Értem. Bár nagyon nem vagyok naprakész szivattyú árakban, de nekem gyanúsan olcsónak tűnik ez az ár. A valódi 70 literes Pedrollot manapság olyan 50 ezer körül tippelem...
Attól, hogy Ukrajnából jött vissza az EU-ba még nem biztos, hogy hamis.
Nézz szét a Pedrollo honlapján mert például azonos típusnál a motortáblákon szereplő adatokban lehetnek eltérések, vagy ott van az a kör alakú dombornyomás a motoron az adattábla előtt, akár az is árulkodhat a valódiságáról.
Ne szalassz el egy jónak tűnő üzletet egyből, de ha csak 1-2 ezres a különbség akkor viszont ne kockáztass és ne vesztegesd a drága időd az utánajárással...
Az alsó biztos hamis. Túl közel van a CE jelölésben a 2 betű...
(A hivatalos CE esetén ha a C szárait kiegészíted egy körre, akkor annak az E betűt a közepénél szabad csak metszeni a képzeletbeli körívnek - ha érthető így leírva.)
Kicsit utánaolvasva találtam olyan jelleggörbéket is, ahol a HS is fel van tüntetve, (szívási mélység)
Jellemzően nem a magyar oldalakon...
Így már jól látszik mit tud a szivattyú..
Viszont ami zavar, hogy lenne itt 2 szivattyú, de nekem gyanús, hogy hamisak, nincs dombornyomott márkajelzés és mintha típustáblának is 90 fokkal elforgatva kéne rajta lennie. Valakinek tapasztalat?
Van egy készülék ami érzékeli a nyomást és az ármalást ha megszünik mert elzárod a csapot pl akkor lekapcsolja a szivattyút. Kicsit lentebb épp erről volt szó és képek is vannak . Ez benne van a felszínen a csőbe kötve és ebbe van a szivattyú árama bedugva ,majd ez a szerkezet van a 220 voltos hálózatba csatlakoztatva és automatikusan végzi a dolgát . Hidrokontrol néven ismerem én .
Egy hétvégi kert locsolásához keresnék egy elromlott 270W-os Extol membrános mélykút szivattyú helyett új szivattyút. A régi szivattyú 35 méter mélyen volt, kb 4,5 méterrel a vízszint alatt. A kút hozamát sajnos nem ismerem, a régi szivattyúnak kb 12l/perc hozama volt, a kút 150mm széles. A szivattyút csak hordók töltésére használták, slaggal továbbra sem fognak locsolni. A régi 3/4" vizcső még elég jó állapotban van, így azt nem cserélnénk ha nem szükséges. Tudtommal 1" csonkra még rá szabad tenni szűkítővel.
Az Extolnak jelenleg is van a régihez hasonló 300W szivattyúja 40 méter kábellel. Vettünk is egyet, a leeresztés után két alkalommal tudtuk használni utána nem pumpált vizet. Felhúztuk, a hordóban működött. Visszaengedtük, de megint ugyanaz történt, egy héttel később már nem működött lent. Kaptunk egy új cserekészüléket, azzal is ugyanaz volt a helyzet. A kötélnyomok alapján a szivattyú felett nem volt több mint 5 méter vízréteg, az áramellátást többször is ellenőriztük. Nem értem mi lehetett a gond, de tovább nem próbálkoznánk ezzel a szivattyú tipussal, valami más kellene.
A kút vize tiszta, a hordók alján korábban egy év alatt kevés homok ülepedett le. Csavarszivattyút viszont emiatt a kevés homok miatt sem vennénk. Mérsékelten homoktűrő csőkút szivattyúra gondoltam.
Az IBO megbízható márka? A legkisebb (370W) 2,5 és 3" típus között alig van különbség 35m emelési magasságnál a hozamban (33-35l/perc). A 2,5" 135cm, míg a 3" "csak" 104cm magas. Az gondolom, hogy a 3" típus talán tartósabb lehet, így inkább a 3" Ti 15 típusra gondoltam. Ez papíron majdnem háromszorosa a régi szivattyú hozamának. Hogyan lehet megvédeni a szivattyút szárazon futás ellen?
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Expert mélykúti szivattyúm, ami nem működik. Szétszedtem és a következő tübneteket produkálja: ha áram alá helyezem akkor csak búg a motor, ha a tengelyt kézzel megforgatom, akkor elindiul. Mi lehet a baja? Érdemes vagy egyátalán lehet javítani?
A vízből - mint nálam. Csak ez nem levegő hanem metán. A frissen kiengedett víz úgy pezseg mint a szódavíz. Szépen meg lehet gyújtani...
Locsoláskor nyáron nálam naponta tele lesz gázzal a 80 literes hidrofor tartály és áramtalanítás után ki kell engednem az aknánál lévő kerti csapon ha nem akarom, hogy víz helyett csak köpködjön. Régebben meggyújtottam párszor, de aztán leégett a csap műanyag gombja, így azóta az ózonréteget rombolom a metánnal... :-)
Viszont elmondhatom, hogy van vezetékes gázom a tanyán, csak sajnos nagyon vizezett... :-))))
A kavitációsat már szétszedtem többször is de én abban hibát még nem láttam sehol se . Az is lehet a műanyaglapátban van valami hiba ,ez már új korátol ilyen volt ,én raktam össze nekik ,de évekóta a búvárról üzemelnek újabban .
Nálam tuti nem mert egy számmal nagyobbak a csatlakozók és colos anyásak mind . Hőlégfújóval szoktam összerakni mindet másként nem menne bele a slagba !
Nem szoktam nézni ki a gyártó vagy hogy van-e rajta embléma a naptól legtöbb esetben már semmi sincs rajta csak a kék festék ! Így aztán nem igen tudom mifélék kékek ! Szarok is mind szinte . Az egyik pl állandóan falsol vagy kavitál mert mindig bugyborékos a kitermelt vize ! De én még abban hibát sose találtam hogy honnan lesz bele a bugyborék .
Láttam már olyan golyóscsapot, hogy félcollos volt a golyós része, csak a menetôsrésze volt 3/4 es. Bizonygatta neköm a Román árus, az gyári, ilyennek köll lönnie. 😁 Ráhagytam szögényt ...
Te kék szivattyúról beszélsz en meg eredeti pedrollorol,hozzám is hoztak 1100as el pumps szivattyút na attól az isten ments. A motor aluhuzallal tekercselt áramtemető, a turbinarész háza meg szinte selejtes öntés a turbina szintén selejtes, a jet rész műanyagrész na azt nem tudom. Ja mindez már garanciában volt "javításon" és azt mondták működik csak user hiba mert nem megfelelőek a körülmények.