Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
...Akkoriban, mikor ezek működtek, még gyerek voltam, de tán lehet azt mondani, hogy "velük éltem", mivel szünidők alkalmával reggeltől-estig benn lógtam a garázsban (Fater garázsmester volt már akkoriban). A kötődés nem szűnt meg, 1993-tól 2005-ig én is hivatásos gkv-ként dolgoztam a cégnél. Aztán jött egy létszámleépítés, szerencsére kedvező kimenettel: közben már volt egy szerződésem tanulóként/besegítő gkv-ként az Óbuda garban, hogy szabadnapokon majd szórakozásból buszt vezetek. Nos, ennek 20 éve, és még mindig Óbudán vezetek buszt...
Ezt az uraságtól levetett dolgot azért árnyalnám kicsit. Dánia és Olaszország 1955, Kanada 1956 stb stb - Pye közvetítőkocsit vettek. Ez nem levetett cucc volt
Csúnyábban fogalmazva, az uraságtól levetett eszközök közül választottak. El tudom képzelni, hogy a legújabbak akár a cocom-listán is szerepelhettek. Másrészt a rendelkezésre álló pénz is korlát lehetett.
Szerintem a maga idejében nem volt túl nagy válogatási lehetőség, hogy mit vegyenek; illetve, hogy beleszóljanak, hogy milyen alapra épüljenek a közvetítőkocsik. Vagy mondjuk még inkább valószínű, hogy lényegesen drágább lett volna, ha meghatározzák, hogy miből legyen a közvetítőkocsi.
Úgy rémlik, hogy a Moszkvics 407-nél a baloldali B-oszlop első részén láttam beütve a rendszámot. De, mivel ez kb. 60 évvel ezelőtt volt, nem vagyok benne nagyon biztos.