Keresés

Részletes keresés

brescia Creative Commons License 2000.08.30 0 0 83
Ez itt a reklám helye, bár nem biztos, hogy lesz köze a Matávhoz

http://www.nokia.hu/halozat/szeles_ip.html

B

én55 Creative Commons License 2000.08.30 0 0 82
matáv sux
naR Creative Commons License 2000.08.30 0 0 81
Hali!
Találtam egy kis technikai infót:
http://www.matav.hu/vilag/kerdes/adsl.doc
Solt Creative Commons License 2000.08.30 0 0 80
"...csak annak, akinek már ISDN-je van."

Egy villámkérdés:
Az ISDN vagy a hagyományos vonalról lesz gyorsabb ill. olcsóbb ADSL-re upgradelni?

A két analóg vonalunk közül csak az egyiket kértük ISDN-re cserélni, mert abban bíztunk, hogy ADSL-re inkább fogják majd csábítgatni a nekik is problémásabb hagyományos vonalú előfizetőket (ahogy most erőltetik az ISDN-t).
Ha a fent idézett kitétel igaz, és általános vezérelv lesz, akkor még gyorsan rászólnék az üzletkötőre.

naR Creative Commons License 2000.08.30 0 0 79
Valami újabb hír?
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.08.25 0 0 78
Egy másik topic-ból idézve:

> ...
> szóval: alsó határ letöltésnél háromszázegynéhány
> kbit/s felso 2 Mbit feltöltés 100egynéhány kbit/s felso ? (nem emlékszem)
> 3 csomag lesz Netxpress fantázianevekkel, és a huségszerzodés idejétol
> függoen változik a díj. a 3 éves az 15000 Ft belépési és 8000 havi
> díj, ami korlátlan internetet biztosít, viszont a telefonnál lesz kapcs.
> díj, meg forgalmi díj is.
> ...
> szeptember 1-tol indul, de csak Bp-en és csak 26 kiemelt központban, és
> csak annak, akinek már ISDN-je van.
> ...
> Coma

Dr. Pepper Creative Commons License 2000.08.22 0 0 77
Érdekes, hogy az index, ami "lecsap" mindenféle friss MATÁV-os, főleg internetes hírre, az új bevezetendő DSL szolgáltatásról egy szót sem ír. Persze, lehet hogy mégsem vezetik be egy ideig (ala Tiriel) de azért szerintem hírértékű a dolog (pláne, hogy Cirby jóvoltából konkrét MATÁV-os anyagot is láthatunk...)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.08.21 0 0 76
Kár, hogy úgy látszik kizárólag PPPoE és nem _rendes_ (pl. bridge) kapcsolat... Azon túl, hogy ezzel kompatibilitási problémák is lehetnek a protokollnak nagy az "overhead"-je:

"(PPPoE) The definition of the protocol points to a 5-10% decrease in bandwidth, as extra data will need to be sent down the line to handle the PPPoE signaling. There may be other penalties as well, derived from the server-side implementation. However, little information is available on the actual implementation that will be done, so the server-side performance is a matter of speculation."

Persze "megértem" a MATÁV-ot, ezzel a konfigurációval könnyebb kontrollálni a hálózatot ("behívás", jelszó, stb.). Csak az igazi power-user szereti, ha saját maga állítbe mindent amit lehet.

DRP.

Előzmény: Cirby (75)
Cirby Creative Commons License 2000.08.21 0 0 75
Na, Kedves Lanyok es Fiuk!
Toltsunk tiszta vizet a nyilt kartyakba.
Itt van egy kis olvasni valo, de nem tolem tudjatok...
http://www.tar.hu/cirby/
szolnoki Creative Commons License 2000.08.20 0 0 74
>, azaz az elméleti sávszélességed 128 kbit/s. Ezt a szokásos soros porttal már nem tudod kihasználni, mert annak a max. sebessége 115 kbit/s.

Nem teljesen, mert a netMod (ha az van)
tudja a 230400 baud-ot is (A kezikonyvben olvashato...). Ehhez viszont olyan alaplap kell, aminel az UART tudja ezt a sebesseget. (Eleg ritka)

Tibi

Egyebkent egy netMod-os oldal (magyar!), itt egy jo netMod setup program is letoltheto:
http://netmod.members.easyspace.com/

Előzmény: Cannoner (69)
eXXon Creative Commons License 2000.08.19 0 0 73
Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Az, hogy oda kötik be, szerintem marketing kérdés. Sima réz érpáron olyan frekin megy, hogy függetlenülk lehet tőle isdn-ezni, amúgy analóg módon történő beszédet se zavarná. Gondolom a matávőrrel már nem biztos, hogy megy együtt, az valahol ott frekizik...
Előzmény: ildy7 (53)
babarczyeszter Creative Commons License 2000.08.19 0 0 72
Kedves Cannoner,

köszönöm szépen neked is. ez a MATAV átalánydíjas korlátlan hozzáférés mennyire blöff? mekkora átalánydíjat fognak szabni, hogy megérje nekik?

eszter

babarczyeszter Creative Commons License 2000.08.19 0 0 71
Kedves wizes,

köszönöm a tanácsot meg az üdvözlést. utóbbit melegen viszonzom.

addig én is eljutottam, hogy összekössem a V.24-et a soros porttal.

a gond ott kezdődik, hogy a soros portom, amely COM1-ként van számontartva, és elvileg teljesen szabad, azt jelenti magáról, hogy foglalt.

de ez már teljesen egyedi probléma. lehet, hogy a ps2 mouse port és a COM1 összekeverednek (de nem IRQ konfliktus, valami bonyolultabb) - ez egy icipici notebook és a portjainak nagy része egy külső docking stationön van (az is icipici). mindegy, előbb úgyis szereznem kell egy ISDN accountot.

e

Előzmény: wizes (67)
wizes Creative Commons License 2000.08.19 0 0 70
Amilyen barom vagyok nem üdvözöllek?
Hm. többször esem a csapdába!
ÜDV- TISZTELT! B. Eszter!
/ Megint de most direkt/
Cannoner Creative Commons License 2000.08.19 0 0 69
Kedves Eszter,

szerintem te egy ilyet kaptál: http://www.intracom.gr/products/terminal_equip/isdn_nt.htm, ez lehet az a bűvös fehér doboz. Ezt valóban elég rákötni a laptopod soros portjára (ennek egyik szabvány szerinti neve az RS-232, másik szabvány szerinti neve a V.24, a kettő egyébként pont ugyanarról szól, ugyanazt jelenti). A fehér dobox belsejében valami izé ellátja az alább említett "ISDN kártya" funkcióját is. Használatbavételhez valóban a COM1-re (vagy aminek elneveződött a soros portod) kell irányítani a forgalmat.

A szolgáltató oldaláról két fontos dolgot kel megtudnod:

1. Szolgáltatnak-e ISDN-en, ha igen, akkor külön szerződést kell-e kötnöd velük, és ha igen, akkor megtarthatod-e az eddigi login-neved, illetve email-címed?

2. Tudják-e az ún. ISDN bonding-ot? Ez az a trükk, amivel az ISDN vonal mindkét 64 kbit/s csatornáját egyszerre használod netezésre, azaz az elméleti sávszélességed 128 kbit/s. Ezt a szokásos soros porttal már nem tudod kihasználni, mert annak a max. sebessége 115 kbit/s. Ha viszont csak egy csatornán netezel (64 kbit/s), akkor ez mindegy.

Bővebb információt a HIX-en találtam:
http://www.hu.hix.com/hix/friss/GURU.2015.20.html

Cannoner

Előzmény: babarczyeszter (62)
wizes Creative Commons License 2000.08.19 0 0 68
T. Köpenicki Kapitány !
Hát én mint nagybarom vannak elképzeléseim..
Eszter! /RS232/
Ne kofigurálj, mert következményekért senki nem vállal felelőséget! /MS + Pénz/
Előzmény: Köpenicki Kapitány (56)
wizes Creative Commons License 2000.08.19 0 0 67
Én is megrendeltem Matávtól!
Információ! (minden gépen min. 2 van soros vonal)
Teddd fel a soros vonalra ( RS 232 ) /configuráció, esetleg figyelve DEL. után a kiválasztást./
9 vagy 25 tűs csatl:
Érdekel!
WG.
Előzmény: babarczyeszter (66)
babarczyeszter Creative Commons License 2000.08.19 0 0 66
Kedves KK,

férjemuram az én segítségemre szorul az ilyen ügyekben.

egy szomorú, emancipált nő vagyok.

e

Előzmény: Köpenicki Kapitány (65)
Ariel Creative Commons License 2000.08.19 0 0 64
koszonom robicsek!

megtalaltam..

Előzmény: robicsek (44)
babarczyeszter Creative Commons License 2000.08.19 0 0 63
Kedves Mikimaus,

na ez a fő kérdésem nekem is, hogy mit hova dugjak.

Egyszerűen kössem össze a V.24 soros bemenetét a notebookom soros portjával?

És aztán? Mondjam meg a dialup-nak, hogy a modemet keresse egy másik porton? (A COM1-en?) Vagy még konfigurálni is kell?

És aztán? Továbbra is kell valami számot hívni?

Na, bocsánat, fárasztó vagyok, majd megkeresem a vonatkozó topikot, ha van.

Ezer köszönet még egyszer

babarczyeszter

Köpenicki Kapitánynak külön üdv, rég láttam.

Előzmény: Törölt nick (61)
babarczyeszter Creative Commons License 2000.08.19 0 0 62
Kedves netizen and all,

kösz szépen.

ezek szerint a soros kábelt felejtsem el?

csodálkoztam is, hogy hát az lassú - vagy bps-ben mérve még az is gyors?

egy telepítőlemez van hozzá.

más okosok is aszonták, hogy kell egy ISDN account is.

a MATAV ugyfelszolgalat szerint az ISDN netezes olcsobb, mint a beszed.

buta babarczyeszter

Előzmény: netizen (60)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.19 0 0 61
Kedves Netizen!

"El kell menni hardvervigéchez és venni kell a PC-be 1 ISDN kártyát. Ha az a PC történesen Mac akkor a Zyxel cégtől kell vásárolni, 1 ISDN modem nevű kütyüt...Fontos tudnod, hogy az ISP-nél jelezni kell mindenképp az ISDN-re való áttérést (ekkor más szerver léptet be a netre) mert lehet hogy az analógos belépéshez adott accountod az ISDN hozzáférési ponton nem érvényes."

Hát mit is mondjak? Az egyik oldalról neked van igazad, míg a másik oldalról - szvsz - csak jól megkeverted szegéyn hölgyeményt!

1. az NT-n ott a V24 csati (tudtommal innen 157 kb/s-ig szépen el lehet jönni, ha minőségi kábelt használsz és a gép portja is megfelelő), tehát minek kínlódjék az S0 busszal, meg a konfigurálással - tutira ki fog neki akadni az isdn végponti vezérlője, aztán telefonálgathat, míg visszapöccintik!

2. Nem hogy ajánlatos, hanem egyenesen kötelező ÚJ net hozzáférésre szerződni (figyelem: maga a hozzáférés pl. a MindenkiNet drágább valamivel, a Matáv még tavasszal - miután az isdn akció alatt csökkentette 1.1-re az adatátviteli szorzót - megszüntette a a beszéd és az adatátviteli célú isdn forgalmi díj közötti különbséget (1-szeres szorzó)!!!!), mert akkor eleve felesleges az ISDN. Egyébként senki senkit nem dob le amiatt, hogy isdn vagy sem: ha analóg végberendezés (pl. fax) hív isdn-t, akkor szépen átemelődik a hang oda és vissza a két átviteli mód között, de természetesen ekkor max 14400 baud a seb.; ez fordított esetben is igaz persze - jól is nézne ki a telefonos hálózat, ha attól függne az összekapcsolás lehetősége, hogy milyen típusú a végberendezés/ívpont!

Ja. és asszem júliustól az ISDN-re is CSAK 150 lett az ún. éjszakai kedvezmény (eddig 200-nál állt meg a mérés - illetve nem áll meg fizikailag, de ennyire redukálja a feldolgozó progi, de ez mindegy)! És a két vonalra EGYÜTT igaz a MINDENKINEK csomag - tehát 4000 bruttó ft-ért egyszerre két beszélgetést folytathatsz vagy két isdn kapcsolatod is lehet (a 128kb/s 'duplázásra' ez már nem igaz, mert ahhoz 2 isp account kell, de szvsz hamarosan ez is megszűnik)!

Ha kissé off lettem volna, sorry, csak reagáltam amennyire tellet belőlem!

Szeretettel mindenkinek itten

Maus Róbert Péter

Előzmény: netizen (60)
netizen Creative Commons License 2000.08.19 0 0 60
Nos Nem telefonon át kellene támadni, hanem aut az ISDN-t valahogy el köll juttatni az ámítógépbe. Valszeg mondották volt, hogy abb az NT1 nevű készülékbe lehet digitális és analóg végberendezést is cstlakoztatni.
Tehát:

El kell menni hardvervigéchez és venni kell a PC-be 1 ISDN kártyát. Ha az a PC történesen Mac akkor a Zyxel cégtől kell vásárolni, 1 ISDN modem nevű kütyüt.
Ellenben ha PC és olcsó megoldásra vágysz akkor javaslom a német AVM Fritz! passzív kártyákat. Ez utóbbiak a magyarországon elterjedt jelentősebb PC-s oprencereken működnek (Windows(ok)+Linux).
Ha az oprencer windows, akkor a kártyához adott doksi + a matáv + az ISP segítségével beüzemelhető.
Fontos tudnod, hogy az ISP-nél jelezni kell mindenképp az ISDN-re való áttérést (ekkor más szerver léptet be a netre) mert lehet hogy az analógos belépéshez adott accountod az ISDN hozzáférési ponton nem érvényes

Asszem az ISDN-en való adatátvitel drágább mint a beszéd, de ez lehet, hogy már nem igaz.

Előzmény: babarczyeszter (55)
NaNe Creative Commons License 2000.08.19 0 0 59
Attól függ, ki a szolgáltatód.
Aztán pld a soros port sebességét is be kellene állítani.
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.08.19 0 0 58
Pofázok én itten sokat, de ISDN-t még nem láttam (hacsak azt nem számítom, hogy notebook-om nak _közvetlen_ ISDN kimenete van). Az xDSL-röl többet tudok (olyanom van). Dehát az ISDN itt amerikában leáldozott/leáldozóban van. (Ki venne olyat amikor az IDSL ugyanoda elér, kicsit gyorsabb, nincs rajta adat és időméres... Egyéb DSL-ekről nem is beszélve.)
Van egy ISDNes/MATÁVos topik, tán ott kéne feltenni a kérdést.
chromax Creative Commons License 2000.08.19 0 0 57
Én Coma helyében nem másolnám be. Csak annyit mondok: Biztonságfelügyelet.
:)

cmx

Előzmény: Coma (49)
babarczyeszter Creative Commons License 2000.08.19 0 0 55
Kedves szakértők és okosok,

bocsánat, hogy idepofátlankodok egy kérdéssel.

Nekem a Matáv tegnapelőtt felszerelt valamit, amit ISDN-vonalnak neveznek (három telefonszámmal), egy nagydarab fehér dobozzal egyetemben, aminek felirata NT1+2a/b+V.24, ez volna a modem.

Adtak hozzá egy soros kábelt.

Most hogy tudok ezzel nagyobb bps-t elővarázsolni a kapcsolatomból? Mert egyelőre csak a telefont használom, a szokásos 31k körüli sebességen.

Kösz szépen előre is a segítségeteket.

babarczyeszter

Előzmény: Dr. Pepper (54)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.08.18 0 0 54
Talán úgy kellet volna fogalmazniuk, hogy a szolgáltatáshoz "ISDN2 _minőségű_ vonal szükséges". Persze az is lehet, hogy egy érdekes MATÁV árukapcsolásnak lahetünk tanui...
Előzmény: ildy7 (53)
ildy7 Creative Commons License 2000.08.18 0 0 53
De a Matáv honlapján az van, hogy kizárólag ISDN2 vonallal működik!
Előzmény: eXXon (52)
eXXon Creative Commons License 2000.08.18 0 0 52
Nem upgrade, mert a régi vonaltól függetlenül használható...
Előzmény: _paha_ (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!