Nálunk ez sajnos igy megy. Ilyen volt néhány éve a Lipot kenyér, ma már semmilyen, de legalább tele van a város franchise üzletekkel.
Itt ha valakinek valami bejön, rögvest elszalad vele a ló. Ez most Cserepestől független, akiről én csak itt olvastam még soha nem találkoztam a termékeivel.
A koktélmártásról nincs mit mondani; majonéz, lime-lé, ketchup, édes chiliszósz, kevés száraz fehérbor, dijoni mustár, só, tejszín. Ha vadítani akarod, akkor 1 cm Wasabi paszta - szezonban frissen reszelt torma - is mehet bele.
Sonkából magyart venni abszolúte és szigorúan tilos. :-) Elképzelni nem tudom, hogyan tudják látrehozni azokat az ízetlen, műsonkának látszó valamiket.
Teljes egyetértés. Magyar szalámit már sokkal jelen kormányunk propagandája előtt se voltam képes megenni. Szalámi nálam csak olasz, a sonka is ha lehet ne hazai legyen. Felvágottat soha nem veszek, virslit nagyritkán de osztrákot. MÉlyhűtöttben pedig az Iglo a nyerő.
Most majd lesz friss is, mert kinyitott ismét a zöldségesem 4 hét szabadság után. Piac nem esélyes nálam.
Kétszer vettem Cs. tejfölt, egyszer sem ízlett, pedig a számban van a gyerekkori, Vácszentlászlóról hetente hozott házi tejföl íze (lehet, hogy az a baj?)
Anélkül, hogy pro-kontra belemennék a politikába, a pántlikázott termékeket általában kerülöm.
Ha találok egy folyamatosan azonos minőséget produkáló árust, azt támogatom, és ha vásárlás közben nem szól a Himnusz, az se zavar...:)
(hús ügyben mostanában egy biatorbágyi kis cég a favoritom, tegnap olyan oldalast vettem náluk kvázi ismeretlenül, hogy majd'megszólal - spare ribs lesz hét végére, már bepácoltam.
Persze, a felvágottak nem kékcsíkosat, de olyat nem is igen szoktam látni, talán csak pont a hűtőpultban. Nem tudom, a többit hol tartják, de gondolom, a szokásos bolti filozófia alapján valahol nagyon lent vagy nagyon fent. :-)
A magyar csak szar lehet hozzáállás természetesen némileg korlátolt általánosítás, ami viszont tapasztalaton alapul. Persze, hogy nem minden magyar szar, de nagyobb eséllyel vesz az ember jót, ha nem magyart választ, illetve én végig szoktam bogarászni a tartalmat is, és az is általában a külföldi felé billenti a mérleget.
Örülnék, azaz örülök is, ha valami magyar és jó, de csak azért nem veszek szart, mert magyar. És magyarzászlósat sem, mert utálom, ha befolyásolni akarnak.
Hát, azért a kék csíkos TG nem a minőség csúcsa, a csodálkozás ennek szólt - és atapasztalatnak. A színessel nincs gond, azon általában fel is van tüntetve a gyártó, vagy valamilyen módon beazonosítható (pl. tesco kaukázusi kefír: pont olyan doboz és zárókupak, mint a Millié.) Egyébként pedig ha nincs feltüntetve a gyártó, a TG is lehet "szar magyar" akár... Virslit Wiesbauert szoktam venni, elég nekem a 78 % hús a virsliben.
(Amúgy engem rettenetesen idegesít ez a "magyar? csak szar lehet" hozzáállás...)
Nem tudom, miért esett le az állad, nézd meg egyszer a felvágottakat, vagy virsliket, a Tescosakban mindig több a hús, mint a "magyar minőség" feliratú készítményekben.
Mondtam már, hogy hasonlítunk, én is ugyanezért kerülöm a legtöbb magyar terméket, a Fidesz erre még erősít is rá rendesen, bár persze nem ez a célja. :-)
FeVita is jó, borsóban, zöldbabban is. Ja, és Lidlben a finomfőzelék, ami gyakorlatilag nagyon apró cukorborsó, nyomokban sárgarépakockával.
És egyszer leesett az állam a csodálkozástól, franciasaláta alapot kerestem a tescoban, de kis csomagban csak kék csíkos TG volt, gyártó persze nem volt feltűntetve. Megtapiztam, elég aprónak tűnt. Csodás zsenge volt, kevés répával. Vissza is mentem, bespájzoltam belőle. :)