Keresés

Részletes keresés

eXXon Creative Commons License 2000.07.07 0 0 21
Főmuftik szerint az UPC ellen lesz, ahol nincs matáv kábel, oda lehet majd technikailag bekötni (aszongyák majd az érdeklődőknek). Ahol lesz, ott havi 10 rugó körül...
Előzmény: John Zero (20)
John Zero Creative Commons License 2000.07.07 0 0 20
Egyes hírek szerint 100 rugó/hó lesz az ADSL, hogy azért ne üsse ki a bérelt vonalat és az ISDN-t.
De 2002 után talán ez csökken majd...
Da fan Creative Commons License 2000.07.07 0 0 19
Tudom, de otthonra is kene!!

Jo estet! nezz at lszi a Munkavallalas az USA-ban c. topicba!

koszi

Előzmény: Jó estét (18)
Jó estét Creative Commons License 2000.07.07 0 0 18
Itt - USA-ban - $50 korul van ADSL havonta = 14e Ft,
Da fan Creative Commons License 2000.07.07 0 0 17
sullyedunk!
tobb infot!!
Előzmény: eXXon (16)
eXXon Creative Commons License 2000.06.20 0 0 16
Állítólag az UPC-re válasz. Gondolom forgalom korlátos lesz, 1-5 Gigára tippelek. Bár csak már ez korlát lenne...
Előzmény: John Zero (15)
John Zero Creative Commons License 2000.06.20 0 0 15
eXXon:
A havi 12 rugo tul szep ahhoz, hogy igaz legyen ;)
Előzmény: eXXon (14)
eXXon Creative Commons License 2000.06.20 0 0 14
Két félhivatalost halottam a dsl-ről.
1. Havi 50-60 rugó (fél éve kb)
2. Havi 12 rugó (2 hónapja)
Glück Creative Commons License 2000.06.20 0 0 13
Konkrét ajánlat??
Ködös igéret, hogy ebben az évben meg lesz.
A MATÁV-KÁBEL-TV-nek még a címét sem sikerült megtudnom, mert a számlázást az Első Pesti Telefontársaság intézi. Legutóbbi május 17.-én kelt árváltoztatási értesítésén is szerepel a homályos igéret, de semilyen cím nem szerepel, ha esetleg a kivánvcsi fogyasztót érdekelné, hogyan is lesz? Az ügynök tavaly ősszel igérte, hogy részletesebb tájékoztatást kér, azóta sem láttam.
Az EPT-nél "természetesen" semmit nem tudnak, az igérő cég pedig fantomot játszik.(Mindenesetre egy áremelés lenyeletéséhez ostyaként elmegy egy ilyen igéret)
Előzmény: Da fan (11)
John Zero Creative Commons License 2000.06.20 0 0 12
Glück:
Az ISDN a 64 kbit-jével (vagy 2x64k) és a percdíjával viccnek jó, másnak nem.

Otthonra persze 4000-es általánnyal, este megfelelő lehet.

Az ADSL-t eleinte állítólag béreltvonali áron akarják adni. Annyi előnye biztos lesz, hogy a MATAV befejezi az emberek szemének a kiszúrását a jelenlegi "64k" "128k" mega-hiper-szuper béreltvonali sávszélességekkel.

(Az ADSL kb. legalább 768 kbit lefele, 364 kbit felfele, ennél jobb is lehet, távolság függvényében.)

Előzmény: Glück (10)
Da fan Creative Commons License 2000.06.20 0 0 11
Hi Gluck!

Neked konkret ajanlatod van a Matav kabeltv-internetre?

Hol laksz?

Előzmény: Glück (10)
Glück Creative Commons License 2000.06.19 0 0 10
Érdemes várni az ADSL beigért csodájára? A kábeltévé (Matáv kábel ) is igéri a csatlakozási lehetőséget.Aztán itt van az ISDN... Szóval melyik a korrektebb? Tud valaki tanácsot adni?
k_chris Creative Commons License 2000.06.17 0 0 9
>>>
Azsondod UPC mek kábelnet... na ja igen, de ezek csak adig gyorsak ám amig nem mész ki a szolg. border-éből. De nekik is be kell valahogy szedni <<<
hát az, hogy egy szolg a BIXre rámennyen párszáz MBit/seccel ahhoz nem kell nagy beruházás és az már nekem bőven elég mert az implikál egy jó kis kapcsolatot BME/SCH-ra ami nekem BŐVEN elég :)))))))) (lenne, ha UPC meg nem csak az utcat turta volna fel hanem uvegszal is lenne benne)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.17 0 0 8
Az ADSL (vagy xDSL) technologiai szempontbol messze felulmulja az ISDN-t mivel egyszerubben telepitheto es sokkal gyorsabb, az ISDN-t akar el is felejthetunk. Az USA-ban mar a DSL technologia uj, meg tovabb gyorsitott valtozata is kezd elterjedni. Itthon szerintem is a Matav lesz a legfobb akadalya az elterjedesenek, nyilvan a toluk mar megszokott modon ezen is extraprofitot probalnak termelni. A monopolium megszunese utan viszont a DSL gyors terjedese varhato.
Előzmény: Heavy_D (4)
robicsek Creative Commons License 2000.06.17 0 0 7
www.adsl.com
itt minden technikai kérdésre korrekt válasz van.
Előzmény: netizen (6)
netizen Creative Commons License 2000.06.17 0 0 6
adsl = Asynchronous Digital Subscriber Line, a lényege hogy a telefonderótodra nagyfrekis vivővel rámultiplexálnak a közepeseb sebeséggű uplink és 1 nagyobb sebességű downlink digi csatit
Előzmény: Heavy_D (4)
netizen Creative Commons License 2000.06.17 0 0 5
A dolog érdekes, de fontos hogy milyen messze vagy a telközponnól és milyen a lakásodig menő telefonderót minősége. Ettől függően az uplink sebessége az ISDN Basic Accestől a néhány MBps-ig terjedhet. Ja és ne feledjétek azért azt se el, hogy az ADSL csak az ún. "utolsó mérföld probémán" segít, de kötvehiszem hogy a Matávnet képes lesz kapásból és azonnal megbirkózni azzal a teherrel hogy a végfelhasználók sávszéle 20-30x-re növekedik.

Én úgy gondolom hogy eleinte qrva drága lesz és a cégek béreltvonali rencereit fogja kiváltani. Miután beszedi a Matáv a lét a gerincének és a kimnő sávszélének bővítésére, csak azután teszi a MASS számára is elérhetővé IMHO, de addig is +próbálja a nyakuknba sózni az ISDN-t.

Azsondod UPC mek kábelnet... na ja igen, de ezek csak adig gyorsak ám amig nem mész ki a szolg. border-éből. De nekik is be kell valahogy szedni a baksist a fejlődéshez. Én asszem hogy 2002-re a 2 féle rencer telefonderót és CATV adatkomm szempontjából kb ugyanazt és ugyanannyért fogja nyújtani...

Előzmény: doky67 (3)
Heavy_D Creative Commons License 2000.06.17 0 0 4
Hali!
Mi a különbség a ADSL és az ISDN között?
Egyáltalán minek a rövidítése? Az ISDN az oké ez az ADSL dolog nem tszta. Ezért nyomja most a matáv az ISDNt? Gyorsan adjuk el hűségnyilatkozattal mert utána már csak az ADSL fog menni?
thx
doky67 Creative Commons License 2000.06.17 0 0 3
Hát azt hittem ennél egy kicsit érdekesebb témát dobok fel itt az Index fórumában,de úgylátom tévedtem :-(
Doky67
ZedIzDead Creative Commons License 2000.06.15 0 0 2
upsz, hát nem lemaradtam? :-(

[ZedIzDead]

Előzmény: ZedIzDead (1)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.06.15 0 0 1
Nincs tit0k, gyön majd az mp3 1000-rel.

[ZedIzDead]

Előzmény: doky67 (-)
Da fan Creative Commons License 2000.06.15 0 0 0
vegre itt is felbukkant ez a tema:)

en is varom a fejlemenyeket...

Előzmény: doky67 (-)
doky67 Creative Commons License 2000.06.15 0 0 topiknyitó
Szélsebes internet ,hamarosan otthonra is !
Sikeres tesztidőszakot zárt a MATÁVnet május végén. Ősszel bevezetni tervezett új szolgáltatásunk, az ADSL vizsgázott jelesre a kísérleti üzem első fázisában. Az ADSL a hagyományos telefonvezetéken működő,nagy sebességü, mégis megfizethető internet-hozzáférés elnevezése. Legfontosabb tulajdonsága, hogy a telefonos vagy ISDN-kapcsolat sebességének többszörösét képes nyújtani mindenféle kábelcsere vagy egyéb szerelés nélkül a telefondróton, mindezt forgalmi és telefondíj nélkül,ráadásul internetezés közben még telefonálni is tudunk ! Erről a régen várt szolgáltatásról sokkel több konkrétumot ma még nem mondhatunk,de annyi bizonyos,hogy forradalmi újdonságához képest meglepően olcsó lesz.
Szeretném megkérdezni tud -e valaki erről bővebbet? Esetleg gondolok itt MATÁV-os kulisszatitkokra. :-)
doky67

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!