Kwisatz, ha beszéltél a varázslónővel, akkor ki kell menni az utcára ott van a Master of Curse, aki át akarja venni a helyét. Beszélj vele, majd menj vissza a varázslónőhöz, számolj be neki és erre vissza megy tanítani te meg kapsz sok xp-t érte. tanítani nem fog, csak varázsalatot vásárolhatsz tőle.
Luftwaffe: Tetszik ez a clan-os dolog. Ha tudok segítek, bár nem értek semmihez a weblapkészítéssel kapcsolatban. De pozitív vagyok.
én úgy emléxem a magic missilenál a Dak'kon hasonló varázslata is jobb, mert uu. működik de pont egy értékkel nagyobbat sebez elvileg, de ez a nyilas dolog biztosan jobb!
várjál, én nem tudom már melyik volt a jó banda (név szerint), de ha a Mortuary színről mész az AoDA területére a téged megszólító, és sápot kérő thugok tutira a rossz társaságból kerülnek ki
én pl. fizettem nekik, aztán elmentem a főnökükhöz, ő megkért hogy irtsam ki a nőcit (a másik banda vezérét), elmentem a másik bandához, ott a nőci elmondta, hogy ők igazából rendes emberek, csak épp a másik banda iszonyatosan rosszat tesz a lelkiviláguknak, és ugyan öljem már meg a vezetőjüket, na visszamentem az előző bandához, megvágtam a főnököt (nem öltem meg!), aztán szépen visszarohantam a nénihez, az ellenfelek jöttek utánnam (a legyilkolandó célszemély is) és a két banda szépen leirtotta egymást
aztán felszedtem az értéktárgyakat (én a játék elején jöttem ide) és szép bevételre tettem szert :)
ezután kérte a csajszi, hogy öljem le a Blackroset is
na őt mán megöltem, illetve ő támadott nekem, mert nem voltam hajlandó kiirtani a pozitív társaságot
én most lehet hogy ünneprontó leszek, és tudom hog a név fontos, de nem lehetne valami játék független név, vagy ha már játék inkább a BG-ből, vagy a Forgotten Realms világból?
Ja, Kwisatz, ez mind kell :-) es lehetöleg minnel atlathatobban kell megszerkesszuk, hogy masok is ertsek ne csak mi :-)
Meg kellene meg egy item list, spell list, es a legfontosabb: tippek-tanacsok.
Klannev: 1. The Named Ones ?
2. The Nameless Ones ?
3. Anonymus ? :-)
4. Razor Angels ?
5. Hu- Thugs? :-)
4. Egyeb ötletek... ?
A bandakkal kapcsoltaban: engem a Razor Angelek akartak megvamolni, aztan mikor nem fizettem, letamadtak... hat igy kell viselkedjen egy good alignmentu banda ???
Köszi az infot... bar szvsz a Balance of All Things meg a Valquire(?) Eye azert nem olyan rosszak :-), bar a jo öreg Magic Missile az igazi... :-)
A homepageröl:
1. mindenekelött kellene valami jo nevet talalni a klanunknak vagy maradunk Nameless Ones klan ? :-)
2. a homepaget valahogy ugy kepzeltem el, hogy lenne egy inditooldal, valami tökös grafikaval, mondjuk a klan cimere, meg valami soder a copyrightrol (ha mar melozunk, ne csorja el mas, nomeg ha nem akarjuk hogy a free homepage-szolgaltatok leszedjek az oldalt, akkor be kell tenni valami disclaimer-felet, tudod Forgotten Realms and Planescape are trademarks of TSR Inc., Planscape Torment is a trademark of Interplay, stb. stb. )
3.na eztan jönne a lenyeg, csak valami jo layout-ot kene talalni, ugy ertem valami jopofa, atlathato menut, stb.
bocsesz, kicsit sokáig ültem a hozzászólásomon, mert közbejött egy villám meló
téged tanított a varázsló? wow
én nem tudtam azt a questet megcsinálni, az lökött nőci nem volt hajlandó velem beszélni, mindig csak a sensoriumoknál lófrált :(
1. A Missile of Patience a legállatabb varázslat, mert ugye 1 szintű, ha jól emléxem NO a végére olyan 16-ot tudott megtanulni
na mindegy: megjelenik egy nyílpuska v. balliszta
és lehet lődözgetni a nyilakat a célpontra, nekem általában 9-et sebzett (vagy a felét) és meglepően sokszor lehetett vele lőni 8-10 alkalom (persze lehet hogy azért mert kb. olyan 19-20 szinten lehetett a NO)
2. Alley of DA
ez elvileg alignement próba :)
két banda van, az egyik amelyik meg akar sápolni az evil társaság, a másik (akinek a nőci a vezetője) a good társaság, és van egy Blackrose nevű bérgyilkos, aki mindkét bandát irtja, ő a neutral beállítottságot képviseli
szvsz nem nagy baj ha leirtottad a csajt, ha
1. evil akarsz lenni
2. ha neutral akarsz lenni (de ahhoz a másik banda vezért is ki kell irtani, a Blackrose-t meg életben hagyni)
3. hát később a játék során majd találsz, de a Lower Wardban lehet venni spelleket, a fedett piacon, esetleg próbáld meg Mebhetet a midwife-ot, van-e neki valami magasabb szintű is (mintha azt írta volna ki, ha később visszamész még hozzá, akkor tud adni újakat is)
Hi !
1.Na akkor Dak'kon varázslatait nem nagyon szerettem, valahogy nem jok semmire. :)) Legalábbis szerintem, néha , néha a Power of One -t hasznaltam aztán semmi. :))
2.Semmibaj, én is mind ketto bandtat kiirtottam, hiszen tobb XP-t kapsz ezert Blackrosetol ,aki egy meno csavo és nem fog megölni a végén , ha megmondod , hogy halhatatlan vagy. :))
3.negyesszintunel nagyobb varazslatokat a Clerc Ward-ban lehet venni. Ott bemesz a Fest Hallba , ott megkeresed a varazslo oktatot es kesz. :))
Mit vettem eszre a tegnap: kinyitottam es elolvastam a 7. es 8. Zerthimon kört, megkaptam a Missile of Patience es Zerthimon Focus nevu varazsokat meg egy rakas xp-t, aztan mikor megtanitottam Dakkonnak, akkor meg kaptam +1 INT, Dakkon meg +STR, +DEX, +1 CON
... huh, ez nagggyon teccett....
Namarmost lenne nehany kerdesem:
1. Mire jo ez a Missile of Patience ?
2. Az Alley of Dangerous Angles-be megtamadott a Razor Angel nevu banda, mert nem akartam "utadot" fizetni, erre persze sajna ki kellett it´rtanom az egesz bandat ( :-) ) meg valami
Krsytal nevu csajszit... na most nagy baj, hogy leirtottam a csajt ?
3. Hol lehet 4-es szintu es magasabb spelleket talalni/venni ? NO mar tudna ezeket memorizalni, csak meg nincs egy sem :-(
Hi mindenkinek !!
Végre, hogy megtaláltam itt valakit. Na nagyon jó mondhatom már kb. : 3-4 napja nézegetem az internetto forumot de nincs ott senki , hát gondoltam átjövök és lám, lám mindenki itt van. Na akkor kezdjük az elején: Végre végig vittem a Planescape: Tormentet (kb 2 hetes hír). Na a második a klán honlapját szívesen elkészítem :))))). Meg mindenben a segítségetekre leszek, ha kell. Na ennyit.
játszani ugyan már megint nincs időm, de azért a számat (billentyűimet) koptatom egy kicsit.
A beállítottság itt a PT-ben, de nekem úgy rémlett, hogy a BG-ben is legfeljebb az alap három kategóriában számított (evil, neutral, good), a finomítások legfeljebb bizonyos feladatok, vagy varázstárgyak esetén voltak érdekesek, mint az a csak LG karakterek által használható vércsepp varázslat még valahol a játék elején. Én a LW előtt lettem LG, de érdekes módon az is maradtam (eddig), pedig pl. a csajnak megkerestem az ellopott papírjait, holott a lehetséges válaszok alapján egy LG-nek a "törvénynek meg kell lennie, bár sajnállak" verziót kellett volna szerintem választania.
Abishai: NO és Morte (igaz, már 5. szinten) simán leverte, Dakkon Power of One és valamilyen zerth varázslataival (olyan, mint egy pajzs, egy ovális burkot húz köréd).
Klán, site: sajnos a HTML-hez én is sügér vagyok, viszont irkálást szívesen vállalok és miután egy DTP stúdióban töltöm a napjaim, Photoshop és egyéb témákban is szívesen segítek. Azt hiszem, hogy érdemes lenne egy olyan jellegű struktúrát csinálni, mint a BG Chronicle, ahol egy oldalról érhető el az összes komolyabb játék információja, szerintem ebből a szempontból még a BG sem lefutott.
Na, szerintem a következö az alignmentek ertelme az ad&d crpg-kben:
Lawful good: olyan jo vagy, mint egy falat kenyer, csak a rosszfiukat ölöd, abbol is csak a nagyon rosszakat, nemes celjaidat nemes eszközökkel ered el
Chaotic good: jo vagy (de azert nem annyira :-) ), nemesek a celjaid, de celjaid erdekeben neha csinalsz gonosz dolgokat (penzszukeben lopsz, stb) ... na ez fxik nekem a legjobban
Neutral good: na szerintem ez lenne az eröszakmentes hozzaallas (inkabb kidumalod magad, mint harcolsz)
True neutral: hiszel a jo es rossz egyensulyaban es teszel is erte, hogy ez az egyensuly fennmaradjon (pl. a BG-ben az ankheges palyan csak egy par ankheget irtasz ki...nem akarod teljesen kipusztitani a fajtajukat, mint ahogy sokan tettek :-) )
Neutral evil: a kicsi gonoszka, ritkan gyilkolaszol jokat, surjen lopsz, elegge artalmatlan vagy
Chaotic evil: na ez aki megszökött a dilihazbol ... kill'em all hozzaallas, passziobol ölsz, valogatas nelkul jot-rosszat egyarant
Lawful evil: a celjaid gonoszak, barmilyen aron el akarod erni öket, gonosz dolgokat csinalsz, de csak akkor, ha hasznod van belöle
Kwisatz: neutral karakterek? Szerintem a neutral nem azt jeleni, hogy mindkét oldalt egyformán utáljuk és irtjuk, hogy egyensúly legyen. Ez egy csak egy elvadult True Neutral (neutral neutral) esetében lehet igaz. A neutral azt jeleni, hogy az adott szempont (a morális vagy az etikai) neki indifferens, illetve a középutat követi. Szerintem mi (a való világban) mindannyian neutral-ok vagyunk, gyengébb vagy erosebb tendenciával valamerre. Good-nak azt nevezném pl. orvosból, aki a hippokratészi esküt mindig betartva praktizál. Az evil ennek az ellentéte.
Elég nehéz az embereket 9 csoportba besorolni, ebbol a szempontból eddig a legjobbnak a Pendragon rendszerét tartom, az AD&D ebbol a szempontból (is) koros már. Kíváncsi vagyok, mit találnak ki erre a harmadik kiadásban.
Latom, tetszik a nepeknek a klan dolog...alakul, mint pupos gyerek a pres alatt ... :-)
A black abishairol: na, mint mar mondtam mikor meg 3 szintu volt a party (NO, Morte es Dak'kon), belekötöttem az egyikbe, amelyik a Hiveban lofralt... aztan az szepen le is vert, mint vak a poharat... :-( Na, erre felvesztem, legyaktam annyi thugot, amennyit birtam (minden Hive palyat meglatogattam e nemes celbol :-) ), aztan a party mingyar' 4-es szintu lett, es lass csodat, Dakkom zerth kardja magikus lett. Na ezzel a 4. szintu brigaddal aztan leirtottam egy rakas abishait (hal' istennek drbja 7000 xp, meg ezek is respawnolnak, mint a thugok).
Szoval le lehet irtani öket egyenkent egy 4. szintu partyval: NO (4. magus + bone dagger), Morte (szinten 4. szint) es Dakkon (4.szint).
A taktika a következö: Morte elkezd karomkodni, erre a demonnak felmegy az agyvize :-), Dakkon nyomja elöször a vedövarazslatait, aztan a tamadokat, aztan meg beszall a direkt gyakasba Morte melle. Eközben NO nyomja a varazslatait (mind egy szallig tamado - hiaba, a jo öreg magic missile mindig bejön :-) ), aztan miutan elfogytak a varazslatai, akkorra mar a abishai vagy kifekudt vagy annyira lesovanyodott, hogy NO levagja, mint egy disznot... ja, meg annyi, hogy Morte fogai nem hatnak az abishaira (nem magikusak), de ellenben nyagyon jo agyutöltelek... csak gyakran kell gyogyitani a charmokkal...
Az egesz dologban az a legszebb, hogy ezt annyiszor meg lehet csinalni, ahanyszor akarod (en a 6. abishai utan meguntam), csak ne felejts el pihenni közben ... :-)
Mar hogy pofatlankodnal, mindenkit szivesen latunk, aki szereti a Tormentet meg a BGt es jönedö tarsait..
Mint emlitettem, en vallalnam a site összerakasat, de jo lenne , ha valaki - aki muveszi kesztetest erez magaban :-) nomeg konyit a photoshophoz segitene a grafikanal - a többiek meg erkölcsileg tamogatnanak :-) nomeg egy kis szövegirassal :-)
Megpróbálok reflektálni itten a nap hozzászólásira.
Először konkrétan Tormenttel kapcsolatos dolgokról:
Luftwaffe: a Black Abishai éppenséggel tanar'rik egyik nagy ellenfele lévén Baatorból való, nem Abyssból, mint a tanar'rik. (De erről még eleget fogsz hallani a játékban...) Bár ez ugye részletkérdés - ettől még éppen elég erős, nem lesz könnyű legyakni.
A varázslatokról: a 8-9. szintűekhez már külön kis movie is jár. Ezt haverom nehezményezte is: szerinte kicsit túllőttek a célon ezzel kapcsolatban.
Kwisatz: Carceriben szerintem azért lettél good, mert (ha nem keverem össze a dolgokat) az egész Carceris dolognak az a célja, hogy megmentsek Curstöt a CE mentalitástól. Ergo, ha jó dolgokat csinálsz (meggyőzöl embereket, megmentesz vkit, stb.), de legalábbis irtod a sok gonoszt, azzal irtod a CE mentalitást, s Curst vissza tud csúszni (azaz az animáció szerint esni). Ennek a betetőzése Trias meggyőzése, vagy megölése. A dolog másik oldala az, hogy minél több embert irtasz ki, annál gyengébb lesz Trias, annál kevesebb lényt hív a segítségére.
Másodjára a klán dolgokról:
Igazság szerint elég sokat olvastam mostanában a jövendő Bioware-es dolgokról. Az IWD-t általában a hack&slash felé való kitérőként aposztrofálják, a BG2 olyasmi lesz mint az 1 volt, habár nagyon fel lesz tuningolva (nagyon feladta a készítőknek a leckét a Torment - ezt meg is írták valahol), de mind a kettő _elsősorban_ single-player játék lesz. Az igazán netnek való, kifejezetten multiplayer game az NWN lesz, amitől én nagyon sokat várok. Ha bejön a számításuk, akkor olyan közösség szervező ereje lesz, ami megmozgathatja a kis magyar crpg társadalmat is (legalábbis nem lenne rossz). Ezért aztán kezdettől fogva sokat olvasok a neten róla, s megpróbáltunk (2 haverommal) egy site-t is összerakni vele kapcsolatban. Aztán nem sokáig jutottunk (ld. lustaság, egyéb elfoglaltság, stb.)
Mintahogy észre vehettétek nem régen forgók ezekben a topicokban, ezért nem is szeretnék belepofátlankodni a közösségbe, de ha elfogadjátok szívesen felajánlom segítségemet egy esetleges site-indításhoz. Persze akkor lenne értelme, ha valaki össze tudna rakni egy pofás designt, s lenne valaki, aki tényleg mögé állna a dolognak... (Gondolok itt rád pl. Luftwaffe, mint ötletadóra :)
A dolog aztán meg persze funkcionálhatna párhuzamosan klán/guild formában is.
Luftwaffe!
Sigilben meg nagyon nehez legyakni azokat a dogoket meg nincs is ra szukseg. Az a klan otlet nekem is tetszik, de megis hogy gondolod?
Szerintetek egyedul NO-val vegig lehet jatszani?
hmmm, hmmmm, talán-talán
BG-ről nem tudom érdemes-e még oldalt nyitni, lassan nyakunkon a második rész, meg az IWD
én próbálnék segíteni...azért vagyok ilyen nagyon feltételes, mert néha ellep a meló, de mondjuk az nem lenne megerőltető, hogy az IWD már úgy játszanánk végig, hogy pl. írom mellette a walk-throught...meg így lenne értelme is
P.S.: majd számolj be róla, sikerül-e 4. szinten :)
Az nem baj, hogy nem vagod a HTML-t, egyebkent en sem vagyok egy webmester, csak konyitok hozza... de azert vallalnam a homepage szerkeszteset... csak meg kellene tölteni tartalommal... na ide kellene meg mas is, aki segit a sodert irni... remelem, ismered a jo öreg Notepadet :-)
Egyebkent regota uldöz az ötlet, hogy kellene mar egy magyar BGs oldalt csinalni...nomeg persze lenne Torment, IWD stb szekcio is... de egyedul eleg sux, ha többen csinaljuk, akkor viszont mar fun...
Na?
P.S.: Te, azt az abishait en akkor is kinyirom :-)