E topik a http://www.fortepan.hu gyűjteményben fellelhető városképek, részletek, helyszínek, esetleg korszakok-időpontok, személyek, járművek beazonosítására szolgál. A honlap szerkesztői az itt olvasható azonosításokat veszik át.
A Fortepan új kulcsszó-címke rendszeréről a Fortepan címkézés topikon kaphattok bővebb információt. Testvértopikunk a Budapest anno...
A Fortepanhoz lazán kapcsolódó egyéb témákkal forduljatok a
Kávézóna a FortePan-hoz topichoz
Kedves Todictársak, csak nekem újdonság, vagy ti sem tudjátok még mindannyian, hogy az Arcanum-fél Budpaest térképek közé felkerült egy '1950' jelű, ami egy részletes kataszteri térképen egészen az 1970-es-80-as évekig mutatja a változásokat.
A többi, már magyarázattal ellátott képeknél így kezdődnek: "az Erzsébet híd építése". Egyiknél sem szerepel, hogy Új lenne. Az egyik pillért meghagyták az eredeti hídból, arra építkeztek, így szerintem nem olyan rossz az újjáépítés kifejezés.
nekem a lerombolt szó szúrja a szemem, ugyanis egyrészt a képen nem téglakupacokat látunk, másrészt a 60-as években járunk, tehát nem egyértelmű miért romos az épület
nem lenne célravezetőbb azt írni, h a világháborúban megsérült, vagy valami hasonló?
Magyarország, Budapest XVII. Rákoscsabai Nepomuki Szent János Főplébániatemplom.
/A Rákoscsabai Főplébániatemplom (hivatalos nevén: Rákoscsabai Nepomuki Szent János Főplébániatemplom, más néven: Ócsabai templom) Rákosmente legrégibb műemléke. Budapest XVII. kerületében, a Péceli úton áll./
Csak távoli, homályos képet találtam róla itt és itt. Amennyiben jó a helymeghatározás, valaki kiegészíthetné a képen bekarikázott épület nevével a leírást.