Keresés

Részletes keresés

eXXon Creative Commons License 2000.09.01 0 0 113
magyarán kevesebb munkával még többet keresnek rajtunk...
Előzmény: rosszindulat (111)
_kEn_ Creative Commons License 2000.09.01 0 0 112
az a baj, hogy lehet hogy nincs forgalmi dij a matav, mint telco reszerol, de a matavnet mint isp tuti hogy forgalmi dijat is felszamol.. ne legyen igazam, enleszek a legboldogabb ;))
rosszindulat Creative Commons License 2000.09.01 0 0 111
csak annyi, hogy a matavnak nem kell kihuznia a bereltvonalat... szoval nem kell befektetnie szinte semmit, megis elkerheti erte a penzt. ez van. marad a kabel...
Előzmény: eXXon (110)
eXXon Creative Commons License 2000.09.01 0 0 110
Megint egy nagy semmit kaptunk. A bérelt vonal helyett adslt.... A netet meg ugyanúgy kell fizetni, mint eddig. Mi a különbség? Mi a szenzáció? Nem értem... Nem értem...
Előzmény: Ganajturo (109)
Ganajturo Creative Commons License 2000.09.01 0 0 109
Tami,

Koszonom a valaszt. De van itt meg ket dolog. Az egyik: en is elolvastam a MATAV sajtokozlemenyet az ugyrol es nekem nem tunik ennyire vilagosnak, bar ketsegtelen, hogy mit sem konyitok a tavkozleshez. Idezet a sajtokozlemenybol. "Az alábbi táblázat csak a NetExpressz hozzáférési díjakat tartalmazza, a _távbeszélő-előfizetés_és_ forgalom_, valamint az internet-tartalom díjait nem."

Tehat ez akkor azt jelenti, hogy a voice es a data jellegu forgalmak kulon szamolodnak el?

A masik kerdesem pedig az, hogy ez a nagy savszelesseg mennyiben hasznalhato ki, pl. ha a MATAV az internet-szolgaltato, ill. ha barki mas? Jo, hogy mondjuk nekunk lesz egy ASDL volnalunk a MATAV-ig es utana?

Elore is kosz,

.:ganajturo:.

Előzmény: TamiBT (108)
TamiBT Creative Commons License 2000.09.01 0 0 108
Szia Ganajturo!

- Nem, ADSL csatlakozás esetén nincs hívásdíj + kapcsolási díj, itt csak fix havi díj van. Tulajdonképpen egy ATM végpontot kapsz (ADSL modem doboz), magaban az ADSL modem dobozban van meg 1 ethernet interface 10Mbit-es, ehhez csatlakoztatod a számítógépedbe dugott Ethernet kártyát. A matáv biztosítja a korlátlan 24 órás ADSL elérést részedre, azt, hogy az internetszolgáltatod foge téged korlátozni is valamiben az rajta múlik.

Tami

Előzmény: Ganajturo (106)
renegade Creative Commons License 2000.09.01 0 0 107
Ganajturo:

Nincs se kapcsolasi, se forgalmi dij. Ezt hivatalosan le is irtak.

Ganajturo Creative Commons License 2000.09.01 0 0 106
TamiBT,

A 4. pontban emlitett arhoz nem kell mar (meg?) hozzaadni maganak a hivasnak a dijat? Ez az ADSL-dolog is csak egy turbo-telefon, nem? S mint ilyen, gondolom, kapcsolasi es forgalmi dijat is kell utana fizetni. Vagy a felsorolt osszegekert cserebe napi 24 oras nagysebessegu halozatot kapok?

Udv,

.:ganajturo:.

Előzmény: TamiBT (104)
eXXon Creative Commons License 2000.09.01 0 0 105
Nem értek mindent. Akkor ez egy bérelt vonal a userig? Hogy csatlakozik ez a többi szolgáltatóig???????? Neten keresztül? Nagyon szar a matáv 70-es atmje, a hungar... hoz gyenge a link. Vagy a szolgáltatóknak kell bérelt vonal a matávig? Szerintem ez így hüjeség, benne kell, hogy legyen az internet is, mert akkor az UPC sokkal olcsóbb. Ugyanennyi a díja kb, de benn van a net is...
"internet szolgalato hozzaferes " nélkül szerintem értelmetlen...
Előzmény: TamiBT (104)
TamiBT Creative Commons License 2000.09.01 0 0 104
Szasztok!

- Lusta voltam mégszer leírni ezért csak át-másoltam egy másik forumból:
-------------------------------------

- Nah, vegre tudni valamit:

1. Csak ISDN-nel eggyutt lehet, vagy meglevo ISDN melle...

2. NetExpressz I - eseten eleg kemeny a beugro + 15 rugo havi dij. /listaar/

3. A fenti ar csak az ADSL hozzaferest tartalmazza, nincs benne internet szolgalato hozzaferes !!!!!!!

4. A havi kifizetendo love = ISDN havi dij ~5.000 + ADSL hozzaferesi dij 15.000 + internet szolgaltato ara(?)

5. Az a kerdes, hogy az internet szolgaltatok mennyier adnak hozzaferest ADSL-en keresztul ???????????

6. Meglevo net fozzaferesedet nem fogod tudni hasznalni ADSL alatt.

7. ADSL -hez kapott nethozzaferest hasznalhatod PSTN, ISDN vonalon is /inet. szolgaltatotol fugg../

8. A PC-k szama 2, annyit jelent, hogy otthonrol ADSL-rol egyszerre 2 kulonallo geprol lephetsz fel a netre, persze kell hozza egy kis HUB, pontosabban ez belso halozatra ertendo /home intranet :-)/, nem 2 ethernet interfeszt tartalmaz az ADSL modem!

- Szemelyes velemenyem, hogy ha a kabelteve havi arakat vesszuk figyelembe, mert gondolom az elejen nem lessz olcsobb az ADSL sem (sot), akkor mar a havi love >>> 30.000, es kozelit a 40.000 rugohoz...., na ennyit errol.

Tami

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.01 0 0 103
Mindenkinek!

Lejjebb volt egy nagyon tanúlságos link a matáv oktatási igazgatóságáról származó tananyagra.

Ugyan néhol magát ismétli és nem feltétlen következetes az anyag, de eleve kizár pár (műszaki) homályt.

Az ISDN az alapsávban (max 2x64kbps) megy, amihez képest az adsl (de az xdsl általában) jóval magasabb frekiken (sávon) közlekedik.

Mint aleírás is hosszasan taglalja, gyakorlatilag az ATM és az előfizetői hozzáférési pont közötti szakaszra korlátozódik maga az ADSL átvitel, ehhez pedig 'egyszerűen' splittereket (keverő,összeadó vagy szűrő a megfelelő helyen a megfelelőt értve) kersztül csatlakozik az eredeti (akár PSTN = Public Switched Telephone Network ,azaz a hagyományos analóg telefonrendzsre illetve az adott központ vagy előfizető, akár ISDN, ami 'csak' adatátvitelében más, egyébként önmagában a rézvezetős előfizetői hlózatot tekintve nem egy nagy szám - a szolgáltatási elemek alapvetően a magasabb szinteken [központ hw, központ sw, isdn hálózat menedzsment stb. egészen az esetleges intelligens hálózati szintig, ami ma még álom...] helyezkednek el).

Tehát egyértelmű, hogy semmilyen fizikai vagy műszaki ok nincs az isdn kikötésének - abszolúte marketing kérdés az egész!

Üdv.

Maus R.

Előzmény: Cirby (88)
netizen Creative Commons License 2000.09.01 0 0 102
Nos.
A V.24-es cstlakozásnak vannak előnyei és hátrányai.
1. Egyszerű
2. valójában "voice" bearer szervizt idit el, tehát hanghívást. magyarán max 57k6 (valós)halfduplex kapcsolatod van.

Ha ISDN-en át támadsz, akkor (Matávnet esetén), a layer2 protocol nem PPP lesz hanem HDLC. Ez azért jó, mert kissebb az overhead-e mint a ppp-é kb 10%-os extra sávszél ajándékba + 64K fullduplex kapcsolat.
Ha matávnet akkor megy az ISDN bonding, tehát úgy konfigolhatod, hogyha a sávszélesség igényed megkívánja akkor automatice +indul a 2. B cstorna is, ha szabad.

konfigolás: Ha a Matávnettől/Matávtól veszed a kártyát, akkor be is állítják (benne van a szerelési díjban) windows esetén.

Mindazonáltal nem olyan nagy kunszt beállítani, szerintem.

Előzmény: Törölt nick (61)
eXXon Creative Commons License 2000.08.31 0 0 101
ISDN-nek (2+) van olyan változata, ahol 2 analóg vonalat lehet rá dugni+ van isdn s busz. Azaz nem kell semmi új hozzá (a adsl-ezel).
Előzmény: hORK (100)
hORK Creative Commons License 2000.08.31 0 0 100
üdv!

kellemes dolog lesz ez az adsl. szeretném tisztázni hogy mennyibe kerülne most az átállás analóg vonalról.

most fizetek kb. 7.5kt havonta matávnak (átalánydíj+előfizetés+némi forgalom) és 5kt a netszolgáltatónak -> 12.5k

ha most áttérnék adslre, akkor az isdn belépésért le kell perkálni a 12.5k-t? mert küldözgettek akciós papírokat hogy 0ftért behozzák meg ilyesmik. ha jól tudom a tarifák most már teljesen megegyeznek a normál telefon tarifákkal. ugye? az előfizetési díj 4.5k és kell vállalnom 3k forgalmat is mindenképp? vagy ennél is változott valami? mert akkor ha jól számolom, a belépési díjakon túl lenne havi 7.5k telefondíj matávnak, és 12.5k az adsl internetért - szóval úgy 20k lenne cakkpakk. ez ugye 3éves szerződést takar... a szép az benne hogy isdnre nincs szükségem, úgyhogy valszínű várok míg anélkül is megy már. isdn belépésnél milyen plusz költség merül fel? új telefonkészülék? mert pl. pc kártyára tuti nem lenne szükség ha adsl is jön

kösz előre is a válaszokat,
h.

Mr. ADSL Creative Commons License 2000.08.31 0 0 99
Kedves Chaotic System!
A hozzáférések száma azt jelenti, hogy hány db NetExpressz (ADSL) összeköttetést rendelsz meg.
Természetesen ez a kedvezmény elsosorban cégek számára érdekes.
ÜDV
MR. ADSL
P.s. Nézd meg a homepage-met is infoért
(www.matav.hu) (;-))))
Előzmény: Chaotic System (96)
oplab Creative Commons License 2000.08.31 0 0 98
A hozzaferesek darabszama az, hogy hany elofizetest vettel. (Marmint az internet szolgaltatod) Tehat a 8000 Ft-os legkisebb savszelessegu ar (amihez hozzajon meg a 25 % AFA!) akkor ervenyes, ha a szolgaltatod legalabb 1001 elofizetes ertekesitesere szerzodott a tegnaptavval. Magyarul: Egyedi Bubu egysegsugaru elofizeto eladja harom evre a lelket, es akkor 10000 Ft +AFA arert kapja. Sokat Akar nagyszolgaltato (hany is van?) 1001 elofizetes ertekesiteset vallalja, es akkor 8000+AFA-ert kapja (adhatja). (Ennel zavarosabban nem tudom eloadni, tartalmilag ez hangzott el a Straub-Gero duo szajabol a mai sajtotajekoztaton.

Lesz meg kb. egy honap mulva viszonteladoi ar is.

Nem ISDN-es ADSL a kezdeti idoszak lezajlasa (nehany honap) mulva varhato. Fenti urak kijelentese szerint egyszeruen nem akarjak vallalni a jelenlegi indulas koruli minden bizonnyal elojovo problemak melle meg a roggyant POTS-ek altal hozzadodo gondokat.

Technologiailag egyebkent ez a bonyolultabb ugy (marmint az ISDN melle adott ADSL).

Arakrol:

A sajtotajekoztaton elokerult egy dia (amig nem piszkaltak oket, nem mutattak), ami szerint az osszehasonlitasban szereplo Belgium, Franciaorszag es USA mind olcsobb. Az is igaz, hogy arrafele 1998-99-ben indult az ADSL. A legolcsobb az USA-beli 128/768-as, belepesi dij 0, havi dij 11534 Ft, tegnapi arfolyamon, 1 eves szerzodessel.
Ha a belepesi dijat nem veszem figyelembe, akkor havi dijban hasonlo sebessegre ennel kisse olcsobb is akad, ott viszont a modemet a kuncsaft veszi meg. Ez Belgiumban van igy: 64/300-ra 29115 Ft belepes es 8411 Ft havi dij, illetve 128/1M 29115 10352, mint irtam, a modemet itt a kuncsaft fizeti.

A legdragabb az USA: 256/1,5M 129915 Ft belepes, 51952 havi dij.

Előzmény: Chaotic System (96)
eXXon Creative Commons License 2000.08.31 0 0 97
Kiváncsi leszek. A lényeg az lenne, legyen már sávszélesség gyakorlatban is, akkor érdemes ilyen bővet venni! Matávnetes userek, milyen a külföld meg a belföld most?? (sebességre gondolok), meg pl.: irhatna 300k feletti bérelt vonalas useres is ide... KÖSZI!!!
Chaotic System Creative Commons License 2000.08.31 0 0 96
Mi takar a Hozzáférések száma (db) oszlop az árlistában?
Coma Creative Commons License 2000.08.31 0 0 95
csak az a gáz ezzel, hogy az internet szolgáltatók (beleértve a matávnetet) nem tudnak 128 kb/s felett (még) szóval, mire ez a "nagy" sávszél?!

a másik: az 1212 megint alulimformált - felsőbb vezetés hibája -(persze, hiszen csak holnap indul), szóval nem onnan kéne infót kérni, ha nem akartok idegesek lenni :)))

szerintem jó lesz ez, miután megszűnik a koncesszió, addig meg nem érdemes
semmi ilyesmit venni (szvsz)

és drága, és megint hűségszerződés van a dologban
ha 8000-ért akarod egy hónapban, akkor az 3 évet jelent hűség-szinten

pár év(tized), és Mo. is felzárkózik internet téren... :(((

kurv@ nagy drágaság van, és kész.

Coma - a csapongó -

Előzmény: Cirby (94)
Cirby Creative Commons License 2000.08.31 0 0 94
Úgy értettem, hogy _legalább_ ISDN minöségű. Amikor telepítik az ISDN-t méricskélnek jobbra-balra (gondolom a zajszintet mérik). Az ADSL még érzékenyebb rá. Ezért függ a sebesség a távolságtól.

Árak. Az UPC-vel összehasonlíthatók, csak ott nem lehet többféle sebességre elôfizetni :-(((

Előzmény: azopi (91)
gigant Creative Commons License 2000.08.31 0 0 93
cirby, ebből kurva nagy gáz lesz,akárki is csinálta!!!
Előzmény: Cirby (75)
azopi Creative Commons License 2000.08.31 0 0 92
Ja az árak egyébként szemtelenül magasak. 386/64MBit/sec-ért 15.000 ruppó??? Az ilyeneket az államokban ingyen osztogatják. A NetExpress III már jobban hangzik (1500/384) Viszont az ára!!! 75.000Ft havidíj: Odakint mindez kb 50 USD.

Előzmény: azopi (91)
azopi Creative Commons License 2000.08.31 0 0 91
Forgalmi díj valóban nincs (Az lenne durva, ha még az is lenne)

Egyébként egyetértünk, azt hiszem, amit a Matáv csinál, az nem áll messze a tiltott árukapcsolás fogalmától. Fogalmam sincs, minek kéne ISDN az ADSL-hez.

Cirby: Azt hogy érted, hogy "az ADSL-hez ISDN minôségű vonal kell" ??

Gyönyörűen műxött nálam az USA-ban mezei analóg vonalon. Ott asse tudtam, mi fán terem az ISDN. Csak a közpenttól számított távolság befolyásolja a zajszintet, de az viszont nagyon.

Előzmény: _paha_ (90)
_paha_ Creative Commons License 2000.08.31 0 0 90
én a matáv közleményből azt veszem ki, hogy nincsen forgalmi díj:

A NetExpressz szolgáltatás díja egyszeri és havi díjtételeken alapul, független az átvitt információmennyiségtől és az igénybevétel időtartamától.

paha

Előzmény: _kEn_ (89)
_kEn_ Creative Commons License 2000.08.31 0 0 89
inkabb az a kerdes, hogy ezek melle az alapdijak melle milyen forgalmi dij jon, mert rendes helyen nincs, de ez a matav szal tuti lesz vmi ..
Cirby Creative Commons License 2000.08.31 0 0 88
Én ezt úgy értelmeztem, hogy az ADSL-hez ISDN minôségű vonal kell. A Matáv csak kényelmi szempontból mondta azt, hogy az ISDN-t cseréli le. Ott már nem kell a vonal minôségével (annyit) bajlódni...
Előzmény: _paha_ (87)
_paha_ Creative Commons License 2000.08.31 0 0 87
én kis ellentmondást érzek, hiszen mire kellene egy otthoni felhasználónak isdn? hogy gyorsan netezzen, közben meg tudjon beszélni is, ha akar. a kényelmi funkciókról most ne beszéljünk...
namost, az adsl-lel ugyanezek valósulnak meg, tehát ha akarok adsl-t, akkor vagy veszek isdn-t drágán, vagy olcsóért, de akkor elkötelezem magam 2 évre, és ha ez megvan, akkor beszélhetünk adslről...
jól kitalálták! (-:

mert ugye elvileg rézvezeték az analóg vonalnál is megvan, és ha a központ képes adsl-re és nem valami ősrégi vonalon vagyok, akkor semmi akadálya, nem?

csak az ad reményt, hogy a matáv közleményében az áll, hogy _egyelőre_ csak isdn-re teszik rá...

vagy valamit rosszul látok? (-:

paha

Előzmény: azopi (86)
azopi Creative Commons License 2000.08.31 0 0 86
A net előfizetés díja benne van az árban, csak az ISDN jelenthet többletköltséget, márha jelenleg analóg vonalad van.
Matáv ISDN
Előzmény: _paha_ (85)
_paha_ Creative Commons License 2000.08.31 0 0 85
van valaki itt, aki lát annyira a dolgok mögé, hogy kb. tudja, mennyi költséggel jár havonta az adsl, a matáv honlapon feltüntetett kiadásokon felül?
net előfizetés, ilyenek...

paha

Előzmény: gjoe58963 (84)
gjoe58963 Creative Commons License 2000.08.31 0 0 84
ADSL a matávtól! Holnaptól! forrás:www.matav.hu

gjoe

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!