Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kivi Creative Commons License 2007.01.23 0 0 311
Nosza!
Előzmény: bee_kategoria (310)
bee_kategoria Creative Commons License 2007.01.23 0 0 310
Hozzuk fel a topikot!
Dr.Z.T. Creative Commons License 2005.12.13 0 0 309
Olyan tanulók jelentkezését várom, akik a budapesti Csigavér autósiskolánál tanulnak, vagy végeztek, és úgy érzik, hogy a 10 óra ingyen vezetéssel, a gyanúsan sok pótórákkal és bukásokkal, illetve az adóvisszatérítéssel kapcsolatos okmányokkal stb. becsapták. Jelentkezni lehet az alábbi e-mail címen. Az ügyben teljes anonimitást garantálunk!
drzota@totalcar.hu

Dr.Z.T.
ratio Creative Commons License 2005.12.08 0 0 308
Hogy? Lemaradtam valamiről? Már nem 9+1 a rutin (a 10-ben vizsga)? Mert akkor baj van, ha ez nem változott meg. A mi időnkben egyébként engem az első percben már nyomtak is a forgalomba, és én sem vezettem még akkor egyáltalán. De nekem jó oktatóm volt. Ha lehet, csak szakemberrel gyakorolj, aki a rossz beidegződésekre is figyel vagy akinek vannak vizsga tapasztalatai. VÁLTS feltétlenül oktatót !!! Mert ez bevisz a csőbe és csak bux lesz belőle, ami neked még rosszabb, mint az óravásárlás. Ha azon jár az eszed, hogy ki mit gondol és tesz (mármint az oktatód), akkor nem a vezetésre figyelsz és így az oktatás nem ér semmit! egyébként a gyakorlást csak akkor kell felfüggeszteni, ha krónikusan nem megy, és akkor is más modszerrel kell a feladatot megközelíteni!
Előzmény: tusi74 (305)
meggyespite Creative Commons License 2005.10.03 0 0 307

Nem csak türelmetlen az oktatód, hanem barom is. Először is, ha valaki jó abban, amit csinál, azt elég, ha mások mondják róla. Saját szájból kicsit hiteltelen :)

 

Másodszor: tudom, hogy manapság nagy divat már az első óra után kivinni a tanulókat a forgalomba, emiatt Neked nem is kell izgulnod, hiszen nála is ott a pedál, meg minden, de akkor sem kéne erőltetnie. Az én oktatóm szinte betegesen becsületesen csinált mindnt, vagyis eltöltötte velem tisztességesen az első 10 órát a rutinpályán, merthogy ugyebár ott a rutinvizsgára gyakorlunk, és 10 órát. Nem megosztva a 10 órát már a későbbi forgalomra való gyakorlásra! Ezután elsőre meglett a rutin, mire értelemszerűen és szabályosan kimentünk a forgalomba. Ennek ez a menete. Szóval biztos megvan az értelme a "mélyvíz-taktikának" is, de nálam működött a dolog szabályosan is, minden meglett elsőre, idegeskedés és türelmetlenkedés nélkül. Egyébként mindenkinek megvan a saját tempója, ne nézd, ki hol tart, mert ideges leszel :))

 

Az én oktatóm mindig azt mondta, hogy mindenki meg tud tanulni vezetni, még akkor is, ha 150 órát kell kint lenni. És a kötelező 30 igenis kevés, ne szégyellj pluszórákat venni. És válts oktatót. Szemrebbenés nélkül.

 

 

Előzmény: tusi74 (305)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.02 0 0 306

Türelmetlen az oktatód.

Ha még nem vagy készen az újabb feladatokra, nem szabadna erőltetnie.

Sajnos olyan, mint a rossz tanár, mert magából indul ki...

 

Gyakorlat teszi a mestert.

Én a jogsi megszerzése után 1 héttel már 2x jobban vezettem, mivel minden nap kellett.

 

Vagy egy barátoddal kellene gyakorolnod, vagy ha az oktatód nem változik, akkor váltani másikra. Az iskolában ezt nem veszik rossz néven, csak az oktatód :-)

 

Üdv.:

CC

tusi74 Creative Commons License 2005.10.02 0 0 305
Na felélesztem egy kicsit ezt a topicot. Ismeri valaki a Károlyi iskolát a Tompa utcában? Eddig nagyon meg voltam elégedve velük, Kresz azonnal elsőre. De aztán jött a vezetés, és elég felemás érzéseim lettek. Egy állítólag nagyon jó oktatót kaptam, legalábbis az oktató önmagát nagyon sokszor megdicséri. És hogy ő mennyivel jobb, mint más iskoláknál levők. Na ezt én nem teljesen így látom. Tudni kell, hogy én soha nem vezettem, autónk sincs. Tehát nekem minden új. Meg talán nem is vagyok olyan ügyes, mint már nem tudom. Állandóan azzal van elfoglalva, hogy hol tartanak mások, és én hol tartok. Meg ennyi és ennyi óra után már hol kellene tartani. Minden rutin feladatot megcsinálunk órán, de csak egyszer, max. 2x. De semmit nem gyakorolunk be. Én mondjuk ha oktató lennék, addig nem kezdenék új feladatba, míg mondjuk az előzőt egyetlenegyszer sem sikerült jól végrehajtani. Még azt is pedzegettem, hogy én annyi órát kifizetek, amennyire csak szükségem lesz. Tehát nem célom 10 óra alatt megtanulni. Már a második órától kint megyünk a forgalomban, holott még mindig pedál kezelési gondjaim vannak. Szerintem ez a többi autós védelmében, és a sajátomban is korai. Lehet, hogy aki már vezetett, annak jó, de aki még soha? A múltkor véletlenül beletapostam a fékbe menet közben, (akkor volt a második alkalom), tiszta ideg lett. Nyilván. DE mit is keresek én még a forgalomban? Szívesen vennék véleményeket, akár pro, akár kontra.
petikeke Creative Commons License 2004.09.08 0 0 304
Rutinos volt, vagy rutinon volt :o)
Előzmény: meggyespite (303)
meggyespite Creative Commons License 2004.09.07 0 0 303

Ez a 2-3 hetes vizsgaidőpont várakozás ismerős, az oktatóm ezt úgy küszöbölte ki, hogy jó előre lejelentette az embereket. Kicsit meg is lepődtem, amikor a legeslegelső órán(!), még azelőtt, hogy egy métert is vezettem volna, közölte, hogy két hét múlvára bejelentett rutin vizsgára :))))

 

 

Előzmény: petikeke (302)
petikeke Creative Commons License 2004.08.21 0 0 302

Sziasztok!

Nekem fél évbe került, míg meglett a jogsim.

Nem az Én hibám volt, az oktatómnak nagyon sok tanulója volt, ezért hetente tudott adni órákat, valamint a Közlekedés Felügyeletnél vizsgaidőpontokat is 3 hétre előre adtak a sok tanuló miatt 

Mindenből elsőre átmentem, rendesek és korrektek voltak.

95-100.000 között jött ki így is (2003.06.26 - 2003.12.06.)

 

Mazsola-Tanodába jártam, mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatók nagyon rendesek és segítőkészségesek voltak. Jól szervezett volt, csak rengeteg tanulójuk van, bár ez nekik nem okozott csalódást :-)

 

Vezetésre Engel György tanított, nagyon profi, tudom ajánlani mindenkinek!

Nyugis, türelmes és nagyon rendes, ha Te is az vagy vele :-)

Ha látja az elszántságot és az igykezetet, mindenben 100%-os partner.

 

Persze ez csak egy vélemény, lehetnek mások, akiknek Ők nem tetszettek...

 

 

Üdv:

petikeke

 

 

meggyespite Creative Commons License 2004.08.19 0 0 301

Fel kéne éleszteni ezt a topicot, tök jó volt olvasnom, amikor még nem volt jogsim. Biztos más is örülne, ha "szenvedései" közben ilyeneket olvasna... Senki nem csinál mostanában jogsit magának?

 

O.tb Creative Commons License 2004.08.18 0 0 300

 

Magyarországi autósiskolák honlapjai:

Autósiskola Linkek

 

 

kivi Creative Commons License 2004.07.31 0 0 299
Én a Krisztina Autósiskolába jártam, Kocsis Tamáshoz. Ő oktatta az elméletet és a gyakorlatot is. Kiváló oktató.
Előzmény: Silhouette (298)
Silhouette Creative Commons License 2004.07.19 0 0 298

Koszi a valaszt!

Igazabol nem tud sietos lenni a dolog, mert elobb a lakasvasarlast kell penzugyileg "kipihenni", de amint kipihentem, utana nagyon sietos lesz! :)

 

Udv,

Silhouette

Előzmény: meggyespite (297)
meggyespite Creative Commons License 2004.07.08 0 0 297

Iskolát nem tudok, de ne feledd, hogy majdnem mindegy, hol "töltöd le" a nyolc kötelező elméleti órát, ha utána a város másik felébe kell járnod hónapokig vezetni, tehát ezt mindenképpen kérdezd meg az iskolában!

 

Sorrend (amennyire emlékszem): Kresz-vizsga, Rutin vizsga, Forgalmi vizsga. Vöröskeresztes vizsga eközben bármikor, de úgy emlékszem, az utolsó vizsgára már meg kell, hogy legyen.  Szóval csak a vöröskeresztes vizsga mehet "párhuzamosan", a többit sorban kell nyomni, minden vizsga előfeltétele a következőnek. Az "előredolgozás", azaz sutyiban vezetésgyakorlás baráttal/apukával/stb. sokak szerint hasznos, sokak szerint káros, ezt neked kell eldöntened, hogy akarod-e így "gyorsítani", mert úgy vettem ki szavaidból, hogy sietsz... Egy biztos, kapkodni nem érdemes, de le lehet nyomni az egészet akár egy-két hónap alatt is.

 

 

És biza a jogsi tudtommal 100 körül kering árban erősen, de van mindenféle kedvezmény az iskoláknál, nekem pl. mindennel együtt tavaly 84-re jött ki (kedvezményekkel)

 

üdv és írj beszámolókat, hol tartasz :)

 

Előzmény: Silhouette (296)
Silhouette Creative Commons License 2004.07.08 0 0 296

Tudtok I-II. kerulet kornyeken jo autosiskolat?

Milyen vizsgakon kell atmenni a jogsihoz, milyen utemezessel, mik mehetnek parhuzamosan, hol fontos a sorrend? Sajna semmit nem tudok a temarol.

Mibe faj mostansag a jogsi?

csabais Creative Commons License 2004.06.28 0 0 295
GONDOD MÁR CSAK MEGOLDÓDOTT, AHOGY AZ IDŐ TELIK. MÁR MINDJÁRT JÚLIUS.
Előzmény: chere (294)
chere Creative Commons License 2004.05.29 0 0 294
Igen, de az enyém papír szerint sajnos kiesik. Mivel papírja 125-ös (de 150-es, de ez meg most mellékes), és A korl.-ra járok(nék). Szóval ez nem járható út.
Előzmény: csabais (293)
csabais Creative Commons License 2004.05.29 0 0 293
ugy tudom saját motorral is lehet tanulni.
arra nem kell pedálsor+stb.
Előzmény: chere (292)
chere Creative Commons License 2004.05.29 0 0 292
húú, de régi topic, felhozom. :)

Helyzetemet röviden vázolnám, szűrjétek le amit kell, én már úgyis iszom a levét a nem körültekintő suliválasztásnak.

Azt mondják, az idő pénz. Motorosnál meg háát.. az idő elveszett lehetőség, a motoros nem muszájból vizsgázik -> 99% élvezeti cikknek tartja a bringát.

Namost a helyzet az, hogy a kresz megvan, de az autósiskola nem az én hanyagságomból (én csak követtem a tanfolyami útmutatót) húzott rajta 1,5 hetet. Szerény véleményem szerint már lassan meglehetne a rutin vizsgám is, de még oktatómotor sincs. Beiratkozáskor és utána is, több alkalommal is szóba hoztam, hogy legjobb tudomásom szerint nekem magas lesz az oktatómotor, válasz: nem baj megoldjuk. Teltek a hetek, 20-án vizsgáztam kreszből, csak ezután mutathattam be: hogy a motor tényleg magas. Oktató: Itt egy másik, jé, pont jó. De a böki az, hogy nem a sulié, utánanéz ki/mi/hogy, hívjam majd 5 nap mulva, addigra megtudja mi, hogy lesz. A gyak. képzést adó iskola említette a tanuló átadást, az oktató azt sem tudta mi ez. (???!) Hívtam 6 nap mulva, közölte, hogy majd újabb 2 nap mulva hívjam, mert még nincs semmi infó. A gyak. iskolának még be sem fizettem, mert nem tudnak ők sem semmit. Összegezve majd’ 3 hetet nyultak le az én időmből, s egyre inkább olyan érzésem van, hogy bizony még augusztusban is a jogsimért fogok telefonálgatni, és már tökre elment a kedvem az egésztől. Az iskolában nem mondják meg egyértelműen, mégis mennyit fizetek, és azt hogyan (bánná a fene befizetem én egyben is, csak mondanák már mennyit, mert a családi kasszát mégsem hurcolhatom magammal), meg egyáltalán ők kenegetnek az oktatóra, aki meg nem tud semmit semmiről. Nem tudom meddig akarják még ezt, de kicsit elegem van.

Van valakinek erre valami 5lete? Nem akarok beinteni az oktatónak sem, mert nem biztos hogy az Ő hibája, de azért ennyi idő alatt már én is kiderítettem volna kié az a bizonyos moci, másrészt "naponta" találkoznék vele úgyis a tanpályán. Ha van köztetek motoros oktató, vagy akinek van ebben némi tapasztalata, köszönettel venném, ha hozzáfűzné a véleményét, vagy hogyan megy az ilyesmi. Köszönöm. Bocs a terjedelemért.

kivi Creative Commons License 2004.01.29 0 0 291
16 évesen már járhatsz Kreszre, de 17-től vezethetsz csak.
Előzmény: Törölt nick (290)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.20 0 0 290
Nem tudom hogy kérdezte-e már valaki ha igen akkor bocs..
szóval azt szeretném megtudni hogy mostanság mi a korhatály a "B" kategóriás jogsi megszerzéséhez?

t3p Creative Commons License 2003.09.20 0 0 289
Hi.Hasonló cipőben járok, oktatomat inkább a pénz erdekli mint az igazi oktatás, szerinte " én azért vagyok, hogy a kocsit védjen te kell megtanulj vezetni"- hát erre való a tisztelt oktató, pedagogiából 0a3 az iljen.
Előzmény: Moonclown (288)
Moonclown Creative Commons License 2003.09.16 0 0 288
Sziasztok, aki most készül annak üzenném a Csigavér iskolát nagy ivben kerülje el.Az oktató alkalmatlansága miatt a párom iskolát váltott, erre nem hoyg átmentek bunkóba,de még az akciós ár különbözetét is kifzetteték vele.Hogy ezt mennyire jogosan még nem tudom,de messzir ekerüljétek!

Előzmény: meggyespite (287)
meggyespite Creative Commons License 2003.01.27 0 0 287
Igen, de Csinnkának mostanság se híre, se hamva... Így hogy fogok átmenni?
:)

Időpontom még nincs, februárban tervezem (na ja, majd még én tervezek :))

Azért kösz!

Előzmény: kivi (286)
kivi Creative Commons License 2003.01.25 0 0 286
Drukkolni fogok! De mikor lesz rá majd szükséged? :-)

Ps. Annak idején nekem csinnnKA drukkolt nagyon. :-)

Előzmény: meggyespite (285)
meggyespite Creative Commons License 2003.01.24 0 0 285
Megkérdeztem, azt mondta, ő még sose borítékozott, úgyhogy most is ez lesz... Ha megbukok, csak magamat hibáztathatom majd! :)

Esetleg drukkolhattok nekem, annyi embernek drukkoltatok már itt a fórumon, nekem is jól fog jönni... :)

Előzmény: kivi (284)
kivi Creative Commons License 2003.01.20 0 0 284
Ha bízol az oktatódban akkor tőle próbáld megtudni hogy arrafelé mennyire "él" még a korrupció. Nekem nem kellett fizetnem, és nem is vágtak el. Pedig nem voltam hiper-ügyes. Több ilyen példát is tudok, tehát hajlamos vagyok azt hinni hogy tényleg kezdenek kihalni a lefizethető vizsgáztatók.
Persze dögivel hallani ellenpéldát is... bár sokszor a megbuktatott tanulók magyarázzák ki magukat hogy "azé' buktam meg a vizsgán mer' nem fizettem".
Előzmény: meggyespite (283)
meggyespite Creative Commons License 2003.01.20 0 0 283
Én is a NON-STOPnál vagyok, én is csak dicsérni tudom!

Már túl vagyok a KRESZen, eü-n, rutinon, és épp a forgalomban bénázok. Kicsit megnyugtatott a sok hozzászólás, hogy nem én vagyok a világtörénelemben az egyetlen, akinek gondja van pl. index balra+balra bekanyarodás+közben index jobbra+azonnal egy sávot jobbra ki, mert persze kanyarodás közben már látni fogom, hogy ahova kanyarodok (baloldali sáv), az nemsokára megszűnik, ezért már balra kanyarodás közben kanyarodjak jobbra is :)) Hát szóval ilyesmikre azért tényleg kevés az a 30 (20) óra.
Az oktatóm már az elején megmondta, hogy mostanában nagyon buktatnak, és 30 óra alatt nem lehet megtanulni vezetni... Eddig ugyan minden meglett elsőre, de tudom, hogy a forgalomban még bőven megvágnának, úgyhogy nem kapkodok a vizsgával, fógok pár órát venni előtte.

Ja, és akinek segítség az autósiskola választáshoz:
A NON STOP iskola a Klinikáknál van, a rutin+forgalom is ehhez közel, a Népligetnél. Az oktatás jó volt, az eü-t helyben csinálták(!), legalábbis tavaly novemberben még így volt. Egy valódi vöröskeresztes ürge tartja a tanfolyamot (nagyon jól), és egy másik, jóindulatú vöröskeresztes vizsgáztat. Mindezt időben nagyon közel egymáshoz (2Xkb. 4 óra, a második alkalom után kb. fél-egy órával már vizsga(!!!), ezt természetesen figyelembe veszik a vizsga szigorúságában is... Mindenki átment...!)
Orvosi is helyben (bár ez szoks szinte mindenhol), cserébe 1-2 szombaton is be kell menni hajnali 7-re, majd' meghaltam, de végülis ki lehet bírni.
Az oktatóm korrekt, még azt is mondta, hogy ezembe ne jusson pénzt hozni a rutin vizsgára. Az meg is lett, de most nem tudom, hogy akkor azért a forgalmit lehetne-e kenni egy kicsit olajjal, jót tenne. Majd kipuhatolom :)

Szerintetek ma már tényleg nem "divat"? Én szívesen áldozok rá, ha egy kis jóindulatot kapok cserébe (nyilván ha f*szságot csinálok, akkor húzzon meg).

Előzmény: Endi1980 (281)
Astroboot Creative Commons License 2003.01.11 0 0 282
Sziasztok!

A neten találtam, a www.jogsicentrum.hu cím alatt, hogy a sofőriskolában a jogosítványra jelentkezők közül kisorsolnak egy Suzuki Wagont.
Meg kéne tudni, hogy oltári átverés-e, vagy tényleg igaz, mert elsőre elég nehezen hihető!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!