Főmuftik szerint az UPC ellen lesz, ahol nincs matáv kábel, oda lehet majd technikailag bekötni (aszongyák majd az érdeklődőknek). Ahol lesz, ott havi 10 rugó körül...
Konkrét ajánlat??
Ködös igéret, hogy ebben az évben meg lesz.
A MATÁV-KÁBEL-TV-nek még a címét sem sikerült megtudnom, mert a számlázást az Első Pesti Telefontársaság intézi. Legutóbbi május 17.-én kelt árváltoztatási értesítésén is szerepel a homályos igéret, de semilyen cím nem szerepel, ha esetleg a kivánvcsi fogyasztót érdekelné, hogyan is lesz? Az ügynök tavaly ősszel igérte, hogy részletesebb tájékoztatást kér, azóta sem láttam.
Az EPT-nél "természetesen" semmit nem tudnak, az igérő cég pedig fantomot játszik.(Mindenesetre egy áremelés lenyeletéséhez ostyaként elmegy egy ilyen igéret)
Glück:
Az ISDN a 64 kbit-jével (vagy 2x64k) és a percdíjával viccnek jó, másnak nem.
Otthonra persze 4000-es általánnyal, este megfelelő lehet.
Az ADSL-t eleinte állítólag béreltvonali áron akarják adni. Annyi előnye biztos lesz, hogy a MATAV befejezi az emberek szemének a kiszúrását a jelenlegi "64k" "128k" mega-hiper-szuper béreltvonali sávszélességekkel.
(Az ADSL kb. legalább 768 kbit lefele, 364 kbit felfele, ennél jobb is lehet, távolság függvényében.)
Érdemes várni az ADSL beigért csodájára? A kábeltévé (Matáv kábel ) is igéri a csatlakozási lehetőséget.Aztán itt van az ISDN... Szóval melyik a korrektebb? Tud valaki tanácsot adni?
>>>
Azsondod UPC mek kábelnet... na ja igen, de ezek csak adig gyorsak ám amig nem mész ki a szolg. border-éből. De nekik is be kell valahogy szedni <<<
hát az, hogy egy szolg a BIXre rámennyen párszáz MBit/seccel ahhoz nem kell nagy beruházás és az már nekem bőven elég mert az implikál egy jó kis kapcsolatot BME/SCH-ra ami nekem BŐVEN elég :)))))))) (lenne, ha UPC meg nem csak az utcat turta volna fel hanem uvegszal is lenne benne)
Az ADSL (vagy xDSL) technologiai szempontbol messze felulmulja az ISDN-t mivel egyszerubben telepitheto es sokkal gyorsabb, az ISDN-t akar el is felejthetunk. Az USA-ban mar a DSL technologia uj, meg tovabb gyorsitott valtozata is kezd elterjedni. Itthon szerintem is a Matav lesz a legfobb akadalya az elterjedesenek, nyilvan a toluk mar megszokott modon ezen is extraprofitot probalnak termelni. A monopolium megszunese utan viszont a DSL gyors terjedese varhato.
adsl = Asynchronous Digital Subscriber Line, a lényege hogy a telefonderótodra nagyfrekis vivővel rámultiplexálnak a közepeseb sebeséggű uplink és 1 nagyobb sebességű downlink digi csatit
A dolog érdekes, de fontos hogy milyen messze vagy a telközponnól és milyen a lakásodig menő telefonderót minősége. Ettől függően az uplink sebessége az ISDN Basic Accestől a néhány MBps-ig terjedhet. Ja és ne feledjétek azért azt se el, hogy az ADSL csak az ún. "utolsó mérföld probémán" segít, de kötvehiszem hogy a Matávnet képes lesz kapásból és azonnal megbirkózni azzal a teherrel hogy a végfelhasználók sávszéle 20-30x-re növekedik.
Én úgy gondolom hogy eleinte qrva drága lesz és a cégek béreltvonali rencereit fogja kiváltani. Miután beszedi a Matáv a lét a gerincének és a kimnő sávszélének bővítésére, csak azután teszi a MASS számára is elérhetővé IMHO, de addig is +próbálja a nyakuknba sózni az ISDN-t.
Azsondod UPC mek kábelnet... na ja igen, de ezek csak adig gyorsak ám amig nem mész ki a szolg. border-éből. De nekik is be kell valahogy szedni a baksist a fejlődéshez. Én asszem hogy 2002-re a 2 féle rencer telefonderót és CATV adatkomm szempontjából kb ugyanazt és ugyanannyért fogja nyújtani...
Hali!
Mi a különbség a ADSL és az ISDN között?
Egyáltalán minek a rövidítése? Az ISDN az oké ez az ADSL dolog nem tszta. Ezért nyomja most a matáv az ISDNt? Gyorsan adjuk el hűségnyilatkozattal mert utána már csak az ADSL fog menni?
thx
Szélsebes internet ,hamarosan otthonra is !
Sikeres tesztidőszakot zárt a MATÁVnet május végén. Ősszel bevezetni tervezett új szolgáltatásunk, az ADSL vizsgázott jelesre a kísérleti üzem első fázisában. Az ADSL a hagyományos telefonvezetéken működő,nagy sebességü, mégis megfizethető internet-hozzáférés elnevezése. Legfontosabb tulajdonsága, hogy a telefonos vagy ISDN-kapcsolat sebességének többszörösét képes nyújtani mindenféle kábelcsere vagy egyéb szerelés nélkül a telefondróton, mindezt forgalmi és telefondíj nélkül,ráadásul internetezés közben még telefonálni is tudunk ! Erről a régen várt szolgáltatásról sokkel több konkrétumot ma még nem mondhatunk,de annyi bizonyos,hogy forradalmi újdonságához képest meglepően olcsó lesz.
Szeretném megkérdezni tud -e valaki erről bővebbet? Esetleg gondolok itt MATÁV-os kulisszatitkokra. :-)
doky67