Keresés

Részletes keresés

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1575

Most, hogy Gyurcsány szóba került... mi a kórság hozza ezt is pont most Magyarországra... :-(   ...hát nem lehetett volna pár hónappal odébbra ütemezni? Sajna ez már része lesz a kampánynak...

...damn... :-(

Előzmény: Törölt nick (1573)
k_dako Creative Commons License 2005.10.02 0 0 1574
S.U.N.A. Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1572

itt a polgári közép!

 

 

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2005.09.28 0 0 1571

Akiknek semmi vesztenivalójuk nem volt, azok nemmel szavaztak... ez olyan elgondolkoztató. Távol álljon tőlem, nem akarom védeni őket, de lehet, hogy többről van itt szó, mint amennyit a szem lát. Azt a de facto "nem"-es felest jelzésértékűnek is fel lehet fogni... de ettől függetlenül, nagy csalódást okozott a végkifejlet.

 

üdv...

Előzmény: Törölt nick (1568)
Green Army Creative Commons License 2005.09.28 0 0 1570

Ott voltak, csak nem szavaztak.

 

Előzmény: sergiototta (1569)
sergiototta Creative Commons License 2005.09.28 0 0 1569

az egyik fele basszot voksolni, megjelenni a szavazáson

valszeg ép kurva fontos dolga volt valahol

Előzmény: Törölt nick (1568)
Csülkös pacal Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1567

elérik hogy szarjak rájuk és keressünk valami semleges alternatívát

milliárdos borász pártja

vagy akárki csak ezek az álszent férgek nem

Előzmény: Pat_Healy (1566)
Pat_Healy Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1566

kurva anyátokat!

 

hogy lehet így szemen köpni embereket!?

 

.......

tele van a fasz az egésszel:(:(

mash Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1565

a nemzet és hazaáruló KURVA ANYÁTOK!

 

A Fidesz 168 képviselője közül 84 igennel szavazott 84-en nem voksoltak. Igent mondott többek mellett Orbán Viktor, Áder János, Németh Zsolt, Rogán Antal, Demeter Ervin. Ugyancsak igennel szavazott Dávid Ibolya és Herényi Károly MDF-es képviselők.

mash Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1564

ugyenez MTI felállásban

 

Hazaárulózás és szórólapozás a Parlamentben2005. szeptember 27. 08:58

A Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik tagja a karzatról transzparenst lógatott le és röpcédulákat szórt a képviselők nyakába.


"Ne legyetek hazaárulók!" - volt olvasható a karzaton egy transzparensen, amikor a hétfő esti ülést vezető Világosi Gábor bejelentette: a Románia és Bulgária EU-csatlakozási szerződésének ratifikálásáról szóló törvényjavaslat elfogadása egyszerű többséget igényel, nem pedig kétharmados támogatást, mint ahogy egy tévedés folytán a hivatalos meghívóban az korábban a szerepelt.

Előzőleg Körömi Attila független képviselő (aki egyébként a Jobbik pécsi elnöke) ügyrendi hozzászólásra jelentkezett annak érdekében, hogy a törvényjavaslatról kétharmaddal foglaljon állást a parlament.


A karzatról színes szórólapok kerültek az ülésterembe. Ezeken a Jobbik azt fogalmazta meg, hogy Magyarországnak Erdély autonómiáját kellene a román EU-csatlakozás feltételéül szabnia. Az ülést megzavaró Novák Elődöt a teremőrök vezették ki az Országházból. Előtte újságíróknak elmondta: megtalálta a módját, miként jusson be a Parlamentbe. Szerinte többen is szerettek volna részt venni a hétfői "akcióban", de csak neki sikerült bejutnia.


A Jobbik tagja közölte: a média agyonhallgatja Románia uniós csatlakozását, "a nemzetstratégiailag kiemelkedő fontosságú ügyet". (MTI)

Előzmény: sergiototta (1561)
sergiototta Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1563
csak a szokásos fidesz politika
nagy nemzeti szavak, a szavazatok megnyerésének érdekében, aztán meg nem csinálnak semmit
mondjuk egy liberális kutyától sokkal többet nem is lehet várni
Előzmény: takacsi (1562)
takacsi Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1562
Piszkos dolog volt a Fidesz részéről a megszavazás...
Előzmény: sergiototta (1561)
sergiototta Creative Commons License 2005.09.27 0 0 1561
Autonómiaeső zúdult a T. Házra
Fideszes igenek Romániára
2005. szeptember. 26. 20:22HunHír.Hu

Jobbikos aktivisták szórólapokkal igyekeztek jobb belátásra bírni a honatyákat Románia uniós csatlakozási szerződésével kapcsolatos hétfői országgyűlési szavazáson. A T. Ház üléstermének karzatáról Székelyföld autonómiáját követelő szórólapok szálltak alá. Az egyik aktivistát, Novák Elődöt elvezették a Parlament épületéből. Amint arról korábban beszámoltunk, több határon túli civil szervezet, párt, Székelyföld sorsáért aggódó magyarországi politikusok, valamint a Jobbik is arra szólította fel a magyarországi országgyűlési képviselőket, hogy szabjanak feltételt Románia uniós csatlakozásának. Történelmi lehetőség kínálkozott ugyanis arra, hogy Székelyföld autonómiája biztosított legyen. Ez a hajó most elment, a képviselők óriási többséggel Románia integrációja mellett foglaltak állást.

A Parlament üléstermének karzatáról több száz Autonómiát az erdélyi magyarságnak feliratú röpcédula zúdult a képviselőkre Románia EU-csatlakozásával kapcsolatos törvényjavaslat szavazásakor. A piros-fehér-zöld alapú szórólapok arra figyelmeztették a honatyákat, hogy az EU számos feltételt állított a csatlakozó országok, így Románia elé is. A Jobbik szerint a magyar parlamentnek is kell szabnia egyet: autonómiát az erdélyi magyarságnak.

Körömi Attila, független országgyűlési képviselő, a Jobbik pécsi elnökének ügyrendi felszólalása után léptek akcióba a párt aktivistái.

Mint megírtuk, Románia EU-csatlakozásának jóváhagyását egyszerű többségi szavazással terjesztette elő a magyarországi külügyminiszter. Miután Körömi felhívta a figyelmet ennek alkotmányellenességére, az Országgyűlés elnöke közölte a képviselőkkel, hogy a törvény elfogadásához kétharmados támogatás szükséges.

A politikus a hétfői ülésen nehezményezte, hogy a kormány ismét csak úgynevezett feles törvénnyel kívánja megszavaztatni, természetesen feltétel nélkül a romániai integrációt. A képviselő kifogásoló, a jogtalan, alkotmányellenes lépést bíráló szavai után a karzatról tízméteres nemzeti színű szalagot gurítottak le a karzatról, valamint egy Ne legyetek hazaárulók feliratú óriástranszparenssel próbálták jobb belátásra bírni a szavazó politikusokat.

Simicskó István, aki a Fideszen belül mindig karakán magatartásával tűnt ki, legyen szó a határon túli magyarokról, vagy hazánk uniós csatlakozásáról, megveregette az egyik Jobbik-aktivista, Novák Előd vállát, amint elment mellette. Mint a fiatalemberrel közölte: egyetért a szándékkal. Novák Elődöt az akció után elvezették a Parlamentből.

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) és az erdélyi, valamint a délvidéki Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) álláspontjával azonosulva a Jobbik vasárnap felszólította a Fideszt, hogy az előterjesztést ne szavazza meg addig, amíg Románia törvényben nem biztosítja az erdélyi magyarság kisebbségi jogait, különösen a Székelyföld autonómiáját.

Az SZNT szerint az erdélyi magyarság, a székelység létérdeke, hogy Románia mielőbb csatlakozzon az Európai Unióhoz, a csatlakozást azonban csakis akkor lehet támogatni és elősegíteni, ha előzőleg Székelyföld, törvény által jóváhagyott statútuma révén, elnyeri autonómiáját. Az SZNT ezért arra kérte a Fidesz-frakciót, valamint az országgyűlés más színekben politizáló képviselőit is, hogy addig ne szavazza meg a Románia EU-csatlakozási szerződésének kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot, amíg Székelyföld autonóm közigazgatási régiót - a szülőföldjén többségben levő magyar nemzeti közösség önazonossága védelmére szolgáló hatáskörökkel és intézményekkel együtt - törvény által létre nem hozzák.

Az országgyűlési képviselőkhöz intézett nyílt levelében a Szász Jenő, az MPSZ elnöke így fogalmazott: egy nemrég készült felmérés szerint a székelyföldiek döntő többsége fontosabbnak, előbbre valónak tartja a területi autonómia kivívását, mint az ország EU-csatlakozását. Ha szem előtt tartják a romániai magyar közösség alapvető érdekeit, akkor csak azután ratifikálják a csatlakozási szerződést, miután Románia parlamentje elfogadta az erdélyi magyar nemzeti közösség autonómia-statútumait - hangsúlyozta az MPSZ.

Jeszenszky Géza korábban szintén kijelentette, feltételnek tekinti Székelyföld autonómiáját. Az Antall-kormány volt külügyminisztere, később Magyarország washingtoni nagykövete is arra kérte az országgyűlési képviselőket, hogy addig ne szavazzák meg Románia EU-csatlakozási szerződésének kihirdetését, amíg a bukaresti hatalom törvényben nem garantálja az erdélyi magyar nemzeti közösség autonómiáját és Székelyföld területi autonómiáját. Jeszenszky Géza több társával együtt kereste meg az országgyűlési képviselőket.

A parlament egyébként később elfogadta a Bulgária és Románia európai uniós csatlakozásáról szóló szerződés kihirdetésére vonatkozó törvényjavaslatot. Mellette 257, ellene hat képviselő voksolt, egy honatya pedig tartózkodott.

A Fidesz 168 képviselője közül 84 igennel szavazott 84-en nem voksoltak. Igent mondott többek mellett Orbán Viktor, Áder János, Németh Zsolt, Rogán Antal, Demeter Ervin. Ugyancsak igennel szavazott Dávid Ibolya és Herényi Károly MDF-es képviselők.

Nemmel szavazott Balogh László, Boros Imre, Ékes József, Körömi Attila, Lezsák Sándor, Medgyasszay László, illetve tartózkodott Horváth Balázs, valamennyien független képviselők.

A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) szerint a Fidesz Orbán Viktor vezetésével elárulta az erdélyi magyarokat. A szövetség hangsúlyozza: nem az MSZP-SZDSZ, hanem a Fidesz döntötte el a szavazást. Amennyiben ugyanis a Fidesz 168 képviselője ugyanúgy nemmel szavazott volna, mint a 6 független politikus, akkor együtt 174 szavazatukkal megállíthatták volna a nemzetre rontást. Ez is mutatja, hogy mennyit érnek a tusnádfürdői nagy szavak: SEMMIT! - fogalmaz nyilatkozatában az MVSZ.
Csülkös pacal Creative Commons License 2005.09.25 0 0 1560
Simi ügy király tv szólás szabadsága
takacsi Creative Commons License 2005.09.25 0 0 1559
Gyurcsányék (egy)adócsalásának kronológiája:


1995. január: szigorodnak az adójogszabályok: lakásuk átépítése után magánszemélyek nem igényelhetik vissza az áfát.
1995. kora tavasz: az Apró–Gyurcsány családban felmerül a Szemlőhegy utca 42. szám alatti villa átépítésének terve.
1995. június: Apró Piroska megvásárolja az önkormányzattól a villa két lakását, amelynek területe összesen 322 négyzetméter. Dobrev Klára szintén megveszi a villa 159 négyzetméteres lakását 8,6 millió forintért. Az épülethez tartozó garázs önkormányzati tulajdonban marad. A villát társasházzá alakítják.
1995. július: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc létrehozza a Fittelina Ingatlanbefektetési és Hasznosító Kft.-t, amelynek székhelye a III. Táborhegyi lépcső 9/B szám alatt található, és leendő feladata a villa átépítése. A cég ügyvezetője Dobrev Klára. Dobrev és Gyurcsány szerződést köt, hogy a feleség a villában lévő lakásának kizárólagos bérbeadási jogát 16 millió forintos értéken átadja a közös cégüknek. A vállalkozás megkezdi a megszerzett vagyonértékű jog évenként 2,6 millió forinttal történő értékcsökkentését, ezáltal a kft. társasági adóalapjának csökkentését.
1995. ősz: megkezdődik a közel 60 millió forintos luxusberuházás előkészítése.
1996: a Fittelina Kft. végrehajtja a villa átépítését. Megnyílik a lehetőség a kft. előtt a beruházás utáni, több mint 14 millió forint áfa visszaigénylésére.
1997. február: Gyurcsány 17 milliós tagi kölcsönt ad a Fittelinának, és vállalja, hogy határozatlan ideig – szükség szerint – további kétmillió forintos összegeket fog a cégnek hitelezni.
1997. május: a Fittelina Kft. székhelyét átteszi a Szemlőhegy utca 42. szám alatti villába.
1997. ősz: befejeződik az építkezés a társasház közös tulajdonában álló területén, az 58 milliós beruházást bevezetik a cég könyvelésébe, és megkezdik az évente többmilliós értékcsökkenési leírást, azaz a társaságiadó-alap csökkentését.
1997–2000: a cég folyamatosan alkalmazza az értékcsökkenési leírást a 16 milliós bérbeadási jog és az 58 milliós luxusberuházás után. Évente tehát több millió forinttal csökkenti a cég társaságiadó-alapját. A társaság 2000-re teljesen eladósodik, ekkor már több mint 78 millió forintos, nagyrészt magánkölcsönökből és tagi hitelekből létrejövő tartozása keletkezik.
1999. április: a cég új ügyvezetője Gyurcsány Ferenc.
2000. december: a Fittelina teljes egészében leírja értékcsökkenéssel a 16 millió forint értékű bérbeadási jogot.
2001. március: a Gyurcsány tulajdonában lévő és Apró Piroska vezette Altus Rt. 40 millió forint törzstőkeemelést hajt végre a Fittelina Kft.-ben, amely összeget a társaság számlájára befizetnek. Ezzel az Altus Rt. a cég tagja lesz. Mivel az Altus bevételei között állami bevételek is vannak, így a Fittelina tőkeemelésében közpénzek is szerepet játszanak.
2001. december: az Altus 40 milliós tőkeemelését követően a kft. vissza tudja fizetni – mások mellett Gyurcsány Ferencnek is – a magánkölcsönöket.
2002. október: Dobrev Klára eladja üzletrészét férjének, egyben megszüntetik a hasznosítási szerződést. Ezzel a bruttó 56,2 millió forint értékű beruházás természetbeni juttatásként Dobrev Klára tulajdonába kerül, amely után nem fizeti meg a személyi jövedelemadót a kft. A Fittelina székhelyét áthelyezik a Szalay utca 4. szám alatti Altus-központba. A Fittelina Kft. rendkívüli értékcsökkenéssel leszállítja a beruházás értékét 22 millió forintra, és jogellenesen továbbra is nyilvántartja és amortizálja azt.
2002. november: Gyurcsány lízingszerződést köt a Fittelinával, amelynek következtében az uszoda, a lift, a szauna, a szolárium és a csillárok Gyurcsány tulajdonába fognak kerülni.
2003. október: a Fittelina Kft.-t Gyurcsány jogellenes tulajdonosi meghatalmazásával beolvasztják az Altus Rt.-be, amely így a beolvadó kft. jogutódja lesz.
2003. október–2005. szeptember: az Altus mint a Fittelina jogutódja változatlanul értékcsökkentést alkalmaz a jogellenesen nyilvántartott beruházásra, és így csökkentik a milliárdos bevételű Altus Rt. társaságiadó-alapját.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=309282&rvt=2

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2005.09.14 0 0 1557

Jó. Ez nem sikerült, innen letölthető...

Bocs.

 

Előzmény: Tamas(Ottawa) (1556)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2005.09.14 0 0 1556

Ez ma érkezett az asztalomra.

Hááát... az egyik szemem sír (1-5), de a másik nevet (43-35)...

 

üdv...

 

HAJRÁ FRADI !!!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG !!!

 

HDI táblázat
Pat_Healy Creative Commons License 2005.09.13 0 0 1553

"Eros 80 eve elbuktuk a teruleteket . Aki magyarkent akar ott elni, tegye meg . Akinek valoban hianyzott az ohaza, az 90-92 korul atjott .  Akinek nem, az maradt . Aki akkor atjott, az mind megkapta az allampolgarsagot.Nem a mi bununk, hogy nekik 15 ev keves volt a koltozeshez..."

 

 

Ez meg mi te baromállat!??! Tényleg ilyen szinten ostoba vagy? Itt nem az "óhaza" az ami hiányzik, hanem a saját földjükön a tisztes megélhetés, mert tudod egyes emberek (egyre kevesebben ebben a kurva világban), nem úgy gondolkodnak, mint te, hogy ott van a haza ahova határt húznak, vagy neadjisten egy bizottság kijelöli és akkor tessék ott élni; hanem ott van a haza ahova születünk és ahová TARTOZOL.

Ismerkedj össze olyan emberekkel akik '90 környékén költöztek az "óhazába" (ilyen faszságot is csak te tudsz írni) és kérdezd meg tőlük, hogy mennyire érzik magukat jól itt. Nagy valószínűség szerint azt fogják mondani, hogy jól elvannak, de mégsem az igazi.

Na mindegy nem írkálok tovább, bár tudnék oldalakon keresztül magyarázni, de te menthetetlen vagy.

 

"Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne" kívánom, hogy megtaláld, mert nem rossz érzés kötődni valahová. Próbáld ki!

 

 

(és remélem nem írsz ide többet, mert ritkán baszom fel magam annyira mint soraid olvasása közben....)

Előzmény: S. T. Rong (1539)
Pat_Healy Creative Commons License 2005.09.13 0 0 1552

Istenem....

 

Te amúgy ezt direkt csinálod!? Lassan nem érdemes itt topicot olvasni, mert valahol Fradisták marják egymást, máshol, ahol Fradistákkal lehetne megvitatni dolgokat meg te vagy.

 

Ez a "ne pofázzanak bele kintről" meg tőled különösen jó.

 

"Kicsit hasonlo ez a zsidoknal is. Aki pl. 91-ben atment mondjuk Ukrajnabol, azzal semmi gond.Aki 2004-ben jott ra negyvenevesen, hogy zsido, az nekem eleg "erdekes"."

 

Na, hát akkor inkább foglalkozz velük, látom közelebb állnak a szívedhez!

Előzmény: S. T. Rong (1544)
Alan Shearer Creative Commons License 2005.09.13 0 0 1550
Gyurcsányt hazaárulózta le, teljesen jogosan. Akikre te utáltál azok nem hazaárulók, csak tájékozatlan hülyék.
Előzmény: S. T. Rong (1528)
Pac Creative Commons License 2005.09.13 0 0 1549
" EN Magyarorszagon szulettem, magyar allampolgar vagyok. "

Csak épp évek óta kint élsz, azaz kívülről ugatsz bele.

"Ok romaniaban szulettek, roman allampolgarok."

Csak azért román állampolgárok, és azért születtek "Romániában" mert valakik arrébb rakták a határt a fejük fölött. Nem ők akartak "románok" lenni.

Te viszont saját jószántandból élsz odakint.
Na meg a mi nagy szerencsénkre...

" Egyebkent ugy nagyjabol szarok ra,mi lesz a jovo evi valasztas vegeredmenye "

Ha szarsz rá, akkor minek beszélsz bele???
Előzmény: S. T. Rong (1544)
Free D Creative Commons License 2005.09.13 0 0 1548

Amit írtam, erre írtam:

 

"a keresztenyeknel nem szokas a maskent gondolkodoknak minden rosszat kivanni.A zsidoknal sem. A buddhistaknal sem.Akkor kik ezek? Muszlimok?"

 

Tehát:

 

a szemet szemért a keresztények által Szentírásnak is hívott Biblia Ószövetségi részében található.

Bár az Újszövetség felülírja, mégis a része.

 

Persze, a zsidók az Újszövetséget nem ismerik el, náluk az Ószövetségi részek (Mózes 5 könyve, Tóra) az irányadóak. (No és a Talmud.)

 

Vagyis a szemet szemért.

(Ezt gyakorloják is buzgón a mindennapokban a palesztínokkal szemben - sőt: egy szemért két szemet).

 

Szóval erre a Te megoldásod: akkor muszlimok.

 

Ha valamit meg kellett volna tanulnod a zsidóktól: a saját véreiddel a közösség vállalását. Jóban, rosszban.

 

A keresztények azt sem mondják: "ez csak az enyém, senki másnak nem adok belőle."

 

Sőt: "mint tevének a tű fokán" - továbbá: ott van a gazdag ifjú esete, aki megkérdezte Jézustól, hogy mit kell tennie, hogy üdvözüljön.

 

Vagy ott van a 8 boldogságról szóló tanítás.

 

De Neked ezt azt hiszem, hiába mondom, mert Neked csak egy istened van: a pénz, a Mammon, a Moloch.

Előzmény: S. T. Rong (1540)
Matt Creative Commons License 2005.09.13 0 0 1547
az lehet hogy magyar állampolgár vagy ők meg nem.
de ők szeretnének idetartozni te meg nem
Előzmény: S. T. Rong (1544)
Stanley Connor Creative Commons License 2005.09.13 0 0 1546
Politizáljunk,Fradisták!
Előzmény: S. T. Rong (1544)
S. T. Rong Creative Commons License 2005.09.13 0 0 1544

Matt !

 

EN Magyarorszagon szulettem, magyar allampolgar vagyok. Ok romaniaban szulettek, roman allampolgarok.Nagyjabol ezert.

 

Egyebkent ugy nagyjabol szarok ra,mi lesz a jovo evi valasztas vegeredmenye.Hosszu szopas jon az euro bevezetese, meg 1ebek miatt, barki is nyer.Pesze inkabb Gyurcsany, vagy akarki, mint a Fidesz, de ez most mellekes.

 

 

 

Előzmény: Matt (1543)
Matt Creative Commons License 2005.09.13 0 0 1543
"Ha egy mod van ra, akkor kintrol ne kiabaljanak bele abba, hogy az emberek pesten mire,kire szavazzanak "


akkor te mi fasznak ugatsz bele ezekbe a dolgokba te köcsög?
Előzmény: S. T. Rong (1539)
takacsi Creative Commons License 2005.09.12 0 0 1542
Hiába próbálod dominálni a topicot.

Vannak magyar állampolgárok. Nem mindegyikük magyar.
Vannak magyarok, akik a magyar nemzethez tartoznak (a nem magyarok is felvállalhatják ezt).
A magyar nemzethez tartozóknak ugyanannyi joguk van mindenhez, bárhol éljenek is.
A magyar és nem magyar állampolgároknak nincs ugyanannyi joguk, de véleménye mindenkinek lehet, aki a nemzet része.
Bármilyen kérdésben.

Neked is itt van a véleményed.
Nem tetszik, de van véleményed. És jogod van hozzá. Nem itt, ebben a rovatban, de a tieid között mindenkép.
Előzmény: S. T. Rong (1534)
S. T. Rong Creative Commons License 2005.09.12 0 0 1539

Free_d !

 

Ha 90ben ezt nepszavazasra bocsajtottak volna, akkor megszavaztam volna ( mondjuk akkor csak 16 voltam, a lenyeg az igen-en van ) . Ez azt mondom,hogy :

 

Eros 80 eve elbuktuk a teruleteket . Aki magyarkent akar ott elni, tegye meg . Akinek valoban hianyzott az ohaza, az 90-92 korul atjott .  Akinek nem, az maradt . Aki akkor atjott, az mind megkapta az allampolgarsagot.Nem a mi bununk, hogy nekik 15 ev keves volt a koltozeshez...

 

Kicsit hasonlo ez a zsidoknal is. Aki pl. 91-ben atment mondjuk Ukrajnabol, azzal semmi gond.Aki 2004-ben jott ra negyvenevesen, hogy zsido, az nekem eleg "erdekes".

 

En azt mondom , hogy minden kulhoni magyar kapjon olyan okmanyt, amivel barmikor barhova mehet , de allamplogarsagot CSAK AZ , aki Magyarorszagon hajlando elni. Es meg valami.Ha egy mod van ra, akkor kintrol ne kiabaljanak bele abba, hogy az emberek pesten mire,kire szavazzanak !Ahhoz ugyanis semmi kozuk !

Előzmény: Free D (1537)
Free D Creative Commons License 2005.09.12 0 0 1538

Alapvetően a muszlimoknál sem szokás.

A keresztényeknél és az izraelitáknál azért volt (van) rá precedens.

 

Vagy hogy ne a Koránból kelljen idéznem: szemet szemért.

Előzmény: S. T. Rong (1535)
Free D Creative Commons License 2005.09.12 0 0 1537

Hát, elég érdekesn látod.

 

Hogy az "oszd meg és uralkodj" elvén meghozott, Magyarországot oly módon, amilyen módon szátszabdaló döntést követően a Te logikád szerint miért is volt jó az elmúlt 85 évben a határon túl magyarnak lenni, annak keresem az okát.

 

Miért volt jó magyarul beszélni, nevetni, sírni, álmodni a lincselések, pogromok ideje alatt, a csak a nyalást preferáló bolsevik diktatúra alatt (amelybe azért sikerült némi sovinizmust becsempészni szomszédainknak), hogy miért volt jó egy hidegháborús hadseregbe bevonulni úgy, hogy csak azon a nyelven beszélt valaki, amin szülei, nagyszülei és dédszülei is, hogy miért volt jó úgy munkát keresni, hogy az összes tuti állást csak az adott ország hivatalos nyelvének ismeretében lehetett megszerezni...

 

...de jó is nekik...

 

...nem arról van szó, hogy ide akarnak jönni: voltak és vannak, akik igen: azok idejöttek és ide is jönnek;

 

...nekik semmi előnyük nincs más nációk gyermekeivel szemben sőt: aki fizetni tud -kínai, arab, kulimájszos, mindegy, milyen - előbb megkapja, mint aki magyar, akinek magyar állampolgárok voltak a felmenői,de önhibájukon kívül  - most már nem azok...

 

...tehát aki jönni akar, annak szerintem - mint jobban ide tartozónak - előbb meg kellene kapnia az állampolgárságot, amit mások vettek el Tőle...

 

...a nagy többség viszont nem akar idejönni, csak vissza akarja kapni azt, amit elvettek Tőle (vagy őseitől): magyar állampolgársgát.

 

Mert nem mindenki önként, némi júdáspénzért hagyta cserben a hazáját...

 

Más: ne keverd össze a gazdasági, anyagi helyzetet a nemzeti hovatartozással: minden (épeszű) ember azt teszi, hogy ott vásárol, ahol jobban megéri: járunk innen oda, jönnek onnan ide - szinte minden szomszédunk tekintetében áll a dolog.

Ahogy tőlünk független országoknál is.

 

Azt meg végképp ne feledd, hogy a többség nemet sem mondott a kettős állampolgárságra: a részvétel hiánya a köpönyegforgató, hazug magyarországi politikusoknak szólt.

 

Ha pedig nem vagy valamire kíváncsi, ne olvass afelől, és pláne ne tegyél ahhoz megjegyzéseket.

 

Te csak élvezd a nagy nyugati jólétet választott országodban, a jólétet, amelyet országok, kontinensek kifosztásából, ezrek lemészárlásából, átveréséből, kiszipolyozásából raktak össze.

 

De fentiek alapján ne kérd számon más emberektől (véreinktől), hogy miért járnak át abba az országba, ahol jobb áron kapnak valamit, pláne ne azokon, akik nem önszántukból döntöttek úgy, hogy ne ehhez a "közigazgatási egységhez" (nekem: hazám) tartozzanak.

 

Ők a hazájukban élnek, őseik földjén, őseik nyelvét beszélik.

Nem rajtuk múlt, hogy most "át" kell jönniük.

Hogy megállítják őket a határon.

Hogy útlevelet kérnek tőlük.

Ahogy az sem, hogy nem mutathatják fel ilyenkor: "én is magyar vagyok".

 

Mert a felelős magyarországi kormány megtagadta ezt Tőlük.

 

Hogy kevesen mentek el szavazni, az a parlamenti pártok felelőssége is.

Az EU-csatlakozással és -választással kapcsolatban rengeteg adóforintot költöttek el arra, hogy népszerűsítsék a szavazást; de csak az egyik válaszra.

Fontos volt a kozmopolitáknak (internacionalista elvtársaknak), hogy sokan menjenek el.

Nem mentek el sokan - csak sok pénz ment el.

Ez a kérdés -úgy döntöttek - nem fontos, ennek nem adták meg a méltó rangot.

Nem forítottak rá pénzt.

Előzmény: S. T. Rong (1534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!