Egy kérdésem lenne egy érdekes technikai megoldásról, hátha valaki többet tud, mint én erről, ( ami nem nehéz, - mert én aztán semmit : ))
A YouTube-on láttam egy régi filmhíradót a harmincas évekből, csodálatos HD minőségben . Az alkotója azt írta , hogy mesterséges intelligenciával turbózta fel .Mhttps://youtu.be/E0uc72d1atg?si=HoljD5PE90Qf_n_oMI-vel feljavítva
Van ilyen progi ? nem tudom mi lehet ez...
Ha valakinek van fogalma , kéretik megosztani : ))
Teljesen igazad van, tojás az a 12-es karika. Ezt jó régen írtam át DVD-ről, akkor még fogalmam se volt a képarányról, meg a bitrátáról. Bár azt hiszem, az a program, amivel átírtam, nem is tud képarányt változtatni. Talán egyszer nekilátok, és újra átírom.
Ami a 16x9-es képarányt illeti. Nemrég olvastam, hogy felújították a Szürkület című filmet. A Filmarchivum kockásra dicsérte magát, hogy milyen ügyesek voltak, hogy milyen nehéz volt a képi világot átmenteni. Azután levágták a film negyedét. Hogy nem vág hozzájuk egy ansnittet egy felháborodott rendező, egy magából kikelt operatőr. Szakbarbárok.
Kedves Fórumozók, nagyon sok olyan alkotásnál segítettek már, amiről teljesen lemondtam. Évek óta keresem a Szentjános fejevétele c. magyar filmet. Hátha...
Azért, mert DRM védettek lettek a videók. Ezt az eddigi módszerrel már nem lehet letölteni. Korábban belinkeltem két megoldást is erre. Hozzáteszem, hogy a DRM védelem feltörése finoman szólva is nem egészen jogtiszta.
Szerintem a következő módon lehet a legegyszerűbben használni:
A középső oszlopban az M3 MTVA 05 felirat melletti MTVA Archívum M3.hu logóra kell kattintani.
Ezután, ha tudod az azonosítót, akkor használd a 01 elérhető legjobb minőség gombot. - Itt a "link:" után beírod, hogy pl. M3-599A892A780998295 és enter.
Ha cím alapján keresel, akkor 04 Letöltés adatbázisból gomb. - Ha konkrétan keresel valamit, akkor azt beírod a keresőmezőbe, majd Keresés gomb. - Ha ki akarod listázni a teljes M3 archívumot, akkor hagyd üresen a keresőmezőt és úgy nyomd meg a Keresés gombot. - A lista megjelenése után egy elemet úgy lehet kiválasztani, hogy az egér JOBB (tehát nem a szokásos bal) gombjával rákattintasz. - A kiválasztás után Kiválasztottak letöltése.
Van egy kulon gomb, ahol csak siman le lehet tolteni. Nem mondom, hogy a program a "best in UI/UX" kategoria nyertese lenne, de ne is varjuk ez el tole!
A szaporodo listara meg: van egy emháromemtévéajéson file, azt kell letorolni, ha már tele vele a hócipod.
A használata viszont nem teljesen kerek nekem sem. Eddig az volt a biztos, ha minden letöltés után kilépek a pitonosból teljesen és újrakezdem, illetve mindig a felbontásválasztós letöltést választom ki, de előtte berakatom a "kívánságlistámba" és ott szaporodnak.
Kedves Fórumozók! Valaki fel tudná venni június 24.-én (hétfőn) 21 órától a Magyar Mozi TV-ről A kedves szomszéd című filmet, és megosztaná? Előre is köszönöm a segítséget.