Keresés

Részletes keresés

Philip.d.k. Creative Commons License 2006.07.02 0 0 119
A viszontválaszt lásd lejjebb, Aaron és az én válaszomban! Szerintem te még mindig nem érted, de ne kérd, hogy elmagyarázzam, hiszen nem vagyok szakember, és bármennyire is bele akarod magyarázni, nem adtam ki magam szakmaiként egy szaktopikon. Aki nagy ásznak mutatja magát, aztán pedig behódol, az te vagy, ha visszaolvasol, ez is világossá válik számodra!

A téma pedig továbbra is a matáv és az axelero, nem pedig a szvics, a hub és társai. ;-) Azt pedig már végképp nem értem, hogy miért fikázol vagy kezelsz le bárkit is, de ha neked nagyobb lesz a mellényed attól, hogy gúnyosan lenézel egy hülye ügyfelet és az igazadat bizonygatod, ám tedd! Ez jellemez téged, de ezt már kifejtettem egy korábbi hozzászólásomban.

Felettébb csodálkozom azon, hogy te, mint vérprofi (?) összekeversz engem, egy hülye ügyfelet, aki a másiknak segíteni akar, egy szakmai barbárral. Ennél azért több eszed lehetne! Az, hogy Aaron rájött, mit írtam, te pedig nem, az megint csak téged minősít! Olvasatomban ő akar segíteni, te pedig az agressziódat éled ki a fórumon. Megtisztel azonban, hogy a hozzászólásomat szakmai hozzászólásnak minősíted, és a stílusod körüli cirkuszba egy, a témától teljesen eltérő, általad kreált vitát vonsz be, mintegy elterelve a figyelmet a lekezelő, gunyoros, mindentudó, agresszív, kioktató, de persze nagyász személyiségedről.
Előzmény: rainman (116)
aaron_mark Creative Commons License 2006.07.02 0 0 118
MITS Altair 8800; Tandy Radio Shack TRS-80 (4K RAM, 4K ROM...!!!); Intel 4004 proci (ez még 4 bites volt, 4004 tranzisztorral!) valamint a Neumann-i alapelvek - ez az igazi hőskor.
Ezek persze már akkoriban is múzeális darabok voltak, de az informatikai tanulmányokban helyet kaptak, ahogyan az elektroncsöves ősök is, mint az ENIAC. ;-)

Látom, lassan elásod a csatabárdot, ez jó!
Ha még a "hülye ügyfél" effektus is alábbhagy, én leszek az egyik leglelkesebb drukkered, mert amúgy nagyra becsülöm az önzetlen segítők tevékenységét!;-)

Segíteni, megoldást keresni örömmel állok neked is és bárkinek a rendelkezésére, különösen alkalmazásfejlesztés téren, hisz ez az én igazi terepem.

ON topic:
Az Axelero pedig továbbra is tehet egy szívességet, és mivel ez kis részben érzelmi kérdés is, minden meggyőzés hiábavaló...! ;-)))

Előzmény: rainman (115)
rainman Creative Commons License 2006.07.02 0 0 117

"Gyakorta az az igazi szakember ismérve, hogy félszavakból, vagy helytelenül használt szakkifejezésekből is kihámozza a lényeget."

 

 

Tudod: ha használó mond félszavakat, hülyeségeket, tuttira ráhangolódom, és megértem mit akar... De ha egy szaktopikon nyilatkozik ki valaki szakmaiként, azt szakmai hozzászólásként értelmezem, és ha nem értem, nem értek vele egyet, akkor nem tudok ráhangolódni, mert  nem butuska ügyfél.....

 

"Magam is informatikus mérnök vagyok immár 15 éve, de nem merném tévedhetetlennek vallani magam, holott iszonyú sokat képzem magam. Igyekszem igazi szakemberré válni, még ha ez egy sírig tartó tanulási folyamat lesz is."

A rádiótechnika folyóiratban mikor is jelent meg az első cikk az intel 8080 processzoráról? Na én kb azóta követem az eseményeket...."A frissen képződött informatikus palántákra jellemző, hogy habzó szájjal esnek másnak, de úgy, hogy közben mit sem tudnak az informatika hőskoráról. (Ide vág a switch kontra hub eset is.)
Egyelőre egyikbe sem tudlak belehelyezni, a stílusból és a sokszor indokolatlan szakszavakból inkább egy érdeklődő (és fejlődő) hobbistának gondollak."

 

Na én magam mérnök ugyan nem vagyok, csak tán technikus, vagy mifene, de megéltem már sokmindent....

 viszont van annyi előnyőm a szimpla informatikusokkal szemben hogy van rálátásom eredendő szakmám okán a távközlésre, kezdve a dugdosós telefonközpontoktól, a forgógépes, majdan a krosszbár gépes központokig, az átviteltecnikáról a légvezetékestól a kábelesen , mikrón át az üvegkábelig, telefonilag az analógtól az ISDN-ig, netileg meg az 1200 bps-es analóg kapcsolattól kezdve a hatmegás DSL-ig, hamarvást az IPTV-ig.... és mellesleg a konkurens UPC ügyfélnyűgjét is orvosoltam már....

 

DE nem én vagyok a szentírás, napról napra jómagam is tanulok...

Sokszor a zügyfelektől, lopva....

ezt kompenzálandó, sokszor bevetem a "parasztvakítást" is....

 

 

látványos dolgokat, amik egyúttal hasznosak, érdekesek lehetnek...
ragozhatnám, de ásítok, tehát kikapcs lesz lészen....

Előzmény: Philip.d.k. (113)
rainman Creative Commons License 2006.07.02 0 0 116

van egy topikmodink.....  :-)

 

 

éppen itt felvetődött egy dolog, tán kifuttattuk, egyelőre egy viszontválaszt várok, aztán esetleg átmegyünk máshová, vagy privátba.... vagy ignoráljuk egymást...

 

 

Aztán megkérdezném, van-é a topik címéhez igazodó aktuális bármi is...

Amit ezen topikon belül kéne megvitatnunk, oda-vissza leanyáznunk.... :-)

Előzmény: Philip.d.k. (113)
rainman Creative Commons License 2006.07.02 0 0 115

Na ha azt mondom, ZX spectrum, Commorore VIC20, XT  borostyánsárga hercules monitorral, 256 kilo rammal vincsi nélkül, meg hasonlók, akkor tán megtudod, hogy nem tennapvégzett kivagyok vagyok majdmegmondom majdanasszonnyal.

tényleg nem fingatni akarom a zügyfelet, de a provokativ hozzászólásokat lereagálom...

 

 

a szélessávú netek alapból megoszthatóak, bármit is mond az ISP.

Ha másképpen nem, hát MAC-klónozással a routerben (és nem switchben, HUB-ban....) egyébb eszköz híjján meg a windóz internet-megosztás funkciójával...

DSL esetére mondhatni alapértelmezett a broadband router használatának lehetősége, persze megfelelő router-programozás után.

Persze napi rutin nálam, hogy pl. a DSL vonal mögötti router mögötti hálózat egyik switch-elt szegmense nem ment... hibahatárolás kb. 5-10 perc,  megoldás a routeren portcsere, meg switch-csere, mert elhalt, meg a switch mögötti részen egy gépben hálókártya-cseere... Oszt megy minden, mert magam vagyok, nem kell vitatkoznom nickekkel részletkérdés-mellékes hülyeségekről....

A hálózat-megbízott meg köszönte szépen, de tényleg....

 

Ha feladat van, tényleg tudok hatékony lenni. De komolyan....Ha szabadidőmben fikázással szembesülök, akkor kibúlyik belőlem a kisördög.

Ha ezt elfogadod, tudunk majd jókat vitatkozni, meg szitukat elemezni,,,

 

Ha nem tudod elfogadni, akkor hanyagoljuk egymást, vagy egymásnak esünk...

 

Mellesleg vannak dolgok, amiknek a megtoldása nincs a kisújjamban! kereshetlek tanácsért?

Előzmény: aaron_mark (114)
aaron_mark Creative Commons License 2006.07.02 0 0 114
Még egyszer, de most már utoljára.

A te megoldásod helyes, ha routerről van szó - vagyis pl.: ha az ügyfél a szolgáltató engedélye nélkül mégis két vagy több gépen akar otthon netezni.

Philip megoldása akkor helyes, ha az ügyfél (és nem én!!!) összekeveri a switch-et a routerrel. Ettől még az ügyfél nem hülye, csupán laikus. Persze az is tény, hogy ha valaki otthoni használatra routert fog be, akkor azt nem véletlenül teszi, tehát valószínű, hogy legalább nagyjából világos a számára a router lényege.
Switch alkalmazása esetén pedig valóban segít a modem lekapcsolása, tehát Philip nem írt rosszat.

Újfent mégegyszer:
Philip hozzászólását a router esetében magam sem tartottam helyesnek, de nem azzal kezdtem, hogy lefikázom a szaktudását, hanem igyekeztem megfejteni, hogy miért ezt a tippet írta be.

Ezen elmélkedésem eredménye volt az a megállapításom, hogy vélhetően a switch-es konfigurációban gondolkodhatott. És segíteni akart...Gyakorta az az igazi szakember ismérve, hogy félszavakból, vagy helytelenül használt szakkifejezésekből is kihámozza a lényeget.
Magam is informatikus mérnök vagyok immár 15 éve, de nem merném tévedhetetlennek vallani magam, holott iszonyú sokat képzem magam. Igyekszem igazi szakemberré válni, még ha ez egy sírig tartó tanulási folyamat lesz is.

A frissen képződött informatikus palántákra jellemző, hogy habzó szájjal esnek másnak, de úgy, hogy közben mit sem tudnak az informatika hőskoráról. (Ide vág a switch kontra hub eset is.)
Egyelőre egyikbe sem tudlak belehelyezni, a stílusból és a sokszor indokolatlan szakszavakból inkább egy érdeklődő (és fejlődő) hobbistának gondollak.

Ez persze nem bűn, sőt, erény is lehetne egy kis szerénységgel párosítva...;-)
Előzmény: rainman (111)
Philip.d.k. Creative Commons License 2006.07.02 0 0 113
Csak félve jegyzem meg ismét, hogy egy másik topik témája nem biztos, hogy érdekfeszítő azok számára, akik a matáv és az axelero legújabb átveréséről szeretnének olvasni. Merthogy a téma még mindig az... :-P
Philip.d.k. Creative Commons License 2006.07.02 0 0 112
Most megint másról beszélsz, mint az előző hozzászólásodnál... Én ugyan csak egy tisztahülye ügyfél vagyok, aki összekeveri a hubot a routerrel, de azt azért felfogtam, hogy a lealázással való próbálkozásod befuccsolt, lévén nem azt magyarázod, amiről Aaron beszélt, hanem azt, amit tudsz. Amúgy egyenesebb dolog lenne engem lealáznod, hiszen az enyém volt a hozzászólás. Ugyan hasonló problémára hasonló eljárással megoldásra jutottam, de gondolom, hogy ez számodra teljességgel érdektelen. De elhiszem, hogy engem, akinek Aaronhoz képest fingja nincs az Internetről, lealázni nem olyan édes, mint Őt, akinek kiforgattad a szavait és a szájába adtál olyat, amiről nem beszélt. Gratulálok, nagyon intelligensen intézted el a problémát és én, mint ügyfél, nyilvánvalóan hozzád fogok fordulni, ha problémám akad.

Vedd már észre, hogy lebőgtél a lojalitásoddal és a segítőkészségeddel

Abból is látszik, hogy fröcsögni, fikázni jársz ide, hogy teljesen mindegy, ki a hozzászóló, valakit muszáj lealáznod. No comment!
Előzmény: rainman (109)
rainman Creative Commons License 2006.07.02 0 0 111

na akor kézdezzél mán meg egy általad autentikusnak vélt informatikust arról, hogy egyenlélőség tehető-é egy HUB és egy SWITCH közé... De komolyan.....

 

Szerinted igen. DE Ha tényleg szakember adja majd a választ, hát porbaaláz a válasszal...

 

Ha kéred, csinálkok neked külön kurzust a HUB és a SWITCH közötti különbségekről,

 

ÉS esetleg elmagyarázom, hogy a fenti kettőt mi különbözteti meg egy broadband routeről....

Előzmény: aaron_mark (99)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 110

"Idézek önmagamtól:
"(Az egyik szolgáltató engedi a többgépes net-használatot, a másik nem. Gondolom a t-onlány engedi, de csak business-csomagban csillióért - vagy tévedek? :-D )""

 

önmagát az önmagát idézve igazolni szándékohzó hozzászólás tipikus esete...

:

 

magyarázom:

a hozzáférés egyetlen bejelentkezést tesz lehetővé.

 

Na akkor ezt a kitételt légyszíves értelmezni... Úgy technológiailag,  stb, hamár olyannyira a topon vagy a témában, hogy itt holmi csilliókat emlegetszt.....

 

 


 

Előzmény: aaron_mark (99)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 109

na most van egy talán kábelmodemes net, router mögötti két géppel, ami router mögött az egyik gép megy, a másik meg nem.

 

 

Egyik oldarlól volt kábelmodem, meg gépkikapcsolási javaslat.

 

Részemről meg nemműködő gép ellenőrzése és router ellenőrzése javaslat....

 

Na elemezd a fennforgást, és alkoss véleményt csakcsupán szakmailag, és ha szakmaiság okán következtetésre jutsz, onnan már az ügyfélcentrikusság egy lépés, hogy mely megoldás van közelebb....

 

Kapcsoltassuk ki ezerszer a kábelmodemet, vsgy cseréltessük ki egyetlenegyszer a hálókártyát?....

 

Előzmény: Philip.d.k. (105)
aaron_mark Creative Commons License 2006.07.01 0 0 108
Nincs mit magyarázni. Ez nem szakmai vita, hanem a sértett önérzeted miatti alázási kényszered.
Nem olvasod rendesen a hozzászólásom, vagy ha elolvasod, akkor nem érted.
Ez nem vitaalap, így sosem fogjuk érteni egymást, amíg idegbeteg vagy.

Előzmény: rainman (104)
Philip.d.k. Creative Commons License 2006.07.01 0 0 107
Szerintem hagyd, mert nem akar, talán nem is tud lealázni, ezen kívül baromira nem arról beszél, amiről Te! A nőket megszégyenítő alapossággal kezd másról beszélni, amikor forró lesz a lába alatt a talaj, lásd az alábbi összes hozzászólást! Aztán, amikor arról van szó, hogy nagyszájúan lealázással fenyeget, akkor nem teszi meg, hanem azt várja, hogy Te vedd fel a kesztyűt, és kezdd elmesélni, amiről nem is szóltál. Ravasz... Igazán elegánsan akarja elterelni a figyelmet arról, amikre rávilágítottál! :-)
Előzmény: aaron_mark (101)
aaron_mark Creative Commons License 2006.07.01 0 0 106
Gondolom, aki érti is amit olvas, az látja, hogy milyen ívet vesz a mi kis konfliktusunk.
Minden necces témáról bekussolsz, de amiben janinak érzed magad, azt is előbb átköltöd, majd habzó szájjal igyekszel alázni.

Ennyi az intelligenciád töki, forgass sok informatikával, magyar nyelvvel, kommunikációval foglalkozó könyvet, hasznosítstd, aztán gyere vissza.

Ledöbbensz, hogy mennyien elhiszik, hogy jó fej vagy...;-D
Előzmény: rainman (102)
Philip.d.k. Creative Commons License 2006.07.01 0 0 105
Te egy nagy HMCS lehetsz, mert nemcsak értesz (?) valamihez, de még lealázni is tudod az illetőt! Ez aztán a segítő szándék!

Hiába bizonygatod, hogy:

"És kéretik elhinni rólam: bármennyire gecinek tűnök első olvasatra, nem vagyok ám az... De tényleg....Higgyétek el: én, és mondjuk mikimaus egy térfélen játszunk, az ügyfelek érdekében. (és mellesleg jó szakmai barátságban vagyunk)

Ő civil mezben - olykor a T-t szívatva a hatóságoknál, én magenta színűben, kispályásan, aprócsprő ügyek megoldásában, az ügyfelek portáján.

És higgyétek el, tényleg kapom rendre a visszaigazolást.--"


Bizonyítsd be, és akkor el fogják hinni, de ha csak bizonygatod, akkor nem. Ennyire egyszerű ember az a köcsög ügyfél, aki a kenyeret adja neked! Tudod, ha tényleg lojális vagy, az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a tonline ugyanilyen arrogáns, lekezelő, kioktató, kommunikáció terén teljességgel tapasztalatlan, agresszív, fikázó, magát felsőbbrendűnek gondoló, de nem túl magas intelligenciával megáldott, gunyoros multicég. Nos, akkor köszönöm szépen, nem kérnék belőle... Jól sejtem, hogy ha a melód során ilyen lennél, nagyjából néhány óra alatt repülnél a cégtől?
Előzmény: rainman (95)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 104

szerintem kezdjed te az elméleteddel....

 

Ugye ismert a fennforgás: valami broadband router, tán kábelmodem mögött. egyik gép megy, másik nem.  hibás gép helyi kapcsolat javításnál IP cím kérésnél megakad...

Szerinted kábelmodem áramtalanítás, meg gépkikapcsolás, routerről említést sem tettél....

 

Magyarázzad hát a bizonyítványod.....

Előzmény: aaron_mark (101)
aaron_mark Creative Commons License 2006.07.01 0 0 103
Nem érti...
Olvass újra, de most told fel a szemüvegedet okostóni...!
Előzmény: rainman (100)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 102

na akor kézdezzél mán meg egy általad autentikusnak vélt informatikust arról, hogy egyenlélőség tehető-é egy HUB és egy SWITCH közé... De komolyan.....

 

Szerinted igen. DE Ha tényleg szakember adja majd a választ, hát porbaaláz a válasszal...

 

Ha kéred, csinálkok neked külön kurzust a HUB és a SWITCH közötti különbségekről,

 

ÉS esetleg elmagyarázom, hogy a fenti kettőt mi különbözteti meg egy broadband routeről....

Előzmény: aaron_mark (99)
aaron_mark Creative Commons License 2006.07.01 0 0 101
Idézet:
"Egy broadband routerben, ha be van kapcsolva a DHCP funkció, akkor ad IP-t a kérésekre, kezdjem itt ragozni, hogy lealázzalak?"
Idézet vége.

Igen, kezdd ragozni, és tegyél kísérletet a lealázásra...:-D

Ha gondolod, írj e-mail-be, hátha nem mindenki vevő a zsenialitásodra és az OFF-olásunkra.
Előzmény: rainman (95)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 100

mondjuk ha igényességről beszélünk, akkor elsőkörben nem kéne keverni a HUB-ot a routerrel....

 

Előzmény: aaron_mark (96)
aaron_mark Creative Commons License 2006.07.01 0 0 99
Idézek önmagamtól:
"(Az egyik szolgáltató engedi a többgépes net-használatot, a másik nem. Gondolom a t-onlány engedi, de csak business-csomagban csillióért - vagy tévedek? :-D )"

Egy valódi hozzáértő számára világosan benne van a felelet a buta kérdésedre.
Nem várom el tőled, hogy lásd a különbséget két eset között, amelyben az egyiknél nem engedi a szolgáltató a net-megosztást egy előfizetés keretén belül - ide kell a router, vagy egy helyi webszerver - valamint a másik esetben, ahol elegendő egy switch (másik neve hub!!!) mert a szolgáltató engedi a 2 vagy több géppel való kapcsolódást egy előfizetés keretén belül.

Mindezt egy átlagos felhasználó nem mindig látja át, ráadásul olykor valóban összekeverik a routert a hub-bal. Nem állítom, hogy ez a "Segítség!" topikban is fennáll, de ha még nem hatalmasodott el a dühöd vezérelte amnéziád, tán emlékszel, hogy a "JÓSZÁNDÉK" kapcsán kezdtem bele e témába, és nem a szakmai helyesség miatt!

Sok tapasztalatod mégsincs az ügyben, vajmi keveset tudsz a felhasználókról, így a levelezőpartnereid kiokosításán felbuzdulva habzó szájjal akarsz szakmai kérdésekben lehengerlő lenni.

Csak éppen túlszaladsz a problémán, és újfent versenyezni akarsz...:-DD
Ezt megint benézted, öcsi...
Előzmény: rainman (95)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 98

na ha neked a vélem értelmezéséhez a révai kell hát legyen...

 

Közlöm hát veled, hogy az általam alkalmazott "vélem" kitételt a továbbiakban a révai által ajánlott véleményem szerint , és a többi értelemben légy szíves olvasni, és ne ezen piti ponton ragadjál le, miszerint az én vélelmemre a révai sokféle mást is megajánl... Vetted? Ha neked fáj az én bevett szófordulatom, akkor vedd elö a révaidat, és alkalmazz behelyettesítést, és rögtön jobban érzed majd magad....

 

persze mindez szófosás, terelés a lényegről....

Előzmény: aaron_mark (96)
Philip.d.k. Creative Commons License 2006.07.01 0 0 97
Van még esetleg hasonló, segítő szándékú hozzászólásod? Saját magad járatod le azzal, hogy ezerszer hangsúlyozod, hogy azért vagy itt, hogy segíts, közben pedig fikázol. Nem vagy kicsit ellentmondásos? Esetleg ha reagálnál a hozzászólásunk többi részére is, kezdhetnénk egymással valamit, de így...!

Azt nem is tudtam, hogy az a legfaszább csávó az indexen, akinek a legtöbb a hozzászólása! De ha így van, már értem, miért szólsz hozzá egyre nagyobb kreténségeket megeresztve! Gratulálok, csak ha már a Révai lexikont becsmérled, akkor úgy tedd, hogy előtte beleolvasol! Helyesírás, szavak értelmezése és szinonimák használata terén ugyanis hagy némi kívánnivalót maga után a hozzászólásod!
Előzmény: rainman (93)
aaron_mark Creative Commons License 2006.07.01 0 0 96
Sokat tud adni az amúgy ma is erősen aktuális Révay lexikon sorozat. Azon túl, hogy létezik friss átdolgozása (tehát nyelvi és tartalmi szinten aktualizált!) bizony sok segítséget adhat a választékos fogalmazást igénylők számára.

Csak egy példa:
A topikkedvenc VÉLEM szóra az alábbiak is alkalmasak lehetnek:
Úgy/azt gondolom;
Szerintem;
Úgy sejtem;
Úgy vélem; (hm... mint ha szemantikai szempontból magyarosabb lenne...;-) )
Megítélésem szerint;

Ezeken túlmenően tucatnyi módon megfogalmazható a kétkedő állítás, hiszen a gyönyörű nyelvünket épp a finom árnyalhatósága, sokszínűsége és az érzelmi-értelmi kifejezhetősége emeli a világ nyelveinek élvonalába.

A kulcsszó: az igényesség. ;-)
Előzmény: rainman (92)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 95

Na most hubot max a switch-el illendő keverni, routerrel nem ám...

 

 

Szóval routert holmi HUB-al, SWICH-el összekeverni, eltéveszteni szarvashiba!!!!!!

 

Már elnézést kérek tőled ezen okból megalázkodva, de a tény az tény...

 

 

Próbáljál egy hubtól, egy swicth-tól IP-t kérni, és mondjad már meg, hogy mér is nem kapsz....

 

Egy broadband routerben, ha be van kapcsolva a DHCP funkció, akkor ad IP-t a kérésekre, kezdjem itt ragozni, hogy lealázzalak? 

 

 

Avagy egy HUB is ad szerinted IP-t? ragozzad már, hogy miként is...

Előzmény: aaron_mark (94)
aaron_mark Creative Commons License 2006.07.01 0 0 94
Gúnyolódás helyett esetleg respektáld a segítő szándékot!

Tudom, hiába kotyogok bele, a nép egyszerű gyermeke nem állhatja, ha más is szóhoz jut segítés gyanánt, rögvest versenyre kel!

Jódarabig gondolkodtam Philip javaslatán, és csak sejtésem van arról, hogy mire gondolhatott.
Nem ritka, hogy a felhasználók összekeverik a routert a hub-bal.
(Az egyik szolgáltató engedi a többgépes net-használatot, a másik nem. Gondolom a t-onlány engedi, de csak business-csomagban csillióért - vagy tévedek? :-D )
Ha az ominózus esetben is ez történt, akkor Philip-nek igaza lesz, ugyanis ez a hibajelenség a hub esetében úgy orvosolható, ahogyan ő leírta.

Látod, nem a fikázásnak és a kalaplengetésnek kell zsigerből jönni akkor, ha tényleg segíteni akar az ember, hanem érdemes használni a szürkeállományt - már ha van...
Előzmény: rainman (86)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 93

na kaptam egy kioktatást index fórumszabályból egy három hozzászólásos nicktől, köszönöm szépen.....

 

Aztán ha utalok egy párhuzamos topikra, ahol megnyilatkozol, azt tán viseld el, ha adott problémára nem releváns javaslatot adsz, és én itt utalok rá....

 

piti dolog, de ha túlliheged, hát ragozom...

Előzmény: Philip.d.k. (91)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 92
na ha a vélem/feltételezem jelentléstartalma neked buddhai megvilágosodást okozott magyarázatom okán, akkor nem éltem hiába, még akkor sem, ha nekem holmi múltszázad eleji révai nagylexikont ajánlottak figyelmembe egyesek...
Előzmény: aaron_mark (89)
Philip.d.k. Creative Commons License 2006.07.01 0 0 91
Érdembeli hozzászólásodat a témához köszönjük! Javaslom, tartsd be a fórumozás alapvető szabályát és ne OFFold a topikot – esetleges fikázásomra egy másik témában ott a másik topik. Lehet, hogy a Te tipped jön be, ettől azonban a véleményem nem változik rólad. Akkor is egy hitvány önreklámozó maradsz, amit minden hozzászólásod megerősít, mert a tömjén egyikből sem maradhat ki! Szánalmas…
Sajnálom, ha ennyi a reakciód az alant olvasható hozzászólásomra, ezt inkább nem kommentálom!
Előzmény: rainman (86)
rainman Creative Commons License 2006.07.01 0 0 90

Na azt hiszem kezdünk barátságosabb hangnemet megütni, amennyiben olykor igazat adsz nekem.  Az alap stílusomat meg vagy elfogadod, acceptálod, és élsz vele együtt, vagy továbbra is kritizálod....

 

Na adott esetben az emelés kapcsán kiéleztem tán az emelés körüli mizériákat, és a lehetséges egérutakat.

Mondjuk az emelés okáni ÁSZF változás kapcsán rendere megnyílik egy kilépési kapu, miszerint az érintett ÁSZF- változással nem értesz egyet, ennek okán elállsz az eredeti szerződéstől.... erre tipikusan nyólc nap szokott lenni a változás meghírdetésétől, de nem tudom biztosan, kihangsúlyozottan "vélelem" ezen kitéltel...

Mivel a változást a szolgáltató kezdeményezi egyoldalúan, neked ezen változások okán jogodban áll elállni egy adott érintett szerződéstől az egyoldalúan kezdeményezett változás okán, egyetnemértés indokkal.

 

Persze ha egy ügyfél nem élt bármely visszamondási lehetőséggel, és idejön fikázni adott ügyben, hát visszafikázom, és kéretik ezt elfogadni részmről...

 

ugye pénztártól való távozás után sincs reklámációnak helye, ahogyan a feltételek akár egyoldalú változtatásának dátumától számított x idó után sem....

 

 

És kéretik elhinni rólam: bármennyire gecinek tűnök első olvasatra, nem vagyok ám az... De tényleg....

 

Higgyétek el: én, és mondjuk mikimaus egy térfélen játszunk, az ügyfelek érdekében.  (és mellesleg jó szakmai barátságban vagyunk)

Ő civil mezben - olykor a T-t szívatva a hatóságoknál, én magenta színűben, kispályásan, aprócsprő ügyek megoldásában, az ügyfelek portáján.

És higgyétek el, tényleg kapom rendre a visszaigazolást.--

 

Itt keményebb vagyok, mert ez az a hely, ami a net. Amely neten keresztül lehet ám pl. tájékozódni. akár szerződési feltételek ügyében is, szóval aki azt sérelmezi itt, hogy nem tuggya, mit írt alá, azt körberöhögöm....

 

Meg az a net, amin keresztül lehet engem anyázni, ami ugye lepereg rólam, persze nem csak úgy, hanem megfontolás után....

 

 

aki konfrontálni akar, az tegye azt, aki beszélgetni, vitatkozni, megoldást keresni bármely ügyben, az meg tegye azt.  két nicket tuttira fog itt találni: mikimaus-t, és rainmant, alapvető hozzáállás szerint mindkét nicket barátsággal.....

Aztán jómagam igazodok az esetleges stílushoz....

Előzmény: loreena (87)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!