Üdvözöllek! Ez a topik azzal a céllal nyílt, hogy a Pakson és környékén élő fotósokat összehozza, kialakuljon egy kellemes társaság, meg tudjuk egymással beszélni a technikai problémákat és minden egyebet. Jó szórakozást!
Nem azért írtam, csak MF-t én szívesen csak macronál használok. Nekem elég volt belőle idáig. Ami a képeket illeti: tudtommal K100D-d van neked is és az pedig talál ;) legalábbis az enyém igen (kevés próbálkozással a virágra is).
Te tiszta dinka vagy :)))) Azé' azt hozzá kell tenni, hogy ezek a pipacsok nem acélból vannak, mert a legkisebb szélre is bemozdulnak. A mai 50 képből csak 11(!)-et tartottam meg, és ezekkel sem vagyok megelégedve. Hiába adtam akár F16-t, ezek a pipacsok még abból is ki tudtak lengeni :)
Nos, igen. Az MF ízére rákap az ember. Ezt mututja a kukorica csöves képed is - csúúúúcs. De ehhez sok idő kell és állvány - vagy nagyon biztos kéz.
Kint voltam délelőtt pipacsot "szedni" a Cseresznyés felé vezető út mellett. Néhány képet megosztok veletek is. A képek 2-300mm, min. F11, ISO100-400, MF, állványról készültek. Minimális PS beavatkozás (Level).
És ez a kép teljes "kocka"? Ha megoldható, feltehetnéd valahova 100-as jpg-ként kicsinyités nélkül. Bár nem nagyon ismerem azt az objektivet, de szerintem ettől lehetne kicsit élesebb a képe :) Még egy nem ex-es sima 70-300-as is élesebb képet produkál.. Egyik ismerősöm copott egy hasonló sigmával :( A kép egyik fele éles volt a másik életlen. Mindezt egy sikon képzeld el és balról jobbra...
Aztán, lehet, hogy csak simán félrefókuszáltál és minden a legnagyobb rendben van :)
Kösz! Sigma 150mm/f2.8-assal készült... Azt nem tudom, hogy milyen messziről készülhetett, viszont 38cm-es távolság kell az 1:1-hez (22.2 x 14.8 mm-es tárgy tölti ki a képet) és ez a kép vágás nélküli, szóval jó messze volt a brekusz :)
Nagyon szépen köszönöm :) Egy berlini hotel recepcióján kaptam el.
200-300mm között működik a makró. Igazából 1-1,5m a távolság, ahonnan makrózni lehet vele. Nem egy igazi makró obi, de ha van rá mód, azaz hely, akkor ki lehet használni.
Hát igen :) a régi szép MIR-es idők :) Valamikor tevékenyen üzemeltettem és próbáltam egyengetni az útját :)
Ha ki akarja próbálni apukád, akkor vásárlás előtt találkozhatunk és csinálhat néhány képet a gépemen vele, mert hát Sony bajonettes a lelkem. Erre egy délután 1 óra is elegendő, aztán notebookról átmásoljuk egy USB kulcsra, vagy meg is nézheti mindjárt a képeket.
A 16. szombat 19:00 már jó nekem, mert előtte vendégségbe jön hozzánk a párom osztálya.
Váooh... az a vázás...dekirály! :) Tuti jó csendélet! tetszik!
Mekkora a minimum távolság macroban a 70-300nak? Fater megszállott makrós... a 17-70es Sigmájának 20 cm... lenne mit javítani rajta... Bár most előtét lencsékben gondolkodik. az sem rossz egyébként.
Hát h miért emlegetnek azt nem tom (:o) ) de régi MIRes ügyekben, hálózati gondokkal asszem a Zsókáék a Te neveddel dobálóztak :)
Lehetne 16. szombat... ha más nem is Én ráérek... :)
Most csak egy pár újabb képet tudok mutatni. Mind a 150-essel készült. Ha jól emlékszem, egyiken sincs vágás, vagy jelentősebb módosítás. Remélem tetszeni fog nektek.
Nos, nagyon tetszenek a képeid :) A pipacsok engem is megfognak. Törékeny, elillanó szépségek - de nem tudtam időt szakítani, hogy megörökítsem őket. A képeid kárpótólnak :)
Azért kiváncsi vagyok, hogy miért emlegetnek engem a népek :) A nagy céges telefonkönyvből kivetettem a képemet, ezért ott csak a nevem és egyébb adataim szerepelnek.
A 15-ei péntek egy céges buli lehetőségét rejti magában. Előtte családi program, tehát a magam részéről egyelőre a 22. és 29. jó. Mit szóltok egy szombathoz? Abban egy kicsit mobilabb vagyok.
Én is teszek ide egy-két képet. Az első két kép a 70-300-assal készült, makróra állítva.