Szeretném megtalálni azokat akik drótékszereket készítenek.
A http://www.cards.gportal.hu közös oldalunkon összegyüjtött leírást találhattok drótékszer témában is
Ahhoz képest, hogy az első medál, nem rossz. :) A láncszemek tényleg idegölőek, de megéri, mert egyrészt jó gyakorlat, másrészt annál büszkébb leszel, amikor kész lesz, hogy még azt is Te csináltad. :) Bár személy szerint én is útálom csinálni, unalmas! :D
Tudom, macera, de a láncszemek akkor lesznek szépek, ha az elkeskenyedő oldalt levágod a drótról. (A csípőfogó úgy vág, h az egyik oldalán használhatóan, gyakorlatilag síkban, de a másik oldalán elvékonyítja a drótot, ezt a részt kell levágni.)
Az előző hét óta szinte nem volt a kezembe drót... azért pár gyors dolog ki kívánkozott belőlem (előre is bocsánat a fotókért):
Egyszerű fülik, edzői megbeszélés közben sikeredtek...
Ez pedig az első medálom... eddig nem akartam csinálni, mert lusta voltam láncot készíteni hozzá... de valahogy ezek a kis gyöngyök amikkel játszottam ilyenek lettek... és a nyolcasokat is szépen elkezdtem gyártani, látszanak a háttérben :)
Én is próbálkozom néha a süthető gyurmával, jó móka. :) Amennyiben komolyan érdekel, akkor az elején kicsit be kell invesztálni, mert kell hozzá pár felszerelés, hogy sikerüljön is valalhogy, amit szeretnél. :) Én Fimo párti vagyok, szerintem nagyon jól lehet vele bánni, könnyen formázható. Ezen kívül nélkülözhetetlen egy jó penge vagy szeletelő(?) vagy minek hívják. :) Azzal tudod szépen szelni vagy felszedni a munkafelületről a gyurmát. Kell még valami, amivel nyújtani tudod a gyurmát, ez lehet egy vastagabb toll szára vagy kis műanyag rúd, bár van erre a célra gyártott akril rúd is, amit hobby boltban árulnak. Sütőpapír, cellux, csillámpor, lakk, stb stb... :) Nem szeretnék untatni senkit sem, elvégre ez egy drótos fórum. :) Nem mondom, hogy profi vagyok, mert nem, de amit tudok, azt szívesen megosztom Veled, ha érdekel, akár e-mailben is, ha gondolod! Bár vannak itt nálam sokkal profibbak is, ők is biztosan szívesen segítenek. :)
Igen, a könyvjelző hirtelen felindulás volt, kíváncsi voltam az ötletem megvalósíthatóságára :) de legalább kettes drót kell hozzá szerintem :)
Szóval nem a tartóssága volt a fő, csak kíváncsi voltam, hogy kivitelezhető-e. Megcsinálom majd rendesen is, mert nekem is tetszett :) Akár kulcstartóként is, szerintem az egyesületben is sokaknak tetszene :)
Bár péntekig esély nincs rá, hogy a kezembe drót kerüljön, és szombaton van anya szülinapja... úgyhogy lehet egy egyszerűbbet készítek neki, és valami hasonlót akkor kap, ha készen leszek vele :)
Bocs:) Akkor Kricsárt dicsértem:) Azért nem olyan nehéz ez, csak be kell gyakorolni pár alap mozdulatot, és ahoz nem kell olyan sok idő, csak szorgalom.