Keresés

Részletes keresés

banjus Creative Commons License 2001.03.23 0 0 351
szia Kenny!!!
Üdv. úrja köztünk. Én nem azon csodálozom, hogy ennyire sok fajta vélemény van, unalmas is lenne, ha mindannyian egyféleképpen gondolkoznánk, hanem azon, hogy voltak akik teljesen szélsőséges gondolatokat pártolták.Engem megdöbbentett, hogy általam teljesen normálisnak vélt emberkék ennyire induattal tevi szélső jobbos vonalat képviselnek!!! Elég nehéz ezt igy irásban elmondani, más lett volna, ha ott vagy...

Amúgy Tzal igen, Frici volta "felügyelő", de igazából csak arra ügyelt, hogy ki mikor kaphat szót, hogy mindenki a jelentkezés sorrendjéban szólaljon meg...

Előzmény: Kenny23 (350)
Kenny23 Creative Commons License 2001.03.23 0 0 350
Sziasztok!

Végre sikerül irnom, amiota haza jöttem a sielésből azóta probálkozom de valahogy semmisem jön össze:(
Amint olvasom vegyes érzelmeket váltott ki a madrich képzés. Nagyon sajnálom hogy nem lehettem ott. Nem baj majd legközelebb!
Azt nem értem, miért csodálkoztok, hogy ahol ennyi zsidó vitatkozok, ott ilyen nagy a vélemény külömbség. Ez szerintem teljesen normális. Bár tény, hogy nem voltam ott és nem láttam. Nyüsz
Na mára ennyi.
Üdv Kenny23

TZAL Creative Commons License 2001.03.22 0 0 349
Ki volt a moderátor? Frici egyedül?
Előzmény: banjus (348)
banjus Creative Commons License 2001.03.22 0 0 348
én is erről beszéltem. nem gondoltam volna, hogy bizonyos emberek ennyire szélsőséges gondolatokat pártolnak. ledőbbentem rajta, és teljesen megértelek amiért nem érezted magad jól.
Előzmény: komarom (347)
komarom Creative Commons License 2001.03.22 0 0 347
Sziasztok! Hosszu ido utan en is megszolalok.
Nekem nem nagyon tetsztett az emlitett vitaest, bar ezt gondolom tudhatok. Érdekesnek kétségtelenül érdekes volt, elég más színben tüntetett fel egyes embereket.
Most ennyi!
Sziasztok
komarom ( a nagyobb)
Előzmény: banjus (344)
Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.03.22 0 0 346
"Hóra maraton? Mikor?"
Most szombaton van
"Hol?"
a Scheiberben
"Kivel?"
Ubulék csinálják.
"Mivel?"
busszal - kell odamenni
Előzmény: Rachela (345)
Rachela Creative Commons License 2001.03.21 0 0 345
Hóra maraton? Mikor? Hol? Kivel? Mivel?
Előzmény: banjus (344)
banjus Creative Commons License 2001.03.21 0 0 344
ok, irok. de miről is? nekem is tetszett a közel-keleti vita est, de nagyon fura volt hogy szinte a legjobb barátok is képesek voltak egymásnak menni. néhány emberről kiderült, hogy nagyon máshogy gondolkodnak az arab kérdésről mt már megyek, sziasztok.
ui.: jön valaki a hóra maratonra?
Előzmény: Rachela (343)
Rachela Creative Commons License 2001.03.21 0 0 343
Nu?!

Mi az, skacok, ennyire ledöbbentetek filozófiai eszmefuttatásomtól, hogy elment a szavatok? Tessék szépen irni, pörögjön a számláló! :))

Rachela Creative Commons License 2001.03.18 0 0 342
Shalom chaverim!

Végre sikerült a karmaim közé kaparintanom a klaviatúrát, és most nem eresztem, akárhogy is visit! :) Az elmúlt napok-hetek kissé zsúfoltak voltak, úgyhogy ha megengeditek, most irom le a véleményemet a madrichképzésről. (Ha nem engeditek meg, akkor is leirom, úgyhogy ne is tiltakozzatok!)
Szóval: alapjában véve és személy szerint nagyon jól éreztem magam, és tanultam egy s mást ebben a pár napban. Az idei téma nagyon érdekesnek igérkezik, és megvan az az előnye, hogy minden korcsoporthoz (beleértve a Negevet is!) hozzá lehet alakitani az anyagot. Az természetesen rajtunk, madrichokon múlik, hogy ez mennyire sikerül.
Visszatérve a képzésre: az előadások zöme élvezetes volt, és a csoportfoglalkozások is (legalábbis a sárga csoportban) nagyon jól sikerültek, annak ellenére, hogy tényleg sokan voltunk (kb. huszan).
A szálloda nagyon jó volt, remélem nem volt ránk panasz a többi vendég részéről és mehetünk jövőre is.
Van azonban néhány kritikai megjegyzésem is (hehe, nem is én lennék, ha nem volna). Mint azt már banjus is emlitette, az újak-régiek vegyes csoportoknak nem volt túl sok értelme. Persze, tudom, hogy ilyen feszitett tempó mellett nehéz volt időt szakitani egy beszélgetős-tapasztalatcserélgetős programra, de pl. péntek este, mikor úgy igazán nem csináltunk semmi konkrétat, meg lehetett volna szervezni. Utolsó nap, a feedback során kiderült, hogy lett volna rá igény.
A másik dolog, ami véleményem szerint lezáratlan maradt, az a szombati vitaest, "A Közel-keleten a helyzet változatlan?" cimmel. Számomra megdöbbentő volt, hogy még egy ilyen kis csapatban is, mint ahányan mi voltunk, mennyire különböznek a vélemények, a szélsőbaltól a szélsőjobbig (mármint izraeli viszonylatok közt) minden álláspontnak akadtak támadói és védelmezői egyaránt. A rossz az volt, hogy mikor a vita kezdett elfajulni, Frici lezárta a dolgot, és utána már nem tértünk vissza rá, pedig a téma érdekes, és szerintem befejezetlen maradt.
Most ennyi jutott eszembe igy hirtelen, remélem, nem voltam túl hosszú.

Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.03.17 0 0 341
(Bocs, tudom, ez nem a reklám helye, de)
REKLÁM

TIKVA koncert lesz márc. 22., 29., ápr. 5., 12., szóval a most következő négy csütörtökön. A Club la Ventura-ban leszünk, a Lőrinc pap tér 5-ös szám alatt. Megközelíthető a 4-6-os villamossal (Baross utca) vagy a 9-es busszal (József körút), onnan 2 perc gyalog a Krúdy Gyula utcán.
Játszunk közel-keleti zenét és izraeli hórákat is.
Zenekar tagjai: Szentkirályi György - ének, gitár / Kedl László - klarinét / Hárs Viktor - bőgő, basszusgitár / Kardos Dániel - basszusgitár / G. Szabó Hunor - dob / Darvas Kristóf - harmonika / Büchler András - hegedű
Mindenkit várunk szeretettel.
A belépés ingyenes!
Ja, és aki volt az 1. turnusban, az a záróbulin hallhatott minket a régi imateremben.

REKLÁM HANGZOTT EL

banjus Creative Commons License 2001.03.13 0 0 340
Szegény Rov. Szóval tényleg nem a legjobb dolog amikor ellopják, de túléltem.
A képzésen volt egy csomó jó program, pl. Aser előadása az tényleg csúcs volt, meg jött egy eltés férfi is, annak is érdekes volt az előadása. Azonban 1-2, mint mindenütt másutt, nem tetszett. De ez nem csak az én hibám.
Voltak workshopok is, amik kifejezetten élvezetesek voltak. Legalább is szerintem. Ez abból állt, hogy pl. Fricivel előadtunk egy bibliai történetet. Az volt a vitzes, az egészben, hogy felosztott minket párokra. De pont úgy jött ki a lépés, hogy csak egy vegyes páros volt, igy egyértelmű volt, hogy a szerelmi történet melyik részét kellett nekik előadni. A többit pedig egynemű csapatok alkották. Igy lehetett, hogy a "hóditó" Dávid királyt mindig a játszó szobában, mert a szállodának olyanja is volt, plüssvirágok jelképezték. Vitzesen nézett ki.
Előzmény: jung (339)
jung Creative Commons License 2001.03.08 0 0 339
Banjus! részvétem a telefon miatt, Rov asztaltársunknak Szarvas után 2 nappal fujták meg. Boldog Purimot mindannyiotoknak, remelem talalkozunk a 3-4 purimi buli egyiken. (A Sort ma nyitja az ABSOLUT PURIM)
T.
Előzmény: banjus (338)
banjus Creative Commons License 2001.03.07 0 0 338
Szia Jung!!!

ezennel mesélek Neked, meg az egyéb érdeklődőknek Gallyatetőről. Eddig ezt azért nem tettem meg, mert vasárnap hulla fáradtan értem haza, tegnap meg nyelvvizsgáztam, és előtte arra készültem.
Szóval mint már tavaly is, alig vártam a képzést. Sajna azonban nekem kicsit negativan indult a dolog, ugyanis indulás előtt a népstadionnál elcsórták a telefonomat., most meg már a diákomat sem találom:(((
Ami a képzést illeti, nem érzem igazán úgy, hogy bejött volna az az ötlet, hogy tereljük össze a kezdőket, meg a nem kezdőket, mert igy igaz, hogy megismertem néhány kezdőt, de nem volt időnk arra, hogy beszélgessünk. A programok tök jók voltak, leszámitva azt, hogy minden állandóan csúszott a megadotthoz képest. 4 csoport volt, állitólag nálunk voltak a legtöbben.
Tök jó volt az a része a dolognak, hogy minden témát párosával is feldolgoztunk, azaz mint egy jesivában tanulópárokat alakitottunk. Okosodtam is talán, de nem jutott arra igazán idő, hogy rendesen át lehessen beszélni a témákat. De ez már tavaly is igy ment. Amúgy tényleg jó volt, majd mesélek még, csak mostmár kezdek fáradni, kezdetnek meg ennyi is elég talán.
Jó éjt!!!

Banjus

Előzmény: jung (337)
jung Creative Commons License 2001.03.07 0 0 337
Süllydünk!
Ennyire nem történt semmi Galyatetőn, ami minket partvonalon túliakat is érdekelhet? Meséljetek!
T.
TZAL Creative Commons License 2001.03.01 0 0 336
Az, aki '91-től kb '94-ig volt a kornyika tanár. Ha rá gondoltál, akkor talált süllyedt, ha nem ,akkor ezek alapján talán már be tudod lőni, hogy ki lehet, egyébként tényleg sötét haja van.
És még valami érdekesség, most hogy madrichként "közelebbről" is láthattam a cdit, kiderült hogy azokon saját arcképe van, a lemezek cime pedig Song with Jossy 1.,2. ...Jó, nem????

Hát ez a mai CD-írós, szines tintasugaras világban nem akkora nagy durranás :)

Előzmény: banjus (335)
banjus Creative Commons License 2001.02.27 0 0 335
Az, aki '91-től kb '94-ig volt a kornyika tanár. Ha rá gondoltál, akkor talált süllyedt, ha nem ,akkor ezek alapján talán már be tudod lőni, hogy ki lehet, egyébként tényleg sötét haja van.
És még valami érdekesség, most hogy madrichként "közelebbről" is láthattam a cdit, kiderült hogy azokon saját arcképe van, a lemezek cime pedig Song with Jossy 1.,2. ...Jó, nem????
Előzmény: TZAL (334)
TZAL Creative Commons License 2001.02.24 0 0 334
I. joszi az a kissé lóarcú, sötét hajú, ugye?
Előzmény: banjus (332)
Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.02.24 0 0 333
Mikor '99-ban izraelben voltunk a Somerrel, Habonimmal és Hanoarral, a kedvenc buszvezetőnket hívták Joszinak. (Jó, csak azért volt közkedvenc, mert az előtte lévő sofőrünk nagyon hülye volt)
Előzmény: Rachela (329)
banjus Creative Commons License 2001.02.23 0 0 332
én emléxem rá, tök cuki gyerekei voltak. I. számú Joszi az énektanár most, aki viszont tömeg pszihózist szeretne alkalmazni, ezért minden óráját úgy tartja minden maci nagy tiltakozására, hogy legalább 100 ember legyen ott elvben...
Előzmény: TZAL (331)
TZAL Creative Commons License 2001.02.23 0 0 331
Ki emlékszik II. joszira? Ő nem fáraó volt, hanem egy nagydarab, sötétbőrű, ijesztő kinézetű de galamblelkű énektanár. Az összes Joszik közül (kivéve persze a Croitorut, aki nem énektanár, viszont jobban énekel, mint bármelyik énektanár) ő volt a legjobb arc, volt vagy 190cm magas, olyan 140 kiló lehetett (nem volt kövér, csak nagydarab) és jellegzetessége volt a feleség és egy rakás gyerek. Nála nem volt sértődés, nem voltak orosz dalok, volt viszont humorérzék, móka és kacagás, valamint énekelhető dalok.
Szó mi szó, bajuszos sértődős Joszit fúrtuk rendesen, örömmel hallom, hogy sikerrel :)
Ha jót akartok magatoknak, akkor követelitek ezt a nagydarab Joszit énektanárnak...
Előzmény: rov (330)
rov Creative Commons License 2001.02.23 0 0 330
Örömmel jelentem, hogy ma délután 4 óra tájban "A" táborban - amennyire ez a 44-es útról megállapítható - csend és béke honolt. A Hely Szelleme általam üdvözöl minden kedves topic-hozzászólót. :)))

re: Joszi

Megjegyezném, hogy Rachela által leírt módon nem valószínű, hogy a Joszi nevet adnák. Amikor a gyermek tangóharmonikával a kezében megszületett, akkor még egy Joszi sem volt a táborban, lévén, hogy ennek 1990 előtt kellett történnie. Tehát az ominózus mondat helyesen: "Ahá! Te leszel az egyik énektanár Szarvason!" A többi valószínűleg stimmel... :)

András

Előzmény: Rachela (329)
Rachela Creative Commons License 2001.02.23 0 0 329
Igen, ez érdekes, eddig legalább három vagy négy énektanár volt, de kivétel nélkül mindegyik a Joszi névre hallgatott. Jidele szerint ez úgy van, hogy amikor Izraelben megszületik egy kiscsávó, akinek a kezében már a világrajövetel pillanatában tangóharmonika van, a szülők felkiáltanak: ahá! Te leszel a következő énektanár Szarvason! És gyorsan elnevezik Joszinak...
Előzmény: Darvas_Kristóf (327)
Rachela Creative Commons License 2001.02.23 0 0 328
Tényleg, ezt el is felejtettem. Ez egy elég kinos sztori volt, az illetékesek be is tiltották a nagyszerű dalt, mert a Negevesek is teli torokkal fújták, és egy idő után meg akarták tagadni a hóra-órán való részvételt. A lényeg az, hogy a tánctanár, bizonyos Eitan (nagydarab, dzsindzsi, minden tekintetben majomra emlékeztető pofa), elég nagy szoknyapecér hirében állt, amivel kiérdemelte a következő, a Macarena dallamára énekelendő dalocskát:

Etán-bután orángután,
gyorsan fut a szoknyák után.
De a lányok észre veszik,
Etán-butánt jól elverik!
Óóó, makaróni!

Etán-bután sirni kezdett,
"A leányok nem szeretnek!"
De a lányok nem sajnálják,
rohadt tökkel megdobálják!
Óóó, makaróni!

Gyorsan hozzá kell tennem, a vers jópár évvel ezelőtt iródott, és többen működtünk közre...

Előzmény: banjus (326)
Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.02.23 0 0 327
Emlékszem, ezt olvastam a Szarvas Timesban. (98/3.turnus)

Úgy tudom, a magasabb beosztásban lévő madrichok együttes nyomására határozta el Jickó, hogy jövőre már nem ez a Joszi lesz. Annyi kompromisszum lett, hogy a 99-ben jött régi-új énektanárt is Jozsinak hívják.

Előzmény: Rachela (325)
banjus Creative Commons License 2001.02.22 0 0 326
Ha már dalolászunk, akkor én hallottam tőled valami olyant is, hogy Etán-metán... hogy is volt ez????

a purim bál mikor lesz?

Előzmény: Rachela (325)
Rachela Creative Commons License 2001.02.21 0 0 325
Rég nem volt már nosztalgia-sztori, ma reggel eszembe jutott egy:

Mint az köztudott, 1999-ben Izrael nyerte meg az Euroviziós Fesztivált, bizonyos "Viva la Diva" kezdetű dalocskával. Sabre barátaink persze virulnak a büszkeségtől, igy az éppen aktuális szarvasi énektanár, alias Sértődős Joszi is. A fent emlitett dalocska első helyen szerepelt az énekelendő nóták listáján, a chanichok és (a dal előéletére való tekintettel) a Negeves madrichok nem kis bosszúságára. Nosza, kreativ Negevmacik (mielőtt bárki nagyképűséggel vádolna, leszögezem, akkor még magam is chanich voltam) nagyszerű előadást találtak ki csoportjaik sabbati pihenés keretei közt történő szórakoztatására, cime: "Piroska és a Sabbat", soundtrack: "Viva la Diva", a sztori témájának megfelelően átköltve. Az alábbiakban következzék a Dal, mert azt is érdemes megörökiteni. Elöljáróban annyit, a szereplők: Piroska, Mamája, Nagymamája, Farkas, Motl vadász, Chanuka doktor.

"Viva Piroska"

Sabbat van, és fenn a csillagok,
légy vidám, és edd a sóletot.
Gut Sabesz, túl vagyunk mindenen,
igy legyen ez minden pénteken!

Nagy a hideg, mert ez Szibéria,
éhes a Farkas, tiszta hisztéria,
de Piroskát
többé nem veri át!

Viva Piroska, viva la Farkas,
Nagymama,
viva la Mama, viva la Motl,
Chanuka!

A sólet finom lett, a sólet finom lett,
Nagymama,
De nem kérünk többet, nem kérünk többet
Havdala!

A történet slussz poénja az, hogy mikor utolsó nap a szokásos Ki mit tud?-dal zárult a turnus, a Negev előadta az átköltött dalocskát. Addig nem volt baj, amig a refrénhez nem értek, mert a dallam alapján nem nagyon volt felismerhető a nóta (khm-khm), viszont a refrénnél Joszinak derengeni kezdett, hogy ő ezt valahonnan ismeri. És mivel magyarul nem értett szegénykém, azt a következtetést vonta le, hogy ez csakis valami ocsmány paródia lehet, és megsértődött. Következő évben már nem is ő volt az énektanár, bár gyanitom, hogy nem csak a törpék földalatti akciója miatt...

Bocs, ha unalmas volt, nem annak volt szánva!

Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.02.21 0 0 324
Bocsánat, az első mondat egy kérdés akart lenni (Nem lehet, hogy lefilmezték az alvó Jickót és alákeverték az ordítást?) A többi stímmel.
Előzmény: Darvas_Kristóf (323)
Darvas_Kristóf Creative Commons License 2001.02.21 0 0 323
Nem lehet, hogy lefilmezték az alvó Jickót és közben alákeverték az ordítást. Bár a szóban forgó filmet nem láttam, de mint a 98-as szarvas-film zeneszerzője állíthatom, hogy Lacipeti nem megy a szomszédba egykis filmes trükközésért. A 98-asban például voltak titkos szombati felvételek, amelyekről a végén kiderült, hogy kedden készültek (bár Peti azt mondta, hogy lehet, hogy csütörtökön, de az biztos, hogy nem szombaton). Meg emlékeztek arra a kis "remix"-re ami szintén Jickó ordításából készült ("Mi-Mi-Mi-Mi-Mi-Mindennek megvan a határa")?
TZAL Creative Commons License 2001.02.20 0 0 322
Sőt mitöbb, lassan aktuális lesz, úgyhogy elárulom, a nyuszi nem tojik tojást...

A jickó alszik című opusz egyébként Lacipeti lelkén szárad, a többi kandival egyetemben...

Előzmény: Rachela (321)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!