Keresés

Részletes keresés

syrius Creative Commons License 2011.11.15 0 0 14

Felcsigáztál..., de én nem találtam összefüggést a topic névadójával. Lehet, hogy késő van?

Előzmény: elsoistvan (13)
elsoistvan Creative Commons License 2011.11.14 0 0 13

Elnézést kérek tőletek, de véletlenül találtam rátok, és ezért megkésve a segítség.
Magam(58) is nagy Erdei rajongó voltam és keddenként mindg ott ültem a rádió elött. Amit játszott, az merőben más volt Cseke slágereihez képest. Még ma is a fülemben van ahogy kiejtette az East of Eden-t jó hosszú í-vel.
Szóval, ő Pesten van:
http://nol.hu/archivum/archiv-491839
Innen már nem sok meló, hogy valaki elkapja és olyan riportot készítsen vele, ami arról az időszakról szól.

tomki Creative Commons License 2010.07.21 0 0 12
Pallai műsorai a Civil Rádióban ( civilradio.hu ) vannak, szerda 18.00 Jazzcsemegék, kéthetenkén csüt. 15.00 Kotta nélkül, meg a Budapest Jazz Club pénteki koncertjeit szervezi, legközelebb szept. 3-ára. Sok elhangzott Civil-műsora megvan.
Előzmény: syrius (8)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.18 0 0 11

Erdei és Cseke személye annyira összefonódik számomra, hogy talán elnézitek nekem, hogy mindkettőjükről írok off topic. Erdei műsorát kedd délután az iskola miatt sajnos csak ritkán tudtam hallgatni. Azokban az években inkább az elvont underground híve voltam és ezért sajnálom, hogy sok jó műsorából kimaradtam.

Cseke műsora pedig rendkívül hangulatos volt a divatos slágerekkel. Osztálykirándulás, Balaton, 1968. tavaszán, farmotoros Ikarus, a vezető bekapcsolja a Szabad Európát, Cseke, kívánságműsor, jeligék felolvasása, szokásos mellékelt sztory, levélíró: "és akkor ezt a számot hallgattuk és valamennyien a szerelemre gondoltunk", Beatles:P.S. I love you

 

syrius Creative Commons License 2010.07.18 0 0 10

Persze, hogy ott (is) voltam.

A kérdéses Supersession számok: Albert's Shuffle, Stop és mindenek előtt a Really. Ezeket állandóan magammal hordom:-) Szerintem meg lehet találni ezeket. (Ha nem, segítek)

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.18 0 0 9

Hi Syrius! (sorry, off) A fedőneved alapján akár a "Bercsényiben" is jelen lehettél, amikor Syrius-"happening" volt?

Mike Blumfield/Al Kooper rettenetesen jó blues konfiguráció. Ma is vadászom azokra a számokra, melyeket Erdei műsorában hallottam sok évvel ezelőtt.

 

Előzmény: syrius (8)
syrius Creative Commons License 2010.07.18 0 0 8

Örülök, hogy felbukkantál. Én Erdein "nevelkedtem". Máig őrzöm egy ragyogó műsorát mely a jazz-rockról szólt, egy Ian Carr (Nucleus) cikket idéz, kritizálja a BS&T-t és a populárisabb zene felé hajló együtteseket és lelkendezik pl. Hancock Mwandishi-jától. Ha jól emlékszem Mike Blumfield/Al Kooper Supersessionjáról is játszott számokat ebben a műsorban. Az eredeti műsora a Jazzfórum volt, ennek a szignálja valami tradicionálisabb jazz szám volt, talán Coltrane? Ha meglelem felteszem, lehet tippelni az előadóra. Később a Jazz, rock blues vagy amit akartok korszakban váltott és Hardin and York Candlelight illetve Tony Williams Lifetime zenéje lett a szignál. (Bocsi ha már írtam ezeket) Hozzátenném, hogy Pallai B. Gordon Péter műsorai szakmailag jobbak voltak, amennyiben érződött, hogy a zene iránt elkötelezett, azt értő és saját - sokszor igen kritikus - véleményének hangot adó műsorai voltak (és vannak, csak tudnám hol)

Persze ettől még mindig nem tudjuk "hová tűnt Erdei Péter", hiszen a legtöbb SZER-es illetve BBC-s sorsát ismerhetjük.

Péter! Hol vagy?????

Előzmény: Montello (7)
Montello Creative Commons License 2010.07.17 0 0 7

A 60-as évek második felében Erdei Péter kedd délután vezette progresszív zenei műsorát, amit tanulás mellett, vagy inkább helyett hallgattam apám Telefunken rádióján, erős fading mellett. ZK 140 Grundig magnómmal sikerült felvenni egyik műsorából többek között a következőket: Zephyr-Sail on, valamint The Earth Disciples-Native Planet.

Műsorai után az iskolában az underground-klikk rendszeresen megbeszélte miről volt szó előző nap. Cseke László hangulatos "happy" műsorvezetési stílusához képest Erdei kissé visszafogott "cool" stílusa volt jellemző. Fantasztikus emlék számomra mindkét műsorvezető!

  

  

OX-ford Creative Commons License 2010.07.17 0 0 6
Én(58) még emlékszem Erdei Péterre. Úgy rémlik, halottam egy adást, amiben Cseke Lászlóval beszélgetett arról. hogy az USA-ba távozik. Cseke még cukkolta is, hogy hatalmas Mercivel járó üzletemberként fog visszajönni. Erdei Péter műsorának a záró szignálja a Beatles Hello Goodbye volt, és több nyelven köszönt el, pl. "al microfona Peter Erdei"
syrius Creative Commons License 2010.07.04 0 0 5
Bizony TÖBB, mint 10 éve és azóta se tudom mi lett vele. (Pallaival rendszeresen találkozom, itt jazz-zel valamelyik klubban rendszeresen. Olyan szimpi, mint amilyennek képzeltem évtizedekkel ezelőtt. Kár, hogy sose tudom meg Te ki voltál:-(
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.19 0 0 4
Hú... majd' 10 éve nyitotta ezt a topikot syrius. Nem tudom, figyeli-e még?
Én jól emlékszem Erdei Péterre. Először szerdán, később kedden ő volt a SZER Délutáni randevújában: "Itt találkozik a pop-avantgard az underground és a blues". Ez volt a szlogenje. Ott találkoztam ilyen együttesekkel: Bloodwyn Pig, Savoy Brown, King Crimson, John Mayall és még sorolhatnám.... Sokat köszönhetek neki, az biztos!
Ha jól emlékszem, Nyugat Berlinbe járt egyetemre akkoriban (60-as évek vége, 70-es évek eleje).
mud Creative Commons License 1999.10.03 0 0 3
Bunko vagyok, pont a lenyeget hagytam ki:
Azert remlik a Bob Gordon, bar az Alzheimer kemenyen nyomul, az Erdei Peterre csak ugy emlekszem, hogy sokkal jobbnak tunt a Csekenel - a szovege mindenesetre jobb volt - es a hat a zenek is. De ennyi, a tobbi csak homalyos emlek...sajn...
mud Creative Commons License 1999.10.03 0 0 2
Azert ez a Komjathy Gyuri csecsei egy kicsit eros volt...
Jomagam az Ekecs Laszlon, meg a luxemburgin logtam akkoriban, bar nem volt a csucs, de mindig lement a Melody Maker listaja, a BBC-t nem annyira hallgattuk, mert hatulgombolosok voltunk meg akkoriban, a DR meg mindennap ment du 3-6-ig, este meg a luxi.
Sosem felejtem el a cseh SZER kommentarjat egyszer:
"Obladicski obladicsku, Bitliszicski brigadicsku..."
Előzmény: syrius (1)
syrius Creative Commons License 1999.10.03 0 0 1
Az nem lehet, hogy Ti, akik számtalan topicot töltötök meg jobbnál jobb zenei hozzászólásokkal, mind Komjáthi Gyuri emlőin nevelkedtetek. Hát a VDZR, azaz a Vasárnap Délelőtti Zenei Randevú már elfelejtődött? Ezért kaptátok azt a rengeteg kislemezt? (akkora, mint a CD, csak fekete és barázdák vannak rajta) Leget, hogy a topic címben ki kellett volna írnom Bobby Gordon nevét? Pallai Péter, legalább Te szólj hozzá!
LPCG Creative Commons License 1999.09.09 0 0 0
Télleg ne haragudj, te maszkabál. Majdnem egy napja itt bújkál már bennem ez az ördögi nulla.
Ezer bocs.

LPCG 2000-01-01 00:48:69

syrius Creative Commons License 1999.09.09 0 0 topiknyitó
Nekem meghatározó volt zenei fejlődésemben a címben jelzett két úr. B. Gordon, azaz Pallai Péter a BBC-ről hintette a kultúrát és nagyon élveztem igényes, nemegyszer erős kritikáit, pár éve a Petőfin is előfordult, ragyogó műsoraival. Viszont a SZER-es Erdei Péterről semmit se tudok, pedig a két fellazító hírek közt a "Jazz, Rock, Blues, vagy amit akartok" néhány adása még most is megvan orsós magnószalagon. Ki tud róluk, ki emlékszik rájuk, ki levelezett velük? (Nem a BM megbízásából)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!