Keresés

Részletes keresés

peterfizora Creative Commons License 2010.11.05 0 0 58

Én teljesen rá vagyok állva a homeopátiás kezelésre, ezeket böngészem a neten. Torokgyulladással szenvedek elégsokszor egy évben és ezt szeretném megszüntetni. Csak azért írom ezt, mert olvastam, hogy allergiás tünetek ellen sokat segíthet... Barátaim is szenvednek ettől és rengeteg gyógyszert kell szedniük, hogy némely időszakot "átvészeljék". Még én is keresgélem az információkat, meg véleményeket hajkurászok. A kisfiam is gyakran betegeskedik sajnos és az ő szempontjából sem lenne rossz, ha többet tudnék erről :)

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.05 0 0 57

Na, ezért van neked allergiád, nekem meg már nem :-p

 

Van itt mit olvasni, a magam részéről nem fogom újra leírni.

Előzmény: szancseeka (56)
szancseeka Creative Commons License 2010.11.05 0 0 56

Nekem is allergiám van. Elkezdték nekem ajánlgatni ezeket a homeopátiás szereket, de én nem nagyon hiszek ezekben. Valakinek vannak pozitív tapasztalatai ezzel kapcsolatban, mert szívesen meghallgatnám. bocs olvasnám

morganpg Creative Commons License 2010.08.30 0 0 53
Igen, a hajlam örökölhető és igen az az oldal elég jó van olyan opció is hogy a kérdéseidet felteheted egy allergológusnak. Meg ha már ott jársz érdemes belekukkantani a feltöltött videokba, nagyon viccesek. Ha szavazol vmeikre asszem még nyerhetsz is :) Allergiások előnyben, nem tudom rajtunk kivül ki nézné ezt az oldalt.
Előzmény: Zetorforever (51)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.30 0 0 52
Az allergiás hajlam örökölhető.
A gyógyszerek megbeszélése meg a másik topikban van, ez természetgyógyászat.
Az a teszt egyébként kb egy lófüttyöt ér, pláne ahogy csinálják. A Voll-módzsert próbáltad?
Előzmény: Zetorforever (51)
Zetorforever Creative Commons License 2010.08.30 0 0 51
Érdekes dolgok ezek mert pl. nekem az allergia teszt azt hozta ki hogy allergiás vagyok a macskaszőrre. Közben otthon van két macskám és semmi bajom nincs tőlük...már vagy 10 éve van macskánk, szóval furcsa dolog. Lehet hogy a tesztnél alkalmazott kivonat vagy én nem is tudom hogy kell azt hívni, intenzívebb mint ahogy én a macskával otthon érintkezem. Apám amúgy nagyon sok mindenre allergiás, örökölhető ez vagy csak a hajlam? A másik kérdés hogy rengeteg oldal foglalkozik ezzel a témával, mik azok amik jók? Apám miatt érdeklődöm...! Link Ez a spray hatásos? Illetve az itt közölt infók azok jók?
Előzmény: Töhötömke (49)
Töhötömke Creative Commons License 2010.08.05 0 0 49
vigyázni kell az allergiával mert először lehet hogy csak az orrodat fújod, de utána lehet nagyobb baj is, bőrkiütés, légzési problémák stb. Unokatesóm is így járt szegény:( Volt macskájuk és bent volt a lakásba természetesen eleinte csak folyt az orra nem foglalkoztak vele aztán mikor macskasimogatás után megdörzsölte a szemét akkor nagyon csúnyán bevörösödött és összeszűkült a szeme aztán jött a légzési gond, nehezen vette a levegőt, befulladt éjszakánként de az orvos rögtön rátapintott a lényegre hogy valami állat van a lakásban. Aztán amiket még mesélt az orvos a szüleinek attól nagyon megilyedtek és szegény macskának mennie kellet nem volt mese. Szegény kisgyerek nagyon szerette a macskát meg mai napig is szereti a cicákat, amint meglát egyet rögtön megsimogatja de anyukája rögtön rászól hogy vigyázzon mert veszélyes. Ezért érdemes utána járni az allergiának hogy ne legyen súlyosabb a dolog mert nagyobb baj is lehetett volna belőle.
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.05 0 0 48
A dokis dolgokat a másik topikban tudod megbeszélni, ott vannak, akik a klinikai orvoslással foglalkoznak, ha kíváncsi vagy a tapasztalataikra.
Előzmény: akalami (47)
akalami Creative Commons License 2010.08.05 0 0 47
Visszagondolva tényleg butaság volt amit írtam... :$
Közben páromat sikerült rávennem, hogy keressen egy dokit, aki tud segíteni. Szerintem én is elmegyek vele... Csináltatok allergia vizsgálatot, ha már ott leszek vele. Legalább kiderül van-e valami bajom. :)
Előzmény: hastetheday (45)
hastetheday Creative Commons License 2010.08.05 0 0 45
csak itt több fajta csalán van, így ki vagy javítva. :) Nem vagy botanikus sem biológus, így nem vagyok kompetens a témában, de olvastam, hogy a csalánnak minden része gyógyító hatású.

Az orrspray nekem is segít, pont most érzem hogy már itt lehet a szezonja a parlagfűnek, mert már kicsit folyik az orrom, és az időjárás sem volt olyan hogy csak egy szimpla megfázásnak tudjam be. 1 fújás, pár zsepi és újra komfort érzetem van. :)
Előzmény: akalami (43)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 44
Ki vagy javítva.
Előzmény: akalami (43)
akalami Creative Commons License 2010.08.02 0 0 43
Szerintem a csalán az csalán, de javítsatok ki ha tévedek. Vannak csalán samponok is, és rajta van a képe is. Szerintem csalánból csak 1 van.

Egyébként, a párom küszködik allergiával. Konkrétan annyira, hogy állatkertbe nem lehet vele elmenni, mert mindenféle szőrre allergiás. Ő csak orrsprayt használ, az segít kezelni a tüneteit, de próbálom őt nyaggatni, hogy menjen el valami orvoshoz aki talán többet tudna segíteni.
Erre mindig azt mondja, hogy már volt, de úgy vélem orvos függő is, hogy ki mit ajánl.
Előzmény: zemari65 (42)
zemari65 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 42
Én sem tudtam hogy eszik/isszák a parlagfüvet, csak csalánról tudtam hogy van belőle tea és egyszer ettem egy "iharosi csirke" nevezetű ételt, amely palacsintába göngyölt csirke volt, csalánnal. Nagyon finom volt, de nem hiszem hogy a gyomnövény csalán volt benne, van annak vmilyen más fajtája is esetleg?
Előzmény: hastetheday (40)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.02 0 0 41
Az nem, de egy ismerősöm vban evett/ivott pfüvet (teának is), és kigyógyult az allergiából :-)
Előzmény: hastetheday (40)
hastetheday Creative Commons License 2010.08.02 0 0 40
Ennyi érdekes adat, ezekért az infokért szeretek az index fórumra járni! :)

Álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha is ették/eszik a parlagfüvet. :D
Rengeteg minden van amire allergiás lehet az ember, bár én nem lennék abban olyan biztos, hogy legalább annyian allergiásak a szőrökre mint a parlagfűre. Esetleg van valakinek valami statisztikai adata az allergiások százalékos eloszlásáról?
Előzmény: Törölt nick (38)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.11 0 0 38
Parlagfű salátának is jó. Részletek Weixl-Várhegyi László írásából:

A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények gyógyításra és
ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr.

A parlagfűről a régi gyógynövény könyvek leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is. Ezért szeretik legelni az állatok is. A múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt. Aroma olaját aroma mécsesekben hevítették, de lehetett kapni, a szárított, összesodrott leveleiből készített füstölőt is.

A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! Ahol
parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. A pollen allergén volta abból ered, hogy az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálják a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot?

A parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, - önmagában sem rossz! - és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre ( leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát... Veterán dobóatléta vagyok és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen.

S egy érdekes adalék: Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!

ghepard Creative Commons License 2008.08.27 0 0 36
"Legyél egészséges úgy, hogy nem dobsz ki az ablakon százezreket táplálékkiegészítőkre!!"

Igen, ez azt hiszem műdödik, legalább is nálam, már csaknem 30 éve. Minden a hozzáálláson múlik. Hogy akarsz-e egyáltalán egészséges lenni. Akarsz-e egészségesen lélegezni, egészséges helyen. Akarsz-e egészséges innivalót inni, annyit és akkor mikor kell. Akarsz-e egészséges ételt enni, annyit és akkor mikor kell. Mivel a rendelkezésemre állok magamnak a nap 24 órájában a segítséget magamtól várom (elsősorban). Ha bajom van, arra gondolhatok állandóan, hogyan ki belőle............
Előzmény: lylhee (34)
ghepard Creative Commons License 2008.08.27 0 0 35
"Miért szted hány ember képes meztelenül havat olvasztani? :-)))"

Hát azt nem tudom, de olvastam egyet mást, ami első olvasásra hihetetlen. Nagyon régen olvastam, hogy a nagy indiai (azt hiszem Gándhi) egyszer versenyzett barátjával valahol Svájcban, hogy télen ki fog hamarébb megszáradni, mikor kijönnek a jeges vízből és rajtuk van a vizes lepedő, vagy mi a francot hordanak. Na ettől sok éven keresztül kirázott a hideg (a gondolattól, hogy megpróbálnám). De azért gondolkodtam itt ott, hogy hogy a francba csinálhatta, miért nem fagyott meg, hisz egy pár kilócska volt azt hiszem. Aztán sok év után pusztán véletlenül el kezdtem foglalkozni a saját hangommal (erejével, és hogy mire használhatnám). Láss csodát, minden nehézség nélkül -12 fokban csaknem meztelenül ráültem egy kidőlt fára és kb 40 percig ott ültem teljesen mozdulatlanul, szinte el sem akartam hinni, hogy nem fagytam meg.
Előzmény: Törölt nick (33)
lylhee Creative Commons License 2008.08.26 0 0 34
Elhallgatott tények, megdöbbentő adatok az egészségről
Legyél egészséges úgy, hogy nem dobsz ki az ablakon százezreket táplálékkiegészítőkre!!

- Sok egyszerű, de mégis eltitkolt OK, amivel a szervezetünk normálisan tudna működni
- Miért nem hasznosulnak a táplálékkiegészítők
- Módszerek arra, hogy ne 50-60évet éljünk, hanem reális cél legyen a 90is!

Kattints ide:
www.titok.shp.hu
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.22 0 0 33
Miért szted hány ember képes meztelenül havat olvasztani? :-)))
Előzmény: ghepard (32)
ghepard Creative Commons License 2008.08.20 0 0 32
Nem tudom, milyen cirkuszi mutatvány, hisz tulajdonképpen semmit sem írtam. Tulajdonképpen majdnem semmit sem csinálok, csak szinte nyugodtan hagyom, hogy megbírkózzon a bajjal a szervezetem. Ha erősebb, jobban tud bírkózni. Szép lassan erősebbé lehet tenni, nem egyik napról/hónapról a másikra. Én fokozatosan kimásztam az asztmából, szénanáthából, porallergiából, erős derékfájásból és több sérülésből, amit főleg foci közben szenvedek el. Még ma is focizom 56 éves fejjel 20-30 éves srácokkal és nem mondják, hogy menjek a francba...........

Persze másnál másképpen sülhet el ugyanaz a dolog, ezért én sosem mondom senkinek, ha kérdezik, hogy ezt meg ezt igyál, ezt meg ezt egyél (de azért mindig megjegyzem, jó volna, ha gyógyszert nem kellene szedni). Mindig csak azt mondom, hogy legfontosabb a gondolkodás és hosszú mély légzés. Ezek még ingyen vannak és talán nem is ártanak. De messze nem mindegy, hogy mire gondolsz, mert a rossz gondolatoktól meg is lehet betegedni, sőt meg is lehet halni, ha meg nagyon hosszúra veszed a légzést, akkor meg megfulladhatsz.... :))

Ha valamit elcseszek, magamat okolhatom. Ha meg valami nagy bajom lesz, bíznom kell az orvostudományban, ha már nem leszek képes segíteni magamon, de először megpróbálom...........
Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.20 0 0 31
Na jó, de annak, amit te csinálsz, a fele cirkuszi mutatványnak is beillik, és másnál nemcsak, h nem is biztos, h pont ez működne és segítene, de a legtöbb ember még csak nem is képes ilyen kunsztokra, így ki sem próbálhatja, anélkül meg sosem tudja, h neki az jó volna(-e)... Mindamellett, h kemény melóval biztos, h eljutnának oda, ahova te, jópáran, v túl is szárnyalnának. De ma még te számítasz csodabogárnak, aki megmutatta, miből lesz a cserebogár :-)
Előzmény: ghepard (30)
ghepard Creative Commons License 2008.08.20 0 0 30
"Mit tegyen, aki nem kér a szteroidokból és társaikból?
Aki nem csak a tüneteket akarja elnyomni, hanem magától az allergiától megszabadulni?"

Idetettem a topiknyitó szöveget, mert ez pontosan rám is illik. Nem vagyok sem orvos sem természetgyógyász, csak egy ember, aki egészséges szeretne maradni az utolsó szuszig. Nekem mindenféle bajom volt egészen 1979-ig (27 éves voltam akkor), gyakran jártam orvosokhoz. Csak az jut az eszembe, hogy mindenre valamiféle gyógyszert írtak elő. Gyakran ez volt minden amit tettek értem. Többek közt, csaknem állandóan fújtam az orrom, legyen az tél, nyár. Hosszútávon semmi sem segített, mindig visszajött a baj (nem csak az orrfúvás). Utoljára már csaknem mindentől fuldokoltam. Abban az évben aszontam magamban, hogy megpróbálom saját fejem szerint kezelni a dolgokat. Miért vagyok beteg, mi segíthet természetesen és mindenféle gyógyszer nélkül? Rajtam a hozzáállás ségített és a kitartás. Azóta ki sem voltam írva, már lassan azt sem tudom, hogyan néz ki egy orvos és mit csinál.

Az emberi szervezet az egy nagyon, de nagyon bonyolult dolog. Azt mondani, hogy neked ez biztos segít, szinte lehetetlen. Számomra a legtöbbet jelentett, hogy kitapasztaltam, hogy hogyan működhet az ember és a védekező ereje. Hogy lehetne ezt az erőt megerősíteni mindenféle gyógyszer, gyógytea, mindenféle kúrák nélkül, csak a saját testben lévő energia és anyagok felhasználásával. Táplálkozni és inni, de főleg lélegezni, csak természetesen és természetes mennyiségben. Ha jön valami, a legkorábban észrevenni és reagálni.

Nem tudom, hogy ez így jó út-e, de nálam már kb 30 éve műdödik, számomra a legfontosabb a nyugodt békés, sztresszmentes élet. A többi meg lehet jön magától.
niamano Creative Commons License 2008.07.02 0 0 29
A hol-lal vagyok problémában, mert anyukám vette, de azt hiszem bioboltos a cucc. 1600-1800 Ft, és akkora, mint egy illóolajos üveg, csak kétszer. :) Biztos tudjátok melyik fajta, az ilyen olajokat mindig ekkorákba teszik. Bevallom nincs előttem, mert  hónapja a páromnál van. Londonban. :( De legkésőbb vasnap megmondom, mert hazajön végre. És megtudom a hol-t is addigra :)
Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.02 0 0 28
És azt hol szerzed be (és mennyiért)?
Előzmény: niamano (27)
niamano Creative Commons License 2008.07.02 0 0 27

Sziasztok!

 

A párom (mint írtam), szintén allergiás. Pollen és időnként por is, helyzettől függően. Szokott rá szedni gyógyszert, de nem igazán segít neki, ég  szeme, folyik az orra, ahogy kell..

 

Talán írtam is múltkor, hogy feketeköméény olajat mondtak, hogy szedjen azt. És használ!!

 

Ha 2 nap egymás után reggel, este 1-1 kávéskanállal bevesz, harmadnapra csökkennek a bajai. Viszont mivel rendszeresen "elfelejtődik" (rossz ízű, még nem megszokott művelet, és még férfi is :DD ) így vissza-visszajön neki. De amint újra kezdi szedni, azonnal múlik.. :)

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.30 0 0 26
Ha már regisztráltál csak azért, h reklámozhass, legalább olyat reklámoznál, aki meg is éri...
(Már ha egyáltalán igaz a sztori, és nem magadat próbálod álnéven reklámozni itt...)
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 24
Es meg altalanossagban sem igazan stimmel ez a felsorolas...
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 23
Tul altalanos. Rengeteg embernel egeszen masrol szol... Es ez egeszen egyeni is lehet, de ezt az egyeni okot kell megkeresni mkinel.
Előzmény: deri.z (22)
deri.z Creative Commons License 2008.06.18 0 0 22
Sziasztok!

Mind az allergia, mind a szénanátha kialakulása igen erőteljesen köthető lelki eredetű háttérhez.

Most itt, természetesen a teljesség igénye nélkül leírnám, hogy bizonyos allegrénekhez, milyen lelki konfliktus kapcsolódik :

* Tejallergia: Az édesanyádhoz fűződő viszonyra utal. A tej az őt tápláló anyát jelenti a gyermeknek. Később minden táplálék az anyai gondoskodás kellemes érzését nyújtja az embernek. Ezért a legtöbb táplálékallergia az anya-gyerek kapcsolatban rejlő problémákra, félelmekre utal.
* Lisztallergia: Az apánkhoz kapcsolódik. Félelem alakulhat ki a gyermekben, hogy az apja nem szereti, nem fogadja el őt.
* Házi por, poratka: A tágabb környezetben (lakás, munkahely) keresendő az a dolog vagy személy, aki kiváltja az allergiás tüneteket.
* Pollenek: A beporzáshoz, a termékenységhez kapcsolódnak. Összefügghet a szexualitás hárításával.
* Macskaszőr: A gyengédséget szimbolizálja. A becézgetés, simogatás, túl szoros közelség, amire vágyunk, de nem merjük megvalósítani.


Mindaz, amit fentebb leírtam csupán nagy általánosságokban igaz. Eltérések egyéni szinten előfordulhatnak.

További infók, érdekességek : www.kineziologia-oldas.try.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!