Keresés

Részletes keresés

Wireman Creative Commons License 2006.10.12 0 0 56

Hahó,

nálunk is felgyorsultak az események, a konyha kivételével kész a csempe, mindenütt megvan a padlólap és ki is van festve a lakás.:) Mindezt összesen úgy öt nap alatt sikerült nekik véghezvinni. ha ráhajtanak, akkor megy mint a karikacsapás. A parketta hiányzik még.

 

Azt nem értem én sem, miért van nagy különség a lakások készültsége között.

 

Az udvaron úgy láttam, eltakarították a törmeléket meg az építési anyagokat is nagyjából, csak a második ütem homokbuckái voltak ott.

 

 

A kötbérre kiváncsi leszek, mert mi már a teljes rég önrészt kifizettük, anélkül, hogy beszámították volna a kötbért, és a banki hitelszerződést is megkötöttük. Tehát mi szeretnénk megkapni azt az összeget.

 

 

dr. is,

Lehet, hogy ugyanaz volt a hitelügyitézőnk, hát tényleg nem könnyű eset. Egy éve beadott hitelkérelemre nemrég kötöttük meg a szerződést....

 

Engem még az izgat, nehogy megnyissák azt a sétányt, ami a Riverside és a Viza között van, mert nem biztos, hogy jó lenne, ha ott is pöfögnének kocsik az ablak alatt. Ti hallottatok erről valamit? Nekünk az egyik művezető mondta régebben, hogy tervben van a megnyitása, hogy a Riverside felől is be lehessen hajtani autóval a házba.

 

sélli,

köszi a függönyinfót, én a jövő héten szeretnék beszélni az emberkével. Majdnem biztos, hogy nem kérünk redőnyt. Te hogy döntöttél?

 

 

 

sélli Creative Commons License 2006.10.06 0 0 54

Hello, wire! Azért az elég szép baleset, hogy a csempéitek még a kanyarban sincsenek... de hát ugye, már neheheheeeem lepődünk meg semmin :)

 

A függönyös-karnisos fickóval a héten beszéltem, nekem egész korrektnek tűnik! Megbeszéltem vele egy találkát: kijött, megnézte, megbeszéltük (20 perc), másnapra küldte az árajánlatot. Sztem egész emberi árban van: nekem  4,3 méteres dupla karnis kell, (mármint 2 sínes) planfonra felfogatva. Guri-gurikkal, házhozszállítással, szereléssel együtt 21 ezer pengő. Megnéztem példának az OBI-t, ott egy 2 méteres dupla sines cucc 9.500. A gurigurikért külön kell fizetni, plussz az szállítás és ugye ki szereli fel. Uhogy én a fickóval fogom csináltatni.

 

Szerintetek költözünk még az idén...?

Előzmény: Wireman (53)
Wireman Creative Commons License 2006.10.06 0 0 53

Hali! :)

 

Mi az A-ban lakunk, és azt hiszem, sélli, mi nálad is később leszünk kész. Nekünk még mindig nem jött meg a csempénk sem.

Mi az A-ban láttunk egy lakást, az is teljesen kész volt, konyhabútorral, csempével, festéssel, gardróbszekrénnyel.

 

dr is,

Ti hogyan kapjátok vissza a kötbért, beszéltetek már vkivel ezügyben?

 

Mi a banki hitelszerződést már megkötöttük, és nem ebből vonatjuk a kötbért, hanem kérjük a pénzt.

 

A Szekeres által ajánlott függönyössel beszélt eseleg valamelyikőtök? Milyen árban dolgoznak?

sélli Creative Commons License 2006.10.06 0 0 52

Hát igen... hasonló élményeim vannak abban a tekintetben, hogy az elmúlt 1 hétben annyi történt, hogy lett bejárati ajtóm! Ez után hosszú, hosszú szünet! fű-fa-bogár be van ígérve, de sok minden nem történik.

Nem igazán értem, mert a szerződésmódosítás- és a kötbérem okt 31-ig szól. Ha nem lesz készen okt 31-ig akkor továbbketyeg??? VAGY: ha műszakilag ugyan átvesszük, de még nem lesz használható a lakás (mert h se víz, se villany, se fűtés) akkor is ketyeg a kötbér, vagy akkor már nem??? ehhh... kicsit több mint fejetlenséget érzek.

Azon drukkolok, hogy essen az eső és legyen rossz idő, mert akkor csak a belső munkálatokkal foglalkoznak.

az a baj, h szerintem már a második ütemmel is meg vannak csúszva. 

Bankoznom hál' Istennek nem kell, uhogy abban sajna nincs tapasztalatom.

 

Ja, mellesleg nem csak szerkezetkészen adtak már át lakásokat...! Múlt héten voltam azt hiszem a C lh-ban egy lakásban ami már majdnem készen volt (csempe, padólap, festéts készen volt, akkor szerelték be a konyhát és a szobába valami csidi-csudi bútort...) azt tuti átadták a héten!

Előzmény: Törölt nick (51)
sélli Creative Commons License 2006.10.05 0 0 50

Hali! Én tegnap voltam kint, az én csempéimet és járólapos dolgaimat a héten csinálják (szó szerint szinte az én lakásom lesz készen legutoljára...) ELVILEG jövő szerda-csüt-re a festéssel is készen lesznek.

Ha jól tudom a fürdőszobai telepeket a radiátorokkal együtt teszik be. Kb 1-2 héten belül. Van már olyan lakás amit már átadtak, uhogy ha minden jól megy okt végére mindet átadják.

De hát ugye, ettől még nem leszünk sajnos előrébb, tekintve, hogy a közművek nem lesznek készen csak nov/dec magasságára... Villany, víz meg fűtés nélkül senki sem fog tudni költözni :((( Már nem is idegesítem magam... ahogy Patópálúr is megmondta: Ejráérünkarramég! :)

Előzmény: Törölt nick (49)
sélli Creative Commons License 2006.10.02 0 0 48

Szia is!

 

Ha jól tudom csak én vagyok B-s, a többiek A és C lh. Ti hogy álltok?

Előzmény: Törölt nick (47)
sélli Creative Commons License 2006.09.08 0 0 46

BRÉKINGNYÚZ!!!: Most hívott Szekeres, hogy megjöttek a csempéim!!! Hétfőn reggel 8-ra megyek ki!!! Muhahahaaa! VÉGRE!!! Jövő héten meg is csinálják az egészet, a gipszkartonfal beépítésemmel együtt! Aztán most már télleg indul a buli :))

Ti hogy álltok? Siófokos asztalossal beszéltetek?

Előzmény: Wireman (45)
Wireman Creative Commons License 2006.09.04 0 0 45

Hát, nem tudom. Nálunk réges rég készen van az aljzatbeton, de még nem csempéznek. Talán a héten...Érdekes, hogy mindkettőnknek ugyanazt mondják.

 

A bambuszból mi lesz?

sélli Creative Commons License 2006.09.04 0 0 44

Hali!

illes.orsi@freemail.hu

Heheeeeee! Készen van az aljzatbetonom :)) Ma megyek megvenni a bambuszaimat amik a gipszkarton falamban lesznek, és a gipszkartonos falam is meg lesz a héten.

A csempéim még mindig az éterben kallódnak... nem tudják PONTOSAN megmondani hogy mikor ér ki az építkezésre, mert hogy folyamatos a szállítás.

Kösz, ezzel télleg lehet előre tervezni :((

Költözni akaroooooooooook! MOST! :)

Előzmény: Wireman (43)
Wireman Creative Commons License 2006.09.02 0 0 43

Szia,

hova tudnék Neked privátba írni konyhabútorügyben?

sélli Creative Commons License 2006.08.30 0 0 42

Vagyok, vagyok! Csak túl sok érdemleges dolog nem történt. MA megyek az ügyvédhez a szerződésmódosítást aláírni (a tervezetben október 31-e van... mint költözés és a kötbér is addig van számolva)

 

Ami tuti, a B lépcsőházat (leendő lakhelyem) a héten kezdik/kezdék aljzatbetonozni, elvileg jövő héten már csempéznek, ha szállít addigra a bolt. Hétvégén voltam kint, nyomják ezerrel a dolgokat - kell is. A művezető, vagy ki, a nagy ember azt mondta, hogy szept 30-ig az ÖSSZES lakással végezni akarnak. Ez persze nem jelenti azt, h lehet költözni, mert lift, meg kazán meg mittomén mi majd csak ezután lesz, addig meg ugye nem kapják meg a használatba vételi engedélyt ameddig nincs fűtés meg melegvíz.

Uhogy úgy számolom még két hónap. Engem nem érdekel mi lesz két hónap múlva, de hogy költözöm az tuti :))

Ti hol tartotok???

Ja kérdés: a konyhabútort ti az Ő asztalosukkal csináltatjátok vagy van valami kontaktotok???

 

Előzmény: Wireman (41)
Wireman Creative Commons License 2006.08.30 0 0 41

Hahó,

már nem ír ide senki?? :(

Szóbeli közlés alapján a legújabb költözési határidő: november 15.

Wireman Creative Commons License 2006.08.02 0 0 40

sélli,

legalább nem unatkoztak a munkásemberek! :)

A burkolóanyagokat a Reax/Sacom párosnál rendelted, és ott késnek, vagy máshová mentél?

Mi éppen konyhást keresünk. Nektek megvan már?

 

dr. is,

Ti tudjátok, hogy döntötök! Mi nem szállunk ki már. Ez előtt már kiszálltunk egy építkezésből, ahol a mai napig nincs még meg az építési engedély sem sajnos, egy vita miatt.

 

Engem továbbra is az idegesít, hogy meg akarják nyitni a Vizafogó sétányt, mikor annyira kevés mindenütt  a kerületben meg a környéken a zöldterület és a sétáló rész. De nem tudom, hol tiltakozhatnék még ebben a fázisban.

sélli Creative Commons License 2006.07.26 0 0 38

Na kérem tisztelettel: eljött a NAGY NAP... MA szemrevételeztem készülő lakásomat...

 

Remekül indult a reggel: megérkezésem után 3 perccel egy akkorát pereceltem az építkezés kellős közepén 30 munkásember előtt, hogy még azóta is magamon röhögök... mert persze a szőke nő hogy megy egy építkezésre? Na hogy? Papucsban... a franc se tudta, hogy nem lesz egy 'út' amiben nem süllyedek bokáig a trutymákba :)))

No, a lényeg: az összes lépcsőház remekül halad, kivéve a B-t, mert hogy én a B-ben fogok lakni... ugye? Tiszta beton volt még minden, a lépcsőházban alig bírtam felmenni a lépcsőn, mert még húzták be a fűtőkábeleket, meg ilyenek, uhogy nem tom.

A fickó mellesleg nagyon rendes volt (meg vicces is), azt mondta hogy úgy néz ki (!!!) szept végére, okt elejére átadják a kulcsokat... de én már nem táplálok hiú reményeket, majd az a biztos ami elmúlt.

A lakás sokkal kisebbnek tűnt mint amire számítottam... a fürdőszoba nemhogy egy személyes, de fél-személyesnek tűnik, bár az alaprajz és a mérőszalag azt állítja, hogy elfér benne majd a zuhanysarokkád, a mosógép, a wc, meg a mosdókagyló meg a törölköző-szárító is... ezt ismét nem tom elképzelni.... a konyhám szintén naon naon kicsike... vagy legalábbis annak tűnik.

Viszont ami kellemes meglepetés volt, az az erkélyajtós megoldás: tekintve, hogy nem szimpla standard erkélyajtó van, hanem nagyobb méretű és az is dupla. Uhogy legalább a fénnyel nem lesznek problémáim.

 

A megrendelt burkolóanyagaim még a kanyarban sincsenek, uhogy most már TÉLLEG átmegyek Patópálúrba és 'ejráérünkarramég' lesz a fő mottóm.

Wireman Creative Commons License 2006.07.26 0 0 37

Üdv a fórumon!

 

Melyik rész keserített el? Mert ugye lehet több minden miatt keseredni.

Wireman Creative Commons License 2006.07.10 0 0 35

Jó, hogy legalább ennyit el tudtál érni.

Szerintem azért érdemes majd kimenni, kiszúrhatsz esetleg olyan hibát, amiről egyébként nem tudnál.

 

Egyébként jó ez a fórum, ketten társalgunk :). Hol van az a sok ember, aki ott fog még lakni? :) Ne érts félre, élvezetes a társaságod. :))

 

Még annyi infót szereztem, hogy minden lépcsőházban lesznek lakások, amelyeket előbb, mások, amelyeket később adnak át. Így van, aki hamarabb költözhet. Mondjuk ez a gyakorlatban elég érdekes lenne.

sélli Creative Commons License 2006.07.06 0 0 34

Á, még nem jutottam ki, valszeg most hétvégén sem, utána meg szabira megyek, uhogy legkorábban 2 hét múlva - bár nem sürgős :((

 

Pont tegnap sikerült válaszolniuk (azonnali válasz náluk 1 hét... no comment) leírtak végre mindent pontosan. Persze tartják a szept 30-at, de mondta a belsőépítős Éva, hogy úgy sem fogják írásba adni, hogy dec.

Leírták VÉÉÉÉÉGRE, hogy pontosan mennyi a kötbér, mennyi az áfa változás miatti különbözet, stbstb. És ha bemegyek akkor írunk szerződésmódosítást. Végül is megérte asztalt verni, de miért kell ezt megvárni???!!!

Ja, csak hogy azért nehogy tökéletes legyen a tájékoztatás: az eddig befizetett összegekből elfelejtettek egy röpke 3 millás tételt leszámolni... uhogy visszaírtam, hogy ugyan már számolják már újra, hogy mennyi hitelt kell felvennem, mert sztem 3 misivel kevesebbet... ismét no comment :))

Előzmény: Wireman (33)
Wireman Creative Commons License 2006.07.06 0 0 33

Jó film lehet! :)

Sikerült megnézni a lakást? A leveledre válaszolt a Reax?

 

Én egy újabb negatív infót kaptam, miszerint meg akarják nyitni a forgalmat a Vizafogó-sétányon. Ez szerintem nagyon negatív és tenni kellene ellene valamit. Ott a játszótér, mostmár a gyerekek szagolhatnák a benzingőzt, és a gyalogosoktól is újabb területet vennének el. Emellett az azon az oldalon lakók is kapnának az ájerből.

Állítólag azért, hogy egyes Viza-ház beli autósoknak ne kelljen a másik bejárat felé kerülni. A sétány az önkormányzaté, és a Riverside-ból már állítólag tiltakoztak. Én egyetértek a tiltakozással.

 

sélli Creative Commons License 2006.06.30 0 0 32

Milton egy szereplő a Hivatali patkányok című filben, akit mindenki csesztet. Minden egyes alkalommal mikor  a főnöke szivatja, azt motyogja, hogy 'Végül is, fel is gyújthatom a céget'. 

Majd amikor leköltöztetik az alagsorba, egy zseblámpával, hogy ezentúl ott dolgozzon, mert nincs máshol hely és nem pazarolják rá az áramot, akkor végül télleg felgyújtja az egész irodát :)) Műremek, mindenkinek ajánlom!!! :)

Előzmény: Wireman (31)
Wireman Creative Commons License 2006.06.29 0 0 31

Mi úgy másfél hete kérdeztük erről a hölgyet, akkor csak hümmögött. Gondoltam, hogy ezért.

 

Ez jó ötlet, az albérleti díj behajtása. Egyes cégeken nem kell behajtani, hanem eleve fizetnek ilyen esetben albérleti hozzájárulást. Na, nem ők...

Nekünk az volt a gondunk, hogy mikor elkezdtük keresni az albérletet, még úgy nyolc hónapra kellett volna, így meg senki nem akarta kiadni....

Mi van Miltonban? :)

sélli Creative Commons License 2006.06.29 0 0 30

Egy ismerősöm is ott vesz lakást, csak a másik lépcsőházban. Valami hetedik-érzéktől vezérelve rátelefonált a hölgyre, aki a burkolatot, meg belső munkálatokat koordinálja, és Ő mondta, hogy ja, még nem sürgős a padlólap, mert hogy nem szept, hanem dec.

 

De egyébként azt nem értem, hogy ha monnyuk úgy kötök albérletre szerződést, hogy pont egy év, és monnyuk pont nem tudok hosszabbítani, mert a tulaj eladja, vagy mittomén, akkor hol a *****-ba találok olyan albérletet, ahol nem tudom előre megmondani, hogy mennyit akarok ott lenni, mert lehet egy hónap, 3 hónap, vagy fél év... vagy kituggya. ehhh :(

 

Valahogy azért utána megyek ennek, hogy az albérleti díjat hogy lehet behajtani rajtuk, mert hogy a kötbér nem fedezi az anyagi káromat az hótziher!

Hehe, az is lehet, hogy addig idegesítenek amig át nem megyek Milton-ba és mire elkészül a ház,  felgyújtom :)) Akár fel is gyújthatom, nem ;))

Előzmény: Wireman (29)
Wireman Creative Commons License 2006.06.29 0 0 29

Hát ez nagyon jó...

Honnan tudtad meg? Ha nem vagyok indiszkrét :)

Bár mi már eleve így álltunk hozzá...Mi is albérletben vagyunk, köszönhető a Reax rugalmasságának.

sélli Creative Commons License 2006.06.29 0 0 28

Köszi az infót!!! Vaszeg akkor élek a lehetőséggel és megkukkerolom a dolgot.

Ja, tegnapi bréking nyúz: NEM, NEM LESZ KÉSZEN A HÁZ SZEPTEMBER 30-ra!!! Új időpont: DECEMBER...!!!

 

Persze, megint nem tőlük tudtam meg az újabb csúszát és az újabb időpontot... Ennek örömére, úgy elkapott a harctéri idegesség, hogy írtam egy nem túl kedves hangvételű levelet, amelyen szíves tájékoztatásukat követelem ÍRÁSBAN!!! hogy mégismijafranc van már... Egyszerűen most már tényleg fogyóban a türelmem, mert az egy dolog, hogy csúsznak (elég szomorú már alapjában véve) de hogy még kussolnak is róla, és mikor megkérdezem, csak hümmögnek vérlázító. Tegnap azzal töltöttem a délutánomat, hogy előszedtem a régi ügyvédem számát.

Mert hogy a következő levél már tőle megy, az tuti.

 

Ja, és arról nem beszélek, hogy ennyi csúszás miatt duplán dobálom ki az albérletre a pénzemet ,és amit befizettem már ugye, azt meg ők használják...

 

A kötbért a hajamra kenhetem, mert az albérletet fedezi maximum... azt hogy a pénzemet használják, és nem nálam van lekötve és nem nekem ketyeg a kamat, azt ki téríti meg???

 

sélli@k.mérgesésidegbeteg.hu

Előzmény: Wireman (26)
Wireman Creative Commons License 2006.06.28 0 0 27

csalódott,

én barna vagyok, de tudnál segíteni?

Miben fognak ezek a hibák jelentkezni a konkrét benntlakás során a mezei lakó számára? Köszi előre is.

Szerintem is igaz, nem túl korrekt ez a cég, de úgy gondolom, sajna sok hasonló van az új építésű lakások piacán.

 

Wireman Creative Commons License 2006.06.28 0 0 26

sélli,

Bármikor odamehetsz megnézni a lakást munkaidőben (úgy emlékszem fél ötig :) ). bemész a portásfülkénél, szólsz, és adnak melléd valakit, aki felvisz a lakáshoz. Mondjuk egy építésvezetőt. Ezt nekünk az a hölgy mondta, aki a burkolatokat intézi.

Mindenestre az alább beírtak megerősítettek abban, hogy legközelebb műszaki emberrel megyünk vissza.

A kötbérről annyit, hogy pl. a mi esetünkben nem is nagyon kell majd mit fizessenek. Az általunk kért dolgok után olyan árat számítottak fel, hogy az simán kiegyenlíti a kötbért. És nem olyan extra nagy dolgok.

sélli Creative Commons License 2006.06.26 0 0 25

Hmmm, érdekes, igen érdekes. Azért azt nem hiszem hogy ne építenék meg a 2. ütemet - max itt is csúsznak majd egy évet... - tekintve, hogy már itt is megvan az alap és már kezdik húzni a földszintet.

Ami jó hír: voltam kint hétvégén, és kellemes csalódásként konstatáltam, hogy ezek az elmúlt 3 hétben remekül összekapták magukat... szombaton 40 fokban 20 ember ugrált fel alá!!! Remélem ezt így folytatják és októberre már TÉNYLEG beköltözhetünk.

 

A kötbért illetően: nekem baromira mindegy, hogy a vételárból vonják le, vagy külön kifizetik. Nekem pl jobb lenne, ha a vételárból vonnák le, mert az utolsó részletem hitelből megy, így kevesebbet kellene kamatoskamatra felvennem. Uhogy ez is egyénfüggő.

Előzmény: csalódott_ (24)
csalódott_ Creative Commons License 2006.06.26 0 0 24

Elég sok nagyon durva technológiai hibát lehet kint látni, olyan szekezetépítési hibákat amire persze a halandó lakásvásárló igazán nem (nem is kellene) figyel. Ez inkább a ház élettartamát befolyásolja.

 

Mindenre megvan az előírt technológiai sorrend, amit nem is olyan nehéz betartani. Csak egy igényes építésvezető kell hozzá, ha a munkások nincsenek is a helyzet magaslatán: Zuhogó esőben hogyan betonozunk, a sárral 1:1 arányban keveredett betont a földről nem töltjük vissza,  melyik szintet melyik után falazzuk ki, milyen és hányféle különbözőt téglát használunk. Hasonlítsd össze a R.loft falazási munkáit (még látható) a Vizáéval. A különbség óriási. És ez nem lehet m2-ár függő. Az igazi - jól látható - finomságok, persze majd csak a belső kiépítésnél jönnek elő.

 

Sélli: én a 2. ütemre gonodoltam. Itt is sumákul változtatták az átadás időpontját. Most, első körben 3 hónappal. Az első lépcsőházakban (2.ütem) már jónéhány lakást eladtak. Szerintem számoltak egyett és az jött ki, hogy ha a kötbért (1.+2. ütem) mindenkinek kifizetik, inkább jobb, ha fel sem építik a házat.

 

A következő történhet:

- nem fognak Nektek kötbért fizetni, esetleg csak hosszú veszekedések árán.

 (igényesebb beruházóknál az utolsó vételárrészlet az átadáskor, esetleg használatbavételkor fizetendő. Ebből az esetleges csúszás kötbérösszege könnyen levonódik. A Reaxnál még azt sem lehet tudni mikor lesz kész a lakás, de a vételár 100%-át ki kell fizetni), vagy

- a "jobbik" esetben a veszteséget megspórolják a műszaki tartalom csökkentésével. Ezt az átadott kemény 2,5 oldalas műszaki tartalommal és a "korrekt" szerződéssel (tisztelet az ügyvédnek, aki ehhez a nevét adja) nem lesz nehéz.

 

Devil, Szerencsés:

Az AL beruházás a dagállyal szemben lévő területen lesz. AZ értékesítés szeptemberben kezdődik, most még csak regisztrálni lehet.

 

Előzmény: sélli (21)
szerencsés505 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 23
Sélli, Az eredeti, eredeti átadási határidő 2005.06.30. volt. Számomra elképesztő, hogy emberek mind ezek után mém mindig szállnak be a projektbe.

Devil 505, Melyik Duna parti fejlesztéssel voltak ilyen műszaki gondok?

Egyébként, én is kiváncsi lennék, hogy hol és mikor lesz a környéken újabb AL projekt. Tud valaki konkrétumot?

Devil 505 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 22

Ez bizony sajnos így van! Ez hazai sajátosság, egy másik Duna parti (elvileg luxus, bár a szó hazai értelmezése megmosolyogtató) apartmanházban öt oldalas hibajegyzék után feladta az ismerősöm és nem vette át a lakást.

 

Mindenesetre nagyon meg kell nézni a szerződést, mert magyar módra a vevőnek, aki egy kazal pénzt akar otthagyni csak kötelességei vannak, jogai minimálisak. Nem szabad bedőlni a "gyorsan fogynak, már a többségét eladtuk" dumának, mert ez nem igaz.

 

Az AL beruházás hol lesz?

Előzmény: csalódott_ (20)
sélli Creative Commons License 2006.06.21 0 0 21

Hát ezek nem túl jó hírek... bocs h megkérdezem, de télleg nem értek hozzá (és szőke is vagyok :) hogy milyen építési hibákat láttál kintről?

A csúszás nem 3 hónap ha azt veszem, hogy eredetileg FEBRUÁR 28-án lett volna az átadás. Most június vége van ugye... ELVILEG szept 30- a mostani átadás, de szerintem jó, ha Karácsonyra beköltözünk :((

Ja, arról már egy szót sem ejtenék, hogy a mai napig írásban egy sort sem kaptam arról, hogy csúsznak...

Előzmény: csalódott_ (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!