A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Milyen masinád van? Én bewnne szoktam hagyni ázni és lefőzöm újra. :) Az első főzésnek így is csak a felét iszom meg, mert nagyon erős a kávé. A harmadik lefőzés pedig pont jó tejeskávéhoz.
Tudom, hogy itt kiátkoznak emiatt, de ezzel a masinával ez a dolog simán megoldható.
Velem történt meg. Miután kellően hülyén nézhettem a hölgyre, mert felvilágosított, hogy a brazil az 100% arabika, a "sima" meg robuszta-arabika keverék. Nem voltam beszélgetős kedvemben, még azt sem kérdeztem meg, hogy melyik mibe kerül -- nem hogy honnan származik a "sima" -- csak kértem a brazilból, hogy haladjunk. Ennyivel persze nem úsztam meg, mert nyilatkoznom kellett a törzsvásárlóiról, meg arról, hogy van-e appom (?), a végén már ő is érezte, hogy több kérdés nem ér egy 800 ft-os dupla presszóért. Nem volt amúgy annyira elcseszve, mint amennyire ezek el szoktak lenni cseszve. Mármint a kávé :)
SEVERIN 2+ kávéfőző folyton öblítést kér, bekapcsolás után teljesen random 2-3-4-5 alkalommal meg kell csinálni, csak ezután hajlandó kávéfőzés állapotba kerülni.
Nemrég volt vízkőmentesítés. Miilyen érzékelő lehet a hibás? Egyébként gondolom lefőzött adagszám után kellene kérje...
Kb egy hete a 2017 elején épített Baby Primoban eldurrant a Sestos PID. Különösebb előzmény nélkül tette ezt. Elő kellett venni hirtelen a Brikkát, de azért próbáltam gyorsan megjavítani.
Sestos PID-et hirtelen csak Kínában találtam, viszont találtam olyan hazai forrást, ahol olyan Rex C-100ast ajánlanak, ami tudja kezelni a PT100 hőelemet, ami nekem be van lógatva a kazánba.
Be is szereltem már, nem igazán veszem észre, hogy rosszabb lenne, mint a Sestossal.
Igazából annál sem tudtam fél fokos hőingáson belülre beállítani a PID-et, ez is kb úgy működik.
Ha már ott voltam, vízköveztem kicsit, cseréltem benne szilikoncsövet, pumpát, az is 6 éve ment már.
Ez a gép még mindig boldogságot ad minden reggel :-D
Bezzera BB005TM, "egygazdás", rendszeresen karbantartott kávéőrlő (frissen kitisztított őrlőművel/őrleménykamrával) eladó. Őrlőműve kúpos, de nem az általános 38 (Iberital Challenge, illetve egyes Ascaso-Lelit modellekben), hanem 48mm átmérőjű.
Adatok: - Rozsdamentes, acél ház (AISI 304) - Szélesség (mm): 130 - Mélység: 250 - Magasság: 380 - Tömeg (kg): 5,5 - Telj.felvétel (W): 100 - Motorfordulat (1/min): 900 - Kehely űrtartalma (g): 250 Utólagos, a használati értéket növelő extra a pontos őrleményfinomság-állítást segítő skálázás, ami a képeken is látható (sajnos, ez gyárilag nincs rajta).
Irodánkban van egy Nespresso Vertuone kapszulás gép. Azért kell ez,hogy a daráló ne zavarja a megbeszéléseket. Ez a gép folyamatosan rossz. Hol a szervizben van, hol éppen úton oda vagy vissza. Tudnátok olyan kapszulásat ajánlani,ami elbírna a napi 2-3 kávéval és még megbízható is?
Forgácsoló vagyok,gyártottam rozsdamentes anyagból egy bojlert.Már csak a fűtőszál hiányzik. Mivel én sem találok külön eladót,ezért az alu bojlerből fogom kibontani.
Ha pesti vagy, érdemes lehet megpróbálni a iii. kerületi bécsi úton a kávégép szervízt. Évek óta hozzájuk hordom a gépeimet. Azt hiszem 118-as szám. Fiatal de korrekt csapat
A gép egy Quickmill Vetrano 2B. Hat éve nagy örömmel használom, most elromlott. Az eddigi szerelő nem ért rá, ezért egy szervizbe vittem. Kész lett, de furcsán viselkedett, csapolás után eddig mindig lefújt és a mérőóra nullára futott, most nyomás alatt maradt és csak kikapcsolás utáni “csapolásra” dobta el a nyomást. Visszavittem, további egy hét után azt mondták többeket megkérdeztek ez így normális. Azt hogy hat évig miért nem így működött nem tudták megmondani.
Ezzel megbékéltem volna, de a gép nem veszi fel a vizet, és nem is csapol. A motor forog, a gép szörcsög, de nem szívja fel a vizet és nem is nyomja ki. Van-e valakinek - azon kívűl, hogy vidd vissza, miért nem ott próbáltad ki és hasonlók - ötlete. Szedjem szét én magam? Köszönöm a türelmeteket!
Nem tudja valaki,hogy Gaggia classic kávégéphez fűtőszálat honnan tudnék beszerezni? Bojler nélkül kellene.Bújom a netet,de csak bojlerrel egybeépítettet találok. Előre köszönöm a segítséget