Keresés

Részletes keresés

Jó Ember Creative Commons License 2002.03.14 0 0 78
Úgy érzem, a téma általánosabb, többeket érint, mint az inkább sportcélúnak tekintett "drukkerkocsma" témák közönsége, tehát egyetértek azzal, hogy e téma itt kerüljön nagyobb megvitatásra, én is itt szólnék hozzá.

Az aláíró íveken az "ellenzem" rovatot én is kerestem, hasonlóképpen többé-kevésbé kellemes beszélgetésbe elegyedtem, mint lentebb, természetesen eredménytelenül, tehát itt is megismétlem, hogy jelen körülmények között Magyarországon NEKEM NEM kell olimpia.

Jóval több, fontosabb helyre kellene költeni a közpénzt, mint ilyen célra, melyet MÉLTÓN nem tudnánk megrendezni, és csupán azért nem kell össznépi leégéstől félni, mert akik az ötletet most hirdetik, szintén jól tudják, hogy mások sem támogatnák Magyarország rendezési szándékát. Így viszont felelőtlenül, számonkérhetetlenül el lehet ismét költeni a közpénből a saját körbe tartozók zsebébe (PR, plakátok, előkészítő utak, tanulmányok, stb.) pár milliárdot!!!

A témáról szerintem jó hozzászólás sorozat olvasható a Figyelőben, pl. Békesi volt pénzügyminiszter cikke igen alaposan elemezte a kérdést, szintén az ellenzők szemszögéből, érvekkel jól alátámasztva.

Tehát IGEN az infrastruktúra fejlesztésre, egészségügyre, oktatásra, stb., mindezt MEG KELL CSINÁLNI az OLIMPIA NÉLKÜL IS!!! DEMAGÓGIA, HOGY AZÉRT KELL NEKÜNK OLIMPIA, MERT ARRA RENDBEHOZZUK AZ UTAKAT MEG A KÖZLEKEDÉST! Márpedig sajnos sokszor ezt hangoztatják.

Jó Ember

Előzmény: facsega (71)
HunRoadRunner Creative Commons License 2002.03.14 0 0 77
Nehéz lesz a várakozás, de kibírom...
Zsoldos Creative Commons License 2002.03.14 0 0 76
erre hétfőig várnod kell.

Előzmény: HunRoadRunner (75)
HunRoadRunner Creative Commons License 2002.03.14 0 0 75
Zsoldoskám, majd odanyomunk 1000 milliárdot, hogy kényelmesebben utazhassatok... MERT HISZEN CSAKIS EZ A LÉNYEG!
Kösz, hogy leküzdötted magad ismét hozzánk... ha hallhatnánk néhány, a témába vágó magvas gondolatot...
Zsoldos Creative Commons License 2002.03.14 0 0 74
tanitóbácsikérem, budapesten 12 kilométert lehet 2 óra alatt utazni. ugy el vagyunk nyomva, hogy ki se látszunk.

Előzmény: HunRoadRunner (73)
HunRoadRunner Creative Commons License 2002.03.14 0 0 73
Fakopinak

"A vidékieknek meg azt üzenem, hogy remélem boldogok, hogy nem épül meg a dél-budai metró. Ugyanis lehet, hogy az is az ő adómilliárdjukból épült volna... :( "

ELTALÁLTAD.
Legalább megérted, milyen érzés tőled 200 km-re élni - és majdnem úgy éreznie magát az embernek, mintha az országban már lassan útlevél kéne, mert az egyik fele annyira fejlettebb, mint a másik...
Akkor talán megértetted, hogy milyen érzés 120 km-t 2 óra alatt leautózni - mert autópálya nemhogy nincs, MÉGCSAK MEG SEM ÍGÉRIK -, a Tiszán az egyetlen elérhető hídnál hosszú időt várakozni, míg a pályatestet szintén használó vonat átdöcög..
Ilyen helyzetben nem vagyok túl megértő, ha az orszán 20%-a elszívja a levegőt a többi 80% elől.
Ugyanis - DÖBBENETES TÉNYT KÖZLÖK - a Budapest névtábla után nem ér véget az ország... bár sokan úgy érzik.. Jelszavuk talán az lehetne: "Extra Budapestam non vita..." ha érted egyáltalán a mondatot és a történelmi párhuzamot..
További jó mulatást és kartográfiai (gyeng.kedv.térképészeti)ismereteid bővülését kívánja

HunRoadRunner, aki nem barátja az olimpiának Pesten

Zsoldos Creative Commons License 2002.03.06 0 0 72
"Fideszes melldöngetés... - ...politikamentesen közelítsük meg"
Mit lehetne erre írni? Ostobaság.

Húgomnővéremöcsémbátyám!
Hadd szóljak azokhoz a topicokhoz hozzá, amelyekhez kedvem van és hadd mondjak azt, amit akarok. Ha pedig valamihez nem akarok hozzászólni, annak biztos oka van. Pl. a témát idéjétmúltnak/számomra érdektelennek/röhejesnek/politikainak(aminek a törzsasztalon szvsz helye nincs)/stb. tartom.

Talán hallottad már hogy némely esetben a hallgatás többet elmond, mint az érvek halmozása.

Előzmény: facsega (71)
facsega Creative Commons License 2002.03.05 0 0 71
Vélemények. Hm.

Bár az utóbbi időben nekem már kiütésem van a politikától, de hogy a fenébe lehetne kihagyni a politikát ezzel az olimpia ötlettel kapcsolatban, ha egyszer a politikusok találták ki és elég nagy mennyiségű közpénz elköltéséről van többek között szó ?

Egyébként nyitottak már olimpia ügyben más topikokat is, pl. a KELL-E
BUDAPESTNEK A NYÁRI OLIMPIA ?
topikot. A topiknyitó ott így jelentkezett be:
Beindult egy propaganda-gépezet.A főváros különböző pontjain gyűjtik az aláírásokat ahhoz,hogy 2012-ben otthont adjunk az olimpiai játékoknak.Az objektív véleményetekre lennék kíváncsi,fellendítené-e ez az esemény az ország gazdasági helyzetét-minden Fideszes melldöngetés nélkül.Amennyire lehet,ezt a témát politikamentesen közelítsük meg,feleslegesen ne keverjük bele a választásokat(van arra másik topic).Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
üdv Montel
Mindhalálig Kispest!

Ha ez jobban megfelel az ízlésednek, fejtsd ki itt a véleményed, ha ez sem jó akkor meg nyiss egy újat. Az egészségre ártalmas, ha az ember magába fojtja a véleményét :o)

Előzmény: Zsoldos (68)
Timee24 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 70
Facsega!/Remélem jól írtam a nevedet/. A Parlament mostanra sajna elfogadta az olimpia támogatásáról szóló beadványt. Egyáltalán ahhoz, hogy pályázzunk, véghez kell vinni néhány beruházást. Nem a mai Bp felkészültségét fogja vizsgálni a NOB, hanem az építkezések utáni felkészültséget fogja alapul venni. Tehát csak az, ha pályázunk, milliókba/milliárdokba/ kerül az országnak.Attól félek, hogy a lavina már el is indult....
Előzmény: Zsoldos (64)
Zsoldos Creative Commons License 2002.03.05 0 0 69
Megjegyzem még: az, hogy egy topichoz hozzászólok, offolok bele, vagy egyszerűen ignorálom a létét, egyfajta véleménnyilvánítás szerintem. Utóbbi esetben a különbség csak annyi a nyilt vitához képest, hogy nem érdekel, hogy valaki tudja-e a véleményem az adott témáról vagy sem.

Zsoldos Creative Commons License 2002.03.05 0 0 68
Bármi, amit ebben a topicban leírtam, az én véleményem. Az, hogy sajnálom, hogy hozzászóltam ehhez a topichoz, az én véleményem. Az, hogy szerintem ez egy politikai topic, az én véleményem. Az, hogy Győr és Barcelona olimpiai városként való összehasonlítását röhejesnek tartom, az én véleményem.
...és végezetül az, hogy szerinted én azt akartam jelezni, hogy én, a pesti (honnan tudod?) tojok a vidéki 80%-ra, a te véleményed. Soha ilyet nem mondtam és nem is gondoltam. Ebben a topicban inkább fordított volt az aggresszió iránya szerintem. Látod, pont ezért sajnáltam, hogy hozzászóltam. Lehetne itt értelmesen vitatkozni arról, hogy kell-e olimpia vagy nem, de nem ilyen ostoba (ez az én véleményem) topicnyitás után.

Előzmény: facsega (66)
facsega Creative Commons License 2002.03.05 0 0 67
off
facsega, hunroadrunner: tetszik a demagóg dumátok! Basszus, itt tartanék ?

Nézd, szerintem minden lehetséges, meg az ellenkezője is, abszolút igazságok nem nagyon vannak. Lehet, hogy én reagálom túl kicsit a dolgokat, de az is lehet, neked vagy másoknak tompultak el az érzékei. Túlságosan bonyolult világban élünk ahhoz, hogy mindenki megértse, hogy mi miért van :o)

Előzmény: Fakopi (65)
facsega Creative Commons License 2002.03.05 0 0 66
Igen, kicsit allergiás vagyok :o(

De megkövetlek. Mikor kettővel korábban megnyomtam az "Ok"-t, már éreztem, hogy kicsit erős volt, amit írtam, úgyhogy megpróbaltam a következő hozzászólásommal tompítani. Szóval igazad van, nem ismerlek és igazából nem is téged akartalak megszólítani. Úgyhogy most bocsánatot kérek tőled is meg "Lord Iffy"-tól is, tényleg nem volt szándékom megsérteni senkit. Sajnos sikerült.

Valójában egy jelenséget akartam pellengérre állítani, és a ti hozzászólásotok volt hozzá a minta. Nyilván nem értünk egyet mindenben, de azért kicsit "bugyuta" felfogásnak tartom, hogy nem fejted ki a véleményedet, nem olvasol vissza, nem vitatkozol, csupán minősítesz. Az "Anélkül, hogy minősíteném, sajnálom, hogy ilyen nyitású topichoz hozzászóltam. mondat első felét már nem nagyon lehet úgy befejezni, hogy az ne tűnjön minősítésnek. Bocs, de kicsit ez is álszenteskedés. Ha meg azt akartad ezzel jelezni, hogy te pesti vagy és tojsz a vidéki 80%-ra, így sem hangzik igazán jól. Gondolom, nem.

Ez az olimpia téma (is) láthatóan felkorbácsolja az indulatokat, ki-ki vérmérséklete szerint reagál rá (vagy nem reagál). Szóval abban egyetértünk, hogy nyugodt hangnemben, egymás sértegetése és minősítgetés nélkül kéne vitázni. De azt azért kéne talán. Szerintem.

Előzmény: Zsoldos (64)
Fakopi Creative Commons License 2002.03.05 0 0 65
Szerintem meg rohadtul mindegy, hogy mi most azon vitatkozunk, hogy érdemes most rendezni, vagy nem érdemes. Ugyanis még csak arról van szó, hogy pályázzunk-e, vagy nem. Szerintem egy pályázatba még sohasem rokkant bele egy ország sem. A rendezést meg úgysem mi döntjük el, hanem a NOB. Tehát egyaránt röhejes az aláírásgyűjtés is, de a tiltakozás is.

A vidékieknek meg azt üzenem, hogy remélem boldogok, hogy nem épül meg a dél-budai metró. Ugyanis lehet, hogy az is az ő adómilliárdjukból épült volna... :(

facsega, hunroadrunner: tetszik a demagóg dumátok!

Előzmény: facsega (61)
Zsoldos Creative Commons License 2002.03.05 0 0 64
...és ha már így megtaláltuk egymást:
"Fenét vagy őszinte. Egyszerűen nincs önálló véleményed..."
Te biztos jobban tudod, hisz ismersz.

"vagy ha van akkor meg be vagy tojva, hogy ki merd fejteni"
Kitől? Mitől?

Azt hiszem, te nagyon beteg vagy. Nem is idegesítelek tovább. (A szégyell-t kösz, megpróbálom nem elfelejteni.)

Zsoldos Creative Commons License 2002.03.05 0 0 63
Minthogy idéztél, személyesen szólítottál meg, úgyhogy ne légy olyan álszent, hogy ezt írod: "akinek nem inge...", hisz nem általánosságban írtál.

Íme a topicnyitó:"Mert ez is csak Budapestnek jó... Velem, a vidékivel ne fizettessenenk milliárdokat!... "
Anélkül, hogy minősíteném, sajnálom, hogy ilyen nyitású topichoz hozzászóltam.

Gratulálok a stílusodhoz! Olyan hitelessé teszi minden szavad. Legjobb lesz, ha gyorsan összegyűjtöd az elgurult gyógyszereidet!

Előzmény: facsega (62)
facsega Creative Commons License 2002.03.05 0 0 62
Elnézést, hogy ilyen indulatosan fejeztem ki magam az előbb, nyilván akinek nem inge nem veszi magára.
facsega Creative Commons License 2002.03.05 0 0 61
off
Na már megint hozzá kell, hogy szóljak. Egyszerűen nem fér be az agyamba, hogy ennyi birka legyen ebben az országban. Nem sértegetni akarlak benneteket, de egyszerűen nem találok enyhébb kifejezést. Ilyen dumák, hogy "Szégyenlem, hogy hozzászóltam" (egyébként szégyell az igető, ezért szégyellem), meg hogy "legalább őszinte vagy..". Fenét vagy őszinte. Egyszerűen nincs önálló véleményed, vagy ha van akkor meg be vagy tojva, hogy ki merd fejteni. Bár gondolom leginkább az a baj, hogy lusták vagytok gondolkozni, egyszerűbb ha a szátokba adnak egy kis higított, édeskés maszlagot. Hol a fenében élünk, a középkorban ?
Zsoldos Creative Commons License 2002.03.05 0 0 60
280 millát én keveselnék egy csöppet. De megérné biztosan.
Előzmény: matchbox (59)
matchbox Creative Commons License 2002.03.05 0 0 59
Tegyük fel, hogy valami csoda folytán meglenne a pénz a rendezésre. (Tényleg csoda kéne). Felépülne kb 3-4 Budapest sportcsarnok, tudj isten hány szálloda, kikötő a Balatonon, 2-3 uszoda. S mit csinálnánk vele utána????? Fenntartanánk őket vagy utána szépen lebontanánk?
Nem kéne esetleg másra elkölteni azt a pénzt, meg azt is amit most a tervezésre, reklámra költenek.
280 millát kicsit soknak tartok, hogy megtudjuk 1általán akarjuk-e.
Spanci Creative Commons License 2002.03.05 0 0 58
Talán a MIÉP?:o)
Előzmény: Lord Iffy (57)
Lord Iffy Creative Commons License 2002.03.05 0 0 57
valaki megtudná mondani hogy melyik párt nem támogatja az olimpia rendezést?
Lord Iffy Creative Commons License 2002.03.05 0 0 56
:o))) legalább őszinte vagy..
Előzmény: Zsoldos (55)
Zsoldos Creative Commons License 2002.03.05 0 0 55
Bocsánat, elézést, most olvastam csak el a topicnyitót. Szégyenlem, hogy hozzászóltam.

Zsoldos Creative Commons License 2002.03.05 0 0 54
Politika? IGEN!

Először csak ennyit akartam írni, de láttam egy-két okos dolgot itt a topicban. Íme az egyik:
"Vagy mondjuk Győrben megrendezni.. .lásd Barcelona, ami ugye nem Madrid..."
Hát...voltam már Győrben is, Barcelonában is. Nem ugyanaz!

matchbox Creative Commons License 2002.03.05 0 0 53
Az csak a szigetre visz.
Előzmény: Ryan (43)
BahnScorper Creative Commons License 2002.03.05 0 0 52
Én Pesten lakok, a hétvégén Győrben jártam, ott megállítottak, hogy írjak alá, természetesen visszautasítottam. De láttam a papíron, hogy a győri lakosok is támogatják. Egyébként egy haver azt mondta, hogy azokat a versenyszámokat, melyekhez különleges feltételek kellenek, nem muszáj a rendező városban tartani...

A realitás: Montreál anno úgy belebukott az olimpiába, hogy az adófizető polgárok hosszú éveken át nyögték a veszteség terheit. Képzelhető ezek után, hogy mi lenne itt, ha valamilyen nemezis folytán nekünk itélnék a rendezés jogát. Olimpiát sikeresen csak nagyon nagy vagy nagyon gazdag ország szervezHET, de még akkor sem biztos, hogy sikerül neki. Ezek alapján el lehet képzelni, mi lenne várható itt nálunk, a kormányok - mindegy melyik, egyformák ezek mind, csak a módszerek mások (a balosok is akarják az olimpiát, nemcsak a figyuszék) - és a városvezetés ismeretében. Csinálnának egy-két hiper-szuper létesítményt az olimpiához kötődve, amelyek nagy részénél súlyos műszaki hiányosságok, míg a maradéknál súlyos visszaélések lennének majd. Csinálnának egy-két semmitmondó kirakatintézkedést á la országimázsközpont (PFUJ!), meg vagy elcseszve vagy visszaélésekkel tarkítva a kapcsolódó létesítményeket is. A szervezésben is valami büdösül nagy gáz lenne, az átlag pesti polgár szívna, mint a torkosborz, és hogy a horribilis árak miatt honfitársainknak csak nagyon kis százaléka (<1%) jutna be a lelátókra jeggyel, az is tuti. Túl sok elfojtott indulatot hozna felszínre ez az egész, ami egyáltalán nem éri meg. Hogy a pályán vannak szép olimpiai sikereink, az még nem jelenti azt, hogy a szervezésben is lenne. Ismerem annyira a magyar mentalitást, hogy...

Mike73 Creative Commons License 2002.03.05 0 0 51
Hosszú ódák megírására készültem, de végül is egzetértes A Sassal.
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.21 0 0 50
Nem kell Olimpia,amig ilyen csoro az orszag mint most addig tuti,hogy nem kell.
Minek,hogy semilyen rendezvenyre ne tudjak kilatogatni,mert nem tudom megvasarolni a belepot,mert a havi berem duplaja?a 'la Forma-1 Hungary.

Az ilyen marhasagra szant penzekbol nagyon sok dolgot lehetne csinalni,
egeszsegugy,
infrastruktura-pl az utak,szinte vicc,hogy milyen minoseguek az utak mo-gon.
oktatas and co.

facsega Creative Commons License 2002.02.10 0 0 49
Azért azt ne feledjük, hogy egy 2012-es pályázatot min. 2020-ban vagy 2024-ben lehet csak megnyerni. 20 év múlva viszont vszínű sokkal jobb állapotban lesz az ország, akkor már rég túlleszünk az egészségügyi reformon is.
Igen, talán ez az egyetlen olyan érv, amivel nem vitatkoznék (valaki már korábban is felvetette). Sőt magával az általunk megrendezett olimpia gondolatával is azonosulni tudok. De nem most. Egyszerűen nincs itt az ideje. Aki egy kicsit is józanul gondolkodik és némi empátiával rendelkezik mások (értsd az ország lakosságának nagyobb részét kitevő és sokszor a napi betevőért küzdő emberek) sorsa iránt, annak ehhez nem kell magyarázat. Persze könnyű költekezni, ha más adja rá a pénzt. Lehet, hogy 400 millió például pont elég lenne arra, hogy Budapesten az hajléktalanokkal kapcsolatos problémák egyszerűen ne is létezzenek. Természetesen többszáz hasonló dologra is elég lenne.

Egyébként meg, ha úgysem a 2012-re van kihegyezve az egész (nagy eséllyel tudjuk, hogy nem nyerhetünk), akkor bőven ráérünk 4-8-akármennyi év múlva elsőpályázni. Ha majd a többségnek is ez lesz a legnagyobb gondja. Én valahogy úgy vagyok vele, hogy amíg ezer problémát kellene orvosolni naponta, addig nem kéne hülyeségekre szórni a pénzt. Teljesen nyílvánvaló, hogy a hatalmat gyakorlóknak (és nem csak az aktuális hatalomgyakorlóknak) jómódjukban kissé szétesik a józan értékítéletük (ha volt egyáltalán) és most nagyon fioman fogalmaztam.

Előzmény: Bobby Bowfinger (48)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!