Keresés

Részletes keresés

Bahh Creative Commons License 1999.06.29 0 0 523
En kerdeztem, hogy minek harom lanckerek az orszaguti bringara. 42-24-es attetellel tavaszi elso tekeresem alkalmaval siman felmentem Dobogokore, pedig kb. fel eve nem ultem bringan.
Az uj cuccokon 53-39 van elol es 12-25-ig hatul. Orszagutra ezekutan teljesen feleslegesnek tartom a harmas szorzot.
Előzmény: daunerni (515)
moga Creative Commons License 1999.06.29 0 0 522
Hát én ugy járok munkába bicóval, hogy a váltás cucc a hátizsákban, bent lezuhanyozok. (Kispest-Ujpest 20 km). Ha tudom, hogy nagyon ki kell oltozni, akkor marad a metró.

moga

Előzmény: Robin (512)
garage Creative Commons License 1999.06.29 0 0 521
Madarka,
tévedsz, pont hogy könnyebben tudsz teleszkóppal ugratni, mert úgy könnyebb kiemelni a bicajt. Ha lendületben vagy, nem számít az a néhány kilo többlet. A jobb telók egyébként ma már nem nyomnak olyan sokat, nekem is alu-bicajom van, olyan 10 kg körül, dupla merevítésű downhilles acélvázú telóval, és még evvel is elég könnyű ugratni.
Igen, szerintem érdemes venni telót, ha sokat bicajozol, mert az nem csak azért hasznos, hogy a terepen esések nélkül tudj haladni, hanem kiküszöböli a talaj egynetlenségeit is, hosszútávon védi a csuklódat ráadsául sokkal kényelmesebb és biztonságosabb. De nem mindegy hogy milyet veszel, ha komolyabban használod a bicajt, 30 alatt rá sem szabad nézni, 35-40 között már tűrhetőt találsz, némelyiknek már állítható a "keménysége".
Előzmény: Madarka (509)
Madarka Creative Commons License 1999.06.29 0 0 520
Garage,

Mit kellett azon a feken allandoan allitani? En eddig azt hittem, hogy akarmilyen szar egy fek, csak a fekpofa tud elkopni meg a bowden nyulik, amugy mi tud rajta elallitodni?

Előzmény: garage (518)
garage Creative Commons License 1999.06.29 0 0 519
szbernat,
vedd meg KONA vázzal és a másik felszereltségével :) Egyébként az első variáció jobban megéri, bár a Highlander vázakat nem ismerem, de a felszereltség sem mindegy, persze attól függ, hogy mire akarod használni! terhelésre? Akkor vedd figyelembe az STX-RC felszereltésget!
Előzmény: szbernat (507)
garage Creative Commons License 1999.06.29 0 0 518
solid,
hello, ha még érdekel: én áprilisban vettem egy STX-RC V-fék szettet, alu színű, akkor le volt értékelve hatezer-valamennyire, egyébként asszem 12 körül van. Nagyon bevált, én azt javaslom, hogy ez alatti szinten ne vásárolj V-féket, mert nem olyan tartósak és hatékonyak, nekem előtte Alhongám volt, a bicajjal járt, ne is mondjam, hogy az milyen sz*r, állandóan állítani kellett. Az STX-RC kategoriákkal jobb, és az az előnye is megvan, hogy megbízható, tartós. Azóta ezer km körül mentem, tökéletesen működik, nem kell utánaállítani, max a fékpofák kopását kell korrigálni. Ami ennél jobb, az viszont árban fenntebb van, és annyival nem hatásosabb! Egy hátránya van: ne használd Shimano fékpofával, mert az nagyon nem hatékony és gyorsan kopik!
Üdv
Előzmény: solid (505)
Madarka Creative Commons License 1999.06.29 0 0 517
En most egy eleg hegyes-volgyes orszagban vagyok, itt orszaguti gepet is csak harom elso lanckerekkel arulnak, profi kategoriaban is. Semmit nem vesztesz vele ha harmat teszel ra, de lehet hogy mindket valtot le kell majd cserelni. Ja, meg ha valaki nem hasznalna, a klipsz baromi fontos es nagyon sokat tud segiteni a tekeresben. Nem ertem miert nem alapfelszereles minen bicajon.
Előzmény: daunerni (515)
Madarka Creative Commons License 1999.06.29 0 0 516
Teny, hogy ha valakinek elegansnak kell lennie, ott a bicaj jelenthet nemi akadalyt. Bar Hollandiaban operaba is bicajjal jarnak oltonyben meg hosszu szoknyaban. En is meg tudok mosakodni a munkahelyen, meg van bent egy nadrag amit atveszek, ennyi. Idiota egy szokas, hogy egyes helyeken nyakkendot kell kotni meg kosztum stb. a munkahelyen.
Előzmény: Robin (512)
daunerni Creative Commons License 1999.06.29 0 0 515
Ha minden jól megy vasárnap megismétlem a Bodajk Budapest kirándulást, bár a gépemet addig még meg kéne reparálni.
Valaki szóvá tette, hogy minek egy országúti bringára három lánckerék elöl.
Valóban nem szokás. (ha nézitek valamelyik híresebb körversenyt, a menők csak kettővel hajtanak, sőt nagyon komoly emelkedőnek kell lenni, hogy akár egyszer is a kisebbre váltsanak). De hát nem mindenki olyan combos, hogy ezt kibírná. A hétvégi túrázáshoz lehet kompromisszumokat kötni, ahogy Stoki is slick gumit tesz a monty-ra. Ha valaki előnyben részesíti az országúti gépek kisebb súlyát és gördülési ellenállását, de szüksége van egy kis könnyítésre, nyugodtan használjon rövidebb fokozatokat. Tartok tőle, hogy előbb-utóbb nekem is ilyesmit kell felszerelnem. Van a vértesben is olyan kaptató, ahol (szégyen vagy nem szégyen) egyszerűen föl kellett tolnom a bringát.
Bendeguz Creative Commons License 1999.06.29 0 0 514
Robin,
en a dolgot ugy oldom meg, hogy egy kicsit korabban indulok (mondjuk masfel oraval), es munka elott beugrom egy konditerembe, ami csupan par lepesre van a munkahelyemtol. Igy tudok mosakodni, ruhat valtani.
Előzmény: Robin (512)
Bendeguz Creative Commons License 1999.06.29 0 0 513
Sziasztok!

Szombaton reggel nyomulok a Balatonra a regi 70-es uton. Nem tart valaki szinten arrafele?

Robin Creative Commons License 1999.06.29 0 0 512
Madarka
akkor neked mindegy miben 'jelensz' meg a munkahelyeden? Nekem 10 km fölött már nem mindegy milyen nadrágban vagyok, és furcsán hatna (? :)) ha miniben tekernék végig a városon. A több napos utak nem működnek, mert a kutyut nem nagyon szeretem másra hagyni, és őt meg nehéz lenne vinni. Arról mit sem szólva, hogy sokszor munka van hétvégén is :((. Marad, hogy amikor tehetem megyek...
Előzmény: Madarka (511)
Madarka Creative Commons License 1999.06.29 0 0 511
Evi tobb ezer km-t vagy ugy lehet menni, hogy hetkoznap is hasznalod a bicajt vagy ugy hogy elmesz egy kiados kethetes turara. En nyaron munkaba is bicajjal jarok, ez oda-vissza kb. 30, a hetvegi tekeressel egyutt a heti 200-250 lazan megvan.
Előzmény: Robin (510)
Robin Creative Commons License 1999.06.28 0 0 510
Hello Mindenkinek...
igyekszem minden tanácsotokat figyelembe venni amikor kiválasztom a bicót. Nagyon hasznos dolgokat tudtam meg. Most ami van, az majdnem ócskavas, sejtettem akkor is amikor megvettem, de akkor nem tudtam honnan lehetne infokat szerezni. Azóta egyet mást megtudtam. Körülnézek Csepelen először.
Egy ismerősömnek van két komplett, eredeti Favoritja darabokban, és olcsón odaadná az egészet, ha volna jelentkező rá (mail jöhet). Az egyik 4, a másik azt hiszem 8 vagy 11 sebességes. (bocs, hogy nem emlékszem pontosan).

Hogy csináltok annyi időt, hogy évente több ezer km-t tudtok menni? Nekem nem megy, pedig igyekszem...

Tud valaki segíteni abban, hogy Szolnokról Törökszentmiklósra el lehet-e menni a 4-esen kivül máshogy is? Mennyi lehet ez km-ben?

Madarka Creative Commons License 1999.06.28 0 0 509
Szerintetek erdemes teleszkopot tenni a bicajba, ha csak varosban meg turistautakon hasznalom? Attol felek, hogy teleszkoppal nehezebb felugratni a jardaszegelyre, ami Budapesten letszukseglet.
Milyen telot erdemes venni? Azt hallottam, hogy csak a hidraulikuls az igazi.
Egyebkent aluminium vazam van, 12 kilo a bicaj es nem szeretnem ha sokkal nehezebb lenne tole.
daunerni Creative Commons License 1999.06.28 0 0 508
Régen olvastalak benneteket -
Na ja, egy hétig a Bakonyban voltam, gép nélkül - asszony nélkül - stb. Jó volt.
Tegnap viszont bringával tekertem haza. Itthon pontosan öt kilóval nyomtam kevesebbet mint induláskor, igaz igyekeztem (lejtő végsebesség 53km, átlag 20km.) Talán nem olyan rossz egy veterántól, vagy igen?
(Sokinak üzenem a kérdésére - jövő héten 40)

szbernat Creative Commons License 1999.06.26 0 0 507
Tisztelt kollégák,
Kerékpárvásárlás előtt állok, és lenne egy 22" -os HIGHLANDER váz, STX-RC agyakkal, STX-RC fékekkel és fék-váltokarokkal, STX-RC hátsóváltoval, Acera elsovaltoval, Alivio hajtóművel, duplafalú felnivel.
Ez lenne 85.000 Ft

A méret pont passzolna, merthogy közel 2 méteres vagyok, és főleg aszfaltos túrákat nyomok, úgy néz ki jó túrabicaj lehetne ebből.

A másik lehetőség egy KONA vázas bicaj, de az ACERA szettel van.
21"-os, de eleg picinek tunik a vaz.
Ha ráülök, akkor passzol a meret, de magas nyereggel hülyén néz ki.
Ez 75.000 lenne.

A Highlander eleg szep vaz, csak kerdes hogy hogyan viselkedik terheles alatt, mennyire kellemetesen "fickandozik" alattam.

A gond, hogy a Highlander meg nincs osszerakva, ha osszerakatom, az meg mar elkotelezettseget jelentene arra, hogy megveszem.

Mi a velemenyetek ill. tapasztalatotok a Highlander vázakkal?

Véleményeiteket előre is köszönöm.

solid Creative Commons License 1999.06.25 0 0 506
Ha valaki mostanaban vesz V-feket, vagy olcso uj bringat, az nagyon vigyazzon mert el vannak terjedve a tajvani-kinai-etc, szoval tavol keleti cuccok amik par het alatt, izmosabb hasznalat soran tonkremennek!(szemelyes tapasztalat)szoval ezekkel vigyazni!lehet h inkabb visszarakom a dia-compe xt-s fekemet.
a V-fek merevitoknek mennyi a gyakorlati hasznuk, amellett h kiralyul neznek ki?konkret tapasztalat?
solid Creative Commons License 1999.06.25 0 0 505
udv
lenne par kerdesem, eszrevetelem, hozzaszolasom...
szoval nemreg vettem egy bringat, a vaz nem rossz, viszont a szett eleg gagyi, szoval fejleszteni kene.V-fek volt a bringan es bo 3 het alatt mar a masodik szett megy tonkre nalam ezert is gondolkozom egy markasabb cuccban mondjuk mennyibe kerul kb egy ALIVIO, vagy egy STX-RC V-fek?(parban)
a hajtokarok-lanckerekek mijen arban vannak?(ALIVIO, STX-RC)
aztan mas.
van egy eleg regi BCA markanevu trekking-montifelesegem.namarmost azt mondta nekem valaki h ez krom vazas, meg asszem ez is volt rairva.igaz lehet?
na mara ennyit, stoki v valaki valaszolgasson mar nekem vmit! thnxxx
Herb-Atea Creative Commons License 1999.06.25 0 0 504
Van itt valaky Miskolc és környéke felől, mint kerékpártúráztató...?

/-/

Laz Creative Commons License 1999.06.25 0 0 503
Először elfele mentem aztán meg hazafele, a szél meg csak fújt, fújt..
Előzmény: stoki (502)
stoki Creative Commons License 1999.06.25 0 0 502
Merről... elölről vagy hátulról ??? a "hátulról"-t ne értsd félre az már biológia ...:-)
Előzmény: Laz (501)
Laz Creative Commons License 1999.06.25 0 0 501
Ja, szélvihar volt!
Előzmény: stoki (500)
stoki Creative Commons License 1999.06.25 0 0 500
Laz

Nem olyan rossz az, ha 150 kiló vagy, vagy ha 3 m2 homlokfelületű vagy, vagy ha 200 km/h széllel szemben nyomod ...
;;;;;-----)))))))

Előzmény: Laz (499)
Laz Creative Commons License 1999.06.25 0 0 499
Míg ti itten.... Addig én kerekeztem 11,2 km-t. Csúcssebességem a 33 km/h-t ostromolta. Na tessék most elárultam, hogy biciklisnek is láma vagyok.
Láz
stoki Creative Commons License 1999.06.25 0 0 498
...Meg ne sértődj, nem tőled, csak egy picit eltértünk a topic témájától...
...hol az emailed és folytatom veled négyszemközt ...(el ne menj addig :-)!!!)
Előzmény: Arabella (497)
Arabella Creative Commons License 1999.06.25 0 0 497
.....ez a tisztitás, ez fájt........
Előzmény: stoki (496)
stoki Creative Commons License 1999.06.25 0 0 496
Tisztelt bringatársak !!!!

Tényleg ilyen bonyolultak a nők, vagy csak engem szivatnak ilyen keményen...
...email megint ment...
Próbálom megtisztítani a topicot, de az Istennek se sikerül ...

Előzmény: Arabella (495)
Arabella Creative Commons License 1999.06.25 0 0 495
Innen is ment:)))
Hamarosan haza kell mennem, de ezt most már megvárom, ez nagyon izgi:))
Arabella
Előzmény: stoki (494)
stoki Creative Commons License 1999.06.25 0 0 494
...email megint ment...ne kéresd magad !!!
Előzmény: Arabella (493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!