Keresés

Részletes keresés

fishfan33 Creative Commons License 2015.02.16 0 0 121

nyugodtan mehet ha jó sok búvóhely van, de nőstényt vegyél ma hím(nézd meg a hasát és ha látsz a 4. lába mögött 2 kis láb szerű izét amik nem olyan nagyok mint a többi akkor hím ha nincs semmi ott akkor nőstény)

Előzmény: Paprikarák (120)
Paprikarák Creative Commons License 2015.02.16 0 0 120

Rendben köszönöm akkor ezt teszem még annyit kérdeznék hogy most 25literesben van.Akarok venni egy 50-60 litereset.Abba belefér 2?És ugyem ennyire foglyák gyepálni egymást.A másik meg ha nem mehet mellé még1 akk valamilyen állat amit nem bánt mehet mellé?Mert egyedül kevés less olyan nagyba nem?

fishfan33 Creative Commons License 2015.02.15 0 0 119

szerintem csinálj egy 1-2 de ha biztosra akarsz menni 1 hónapos sötétkúrát, takard le valamivel az akváriumot, szűrő menjen és csak akkor vedd le azt amivel letakartad amikor etetsz de utána tedd vissza 

Paprikarák Creative Commons License 2015.02.15 0 0 118

Ez lesz az cask világosabb vörös.Akkor minden természetes fény elzárk és cask mesterséges marad akk megszünik a rák algásodás?Mert ha az akvárium algásodik nem érdekel lepucolom de a rákot nemtudom és igy nemis mutat olyan jól és félek baja lesz töle.És akkor fog vedleni ha már max méreten van?És milyen gyakran?

fishfan33 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 117

az eladóknak sose higgy hülyeségeket beszél a legtöbb

http://diszhal.info/Procambarus_clarkii.php

Paprikarák Creative Commons License 2015.02.08 0 0 116

Lehet nemtudom a fressnapf-ban vettük ott azt mondták hogy paprika rák.

fishfan33 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 115

akkor az vörös rák

Előzmény: Paprikarák (113)
fishfan33 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 114

nem fogja a fényt hiányolni, fog még vedleni de jóval ritkábban

Előzmény: Paprikarák (113)
Paprikarák Creative Commons License 2015.02.08 0 0 113

Levedleni nemfogja mert elérte a maximális nagyságát.Természetes fény nemis kell neki egyáltalán?nemfogja hiányolni?

És mivel nem vedli le nem fog neki problémát okozni?

Amugy ugyanaz mint a kékrák latin nevét sajna nemtudom.

fishfan33 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 112
Nem hallottam még erről a rákról de majd levedli, szerintem ne kspjon természetes fényt attól jobban nől az alga
Előzmény: Paprikarák (111)
Paprikarák Creative Commons License 2015.02.08 0 0 111

Sziasztok!

Sürgös segitséget kérnék.Van egy paprika rákom és valami miatt elkezdett algásodni a rák.Nemtudom miért.Hetente pucolom van szürö buborékoztató természetes és mesterséges fény is.

Aki tud kérem segitsen.

Lili móki Creative Commons License 2014.01.22 0 0 110

Szia. Olvastam mivel állsz szembe a képek alapján nekem levegő bubinak tűnik de ha a víz tetején nem úsznak pici darabkák szerintem nem kell aggódni.Szerintem ez van , de nem vagyok szakértő viszont nekem is van akváriumom.

Előzmény: kurdilaci (107)
Reléguru Creative Commons License 2013.04.30 0 0 109

Kedves Fórumtársak! Engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljam fényforrás webáruházunk akvárium világítás aloldalát, ahol jelenleg 71 különböző Osram és Sylvania akvárium fénycső közül választhatjátok ki a Ti akváriumotokhoz leginkább megfelelő fénycső típust. Bármilyen felmerülő szakmai kérdés esetén, készséggel állunk rendelkezésetekre munkaidőben,  a 06 20 50 20 250-es telefonszámon.

Lad+ Creative Commons License 2013.04.07 0 0 108

Kedves Fórumzók!

Eladóak az alábbi tökéletes állapotban lévő akvarisztikai kötetek, a legkedvezőbb árakon:

Horn-Zsilinszky: Akvarisztika

Natura Kiadó, Budapest, 1988

Tökéletes állapotú, újszerű kötet. Gazdagon illusztrálva.

300 Ft

Kápolnási Béla: Halak és akváriumok

Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat, Budapest, 1988

Jó állapotú, rajzokkal, fényképekkel gazdagon illusztrált kötet.

300 Ft

Elérhetőségem:

hladrian@freemail.hu

kurdilaci Creative Commons License 2011.07.31 0 0 107

Sziasztok!Abszolút kezdő akvarista vagyok.van egy 115 literes AQUA NOVA akváriumom,amit most állítottam be.Nem vettem,hanem kaptam,s szerintem a felső szűrő része hiányos.Van benne egy zacskó kerámia guriga,egy másik zacskóban aktív szén,szivacs viszont nem volt benne.Tettem bele egy réteg Fluval filtervattát,de nem biztos,hogy jó ez így.Ha valakinek van ilyen tipusú akváriuma,akkor kérném,hogy írja le,hogy milyen szűrőtöltet van benne,milyen elrendezésben,ha lehet képet,vagy rajzot is mellékelve.A víz tiszta ugyan az akváriumban,de tele van felfelé szálló apró fehér,buborékszerű valamikkel,gombostűfejnyi,vagy annál kisebbek,s nem is igazán tudom,hogy szennyeződés,vagy légbuborék.

Gyuree26 Creative Commons License 2011.06.08 0 0 106
én atman202est raknék bele 203 tul nagy 30wfogyaszt es 5400ft mig a 202es 3500kb.
lamarking Creative Commons License 2011.06.08 0 0 105

Akváriumhoz, akváriumszűrőkhöz, akvárium töltéshez és ürítéshez használható csövek és gyorscsatlakozók. Könnyen csatlakoztatható, szétszedhető, tisztítható (ha tisztítottál már akváriumszűrőt tudod miről beszélek :-) ).

További infók itt: http://www.johnguest.hu

bossistu Creative Commons License 2011.04.01 0 0 104

Üdv.!  

Segítségeteket kérném mégpedig a következőben. A külső szűrőm mellé (Atman 3338) be szeretnék állítani egy belsőt is, hogy tehermentesítsem a mechanikai koszoktól. Namost nekem van egy Eheim Aquaball 2212-es belsőm, ami a gyári adatok szerint 650l/h a teljesítménye. És itt jön a képbe egy powerhead, még pedig az atman at-202-es, vagy a 203-as típus. A 203-astól azért tartok egy kicsit, ez a 2000l/h nem lesz sok a 300-as akiba? Persze, ha megfelelően szabályozható, akkor nem gond. Hangjáról van információtok? Van még az Aquael Circulator 1100, ez is szóba jöhet. Melyik lenne a jobb választás egy 120x50x50-es (300l) aksiba? Ha van jobb típus powerhead-re szívesen várom a segítőkész válaszokat.      

Köszönöm

Peter187 Creative Commons License 2011.03.30 0 0 103

Sziasztok!

Délután voltam kint a tónál, már csak egy csermely folyik a meder közepén. Láttam sok rákot, rengeteg csigát, a talpam alatt sercegtek, mintha kavicson járnék. Guppi rengeteg volt még, bár nem tudom a sodrást mennyire bírják, próbáltak feljutni az emelkedőkön mint a lazacok a vízesésen. Sok pici sügér hánykolódott az iszapon, párat visszadobáltam a vízbe, de gondolom ezzel csak pár óra pluszt adtam nekik. Gibbicepsek a kaszkádban még megtalálhatók. A sekély vízben a termál befolyásánál rengeteg ivadék volt még. Rossz volt nézni, hogy szegények hogy küzdenek az életükért.

Sikerült azért megmenteni valamennyi halat a tóból? Nem lehetne még a túlélőkkel valamit kezdeni, akvarisztikai kluboknak szólni?

Üdv.:

Péter

Málna21 Creative Commons License 2011.03.03 0 0 102

Sziasztok!

Kezdő akváriumos vagyok!Szeretném a tanácsotokat kérni!54 l- es akváriumot vettem felszerelve, azt szeretném kérdezni,hogy hány db halat lehet benne tartani?Az eleven szülőket el kell e távolitani szülés előtt?Milyen fajtákat ajánlottok?Éjszaka a neon égjen e nekik?Minden választ köszönök előre!!!

atrego Creative Commons License 2010.10.06 0 0 101

Keresek labidochromis chisumulae párt,vagy ivadékokat,ezenkívül socolofi lányt,demasoni lányt.Tudok adni értük Pseudotropheus elongatus Ethumbi black&blue-t,vagy vöröstorkú sügért,esetleg szép piros bíborsügért.

Lány chisumulae mindenképp kellene....

DonPapa89 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 100
Hello

eladnám 3 db vöröshasú pirájámat ( Serrasalmus nattereri ) .stílusváltás miatt. 7-9 centisek. 6000 HUF
atrego Creative Commons License 2010.09.15 0 0 98
míg rendesen engedték a melegvizet a Városligeti tóba,a  befolyónál diszkoszhalak is éltek,bármilyen hihetetlen/ott 30'C volt    a  vízhőfok/pedig az a  víz ökörkemény  termálvíz...Kb.50 féle sügér élt benne,olyanok,amelyeknek teljesen más és más igényei vannak
Előzmény: Tamasa (96)
melanogenys Creative Commons License 2010.09.14 0 0 97
Sziasztok!

Eladó 3 éves 350L-es (140cm x 50cm x 50cm), kifogástalan állapotban lévő akvárium, 10mm-es csiszolt akváriumüvegből, transzparens szilikonnal ragasztva, középmerevítéssel, kissé sérült tetőüvegekkel, beépített könnyű-műgyantás (Tanganyika) háttérrel, ami mögött a szűrés volt kialakítva. Igény esetén a hozzá szabott minőségi munkalap is elvihető (140cm x 50cm x 3cm). Az akvárium Budapesten, a XVII. kerületben van.
További információ és képek az akváriumról, valamint egyéb akvarisztikai felszerelésekről a http://tiga.atw.hu oldalon!

TiGa
06-70-431-6070

Tamasa Creative Commons License 2010.09.13 0 0 96
A diszkoszhal rendkívül érzékeny a víz ph értékére és a hőfokra is, úgy hogy csak óvatosan nem olcsó mulatság.
Előzmény: atrego (95)
atrego Creative Commons License 2010.09.11 0 0 95
 a  díszhalak nagyrésze  rendkívül jól akklimatizálható,talán részben ezért /is/díszhalak
atrego Creative Commons License 2010.09.10 0 0 94

inkább szerintem azokból van kevés,amelyeket nem lehet kitenni.

Nyugodtan kiteheted az elevenszülőket ,az afrikai és  délamerikai sügéreket,a vitorláshalakat,pontyféléket,a pontylazacok nagy  részét,algaevőket,harcsaféléket stb...

még   a  diszkoszt is  kiteheted,ha  tudsz minimum 26 -28 fokot biztosítani és  csak esővízbe

Előzmény: Tibor_1975 (93)
Tibor_1975 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 93
Ez igen erős csúsztatás, szerintem igen kevés díszhal az amelyiket ki lehet tenni akár csak nyárra is tóba.
Előzmény: atrego (81)
Tibor_1975 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 92
A darakor főként a legyengült halakra veszélyes. Biztos hogy mindent megtettél? pl. milyen gyakran cseréltél vizet és mennyit, mivel eteted őket és mennyit, hányszor, stb. ?
http://akvarisztika.info/index.php/halbetegsegek/darakor.html
Előzmény: Bubbble (87)
hormota Creative Commons License 2010.08.30 0 0 91
Halihó!

Indult egy új on-line magazin akvarisztikai témában. Esetleg akit érdekel, az itt találja...
www.fisch.hu/akvarista

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!