Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.26 0 0 19796

Viszont a közösség megfelelően kezelhette a terület domborzati viszonyait, például a talaj eróziója vagy földrengés ellen. 

Előzmény: őszszakál (19795)
őszszakál Creative Commons License 2024.03.26 0 1 19795

Szerény véleményem szerint, egy bármekkora nagy fallal nem lehet védekezni a természet erőivel szemben. Az adott korban az emberek, az ellenség inváziója ellen védett a fal. Ezt a kínaiak is jól tudták. Ezért állandóan őrséget és karbantartást végeztek a falon. A fal jelképezi az emberek identitást védő képességét, ami egyben a fennmaradásuk záloga is. Ahol a falon kívüliség, a kiközösítés, halálos ítéletnek számít, ott az élet védelme van a fókuszba állítva. A szentséget a megtartó erőt, a közösség ereje jelenti. A közösséget, meg egy erős vezető, vagy vezetőség tudja csak egy célra fókuszálni. Az a társadalom, vagy közösség, amely nem a megőrzésre, hanem a meghódításra, a terjeszkedésre fókuszál, kockára teszi a fennmaradását, de mint tudjuk, kockázat nélkül nincs haszon. Ezzel kódolva vannak a háborúk az emberek életében. Ilyen a természetünk. :-(

Előzmény: Törölt nick (19792)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.25 0 1 19794

A másik kérdés, ami jogosan felmerül a 12000 éves baalbeki megalit kultúra esetleges létezése esetén, hogy hogyan tudtak ilyen régen 400-800 tonnás köveket kitermelni, mozgatni, illetve miért volt számukra életbe vágóan fontos a rendkívüli védelem. Azért, mert egy ilyen feltételezett 12000 éves kultúra története során átélt egy nagy katasztrófát, ami rányomhatta bélyegét erre a civilizációra. 

őszszakál Creative Commons License 2024.03.25 0 2 19793

" Az ördög legnagyobb csele az volt, amikor elhitette velünk, hogy nem létezik. "

 

Ezek szerint, akik az ördögben hisznek, tudják is, hogy Ő valóban létezik. Ez már nem is hit, hanem meggyőződés. Az erősen meggyőződött embereket pedig, fenntartással kell kezelni, mivel velük vannak telve a pszichiátriai intézmények.

Mindig elgondolkodásra készteti a látogatót, hogy az „intézet” ajtajának melyik oldala van kipárnázva? Ott a legfontosabb kérdés az, hogy ki, kicsoda?;-)

Előzmény: Annaem (19789)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19792

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166653464&t=9000303

 

 

A másik lehetőség, hogy az U alakú fal időben megelőzte a pódium 1-et, körülölelve az ősi halmot.

 

Itt felvetődhet a kérdés, hogy egy göbekli tepe-i időkből származó településen ennek a falnak milyen szerepet szántak volna az ősi építők? Nyilván védelmet nyújthattak a kultúra lakóinak a külső veszélyekkel, például inváziókkal vagy természeti katasztrófákkal szemben. Ez a fal lehetett az egyik fő védelmi vonal a közösség számára. Ez a fal lehetett egy olyan szent hely, ahol fontos vallási vagy kulturális ceremóniák zajlottak, vagy esetleg egy szentélyt vehetett körbe, ami az istenek tiszteletére szolgált. Ha egy kultúra képes volt megépíteni és fenntartani egy ilyen hatalmas építményt, az mutatta a közösség erejét és befolyását más csoportok felett (a társadalmi hiarerchia és a hatalom demonstrálása). Ezzel a fallal a közösség védekezhetett olyan természeti fenyegetésekkel szemben, mint pl. a talaj eróziója, földrengés stb. 

 

 

Annaem Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19791


            

            

Annaem Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19790

A déli légakna feltárása, a legjobb képek: 

http://www.brothersoftheserpent.com/2019/02/episode-085-upuaut-project.html

 

....Mindkét csap kinyúlik a blokkolókő elülső (külső) felületén, és lefelé, 90 fokos helyzetbe kalapálva a blokkoló födémhez képest. Úgy tűnik, hogy a csapok meghajlítása szándékos, mivel a kalapálás helyén lelapították őket. Mindkét csap eredeti vége a habarcsfoltokkal egybeeső pontokon letört. A bal oldali tűt az Upuaut Project előtt, a jobb oldali csapot pedig a Pyramid Rover törte le. Mindkét letört, becslések szerint körülbelül 12 mm hosszú végét Djedi megfigyelte, és a lánctalpas összegyűjti őket egy jövőbeli küldetés során.

A csapokat fekete anyag veszi körül, ahol áthaladnak a blokkoló kövön. Úgy tűnik, hogy az anyag a helyükre rögzíti őket a lyukakon belül, és láthatóan habarcs tartja meg. Nem világos, hogy ez más anyag-e, mint a csapok, külön részt képez-e, amelyen keresztül a csapokat behelyezték, vagy maguknak a csapoknak egy szélesebb szakasza. A kérdések megválaszolásához további elemzésre lesz szükség.
Djedi először megengedte, hogy megfigyeljük a blokkoló födém hátulját. Az elejéhez hasonlóan az első blokkoló kő hátulja is simára  lett csiszolva, a csapok innen is kilógnak. A bal oldali csap hátulja szinte érintetlennek tűnik, úgy làtszik, hogy kilép a blokkból, majd lefelé görbül egy  hurokba úgy, hogy a tű alsó vége egy síkban van a tömbbel, és habarcs nem látható. A jobb oldali csap hátulja törékenyebbnek és/vagy korrodáltabbnak látszik, úgy tűnik, hogy habarcs tartja a helyén a hurok tetején és alján is, az alja pedig vissza van helyezve a habarcsba.

A jobb oldali hurok korrodáltabb megjelenésére egyelőre nincs magyarázat, és hogy milyen gyakorlati funkciót tölthettek be, ha van, az továbbra is rejtély. A hivatalos jelentés szerint:

A hurkok nagyon kicsik, és csak egy körülbelül 3 mm átmérőjű tárgyat engednek át rajtuk. Úgy tűnik, nem túl jól helyezkednek el funkcionális célokra, mivel magasan vannak a blokkon. 

Shaun Whitehead: Tisztában vagyunk vele, hogy számos elmélet létezik arról, hogy mire valók az aknák, kezdve a gyakorlati magyarázatoktól, mint például a szellőztetés, egészen az ezoterikusabbakig, mint például egy óriási villamosenergia-termelő erőmű része vagy egy rejtett rekordcsarnok. Azonban nem a mi dolgunk a találgatások, csak annyi információt és a lehető legjobb minőségű információt szeretnénk összegyűjteni... Most már tudjuk, hogy ezek a tűk kis, gyönyörűen kialakított hurkokban végződnek, ami azt jelzi, hogy inkább díszítőelemek voltak, sem pedig elektromosak. 

Djedi azt is megmutatta, hogy a padlón, közvetlenül a blokkoló födém mögött, a jobb oldalon (hátulról nézve) több törmelék volt. Úgy tűnik, hogy a törmelék a tengely felépítéséből származó anyag és a Pyramid Rover által az ajtón át fúrt por keveréke. A padlótörmelék elhelyezkedése és koncentrációja a kamrában segít a Djedi csapatának pontosan meghatározni a tengely tájolását és gördülését, és ezekről az eredményekről a jövőben további részleteket tesznek közzé.
A jelképekkel kapcsolatban Dr. Richardson már feljegyezte, hogy „Úgy gondoljuk, hogy ha ezeket a hieroglifákat meg lehetne fejteni, akkor segíthetnének az egyiptológusoknak abban, hogy kiderítsék, miért épültek ezek a titokzatos aknák”  Shaun Whitehead csak annyit fűz hozzá: „A szakértőknek lehetőségük volt kommentálni a jegyeket, és továbbra is általános az egyetértés, hogy hieratikus karakterekről van szó. Nagyon izgalmas lenne hasonló karaktereket találni az első blokkoló kő mögött a QCN-ben” 
A jobb oldali fal csak annyiban érdekes, hogy az első blokkolókő közelében kissé érdesebb. Míg a végső U-blokk belső része finoman csiszolt, és nincsenek rajta nyilvánvaló szerszámnyomok, a jobb oldalon az „ajtó” mögött van egy rész, ahol néhány átlós szerszámnyom látható. A szakasz még sima, de a munkások valamiért nem tudták kicsiszolni a szerszámnyomokat ezen a területen. A bal oldali falon nincsenek megfelelő szerszámnyomok.

A második blokkoló kő, amely a kamra hátsó falát képezi, durva, befejezetlen felülettel rendelkezik, és úgy tűnik, hogy ugyanabból a gyengébb minőségű sárga mészkőből készül, amelyet az akna nagy részében használnak. A többi hasonlóan durva tömbön látható szerszámnyomokon és egy zöld „cseppvonalon” kívül a blokkon nincsenek megkülönböztető jelek.

A „szivárgásvonal” meghatározatlan természetű. A kő tetejéről, a középponttól balra emelkedik ki, és kissé átlósan balra fut, 3-4 cm-rel a padló felett megállva. Zöldes árnyalatú, és a hivatalos jelentés szerint vagy véletlen, például réz-oxid kimosódása egy közeli réztárgyból, vagy szándékosan festették a blokkra a kalcium-réz-szilikát által létrehozott „egyiptomi kék” pigmenttel.

A hivatalos jelentés azonban azt is leszögezi, hogy ahhoz, hogy egy olyan szembetűnő réz-oxid-csíkot hozzunk létre, mint a „szivárgásvonal”, „jelentős mennyiségű víznek” kell lennie, amelynek bármely forrása spekuláció lenne, amelyet a meglévő adatok nem támasztanak alá. Arra a lehetőségre vonatkozóan, hogy a vonal magán a mészkőben lévő ásványok eredménye lehet, Shaun megjegyzi: „Eddig nem láttam hasonló nyomokat sehol máshol az aknákban, ami csökkenti annak lehetőségét, hogy ez egy olyan nyom volt, amely természetesen előfordult a kőbányában.” 

.                     

Annaem Creative Commons License 2024.03.25 0 2 19789

" Az ördög legnagyobb csele az volt, amikor elhitette velünk, hogy nem létezik. "

Előzmény: őszszakál (19788)
őszszakál Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19788

„Esetleg a nyugati Grál dokumentumokba beletekintenék alkalomadtán...”

 

Azokra a titkos vatikáni iratokra magam is kíváncsi lennék, amiket még a pápa a halálos ágyán sem olvasat el. Azt hiszem, szétesne a MÁTRIX, ha kiderülne az igazság. Isten, vagy a Sátán irányítása alatt vagyunk alattvalók?

Előzmény: Annaem (19785)
őszszakál Creative Commons License 2024.03.25 0 1 19787

Az nyilvánvaló, hogy vannak nagyon jó képességű emberek, akik esetleg egy genetikai mutáció miatt kiemelkednek a tudásuk alapján a tömegből. Azonban azt nem hinném, hogy egy napszemüvegnél nehezebb tárgyat felemelne a levegőbe, a gondolat erejével. Vagy ránézésre megmondaná valakiről, hogy agy tumora van. Az eltitkolt tudás az, ami veszélyes lehet, ha rossz kézbe kerül. Aki meg birtokolja azt a tudást, ami sokat lendítene az emberiség fejlődésén, bölcsen hallgat, vagy „befogják a száját”? ;-)

Előzmény: Annaem (19784)
Annaem Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19786

Annyira nem különböztek, az agy adva van. Specifikus alkalmazkodás, az csak annyi, hogy betanulják az újdonságokat.

Előre huzalozott agy (+lélekhuzalok) alap starter pack. Evolúció kizárva. 

Ha lezuhannánk az Amazonas mellé, akkor káprázatos készségeink alakulnának ki rövid idő alatt. Hatodik, hetedik érzékek, csak azoknál, akik nem hajlamosak a pánikra.

"Tevékenység, kézimunka, genetika, képességek". Schenouda is ír ilyeneket, és még kiegészíti: találmányok, kreativitás, titkos társaságok.

Itt tanulom a megtévesztés művészetét: eltökéltem, hogy normális leszek. Ez nem megy egyik napról a másikra, és néha Lapajovval itt ültünk megszeppenve, amikor lámapásztorok, és egyiptomi nemesek piramisokat építettek.

A ciklopszi falakat - fejlesztés terhe mellett - nem építhették egyedül.

Előzmény: Törölt nick (19776)
Annaem Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19785

Már mindent tudok, kemény tanulópénzek és pofonok árán ugyan, a lenyomataimat nyugodtan kiaknázhatja az utókor. És épülhet a rezgéseimen, bár ezt kötve hiszem. Ezért azt mondom, nem kell a kulcs, mindenki élje át a saját regényét, kapaszkodók és bónuszok, szívkonténerek nélkül! Mindenkinek legyen joga kivívni a saját rezgéseit, segítségek és mankók nélkül! Nem akarom más álmait és krónikáit. Esetleg a nyugati Grál dokumentumokba beletekintenék alkalomadtán...

Előzmény: őszszakál (19775)
Annaem Creative Commons License 2024.03.25 0 1 19784

ma is léteznek az olyan mutánsok, (X menek) akik rendkívüli képességekkel rendelkeznek?

 

Filmajánló:   A csodabogár /1996-ból/ A főszereplőt villám- vagy ufócsapás éri...

 

Előzmény: őszszakál (19774)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19783

+

 

https://promotions.hu/orszagos/gasztro-utazas/2022/05/03/stonehenge-rejtely-misztikus-ingokovek-pakozd-kirandulas-magyarorszag

 

 

"A magyar Stonehenge rejtélyét mai napig nem tudjuk biztosan megfejteni"

 

 

ezeket az ingóköveket talán a természet hozta össze

 

 

https://promotions.hu/orszagos/tech-tudomany/2024/03/24/peru-osi-koter-regesz-szertartas-hires-rejtely-stonehenge

 

 

"Amerikában ugyan olyan  újabb Stonehenge-et találtak mint Angliában ?" - hiába bámulsz rám, én úgy sem tudo, hogy miért is . 

 

 

de ezeket biztos, hogy nem a természet hordta össze ! 

 

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (19782)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19782

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9000303&la=166653464

 

 

Ez nem annyira tény, hanem inkább kérdés ♥ 

 

 

A képen látható tömbök természetes eredetűek - mint pl. a bazalt - vagy durva faragványok ?

 

 

Esetleg faragatlan bazaltok nagyon régi akár 30 000 éves csak összehordása ?

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19781

Figyelembe kell venni, hogy nem tisztázott, hogy a göbekli tepe-i időkből származó neolitikus őshalmon a heródesi építkezések mennyire kiterjedtek voltak a pódium 1 építésekor. Létezhetett egy 0. számú pódium, amit Heródes átépített. Tekintettel a hely "roppant ősiségére". A másik lehetőség, hogy az U alakú fal időben megelőzte a pódium 1-et, körülölelve az ősi halmot.

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.25 0 0 19780

Baalbek

 

Valójában az alatt a hely alatt, és ami annak a résznek a közepén található, ami egykor a Jupiter templomában a cellát (belső kamrát) alkotta, itt vannak a sokkal ősibb szent halom maradványai. Az ilyen halom neve ebben a régióban tell, és a régészek már elismerik, hogy a baalbeki tell legalább 10000 éve épült - azaz 8000, vagy még több évvel korábban, mint ahogyan a rómaiak ideérkeztek. "Neolitikus települések rétegeinek hosszú sorozata... került feltárásra, valószínűleg a kerámia előtti neolitikumból, 2014) ", ami tovább erősíti a feltételezést, hogy Baalbek kialakulása nagyon közel esik ahhoz a korhoz, amikor a közelben, Törökországban Göbekli Tepe és Karahan Tepe is virágzott. 

őszszakál Creative Commons License 2024.03.24 0 1 19779

„A specifikus kihívásoknak való megfelelés során az emberek agya alkalmazkodott az adott tevékenységekhez és igényekhez, ami specifikus agyi képességek kialakulásához vezethetett. Én ezzel az érveléssel egyetértek, de nem zárom ki egyszerű gépeknél bonyolultabb technológiák alkalmazását sem. „

 

A specializáció, vagyis az egyedi kihívásoknak való megfelelés, már az ókorban is jelen volt. De nem gondolnám, hogy olyan szintre jutott az „adeptus”, hogy a gondolatával emelte meg a 200 tonnás követ. Az olyan komoly technológia nyomát viszont nem találjuk, ami a maival összemérhető lenne, már ami a hatékonyságot illeti. Magam részéről a speciális mérőeszközöket, (műszereket) hiányolom a régészek ásatásaiból. Ha viszont az adeptus olyan szemmértékkel rendelkezett, amivel 0,001mm pontossággal csiszolt, esztergált, fúrt, faragott a bronzkorban, akkor neked lehet igazad.

Előzmény: Törölt nick (19778)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.24 0 1 19778

"Azonban volt egy szűk (elit) csoport, akiknek nem ez volt a fő feladatuk, hanem a kivételezett helyzetük megőrzése, jövőbeni fennmaradása. A kivételezettség abban áll (t), hogy születésük, vagy szellemi képességük jogán, vezetői, uralkodói pozícióban voltak, vannak."

 

Az ókori egyiptomi társadalomban, így az óbirodalom idején is (i.e. 26. és 23. század) a fáraók hatalma rendkívül erős volt, és az ő családjukból került ki az uralkodó. Az uralkodói származásúak a legmagasabb társadalmi réteget alkották, és az ő hatalmukat szentelték meg isteni jogként. A papi réteg tagjai gyakran a fáraói családokból kerültek ki. Még a tisztviselők is általában a fáraói udvarból kerültek ki, vagy különféle vezető családokból. A papi-hivatalnoki rétegnél nem feltétlenül volt ez így minden esetben. 

 

A királyi családok tagjai művelték a vadászat tudományát, valószínűleg az akkori legmagasabb szinten.

 

"Ez nem kivételes tudás, vagy előny a számukra, hanem evolúciós adottság."

 

A nagy ókori építkezések kapcsán többen azzal érvelnek, hogy nem kell feltétlenül természetfeletti technológiát feltételezni, mivel az akkori emberek életmódja, tevékenységei és társadalmi-környezeti feltételei másképpen befolyásolták az agyi képességeket, mint pl. korunkban. Az építészeti projektek során részt vevő embereknek gyakran precíz mérnöki számításokat kellett végezniük, tervrajzokat készíteniük, és különböző anyagokat kezelniük, eljárásokat alkalmazniuk. A specifikus kihívásoknak való megfelelés során az emberek agya alkalmazkodott az adott tevékenységekhez és igényekhez, ami specifikus agyi képességek kialakulásához vezethetett. Én ezzel az érveléssel egyetértek, de nem zárom ki egyszerű gépeknél bonyolultabb technológiák alkalmazását sem. 

Előzmény: őszszakál (19777)
őszszakál Creative Commons License 2024.03.24 0 2 19777

„Például az ókori emberek gyakran olyan tevékenységeket folytattak, amelyek specifikus képességeket igényeltek, például kézimunka, vadászat, mezőgazdaság stb. „

 

Az ókori emberek tulajdonképpen, csak olyan tevékenységet folytattak, ami a megélhetésükhöz, a túléléshez kellett. Azonban volt egy szűk (elit) csoport, akiknek nem ez volt a fő feladatuk, hanem a kivételezett helyzetük megőrzése, jövőbeni fennmaradása. A kivételezettség abban áll (t), hogy születésük, vagy szellemi képességük jogán, vezetői, uralkodói pozícióban voltak, vannak.

 

„Az ókori emberek kognitív képességei más területeken is jobbak vagy fejlettebbek lehettek, például térbeli navigáció vagy memória területen. „

 

A ma is elszigetelten a természetben élő törzsek tagjai, azért élnek még, mert olyan tudással rendelkeznek, amire szükségük van. Ez nem kivételes tudás, vagy előny a számukra, hanem evolúciós adottság. Az úgynevezett „civilizált” emberek nem azt a tudást „kapják”, vagy szerzik meg a tanulással, ami aktuális, a létfenntartáshoz szükséges. Ma is az a tényállás, hogy egy szűk elit uralkodik a társadalmak tömegei felett. Ehhez viszont nem akarnak konkurenciát. Ezt biztosítja számukra az (oktatásegészségügy) „szinten tartása”.:-(

Előzmény: Törölt nick (19776)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.23 0 1 19776

Valami olyasmi lehet, hogy átalakulunk, változunk. Már nem bírunk olyan szuper képességekkel, hogy a kövekkel úgy játszadozzunk.

 

 

Az ókori emberek életmódja, tevékenységei és környezeti feltételei jelentősen különbözhettek a maiaktól, és ez befolyásolhatta az agyi fejlődést és struktúrát. Például az ókori emberek gyakran olyan tevékenységeket folytattak, amelyek specifikus képességeket igényeltek, például kézimunka, vadászat, mezőgazdaság stb. Ezeken a területeken való szakértelmük miatt az agyuk bizonyos részei lehet, hogy másként fejlődtek vagy nagyobb volt az aktivitásuk. Az ókori emberek életstílusa szerint az agyuk bizonyos részei lehet, hogy jobban specializálódtak a specifikus tevékenységekhez, például a kézimunkához. A manuális képességeik valószínűleg fejlettebbek voltak. Persze, a genetikai tényezők is szerepet játszanak. Az ókori emberek kognitív képességei más területeken is jobbak vagy fejlettebbek lehettek, például térbeli navigáció vagy memória területen. 

Előzmény: Annaem (19771)
őszszakál Creative Commons License 2024.03.23 0 2 19775

„Egy alkonyi tiszavirágzás, ennyit érzékelhetünk, így a kozmosz, és a saját tudatunk megértése, megismerése is reménytelen feladat. „

 

Az elmúlt 50 évben, olyan sokat fejlődött az agykutatás, az elme fiziológiai megértése, hogy előbb utóbb megismerjük önmagunkat, mint a biorobotot, amit egy felsőbb, vagy elsőbb valóság irányít, programoz. Az úgynevezett pszi mező, Akasa krónika (éter struktúra) minden információt megőriz, ami jó alapot jelent a tanuláshoz egy térben és időben bekorlátozott entitás számára. (Csak a hozzáférés kulcsát kell valakinek kitenni a lábtörlő alá.);-)

Előzmény: Annaem (19771)
őszszakál Creative Commons License 2024.03.23 0 1 19774

„Valami olyasmi lehet, hogy átalakulunk, változunk. Már nem bírunk olyan szuper képességekkel, hogy a kövekkel úgy játszadozzunk. Ha elvetem a más értelmesekkel való interakciót, akkor a maradékból csak az jön ki, hogy az evolúció szélsőséges, vagy nem is evolúció az, hanem egy felfoghatatlanul összetettebb folyamat, idősemmi véletlen.”

 

Az nem képzelhető el, hogy léteztek, vagy ma is léteznek az olyan mutánsok, (X menek) akik rendkívüli képességekkel rendelkeznek? Ha igen, akkor jól leplezik magukat, és csak a cselekedeteikből, a maguk után hagyott jelekből beszélünk csodákról, hihetetlen dolgokról.

 

„ Hopp, higany: Portugália és Andalúzia lelőhelyein számos megalitikus kőszobrot, kamrát találtak, amelyet cinóberrel díszítettek. Bekerült a szervezetükbe is, olyan magas higanyszinteket mutattak ki, ami azt sugallja, hogy esetleg rituális célból el is fogyasztották, ahogy a kínai császár is kicsit odébb. Talán valamiért erre volt szükségük az isteneknek. Catalhöyükben és a majáknál is.”

 

Ha valóban voltak, mutánsok akkor is, és a higany a „lételemük” volt, akkor nem csoda, hogy földönkívüli eredetet tulajdonítottak nekik.  

Előzmény: Annaem (19771)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.23 0 1 19773

"Egy alkonyi tiszavirágzás, ennyit érzékelhetünk, így a kozmosz, és a saját tudatunk megértése, megismerése is reménytelen feladat.

 

Igen.

 

Előzmény: Annaem (19771)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2024.03.23 0 0 19772

Rovarérzékelő. Hg nagy tehetetlenségű folyadék. <=> 

Előzmény: Annaem (19771)
Annaem Creative Commons License 2024.03.23 0 2 19771

Reggeltől estig táplálni kellett a tüzet... pont óriási kemencék hiányától tárták szét a kezüket Kínában is, amikor az agyaghadsereg 8000 életnagyságú katonája + lovak és szekerek létrehozásának módján agyaltak, a föld alatti piramist pedig még fel sem tárták, majd a háború után, 2040-ben?  Mennyi munkás és munkaóra kellett ezekhez, és a (mechanikus áramlású) higanyfolyókhoz? 

Hopp, higany: Portugália és Andalúzia lelőhelyein számos megalitikus kőszobrot, kamrát találtak, amelyet cinóberrel díszítettek. Bekerült a szervezetükbe is, olyan magas higanyszinteket mutattak ki, ami azt sugallja, hogy esetleg rituális célból el is fogyasztották, ahogy a kínai császár is kicsit odébb. Talán valamiért erre volt szükségük az isteneknek. Catalhöyükben és a majáknál is.

 

Mi öngyilkos drónokat és szintetikus gyógyszereket fejlesztünk, és egészen nagyszerűek vagyunk. Nem kell véső és dioritkalapács. Szupercivilizációk működtek, és törzsi csoportok egyidejűleg. (Most is!)

Valami olyasmi lehet, hogy átalakulunk, változunk. Már nem bírunk olyan szuper képességekkel, hogy a kövekkel úgy játszadozzunk. Ha elvetem a más értelmesekkel való interakciót, akkor a maradékból csak az jön ki, hogy az evolúció szélsőséges, vagy nem is evolúció az, hanem egy felfoghatatlanul összetettebb folyamat, idősemmi véletlen.

Egy alkonyi tiszavirágzás, ennyit érzékelhetünk, így a kozmosz, és a saját tudatunk megértése, megismerése is reménytelen feladat. 

 

            

 

            

            

            

           

 

/Illusztrációk: evolúció és little white lies/

Előzmény: Törölt nick (19769)
Annaem Creative Commons License 2024.03.23 0 0 19770

            

          

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.23 0 1 19769

4500 éve, az általánosan elfogadott elmélet szerint rézvésők, "réz fűrészlap",  kő- és dioritkalapácsok álltak rendelkezésre az ókori munkálatokhoz. Egy dok.filmben Mark Lehner egy ókori eszközök specialistájával (Rick Brown) kísérletet végzett ezekkel az eszközökkel. A Szfinx kifaragásának a technológiáját próbálták rekonstruálni. Egy kétméteres mészkőtömbből próbáltak orrot faragni, ami az eredeti Szfinx-orr egyharmada lehetett.  Az ókori egyiptomiakhoz hasonlóan először párhuzamos vágásokat hoztak létre a mészkövön, majd közöttük rézvésővel próbáltak haladni, de csak nagyon lassan haladtak. Minden kb. 20. ütés után a rézvéső eldeformálódott, ezért a forró faszénen mindig újra kellett edzeni és alakítani a rézvésőt. Ha a Szfinx-építők ezzel a munkamódszerrel haladtak, akkor valszeg rendelkeztek hordozható kovácstűzhelyekkel, amelyeken folyamatosan edzették a rézvésőket, hogy aztán gyorsan folytathassák a munkát a szerszámmal. Egy idő után cserélni kellett a rézvésőt. Reggeltől estig táplálni kellett a tüzet, csak azért, hogy szerszámaik lehessenek az építéshez.

Az elgondolásuk szerint a Szfinx kifaragásához rengeteg emberre, faszénre, rézre és időre volt szükség (és akkor nem említettük a több száz, hatalmas mészkőtömb kivágását a sziklaágyból, illetve ezeknek a csiszolását, kiemelését, a kövek 12-15 méter magasságig felemelését és pontos illesztését a rendelkezésre álló szűk helyen). Lehnerék nem is tudták kizárólag az ókori szerszámokkal végezni a munkát (pedig napi 8 órát dolgoztak). Időközönként modern, karbidfejes elektromos vágóeszközökkel is felgyorsították a munkavégzést (ami percenként 2000-es fordulattal dolgozik), mert nagyon lassan haladtak. Pedig ez még csak viszonylag puha gízai mészkő volt. A film végén azt hozták ki, hogy a Szfinxet kb. 100 ember 3 év alatt faraghatta ki. De ha modern vágóeszközökkel nem dolgoztak volna, akkor még több munkaóra jött volna ki. Végül kb. 1 millió munkaórát számoltak ki a munka elvégzésére, 100 munkást feltételezve, csak a Szfinx test kifaragásához. De ez csak egy sokkal összetettebb munka egy része volt. Nagyon sok emberre volt még szükség, akik táplálták a tüzeket, eszközöket készítettek, szerszámokat élesítettek, a rezet be kellett szerezni a Sinai-félszigetről stb.

A Szfinx projekt másik területe a bányászati-építési munka volt, amelyről a jövő tudománya talán többet tud majd mondani.

 

őszszakál Creative Commons License 2024.03.22 0 2 19768

Mivel elcsendesült a topik, egy kis szösszenet a nyugalom megzavarása végett.

 

Az Egyiptomi teremtéstörténet sajátos átértelmezése.

 

Nem volt más, csak Nun az őselem, az ősvíz formájában létező istenlény. Az ő alkotórészeiből keletkezett a mindenség.

 

Nem volt más, csak a téridő kvantumokból álló végtelen struktúra, a végtelen nagy alaprezgésű energia. Az éter, a majdani fény közege, (a sötét ősvíz.)

 

Az istenek létrehozója megteremtette a világosságot, a fényt. Nun éltre keltette a napgyermeket, Nefertumot.

 

A téridő struktúra egy lokális szimmetriasérüléssel, alacsonyabb rezgésszámokra esik, amiben egytengelyű forgású, bozonokká formálódik, aminek következtében létrejönnek a fotonok. Vagyis az elektromágneses mező, sugárzásának teljes spektuma, aminek egy tartománya a látható fény.(a világosság)

 

Amikor Nefertum körülnézett, nem talált szilárd dolgot, amin megvetheti a lábát. Ezért előhívta az őshalmot, majd kilépett a szilárd talajra, és megteremtette Maátot, a mindenség törvényét, az igazság istennőjét, a holtak szívének bíráját.

 

Egy a bozonoktól már eltérő, kéttengelyű forgással rendelkező lokális részecskék, energiagócok, (szoliton) alakulnak ki, vagyis a tömeggel rendelkező elemi részecskék. Elektron (-), Pozitron (+), Proton (+), Elton (-), amikből a szilárdnak tűnő anyag csomósodhat össze.

 

A napisten (Herper alakjában) megpillantott egy karcsú oszlopot, a benbent, aminek a helyén később felépült a napisten városa, Héliopolisz. Herper bűvös hatást gyakorolt szívére, és létrehozta Sut a lég istenét, és Tefnutot a nedvesség istennőjét.

 

Amikor a fotonokból párosával létrejöttek az elemi részecskék, (a törttöltésű kvarkok nem elemiek, hanem pillanatnyi plazmaátmeneti jelenségek). Az elemi részecskékből, csomósodnak az atommagok, és az atomok. Ezekből jönnek létre a különböző halmazállapotok, a légnemű, a folyékony, majd a szilárd.

 

Az istenek létrejötte után, kilenc isten uralkodott a világon, Ré, Su és Tefnut, Geb és Nut, Széth és Neftisz, Ozirisz és Ízisz. Olyan volt a kilenc isten, mint Nun az őselem, amelyben egykor egyek voltak, és amelyből mindannyian keletkeztek.

 

Ezzel azt szimbolizáljuk, hogy az Egy kilenc részre oszlik úgy, hogy a lényegi tulajdonságát, az energiát megőrizve más, (az éteren, vagy az ősvízen túli), fizikai tulajdonságokat is megjelenítsen. Tulajdonképpen a téridő struktúrája magában foglal mindent, amivé az ősenergiája átformálódik, (transz mutálódik) hogy megnyilvánítva az anyagot, változatossá, élővé tegye az univerzumot.

Az átalakulási folyamat: (téridő-struktúra) éter> fotonok> elektron – pozitron – proton - elton> légnemű> folyékony> szilárd. Vagyis a kilenc istenségnek megfelelő létezési forma. Ezeknek az együttműködéséből áll az ÉLET, a fizika törvénye, amely nem szeghető meg. A törvényen kívüliség, azonnali entitásvesztéssel, az éterben való feloldódással jár. Ekkor az anyag visszatér az ősformába, az ősvízbe, amiben megtisztulva újjászülethet.

 

őszszakál Creative Commons License 2024.03.21 0 1 19767

Az igaz, hogy Thor Heyerdahl nádból épített hajóval átkelt az atlanti óceánon, de nem gondolnám, hogy ötezer évvel ezelőtt ingáztak volna a kontinensek között. Igaz, hogy Kolumbusz nimbusza már oda lett.;-)

Előzmény: Maketheworldabetterplace (19766)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!