Keresés

Részletes keresés

Igazság80 Creative Commons License 2024.12.22 -3 5 5048

"Neki is köszönjük meg!"

Mármint Vovának  hogy  4 és fél hónap alatt azzal a bizonyos  21 lejátszatott  válogatott mérkőzéssel folyamatosan  meccsformában tartotta Simont,  gondolom elírás a dán neve és igazából így értendő ez.))

Simon meg  igazolta hogy komoly nemzetközi szinten is még az igen fiatal kora ellenére is  helytáll,  amennyiben bíznak benne.  És ki bízott benne ?...     Ez a nap kérdése.))...

Előzmény: Bamberg58 (5039)
Igazság80 Creative Commons License 2024.12.22 -2 2 5047

Igazából mindenféle  szinonimát használt már erre.))    Ráadásul az emberünk még arcátlanul simán a képünkbe is hazudik,  mert  nagyon is használta a "kókler"  kifejezést is többször edzőnkkel kapcsolatosan,  sőt  van hogy  győztes meccs után  alkalmazza egy rövid mondatban kétszer (!)  is  kimondva.  

Tehát épp egy fontos meccset hozunk az olimpián  (nem a nyári gyerektáborban)  ,  és itt is csak ennyire futotta neki :

"De a kókler mindentől függetlenül kókler!"

Itt éppen csak  egy 6 szavas mondatban van meg kétszer.))...

Előzmény: hatosfalat (5038)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.21 -12 0 5046

Ezek szerint még előttünk van:

a norvég,dán,francia,svéd,holland és a német válogatott is, plusz az orosz, ha valaha visszajön?

Ez nagyon más amivel Pálinger hülyít, bár nem véletlenül..

Ez viszont azt jelenti, hogy ez a teljesítmény, Golovin szerint, egyszeri kiugrásnak tekinthető, mint anno a horvátoké volt?

Előzmény: Bamberg58 (5045)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.21 -12 0 5045

Golovin:

Bár továbbra sem vagyunk a topcsapatok között. Szerintem 6-7 csapat van előttünk.”

Előzmény: Tonio 2.0 (5044)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.21 0 0 5044

Egyébként nem titok, hogy Vovánál sokáig rezgett a léc: az MKSZ kivárásra játszott...

Chemával emlékeim szerint már az olimpiai selejtező előtt hosszabbítottak. Ami azért elég hülyén nézett volna ki, ha lemaradunk az olimpiáról. De egyrészt az elmúlt években meggyőzőbbnek tartották a teljesítményét, másrészt van egy fontos támasza, Nagy László.

Ezzel szemben Vovával csak az olimpia után hosszabbítottak.

Először is megvárták, hogy egyáltalán kijutunk -e, majd utána, hogy hogyan szerepelünk.

Igazán most szilárdította meg a helyét ezzel a bronzéremmel...

Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.21 -12 0 5043

- Az oroszoknak való udvarlást, pl hogy nagyon hiányolta őket az Eb-ről, szerencsére csak a végén kellett olvasni.

Szerintem egyszer orosz kapitány akar lenni...

Előzmény: Tonio 2.0 (5041)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.21 -12 1 5042

ezt mondjuk Csíkosnál is elsütötte,

Pálnál és Smonnál is elsüttötte és egy hónap múlva beértek!;-))

Pál mondjuk nem sokáig...;-))

Előzmény: Tonio 2.0 (5041)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.21 -1 1 5041

Van egy Vova-interjú a Handballfast nevű portálon. Őszintén szólva csak orosz verziót találtam, így kissé nehézkes volt a fordítás.

Néhány dolog:

- Klujber sérülten játszott az Eb végén. Térdproblémák + húzódás. Mi a megoldás? Vova szerint pihennie kell.

- Vámos Petra önálló egyéniség, nem hasonlítaná Görbiczhez. (Ezt az összehasonlítást a kérdezőtől nem is értettem.)

- Simon remekül ismeri fel a helyzeteket. Pl az olimpián a brazilok ellen elmondta neki, hogy a kapus leengedi a kezét, és a 60. percben ez eszébe jutott, és felfelé lőtt neki, az ő (Vova) remek instrukcióit követve.

- Kácsor nem tud felszabadulni a válogatottban. Ráadásul le is betegedett.

- Pődör jól játszik a bajnokságban, de még idő kell ahhoz, hogy elérjen arra a szintre, hogy behívja (ezt mondjuk Csíkosnál is elsütötte, majd nem sokkal később mégis behívta).

- Szerinte a szövetségi kapitánynak nincs elég meccse egy szezonban, elszokik a meccseléstől. Ezért vette maga mellé Szilágyi Zoltánt, aki klubedző, és jó formában van.

- A legérdekesebb rész, hogy szó volt róla, hogy leváltják az olimpia végével, most meg már mindenki nagyon büszke, hogy kitartottak mellette...

- Az oroszoknak való udvarlást, pl hogy nagyon hiányolta őket az Eb-ről, szerencsére csak a végén kellett olvasni.

Darhon Creative Commons License 2024.12.21 0 2 5040

Sajnos Nonó nagyon nem volt formában. Az itthoni CSM meccsen is elég egykedvűen ült a padon.Ellenben Réka nagyon jó, és hasznos volt!

Előzmény: hatosfalat (5037)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.21 -13 0 5039

Az EB megmutatta, hogy Heine jó döntéseket hozott, az elvileg kevesebbet  játszó játékosoknál mert Klujber és Simon is frissen, pihenten és  szuper formában játszott.
Bíró, Bordás meg nem az ő sara.

Neki is köszönjük meg!

hatosfalat Creative Commons License 2024.12.21 -2 3 5038

Bocs, a kóklerezők között nem voltál. Te tehetségtelennek és fasznak hívtad Vovát. Én kevertem el.

Előzmény: objektív3 (5035)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.21 -2 1 5037

Jó, hogy mondod Bordást, én már bőven a teljes szezonban Pásztor erőltettem volna helyette. Aztán két meccs után az eb-n már látszott, hogy most nem szabad Nonónak szerepet adni. 

Csak az ember amikor tizenharmadszor is téved, akkor legalább legyen annyi önkritikája, lehet nem a kapitány vagy éppen a klubedzők a kóklerek. Mert utólag mindig nagyon könnyű okosnak lenni, meg a kimaradó játékos mindig az, aki biztosan jobban játszott volna. 

Előzmény: Tonio 2.0 (5034)
objektív3 Creative Commons License 2024.12.21 -2 1 5036

Én is ilyesmit írtam volna, ha nem vagyok felbosszantva...

Annyit tennék hozzá, hogy ha nem is akartál kitartani Bordás vagy x mellett, akkor is, ha z és y ilyen-olyan okokból ki van zárva, akkor kénytelen lettél volna kitartani Bordás mellett.

Előzmény: Tonio 2.0 (5034)
objektív3 Creative Commons License 2024.12.21 -2 2 5035

Nem szeretem a ferdítéseket, tőled sem.

SOHA NEM írtam, hogy az idősebbek mennyivel jobbak a mostaniaknál, csak azt írtam, hogy néhány idősebb jobb néhány fiatalnál, nem mostaniaknál, hanem akkoriaknál, amikor ezt írtam! (egyébként valóban 12 éve nem értünk el eredményt ezekkel az idősebbekkel, ÉS ezekkel vagy más fiatalokkal sem...)

SOHA NEM neveztem kóklernek!

NEM írtam, hogy Kisfaludyval bármi is biztosan összejött volna (de szerintem kicsit több lett volna az esély, mint Bordással, Pásztorral)

Valóban sokszor kritizáltam játékosokat, edzőket, de téves az az általánosításod, hogy „ezekről a játékosokról”, meg hogy mind gyengék lennének védekezésben, mentálisan stb.

És mint már írtam, a mostani siker nem írja át az elmúlt 12 évet.

Nem értem a kirohanásodat, a téma csak az volt, hogy Vova kitartott a lányok mellett. Mit tehetett volna mást? Lemond vagy lecseréli a csapatot?

Előzmény: hatosfalat (5033)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.21 -2 4 5034

Érdekes kérdés, hogy azért, mert most valami jól működik, régen is minden rendben volt, és minden kritika jogtalan volt a maga idejében? Most nem arról beszélek, aki csak fikázni, provokálni, meg gőzt kiereszteni jár ide, de lehettek bőven jogos kritikák is, amiket nem feltétlenül tesz semmissé, hogy később korrigálva lettek.

Vagy hogy később, a nagy bizalom, az egyéni fejlődés, vagy ki tudja, minek a hatására X, vagy Y játékos jobb lett - főleg ha Z meg Zs meg nem lett jobb...

Egyébként bevallom, hogy Kuczoráról beírtam a 2023-as vb után, hogy kaphatna egy kis pihenőt a válogatottól (nyilván nem örökre, azt már akkor is luxusnak gondoltam volna, de átmeneti jelleggel).

Nem láttam előre, hogy az olimpiai selejtező svéd meccsétől kezdve egy egész más Kuczorát láthatunk majd.

Akkoriban úgy emlékszem, abban bíztam, hogy hátha Zácsik vagy Háfra vissza tud térni...

Papp Nikit se tettem volna meg a védelem oszlopának.

De például Simont se dobtam volna be 19 évesen, meg Bordás mellett se feltétlenül tartottam volna ki, stb.

De egy fórumozónak nyilván más a felelőssége, mint a kapitánynak.

Illetve azóta a helyzet is változott.

De részben hitvita az egész, mert az utólag eldönthetetlen, hogy Kuczora fejlődéséhez kellett -e tornákon át égetni. Az lehet, hogy a külföldi szerződéséhez kellett, bár azt szerintem inkább az EL miatt kapta.

Az is eldönthetetlen, ha bizonyos posztokon mások mellett dönt a kapitány, mit értünk volna el.

Mondhatjuk, hogy jobbat, rosszabbat, vagy nagyjából ugyanezt, de ez hitvita.

Ami a lényeg, hogy most jól működik a dolog - hogy ebben mennyi volt a tervszerűség, mennyi a kényszer, mennyi az ad hoc döntés, mennyi múlt a játékoson, a klubon, a kapitányon: megint csak vitatéma...

Előzmény: hatosfalat (5033)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.21 -2 4 5033

Leírtad ezekről a játékosokról hosszú évek alatt vagy százszor, hogy lusták, nem képesek kemény munkára, nem tudnak védekezni és mentálisan összeomlanak amikor igazán nagy tét van. Aki téged olvasott, az gondolhatta, hogy a legjobb tízbe sem kerülnénk be sose, még a világ legjobb edzőjével sem. Százszor leírtad, hogy az idősebbek mennyivel jobbak a mostaniaknál, csak valahogy ezekkel az idősebbekkel 12 éve nem értünk el ilyen eredményt.

Most meg egy általad kóklernek tartott edző, az általad mentálisan gyenge játékosokkal egyre jobb eredményeket ér el. 

És egyre viccesebb, hogy az általad lesajnált játékosokkal utólag már négybe kellett volna jutnunk 

az olimpián, meg ha Kisfaludy ott lett volna, akkor biztos az érem is összejön. 

És hozzáteszem én nagyon örültem Vova kinevezésének, de 2022-es eb után elküldtem volna és pld. Kuczorától már én nem reméltem semmi komolyat. Csak utólag belátom, hogy én voltam a hülye. 

Előzmény: objektív3 (5030)
objektív3 Creative Commons License 2024.12.21 -1 1 5032

Azért tegyük hozzá, hogy 

Duda a védekezés alapembere is volt
Belo fő erőssége a hetesek kiharcolása és passzok, és még 2023-ban is erősítette a brazil válogatottat

A brazil válogatott a 2021-es VB-n hatodik lett

2024-ben Costa is hiányzott, csak egy szélső, aki 88 százalékkal lőtt szélről

Előzmény: hatosfalat (5017)
objektív3 Creative Commons License 2024.12.21 -4 1 5031

Vova jó szemét dícséri, hogy Papp csak a 7. volt az erősorrendjében, Bordás, Planéta, Szabó, Albek, Pásztor és Hornyák után...

Előzmény: hatosfalat (5023)
objektív3 Creative Commons License 2024.12.21 -4 1 5030

Akik mellett Vova kitartott, azok mellett - egy-két játékos kivételével - MINDENKI kitartott volna...

De még a kivételek sem igazán kivételek, mert pl. Kuczora eleinte sok kritikát kapott, de emlékeim szerint senki nem akarta kihagyni, mert az a helyzet, hogy nem volt igazi alternatívája, sőt még cseréje sem. Muszáj volt reménykedni, hogy elkapja a fonalat, vagy legalább legyen ott, aztán hátha...

Vagy én pl. elleneztem Papp favorizálását, de ha bizonyos játékosok tiltólistán vannak vagy sérültek, még én is kénytelen lettem volna beválogatni.

Aztán Vova sok játékos mellett kitartott, akik egyáltalán nem hálálták meg.

Előzmény: hatosfalat (5024)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.21 -12 1 5029

Golovin nekem, a múlt miatt, még mindig nem szimpatikus, de az EB-n elismertem, hogy kifogástalan volt, a Csíkos Juhász csereberét kivéve...

A nyilatkozatai is, most, korrektek és mértéktartóak, ez viszont szimpatikus.

Most jól látja..

Előzmény: Tonio 2.0 (5026)
S. a "Török" Creative Commons License 2024.12.21 0 2 5028

Miért, PK mit művel? Kimondja végre, amit rengetegen gondolunk, és ami nem irreális agymenés.

Végre valaki nem a megyünk tovább, dolgozunk, aztán meglátjuk, mire elég típusú mantrát tolja. Meg az óvatos, nem a fejére olvasható általánosságokat.

Jól beszélt most a Katalin.

Előzmény: szabopalesz (5022)
Omega12 Creative Commons License 2024.12.21 -1 3 5027

Milyen sportágra gondolsz?

Esetleg birkózás, mert ők voltak azok, akiktől azért egy érmet várt a közvélemény. Igazad van, lehet ha Golovint kirúgják az olimpia előtt, sikerül Muszukajevnak, vagy Losonczinak összehozni  egy érmet, de ezt már sosem fogjuk megtudni. 

Előzmény: Bamberg58 (5025)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.12.21 -2 14 5026

Úgy látom, szegény Bambi nehezen heveri ki ezt a sikert... Kellene már valami kudarc, aminek kapcsán szidhatja a lányokat.

Talán ha a Móvár nem lesz jó az EL-ben, akkor szidhatja Albeket, és helyreáll a lelki békéje...

Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.21 -12 0 5025

Igen, Vova a sok kóklerrel szemben kitartott a lányok mellett.

Ha az olimpia előtt kirúgjàk, lehet ott is van egy érmünk!

Most már így jártunk...talán kezd felnőni?

Kellemes Karácsonyt neked és a Ballainak is!

Add át!

Előzmény: hatosfalat (5024)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.21 0 4 5024

“Hozzá kell tennem, hogy sokat lépett előre Vova (Golovin Vlagyimir – a szerk.) is, ő egy nagyon jó ember, sokszor talán túlságosan is, néha hiányzott, hogy keményebb legyen, mert annyira védte a lányokat. Viszont utóbb neki lett igaza, mert ez a hozzáállás kifizetődött, megtalálta az arany középutat, amivel a legjobb útra tudja terelni a játékosokat.”

Igen, Vova a sok kóklerrel szemben kitartott a lányok mellett. Ők meg meghálálták neki. 

Előzmény: szabopalesz (5022)
hatosfalat Creative Commons License 2024.12.21 0 0 5023

Ezek szerint Papp Niki megtalálása volt Vovánál a kulcs. 

Előzmény: Tonio 2.0 (5009)
szabopalesz Creative Commons License 2024.12.21 0 0 5022

https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/2024/12/palinger-katalin-a-norvegoknak-ket-evuk-van-es-beerjuk-oket

Persze hajhasz címadás, de sokkal szimpatikusabb, ahogy Vova józanul nyilatkozgat a jövőről, mint ez amit PK művel.

Igazság80 Creative Commons License 2024.12.21 -3 2 5021

"...mert most minden körülmény nekünk kedvezett"

Ja persze ez jól hangzik, csak hogy ez még nem is igaz egészen,  a csapat fele  betegség/sérülés  bajlódott menet közben  és kulcsembereink  (Szemerey,  Márton, Simon, Vámos és ...)  játszottak  nem 100-as állapotban.    Ezt nem hívnám épp  kedvező körülménynek,  külön dicséretes hogy ezt is sikerült  "legyőzni" a torna során,  mert az érintettek még  ennek ellenére is jól tudtak teljesíteni.

Különben meg  a világ top 5  csapatából   hárommal is játszottunk,  ebből  kettőt meg legyőztünk amikor nagyon kellett.    Az éremmeccset már nem is idehaza  nyertük meg,  hanem Bécsben.

Nem kell óvatoskodni  a nyilatkozóknak sem,   a játékosok  sem ezt tették a torna előtt,  gyakorlatilag  "bemondták"  az érmet  ami  akkor sokaknak igen csak megmosolyogtató kijelentés volt.   Ja,  csak  hogy ők ezt végre is hajtották. 

Célt érni  az tud,  akinek  céljai vannak.))    És  meg is kell tudni fogalmazni ezeket...

Előzmény: Bamberg58 (5020)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.20 -12 2 5020

Az EB-n az ellendrukkerektől végig azt lehetett olvasni, hogy a szerencsés sorsolás

Golovin és Elek is ezt mondta, a jövőről óvatosan mert most minden körülmény nekünk kedvezett.

A francba, maguk ellen szurkoltak......még ők is Vincent?

Előzmény: Omega12 (5016)
Bamberg58 Creative Commons License 2024.12.20 -12 3 5019

Elkezdtek profi sportolóként gondolkodni és élni

Na ezért nehogy már dicséretet kapjanak, a TAO bébik!
Nem ez lenne a minimum? 

Addig miért nem?

NA és Pálinger szerint is a pénz ártott meg nekik...

Európa legnagyobb, állami pénzből fizetett gázsiját bezzeg simán felvették, miközben norvég amatőrök is ronggyá futották őket.

Végre jól fizetett profi sportolóhoz méltón élnek és küzdenek?

Megérkeztünk...és itt az eredménye...

Előzmény: flott (5012)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!