Keresés

Részletes keresés

gafz Creative Commons License 2003.08.22 0 0 977
Ez azt hiszem ez egy "minek beszél ha nem ért hozzá" hozzászólás lesz: a 3,5" floppy mellett próbálod használni? Mert ha igen próbáld úgy, hogy csak az 5,25" drive van rákötve az alaplapra.
kicsike1 Creative Commons License 2003.08.22 0 0 976
Természetesen DOS6.22-vel mint benn. Az XP bizonytalan volt, ezért kiradíroztam (lesz is még dolgom a multibootal...).
Szóval a Panasonic FD-t rakom be a Compaq PC-be, hogy olvasni-írni tudjam az EP lemezeket, de valamilyen jumper beállítás nem jó. Ezért írtam le hogy mi van most, hátha valaki segít.
Előzmény: Ep128 (975)
Ep128 Creative Commons License 2003.08.22 0 0 975
Pontosan nem értem a problémádat, de próbálom...
Először is MIVEL próbálod otthon? Ha Win-el, akkor máris értem, miért nem műxik!:-)
Ha ugyanaz a DOS, mint anno a 486-oson, akkor más a gond...
Előzmény: kicsike1 (974)
kicsike1 Creative Commons License 2003.08.22 0 0 974
Köszi!
Mindent próbáltam már a help után, csak a zt -t nem. Hogy miért? Nem tudom, pedig annyira kézenfekvő...(este majd próbálkozom)

Van egy másik gondom is, lehet ezt már csak így fórumozgatva nem lehet megoldani, de hátha.
Alapból 1 TEAC FD-vel meg egy házilagos EXDOS kártyával dolgozom. Bent a cégnél van egy ősrégi 486-os 5.25-ös floppyval, ami DOS alatt kiválóan olvasta az EP 720-as lemezeit. Sőt backup-nak is megfelelt, mert az EP-vel formázott lemezre visszaírhattam a wincsijén tárolt progikat. Nemrég óta van otthon is PC-m (Compaq Deskpro PII400), ígyhát az azóta totál szétszedett 486-osból hazamentettem az 5.25-ös drive-ot. Viszont akárhogy is próbálkozom nem tudom rávenni a tökéletes lemez írásra-olvasásra: nem tudja a lemez teljes tartalmát beolvasni, az EP-vel frissen 360/720-ra formázott lemezre meg nem tud több fájlt kiírni (pl. egy könyvtárban van 2 fájl össz.16301 bájttal, azt kiírja, de a következő könyvtárt már csak létrehozza és "sector not fond"-al elhajt!
A PC a BIOS-ában 5.25/1,2M és 360K-t is próbáltam, de mindig ugyanaz van.
Az FD jumpereit meg nem bántottam ugyanúgy állnak mint amikor a benti 486-ossal működött. Mondjuk nem is bántanám, mert nincs leírásom hozzá, meg nem is tudom mit jelentenek. Sejtem be lehet állítani az FD betűjelét, de....
Nos van egy 4 pár, egy másfél pár meg egy 7 pár jumper:
4 3 2 1 (DS1-DS4,a DS2 van kötve)
o o x o
o o x o
5 6 7 (5-6 van kötve)
x x o

8 9 10 11 12 13 14 (DA, HA, DC, RDY, AT, AX, MS)
x o x o x o o (a 8,10,12 van kötve)
x o x o x o o

Már majd minden kombinációt kipróbáltam, de nem akar összejönni.
Tudom PC-s probléma, de hátha valakinek van ötlete, netán használ Panasonic JU 475-5 típ. FD-t.
Köszönettel.

Előzmény: Ep128 (973)
Ep128 Creative Commons License 2003.08.22 0 0 973
Szia!

Javaslom, hogy az oldalamról töltsd le az ENTERPRESS újságokat, és az újságok főoldalainak valamelyikén keresgélj rá a progira. Ott van a legalaposabban, és legrészletesebben leírva, mit is tud! De előljáróban annyit, hogy a ZozoTools nem EGY PROGI, hanem alkalmazások gyűjteménye! ((De nevezheted tőlem "sok apró progi gyűjteményének" is.:-) ) Nagyon jó, és nagyon fontos dolgokat tartalmaz! Nehéz kiemelni egyet, de pl. FAFO. Lemez formázáshoz progi. Turbokártya mellett akár 22-szektoros (!) lemezt is tud formázni! (A PC. pl "csak" 18-asat tud alapból...) :-) De nem az első, hanem az utolsó szektornál kezd törölni, így pl. a "jaj mégse" leállásnál nem vesztettük el az egész lemez tartalmát, mint PC-nél, stb, stb...
De a gépben is ott van egy csomó minden róla egyébként.
Írd be:
:help zt
;-)

Előzmény: kicsike1 (972)
kicsike1 Creative Commons License 2003.08.21 0 0 972
Üdv, mindenkinek!
Az EXDOS kártyámon(ismerőstől vettem) van 2 EPROM, az egyik cimkéje EXDOS/ISDOS, a másik ZoZoTools x.xxx. Ez utóbbit hogy lehetne előcsalogatni, meg egyébként mit tud(hat)? /a :help nem ír ki semmit, csak basic, wp meg exdos, még isdos sincs, de :isdos-al futkorászik/
GÁBOR Creative Commons License 2003.08.18 0 0 971
inkább nyaraljatok
Ep128 Creative Commons License 2003.08.18 0 0 970
"Keszekusza ugyan, de össze van szedve legalább sok minden."

Na ennyi (ha több nem is) talán az én oldalamról is elmondható...:-)))
http://www.tar.hu/garfield_laci/index.html
De valóban klassz a lapod!;-)
Az enyém nem sokára költözik, mert unom a tar.hu-t. (Illetve az elég sok gagyiságát...) Egy "privát szerverre" megyek, már "le van kötve" a dolog.;-) Persze kiírom azonnal, ha megvolt a költözés, meg a régi oldalon is ott lesz az új cím, stb...

Előzmény: vicroot.hu (969)
vicroot.hu Creative Commons License 2003.08.18 0 0 969
Keszekusza ugyan, de össze van szedve legalább sok minden.
Előzmény: gafz (968)
gafz Creative Commons License 2003.08.17 0 0 968
Vajon. Boccs.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!