Az általam keresett 1884-es születésű Vasinka János 1937-ben biztosan Újpesten lakott és 1944-ben még élt. A dgs szám alapján végigvettem az Újpesti halotti anyakönyveket, nem átlapozva, hanem az indexelt adatokat lekérdezve. Lehet, hogy mégis ott halt meg, annak ellenére, hogy a keresés nem találta meg ?
Az 1828-as nem hozott látható eredményt, de másnál szerencsésebb lehet vele.
Nekem az 1857-es segített, például új gyerek megtalálásában, vagy a faluban kicsit másabb címen egy teljes azonos nevű család révén vált egy-egy feltételezésem kijelentő móddá.
A nevek után beírt születési évszámmal kritikus vagyok, gondolom senki sem ellenőrizte a ebmondott adatot, így akár 1-4 év eltérés is lehet (nálam egy családnál a tízből háromnál volt csak jó).
Keresem a battonyai Tóth Joannes (János) LCLF-664 és Nagy Julianna LCLF-66C házaspár házasságát és születésuket, halálukat. A gyerekeik megvannak, de ennél tovabb nem jutok. Rk család, a férj 1840-ben szűcsmesterként van említve. A gyerekektől visszafelé legalabb 10 évet vegignéztem, nem találtam meg az esküvőjuket. Érdemes az 1828-as vagyonösszeírást megnézni ?
Azt írja, hogy a könyvet a KSH könyvtár megbízásából digitalizálták. Régebben ott még elérhető volt online, trükkösen, mára ez már nincs meg. Szerencsére akkor mindet lementettem. Tass a 104. oldalon van
Tass községet keresem. Pest-Pilis-Solt-Kiskunt ki tudom oldalt választani, így az első megyei oldal betöltődik. Ha Pozsonyt, akkor Pest-Pilis-Solt-Kiskun utolsó oldala látszik. Tass a kettő közt lehet, de azt nem tudom megjelenuteni. Ha ballldalt alul beírom az oldalszámot, nem nyitja meg...
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál. Gizella második házassága valoban hiányzott. Gyuláról meg csak snnyit tudtam, hogy elváltként halt meg. A dokulentum a FS portálon nem elérhető, gondolom, helyben nézhető csak meg.
A Vasinka János-Vasinka Ilona házasságról azt akartam írni, hogy már megvan, de amint kiderült, valaki törölte a családfámról... Most újra beírtam. Egyébként ők unokatestvérek voltak, és a hungaricana.hu-n van nyoma, hogy 38-bzn (ha jól emlékszem) elváltak.
Köszönöm a találatokat !
Persze az eredeti kérdések továbbra is nyitottak.
Te használod az Ancestry-t? A keresője nem tul acélos, pedig szinte minden dokumentum esetében találtam indexet.
Újabb segítségre lenne szukségem: keresem Vasinka Gizella Margit (GJ1L-Z63) és Vasinka János (LZ4Y-677) halálozását. Ez utobbi 1944.01.23-an még élt. Hajdúböszörményben, Újpesten és a 11. kerületben kerestem, nrm találom. Gizella 1910-ben még Egyeken volt.