, amikor barátjával ő következett volna a sorban. Csütörtökön már reggel hét órakor a Puskás Ferenc Stadion Ifjúság út felőli pénztáránál állt, első a sorban. Jutalmát délelőtt 10 órára nyerte el, amikor aznap elsőként jutott a hatezerötszáz forintos jegyhez. Vett is mindjárt hatot.

Apró szépséghiba, hogy csak a középső karéj szélére kapott jegyet. A tribünnek ezt a szakaszát 2001-ben, annak életveszélyessége miatt, lezárták, ezért a Manchester United zalaegerszegi vendégjátékát is csak huszonnyolcezer ember nézhette a helyszínen. Miért engedik most mégis fel a szurkolókat erre a lelátóra? - találgatják most sokan.

A legemlékezetesebb mérkőzés

Török Lajos, a Sportfolió Népstadion és Intézményei igazgatója kisgyermekként az édesapjával járt először futballmérkőzésen a most általa vezetett létesítményben. A Népstadion akkor a világ öt legkorszerűbb stadionjának egyike volt. A korabeli országimázs dísztárgyaira a parlament mellett a stadion fényképét, rajzát helyezték el leggyakrabban.

A véletlen úgy hozta, hogy máig az a stadion legemlékezetesebb mérkőzése, melyre Törökék is jegyet váltottak. Igen, az ötvennégyes magyar-angol, amikor hetet rúgtunk a futball tanítómestereinek. "A legegyszerűbb a Manchester United budapesti vendégjátékával kapcsolatos kérdésekre válaszolni: az UEFA a tétmérkőzéseken csak a háttámlás székkel ellátott helyekre engedi a jegyeladást, a középső és a felső tribünön viszont csak padok vannak" - oszlat el egy tévhitet Török Lajos.

(A Népstadion és Intézményei neve különben hamarosan megváltozik. Jelenleg, köztes megoldásként, a Puskás Ferenc Stadionon kívüli területet hívják Népstadionnak, vagyis ennek területéhez tartozik a Körcsarnok, az Olimpiai Csarnok, a Nemzeti Sportcsarnok, a Millenáris, a Kisstadion a szoborpark vagy a teniszpályák, összesen harmincnyolc hektár. A sporttörvény legutóbbi módosításával a ma még Népstadionnak ismert terület nevét Budapesti Olimpiai Központra módosították, de még a régi elnevezés van érvényben.)

Rozsda marja, nem ragyog

A Puskás-stadion főépületének lelátóját néhány éve átépítették, a Keleti Pályaudvar felé eső oldal viszont - eltekintve az ülőhelyektől - lényegében ugyanúgy néz ki, mint ötven évvel ezelőtt. A tribün ékköve Rákosi Mátyás díszpáholya, amit a pártfőtitkár az 1953-as megnyitón nem akart megosztani Avery Brundagé-dzsel, mivel a NOB elnöke egy imperialista ország állampolgára. A felezővonalnál néhány lépcső magasságból, szinte testközelből lehet élvezni a mérkőzést. Ülőhely nincs, Rákosi elvtársnak, később Kádárnak, fotelt hoztak ki a páholy mögötti helyiségből. A társalgó fala és padozata márványborítású. A notabilitások a Kisstadionnál szálltak ki fekete autóikból és egy kétszáz méteres alagúton keresztül jutottak a díszpáholyba. Rákosi idején a páholyt határoló két szektort az államvédelmi hatóság emberei töltötték meg.

A vasbeton gerendák több szektornál elmozdultak az évtizedek során, néhol öt-tíz centiméteres rések tátongnak. A vasbetont különösen a tribün szélén marja a rozsda.

Nem árt az óvatosság

Az Építésügyi Ellenőrző Innovációs (ÉMI) Kht. 1995 és 2001 között végezte azokat a vizsgálatokat a Népstadionban, amelyek alapján az utóbbi években csak az alsótribünt nyitják meg a drukkerek vagy a koncertlátogatók előtt. Ez megállapítja: az üléstartó gerendázat szerkezeti biztonsága az "eltűrhető szint" alá csökkent. Az ÉMI azt is előírta, hogy a felső karéj minden második lépcsősorát alulról be kell hálózni, hogy az esetlegesen lehulló betondarabok a hálóba és ne az arra járók fejére hulljanak. (A hálókban különben - meggyőződtünk róla - nincs betontörmelék, de nem árt az óvatosság.)

Barátokkal nem éri meg

Amikor biztossá vált, hogy jönnek a brazilok, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) megkereste a Puskás-stadion illetékeseit: nem lehetne-e mégis megnyitni az eddig lezárt szektorokat, amelyeket utoljára a magyar-portugál mérkőzésen, valamint a 2001. júniusi Illés-Metró-Omega koncerten látogathatott a közönség. Az MLSZ - érthetően - minél több nézőt szeretne a stadionban látni, hiszen csak a jegybevétel fedezheti a brazilok, meg nem erősített hírek szerint, háromszázmillió forintba kerülő vendégjátékát.

Hogy az MLSZ mennyiért bérli a stadiont, azt a szövetség, valamint a Népstadion és Intézményei Igazgatóság üzleti titokként kezeli. A magyar-brazilra eseti szerződést kötöttek, a felek átalánydíjban állapodtak meg. Más mérkőzéseken az alapdíj mellett a nézőszámtól is függ a stadion bérleti díja. Török Lajos annyit azért elárul, hogyha a barátaimmal egy mérkőzést szeretnék játszani a Puskás-stadion gyepén, az "milliós nagyságrendű" összegbe kerülne, ezért az Indexes futballmérkőzésekre további helyszíneket keresünk.

A stadion igazgatósága április elején, a brazilok elleni mérkőzés miatt, négy kérdéssel újra az ÉMI-hez fordult. 1. Alkalmas-e a magaslelátó (a középső és felső karéj) nézők fogadására? 2. Milyen lehetőség van arra, hogy a magaslelátót a 2004-05-ös labdarúgóidény végéig használni lehessen? 3. Kell-e további védőintézkedés? 4. Milyen balesetmentesítést kell elvégezni?

Nem papírforma alapján

Az ÉMI április 7. és 14. között végezte el a vizsgálatokat, és egy alkalomra (nem 2005-ig) engedélyezte a középtribün használatát. Ezzel tizenhétezer-kilencvenkét plusz helyhez jutottak a rendezők, és a felsőtribün további zárlatával ugyanennyitől el is estek. Az Európai és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a barátságos mérkőzések rendezésébe nem szól bele, ezért a háttámlás ülőhelyek hiánya nem akadály. AZ ÉMI kijelentette, hogy a középtribün leszakadása egyértelműen kizárható és a 2001 után végzett intézkedések - a védőháló kifeszítése - elegendőek. Ezek után a felelősség az ÉMI-é.

Hogy mi lesz a Puskás-stadion sorsa, azt még nem tudni. A döntést kormánybiztos készíti elő. Meg nem erősített hírek szerint a legnagyobb esélye annak van, hogy a stadiont lebontják, és újat húznak fel helyette, ahogy a Wembley-vel is történt. Új stadiont építeni ugyanis olcsóbb, mint teljesen felújítani egy lerobbantat, még akkor is, ha egy ülőhely létesítése egy-másfél millió forintból jön ki.

A szakértői vélemény arra nem tér ki, hogy egy, netán több magyar gól milyen rengéshullámokat indítana el a lestrapált középlelátón, de az Építésügyi Minőségellenőrző Intézet munkatársai feltehetően nem papírforma alapján adták meg az engedélyt a középső karéj megnyitására.
---

Előzmény: csabiman (10586)
Grof Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10587
"pedig egyenesen szánalmas, amikor a retek klub beharangozójában Ronaldo mellett emlegetik a nevét"

Nem arra gondolsz, hogy "Ronaldinho és Gera trükkjei"? Ezzel szerintem semmi gond nincs. Tény, hogy Gera nemzetközi szinten nem sokat mutatott még, de néha tud olyan trükköket, amit braziloktól is ritkán lát az ember, minden túlzás nélkül.

Előzmény: kannibál Kovács (10573)
csabiman Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10586
Bemásolnád ide a cikket, légyszi? Sajnos a sportoldalak le vannak tiltva itt a melóhelyen...
Előzmény: EdgE (10584)
mintavöcsk Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10585
Mert ott nemrég egy Főnix csarnok épült hasonló költséggel. Bár szerintem egy stadionnak több értelme lett volna, főleg hogy a Vadkakasok, meg a Loki női kézisek se ott játszanak.
Előzmény: kannibál Kovács (10576)
EdgE Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10584
EdgE Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10583
Nálunk Nyíregyházán is elég szép fedett lelátót építettek.
Pedig városunkat nem nevezném fidesz bástyának :)
Előzmény: Törölt nick (10574)
kannibál Kovács Creative Commons License 2004.04.23 0 0 10582
A legjobb magyar? Ez azért túlzás. Az én véleményem szerint ezt a jelzőt csakis a nemzetközi tétmeccseken nyújtott játék alapján lehet odaítélni, a hazai bundaliga nem mérvadó. Ha majd a svéd, a bolgár vagy a horvát válogatott ellen rúg két sorsdöntő gólt, akkor tárgyalhatunk erről a jelzőről.
Azt is figyelembe kell venni, hogy az igazán JÓ és TEHETSÉGES játékosokat már 18-21 évesen külföldre vitték (lásd Fehér Miklós - 19, Lisztes Krisztián - 20, Király Gábor - 21, Dárdai Pál - 20, Szabics Imre - 18 évesen ment ki). Gera 25 éves és még mindig itthon lebzsel. (25 éves, azaz egykorú Owennel, és egy évvel idősebb, mint Ronaldinho.
A mai Sport Plusz címlapja hűen tükrözi a magyar futballpökhendiséget. Egy nagyméretű fotón Ronaldinho fohászkodik az égiekhez, "A magyarok góljaitól ments meg uram minket!" felkiáltás van a szájába adva, mellette az egykori Verbr Geel-csillag, Pető Zoltán 1-0-ás magyar győzelmet tippel. Nem azt állítom, hogy nem örülnék neki, de egy ilyen eredménynek körülbelül akkora a realitása, mint annak, hogy a magyar válogatott nem nyer Liechtensteinben. (Mint ismeretes, ez bizony előfordulhat.)
Előzmény: reckon (10579)
h3o Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10581
Most kezdtek meglepődni Matthäuson?:)
mondial Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10580
jobbkor nem is hívhatta volna be...
Előzmény: Chip-TFF (10577)
reckon Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10579
'bizonyos dolgokat már nem pótolhat be'

mire gondolsz ezalatt?teknikailag nagyon ott van,a legjobb magyar,az erőnlétre meg 25 évesen is rá lehet gyurni ,vagy nem?

Előzmény: kannibál Kovács (10573)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10578
Lipcsei, idei év elején: "Nem baj, legalább egy GONDdal kevesebb!"
Chip-TFF Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10577
"Lipcseivel vannak komoly tervei a német kapitánynak a japánok, illetve a brazilok elleni meccsen.
.....
A mostani kerettel kapcsolatosan megjegyezte, Lipcseivel komoly céljai vannak, és a következő két meccsen vezérszerepet szán neki. "Rajta múlik csupán, mit kezd a bizalmammal, örülnék neki, ha a 2006-os vb-ig bejátszaná magát a csapatba" - jelentette ki a harminckét éves középpályásról."

Csalodtam benned Matthaus!

kannibál Kovács Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10576
Ne haragudj, kedves Fradi, de valótlanságot állítasz! Ha szerinted ennyire a politikai szempontok döntöttek a stadionfelújítás során, akkor hogyan lehet az, hogy a minden másnál szilárdabb Fidesz-bástyának, Debrecennek nincs a mai napig normális stadionja - holott a szurkolói aktivitás ezt maximálisan igényelné - miközben az ortodox kommunisták egyik főfészkében, Dunaújvárosban viszont épült egy teljesen új stadion?
Előzmény: Törölt nick (10574)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10574
Az ute meg a zte pályát azért korszerűsítették, mert azok fidesz bástyák. Többi helyen miért nincs normális stadion ? Így miért akarunk EB-t, Vb-t rendezni ? Legalább 6 stadion kéne !
Előzmény: Wác (10556)
kannibál Kovács Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10573
Én úgy tudtam, hogy Törőcsik 1956-os születésű. Amennyiben rosszul tudtam, akkor változik a kép, mert a sorban Esterházy Márton következik, tehát...
1956: Esterházy Márton

Azzal egyetértek, hogy egy fiatal játékosnak minél előbb külföldre kell menni. Fontos, hogy a képességeinek megfelelő csapatot találjon. Szegény Fehér Mikinek túl erős volt a Porto és a Benfica, neki egy Sporting Braga-Sturm Graz-Cottbus-Breda passzolt volna a képességeihez, mert ezen csapatokban igazi sztár lehetett volna. Szabics Imre számára éppen megfelelő a Stuttgart. Véleményem szerint ő azért szorult kispadra, mert a kiváló ősz után kijött belőle a magyaros mentalitás (elkényelmesedés, elbizakodottság), és ezt bizony a németek nem honorálták. Hosszabb távon semmi gond nem lesz, mert a Szabicsnál egy csipetnyivel szerényebb képességű Lisztes is beletanult a Bundesliga törvényeibe. Lényegesen hosszabb időt töltött a stuttgarti kispadon, és mit tesz isten, rövidesen Brémában a bajnokcsapat tagjaként üdvözölhetjük. Vélhetően ott lesz ama öt játékos között, akik a leghosszabb időt töltötték a pályán.
Aki a 25 éves Gerát mindig a tehetsége miatt ajnározza, az teljesen hülye. A Zoli jó játékos, de bizonyos dolgokat már soha nem pótolhat be. az pedig egyenesen szánalmas, amikor a retek klub beharangozójában Ronaldo mellett emlegetik a nevét. Elhiszem, hogy kell a hírverés, de azért hülyeségeket nem kellene beszélni.

Előzmény: lg18 (10569)
fz Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10572
Nagyon érdekes az összeállításod kannibál, és az is egyértelmű, hogy az első három verzióból a 73-76-os korosztály a legjobb. A 81-84 korosztályról még csak benyomásaink lehetnek, de véleményem szerint Buzsáky, Szabics, Gyepes és esetleg Juhász Roland lehet az, aki közülük hosszabb távon a válogatott tagja lesz. Véleményem szerint a kulcskérdés az, hogy a fiatal tehetségeknek minél előbb ki kell kerülniük egy komoly nyugati csapatba, lehetőleg 18 évesen, hogy az itteni posványt hátrahagyva fejlődni tudjanak. Ha belegondolunk Lisztesen kívül igazán komoly karriert senki nem futott be külföldön Détári óta, (Lisztes is nagyon nehezen indult, Détári pedig sokkal többre vitte volna, ha nem megy a görögökhöz) de legalább Király, Dárdai, Szabics, Fehér Csaba, Lőw, Pető Tamás álatlában játszik, és szürke eminenciásként egy nálunk komolyabb bajnokságban edződik. Ami a kockázat, hogy egy tehetség "túl jó" azaz a tudásához még nem megfelelő csapathoz kerül, ahol nem kap elég játéklehetőséget. Egy fiatal játékosnak a legnagyobb tragédia, ha nem játszik. Sajnos ezt látom most Szabicsnál. Az általad felsorolt 81-84 -es korosztályból is csak akkor lesz valami, ha elviszik őket külföldre.
Előzmény: kannibál Kovács (10523)
CTZ24 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10571
Undorító! Elment a kedvem az egésztöl komolyan mondom. Nem is kell jegy... Le van szarva. Menjen csak az a sok öltönyös majom a sleppjével Ök biztosan jobban szurkolnak mint mondjuk én. Ezeknek áll a világ.
CTZ24 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 10570
Hogy hogy elfogyott már? Tegnap beszéltem egy palival a ticketnél és azt mondta, hogy ma 10-töl vagy holnaptól lesznek jegyek. Most megint ki hazudik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!